Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 19.00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Στην τακτική αυτή Συνεδρίαση του μηνός Αυγούστου θα συζητηθούν 24 θέματα που προβλέπονται στην ημερήσια διάταξη.
Μερικά από αυτά :
1 . Η έγκριση απόφασης του Λιμενικού ταμείου για προσδιορισμό όρων χρήσεων γης του υφισταμένου εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Σπετσών στη θέση Π. Λιμάνι Σπετσών, προκεμένου να αποσαφηνιστούν οι επιτρεπόμενες χρήσεις και λειτουργίες.
2.Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου.
3.Υποβολή αιτήματος στην Περιφερειακή Ενότητα  Νήσων για την υποστήριξησε τεχνικά θέματα από τη Δ/νση Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.
4.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το ΠΕΣΥΠ Ναυπλίου για την επισκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών.

Επίσης θέματα που αφορούν σε αποδοχές ποσών για διάφορους σκοπούς ( για μίσθωμα κτηρίου που στεγάζει το Λύκειο,για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, αποδοχή δωρεών για την Αρμάτα, αποδοχή επιχορήγησης για υδροδότηση κλπ), καθώς και εξέταση αιτημάτων Συλλόγων ¨Μπουμπουλίνα", Μουσικού  και Γυναικών, αιτημάτων ιδιωτών για θέματα κυρίως που αφορούν τους λογαριασμούς ύδρευσης, διόρθωση της ημερομηνίας εορτασμού της Αρμάτας ( Το ΦΕΚ της 2ας Αυγούστου του 1933,ορίζει ως ημερομηνία εορτασμού την 10ην Σεπτεμβρίου) και διάθεση πίστωσης για την Αρμάτα.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η Ελλάδα πάει παντού και δεν χάνει το κέφι της.


Καταπληκτικό, ονειρεμένο, μοναδικό, βίντεο !
Αφιερώστε 8 λεπτά, δείτε το ολόκληρο και δεν θα χάσετε! Σας το εγγυόμαστε!
Δείτε το:
Οτάβα, Καναδάς, 12.000 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα
Αύγουστος 2011

http://www.youtube.com/watch?v=UhDgpXWkFHE&feature=player_embedded

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σκέψεις με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Φαρδέλου για το κυκλοφοριακό.

Στη συνέντευξή του αντιδημάρχου κ. Φαρδέλου ο οποίος είναι (;) αρμόδιος και για θέματα σχετικά με το κυκλοφοριακό,στο portal του Σαρωνικού "Νέα Εποχή", που ήδη παραθέσαμε , επισημαίνουμε μερικά σημεία:
  1. Θεωρεί πως η αντίδραση του κόσμου στην πρόσκληση για διαβούλευση δείχνει ωριμότητα. Συμφωνούμε.Δείχνει ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση.Το ζητούμενο εν προκειμένω όμως είναι η ωριμότητα της Δημοτικής Αρχής.
  2. Ομολογεί με αυτοκριτική διάθεση πως φέτος κινήθηκε η Δημοτική Αρχή χαλαρά. Η γενική αγανάκτηση για το κυκλοφοριακό "μπάχαλο", δεν καταπραΰνεται με ήπιες αυτοκριτικές ομολογίες αυτού του τύπου. Από τα 3 καλοκαίρια που θα έχει στη διάθεσή της αυτή η Δημοτική Αρχή, το ένα πέρασε μέσα στο κυκλοφοριακό χάος και τη γενική κατακραυγή.
  3. Λέει το άρθρο :"Ο κ. Φαρδέλος μας τόνισε ότι η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει το πλαίσιο, ακριβώς για να μπορέσει να γίνει διαβούλευση." Και απορούμε  και μεις εύλογα:Πού βαδίζουμε τότε;
  4. Αφού έχουν καταλήξει στη λύση μέσω κάποιας μελέτης, η διαβούλευση γίνεται για να δώσει στοιχεία στην έρευνα; Πώς θα αξιοποιηθούν οι απόψεις των πολιτών, των παρατάξεων, των φορέων κλπ; Αν αυτά τα βασικά δεν ξεκαθαριστούν , αν δηλαδή δεν οριστεί το πλαίσιο που ομολογεί ο αντιδήμαρχος πως "δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει" η πλειοψηφία ,,σε τί λογής διαβούλευση μας καλεί;
                                                          Αιδώς Αργείοι.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ - Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα- H ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ

Η διακεκριμένη υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μάρθα Αράπη, ερμηνεύει συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, τραγούδια σε στίχους και μουσική ελλήνων και φιλελλήνων. Κείμενα που αφορούν στη ζωή, τη δράση και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, θα αφηγείται η Μάγδα Μαυρογιάννη.

Το κυκλοφοριακό.

Πληροφορηθήκαμε πως  έγινε πριν λίγες μέρες στο Ποσειδώνιο μια συνάντηση στην οποία μετείχαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και μη από την παράταξη της πλειοψηφίας  και κάποιοι πολίτες και στην οποία συζητήθηκε το κυκλοφοριακό.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και η εκτακτη Οικονομική Επιτροπή για τα πυροτεχνήματα της Αρμάτας.

Στις 12 Αυγούστου έγινε έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση  μελέτης προμήθειας "Πυροτεχνήματα και βεγγαλικά γιορτής Αρμάτας έτους 2011" του Δήμου μας , που θεωρήθηκε από την Τ.Υ.Λ.Δ. του Δήμου Πειραιά.

Η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 9ης Αυγούστου 2011

Στις 9 Αυγούστου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης και 6 εκτός ημερήσιας.
Τα περισσότερα αφορούσαν εγκρίσεις δαπανών και πιστώσεων για διάφορες προμήθειες του Δήμου, το δέ τελευταίο αφορούσε στη σύνταξη έκθεσης εσόδων-εξόδων του Δήμουγια το Β΄Τρίμηνο.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πολιτιστικά δρώμενα

Το Λαογραφικό εργαστήρι την Κυριακή 7 Αυγούστου εγκαινίασε  έκθεση-αφιέρωμα στην αλιεία. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Αυγούστου και θα ανοίξει επίσης από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, από τις 7 έως τις 10 μ.μ.
Το Φεστιβάλ του Μουσείου της Μπουμπουλίνας συνεχίζεται. Προχθές είχε ρεσιτάλ  όπερας με τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου, που ενθουσίασε το κοινό. Μαζί του τραγούδησε και η Ελένη Βουδουράκη. Απόψε  υπάρχει η μουσική εκδήλωση Lego. Πρόκειται για ένα μουσικό παζλ με ροκ και ρεμπέτικο σαν κομμάτια lego σε μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική μουσική προσέγγιση!

Εν τω μεταξύ, τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης της Ναταλίας Μελά στο ακρόπρωρο, όσο και στα εγκαίνια της έκθεσης του Λαογραφικού εργαστηρίου, ο Δήμαρχος ανήγγειλε για την 21η Αυγούστου εγκαίνια έκθεσης Αλταμούρα στο Μουσείο χατζηγιάννη Μέξη.Από το Μουσείο που ρωτήσαμε δεν έχουν ιδέαν.Ούτε εμείς ( ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου) έχουμε κάποια άλλη πληροφόρηση.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τελικά ανεκλήθη.

Σήμερα, ανεκλήθη ο αντιδήμαρχος κ. Δαμδημόπουλος. Εμείς τα σχόλιά μας τα έχουμε ήδη κάνει. Για λεπτομέρειεςπαραπέμπουμε  σε σχετική ανάρτηση της Νέας εποχής .