Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα ξεκινάει ο πρώτος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός αγώνας στις Σπέτσες που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος της Ελλάδας.

 Τον πρώτο Διεθνή Κλασσικό Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Σπετσών διοργανώνει,  από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2011, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος της Ελλάδας.  Η διοργάνωση αυτή είναι αφιερωμένη στην  ομορφιά  της Ελλάδας και ειδικότερα στην αισθητική των Σπετσών, καθώς το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού με τη μακρά παράδοση στην κατασκευή πλοίων θα αποτελέσει το σκηνικό για την προβολή των κλασσικών ιστιοπλοϊκών σκαφών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα  για τους αγώνες θα έλθουν στο νησί πολλοί γνωστοί Έλληνες και ξένοι από τον εφοπλιστικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και γαλαζοαίματοι μεταξύ των οποίων και ο τέως .Βασιλ. Κων/νος και άλλα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας που έτσι κι αλλιώς επισκέπτονται συχνά το νησί.
Πάντως ο αγώνας αποτελεί γεγονός και αξίζει κανείς να κάνει μια βόλτα έστω για να δει τα ωραία ιστιοφόρα. 


http://www.neaepohi.gr/index.php/tag/istioploia-giotingk.html

http://www.saronicmagazine.com/?p=9606

 και http://www.clickatlife.gr/story/euzoia/diethnis-agonas-klasikon-skafon-kai-kaikion-gia-proti-fora-stis-spetses?id=2064796



10 Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

(Κυκλοφορεί με e mail. Μας το έστειλε ένας φίλος και το δημοσιεύουμε).

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

"Είστε έτοιμοι για επανάσταση. Εκμεταλλευτείτε το..."

(Ξένη δημοσίευση.)

"Είστε όλοι μία γροθιά. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό". Η Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν μιλά στο NEWS 247 και παραδέχεται ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Διαβάστε όσα είδε και άκουσε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2011 και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας..." .

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οικονομική Επιτροπή αύριο στη μία (1) το μεσημέρι.

Αύριο το μεσημέρι  ώρα 1 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με 15 θέματα ημερήσιας διάταξης. Τα περισσότερα αφορούν σε διαθέσεις πιστώσεων(για προμήθεια υλικών ύδρευσης,για αγορά υδρομέτρων,για επισκευή οχημάτων πυροπροστασίας,για μεταφορά και προμήθεια νεροπυ για τις ανάγκες πυροπροστασίας,για καθαρισμό ζωνών και αποψίλωση, για απολύμανση του Δημαρχείου,για απεντόμωση σχολικών κτηριων,για εξόφληση 1ου λογαριασμού του έργου "κατασκευή περίφραξης και καθισμάτων γηπέδου και ποδοσφαίρου", για  ταχυμεταφορές εγγράφων και δεμάτων του Δήμου, για προμήθεια γραφικής ύλης και μικροαντικειμένων γραφείου)το ένα σε ανάθεση σε δικηγόρο σύνταξης απολογητικού υπομνήματος, ένα σε έγκριση συμμετοχής υπαλλήλου του δήμου σε επιμορφωτικό σεμινάριο και ένα σε συζήτηση πρότασης δωρεάς οικοπέδου από ιδιώτη προς το δήμο και ένα  στην έγκριση του διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών.

Κλείνουν Κ.Ε.Π., Δ.Ο.Υ. και Ειρηνοδικείο; Να πώς διαλύεται ο κοινωνικός ιστός .

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ευκαιρία για νέους επιστήμονες.

Τώρα "στης ακρίβειας τον καιρό", τί καλύτερο από μια υποτροφία για έρευνα στο εξωτερικό;
Η παρακάτω αποτελεί πραγματική ευκαιρία.


Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την αποστολή τριών (3) υποτρόφων ερευνητών στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας 720/19.8.1966 Βασιλικού Διατάγματος "Περί Οργανισμού του εν Βενετία Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών" (Φ.Ε.Κ. 174/9.9.1966, τ. Α΄), και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν στη Γραμματεία της Ακαδημίας Αθηνών (οδός Πανεπιστημίου 28), σε προθεσμία σαράντα πέντε (45) ημερών από τη δημοσίευση της προκηρύξεως, σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα πιστοποιητικά που αναφέρει το άρθρο 23 του ανωτέρω Βασ. Διατάγματος.

Οι ερευνητές αποστέλλονται για ένα ημερολογιακό έτος, που μπορεί να παραταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ανωτέρω Βασ. Διατάγματος.
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι ανωτάτου ημεδαπού ή ισοτίμου αλλοδαπού Ιδρύματος, Έλληνες υπήκοοι ή Έλληνες το γένος και να μην έχουν υπερβεί το 35ο έτος της ηλικίας τους συμπληρωμένο.
Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται στο άρθρο 24 του ανωτέρω Βασ. Διατάγματος, αναλόγως εάν οι υποψήφιοι προορίζονται για έρευνες ιστορικές και φιλολογικές, θεολογικές και πολιτικές ή για έρευνες ιστορίας των τεχνών.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μια συμφωνία με τον διάβολο για την παιδεία

Το παρακάτω κείμενο δεν γράφηκε από Έλληνα, ούτε αναφέρεται σε Ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά  το θέμα της αντιμετωπισης των ανθρωπιστικών και κλασικών σπουδών, στο οποίο αναφέρεται
 αφορά κι εμάς.
07:27 - Δευ 28/03/2011, tvxsteam

Ανοιχτή επιστολή από τον καθηγητή Βιοχημείας του πανεπιστημίου Brandeis,  Gregory A. Petsko, προς τον πρόεδρο του αμερικανικού πανεπιστημίου State University of New York at Albany, George M. Philip, αναφορικά με την απόφαση του τελευταίου να καταργήσει όλους τους τομείς ανθρωπιστικών και κλασικών σπουδών του πανεπιστημίου, στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2010/11.

NABUCCO


Στις 12 Μαρτίου (2011), ο Silvio Berlusconi κλήθηκε να αντιμετωπίσει την
πραγματικότητα. Η Ιταλία γιόρταζε τα 150 χρόνια από την ίδρυσή της και με
αυτή την ευκαιρία, στην όπερα της Ρώμης, δόθηκε μια παράσταση όπερας, της
πιο συμβολικής αυτής της ενοποίησης: Nabucco του Giuseppe Verdi υπό τη
διεύθυνση του Riccardo Muti.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοίγει ξανά η "Βουλή῾.


Η Βουλή των Σπετσών ανοίγει ξανά.Απόψε έγιναν τα εγκαίνια στο ανακαινισμένο κτήριο, μετά τη φωτιά που την κατέστρεψε.
Ο ανακαινισμένος χώρος  είναι πολύ ωραίος, φιλόξενος , φωτεινός  κι έτοιμος να υποδεχθεί τους θαμώνες του για ατέλειωτες συζητήσεις που δικαιώνουν τον τίτλο του.
 Ευχόμαστε θερμά στον ιδιοκτητη , τον κ. Βαγγέλη Μπούφη,  δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, να είναι καλά  ,να έχει καλές δουλειές στο μαγαζί του  και τέτοια καλή έκβαση να έχουν όσες δυσκολίες του έρχονται στη ζωή.
Το κάψιμο αυτής της Βουλής , είχε λυπήσει όλους μας και η αποκατάσταση κι η επαναλειτουργία της  μας έδωσε μεγάλη χαρά .

Μ'αυτό το πλεονάζον προσωπικό τί θα γίνει;

Ο Ελληνικός λαός βρίσκει τη δύναμη μέσα στις πιο τραγικές στιγμές του και κάτω από τις πιο δύσκολες  συνθήκες , να σχολιάζει με χιούμορ την κατάσταση. Το παρακάτω μας το έστειλε ένας φίλος  με e mail .



Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δωρεά 670 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο για να ξεχρεώσει…;;;;

Την είδηση την έβγαλε το zougla.gr.
Ακούγεται σαν από μηχανής θεός , σαν αυτό που έλειπε για να γαντζωθούμε πάνω του:Μια ελπίδα, έστω και ψεύτικη. Μια ελπίδα για να περάσει η σημερινή μέρα, η αποψινή νύχτα και να ονειρευτούμε πως ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα. Να ονειρευτούμε πως έχοντας στην τσέπη διπλάσιο χρήμα από το χρέος, εμφανιζόμαστε στους Ευρωπαίους ώς άλλος Φανούρης στον έμπορο υποψήφιο γαμπρό, στην παλιά ελληνική  ταινία "Ο Φανούρης και το σόι του",και τους ρωτάμε: Τα θέλετε όλα;Κι αν είναι λιγότερα κατά 5 δις;; Επιμένετε και για τα 5;;  http://www.youtube.com/watch?v=FrD4iPRx-Y0

Για όσους δεν έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση αυτή : http://troktiko.eu/?p=256512

Κόλαση στον "Παραδεισο"


Καταστροφές χθες το βράδυ από τα ακραία καιρικά φαινόμενα .

Χθες το βράδυ, η απότομη ένταση του ανέμου( ίσως να πρόκειται για πιο σύνθετο φαινόμενο) προκάλεσε βιβλικές καταστροφές στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας κυρίως, όπου  έσπασαν κυπαρίσια και πεύκα και καταστράφηκαν όλες οι εγκαταστάσεις του κέντρου "Παράδεισος". Οι καταστροφές επεκτάθηκαν στον οικισμό πυτιούσα και στην απέναντι περιοχή προς τον άγιο Δημήτρη. Στη θαλάσια περιοχή του παλιού λιμανιού έγιναν ζημιές σε τέντες σκαφών και το φέρυ μπόουτ  παρασύρθηκε μέχρι την απέναντι ακτή  του φάρου.Ευτυχώς θύματα δεν υπήρξαν.Αυτό είχε ως συνέπεια να διακοπεί η ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής  για κάποιες ώρες. Η περιοχή ( ο δρόμος) έχει ήδη καθαριστεί από τα συνεργεία του Δήμου .
Η χαλαζόπτωση που συνόδευσε τον αέρα ήταν πρωτοφανής.Το "πετρωτό"χαλάζι που έπεσε κατά περιοχές ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Απόψε συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση που στάλθηκε μετά το μεσημέρι, με τρία θέματα ημερήσιας διάταξης.
Το πρώτο αφορούσε πρόταση δωρεάν παραχώρησης για 3 χρόνια,χώρου(παλιό Λιμεναρχείο ή αίθουσα Αντωνιάδου) από το Δήμο για να στεγαστεί το ειρηνοδικείο. Εσηγητής ήταν ο κ. Γιώργος Λυράκης. Από όλη την αντιπολίτευση εκφράστηκαν διάφορες επιφυλάξεις, ωστόσο ψηφίστηκε από όλους.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην αποδοχή δωρεών για την Αρμάτα και το τρίτο "τροποποίηση της Υπ'αριθ.193/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών περί διάθεσης πίστωσης για τον εορτασμό της Αρμάτας 2011" . Το θέμα αυτό δεν  ήταν κατεπείγον ώστε να περιληφθεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και  θα μπορούσε άνετα να περιληφθεί στο τακτικό Δημ. Συμβούλιο. Αυτό δεν είναι καθόλου τυπικό θέμα, αλλά πολύ ουσιαστικό αφού κληθήκαμε  αυθημερόν να εγκρίνουμε την εκ των υστέρων απ'ευθείας ανάθεση για δαπάνες της Αρμάτας, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε και πριν καν να έχει γραφεί  η απόφαση (193/2011) που κληθήκαμε να τροποποιήσουμε .Για το λόγο αυτό εμείς την καταψηφίσαμε.

" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ"


            Το κατωτέρω video παράχθηκε για ένα συνέδριο του British
            Hellenic Chamber στο Λονδίνο πριν από δύο εβδομάδες και
            προβλήθηκε στην έναρξη του συνεδρίου.
            Έκανε μεγάλη εντύπωση, αν κρίνει κανείς από τον αριθμό των
            ανθρώπων που συντάχθηκαν για να πολεμήσουν για την Ελλάδα αντί
            να την χτυπούν συνεχώς.
            Αν σας αρέσει και συμφωνείτε, προωθήστε το στους φίλους και
            τους συνεργάτες σας παγκοσμίως, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό
            στην αλλαγή των αρνητικών εντυπώσεων που υπάρχουν για την
            Ελλάδα.
            Αξίζουμε πολύ περισσότερα απ'όσα οι πολιτικοί μας είναι ικανοί
            να οραματιστούν για μας.

            http://www.youtube.com/watch?v=ppJW01LeRrk&feature=player_embedded

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ


 Τώρα που θα πάμε να πληρώσουμε καλό είναι να συνυποβάλουμε την παρούσα δήλωση επιφύλαξης.
Δεν ξερει κανείς τί γίνεται στο μέλλον αν η έκτακτη εισφορά κριθεί αντισυνταγματική.

                                ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

              Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ. 29. Ν.3986/2011

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η χορηγία της Α.Κ.Σ.Σ. στην Αρμάτα.

Η Αναργύρειος σχολή παρείχε δωρεάν  φιλοξενία για λογαριασμο του Δήμου σε ένα πλήθος από ανθρώπους , (κυρίως μέλη συγκροτημάτων, συνεργείων, προσκεκλημένους  κλπ) που ήλθαν για την Αρμάτα. Αυτή η φιλοξενία μεταφραζεται στο ποσόν των 10.000-15.000  Ευρώ, ποσόν που άλλες χρονιές εισέπραττε από το Δήμο. Ουσιαστικά λοιπόν αναδείχθηκε σε μεγάλο χορηγό της Αρμάτας και μάλιστα σε μια εποχή που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και το προσωπικό της είναι απλήρωτο.Ο Δήμαρχος παρέλειψε να ευχαριστήσει και να αναφέρει το γεγονός αυτό στην ομιλία του Σαββάτου, όπως έκανε για άλλους χορηγούς, γεγονός που σχολιάστηκε από όσους γνώριζαν. Επανόρθωσε μιλώντας την Κυριακή το βράδυ λίγο πριν τη "συναυλία"του Ματθαίου Γιαννούλη , όπου ευχαρίστησε επώνυμα πάρα πολλούς ανθρώπους και μεταξύ αυτών το ίδρυμα της Αναργυρείου και τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Φωτιά σε σκάφος.

Από τον εορτασμό της Κυριακής για την Αρμάτα.

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας.



Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Εμπορικος Σύλλογος και η Οικονομική του συνεισφορά στην Αρμάτα.

Από την Πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικου Συλλόγου Σπετσών κ. Αργυρή Μπεζάτη, λάβαμε το παρακάτω κείμενο :

Χορευτικές ομάδες από παλιές γιορτές της Αρμάτας


Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τη δεκαετία του '60 και αρχές δεκαετίας '70, και είναι η χορευτική ομάδα που δημιουργείτο για τις ανάγκες της γιορτής της Αρμάτας, ε τη δασκάλα του χορού.


Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στην αυλή της οικίας Αναργύρου.

Χοροί από την Ελλάδα από το Λύκειο Ελληνίδων.



Την Πέμπτη το απόγευμα το το πρόγραμμα για τον εορτασμό της Αρμάτας περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα , από μια μεγάλη  χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Περί ελευθερίας της έκφρασης και λοιπών...

Τα blogs  και οι ηλεκτρονικές εφημερίδες  κερδίζουν  όλο και περισσότερους  και αναγνώστες που επιλέγουν αυτό τον τρόπο για την ενημέρωσή τους.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο τρόπο ενημέρωσης για τον οποίο ισχύουν όσα ισχύουν και στον κλασσικό τρόπο της έντυπης μορφής. Εξυπακούεται πως η όλη διαδικασία καθορίζεται  και υπηρετεί την άρχή της ελευθερίας της έκφρασης.
Το κλείσιμο του άλλου blog  των Σπετσών,( http://www.spetses.wordpress.com/)  έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και σενάρια ποικίλλα.
Δεν δικαιούμαστε να υποστηρίξουμε κανένα από αυτά, εφόσον επίσημα κανείς δεν έχει καταγγείλλει κάτι. Όμως  εκφράζουμε τη λύπη μας για το κλείσιμό του, ακόμα κι αν οι θέσεις του δε μας έβρισκαν σύμφωνους πάντα. Ακόμα κι αν διαφωνούσαμε μαζί του, υπερασπιζόμαστε το δικάιωμα να εκφράζει τις απόψεις του. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα αυτονόητα της Δημοκρατίας, πού βαδίζουμε;
Οφείλουμε ν'αντισταθούμε σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται. Πολύ περισσότερο αν η βία αυτή έχει τη μορφή τραμπουκισμού...

Έκθεση ζωγραφικής στο Αρχοντικό του Σωτηρίου Αναργύρου

Απόψε στις 19.00 είναι η έναρξη της Έκθεσης ζωγραφικής που διοργανώνει η Α.Κ.Σ.Σ. στον κήπο του αρχοντικού του Σωτηρίου Αναργύρου, στην οποία θα εκτεθούν έργα των ζωγράφων Αλέξανδρου Τσιρώνη και Ντέμης Τασιούλη καθώς και των μαθητών του εργαστηρίου τους. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή στις 19.00.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Από αύριο ξεκινάει η εβδομἀδα εορτασμού της "Αρμἀτας."

Στην τελική ευθεία για την εορτασμό της "Αρμάτας" μπαινει  από αύριο το νησί μας με  κορυφαίο γεγονός την αναπαράσταση της Ναυμαχίας που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ.
Μετά την εμπειρία της κακοκαιρίας των δυο τελευταίων χρόνων, το ενδιαφέρον όλων μας είναι στραμμένο στις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. που ευτυχώς προς το παρόν δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία.
Ωστόσο δική μας πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να ληφθεί κάποια μέριμνα με τέντες και για το ενδεχόμενο μιας βροχής. Ο Δήμαρχος μας απάντησε πως υπάρχει κόστος περίπου 6.000 Ευρω για κάτι τέτοιο και εκτός αυτού δεν θα φτάσουν για όλο τον κόσμο. Το θέμα όμως είναι πως με ένα ψιλόβροχο ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί με ομπρέλες, ενώ τα μηχανήματα  κλπ. δεν θα μπορούν να εκτεθούν  και αυτό θα δημιουργήσει το πρόβλημα.Κι έπειτα μέσα στα τόσα έξοδα , δεν είναι πολλά τα 6.000 προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γιορτή. Ας ελπίσουμε όμως πως θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό και θα πάνε όλα καλά. Τα περσινά και προπέρσινα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία.
Το τελευταίο θέμα του τακτικού δημοτικού Συμβουλίου του Αυγούστου αφορούσε στην αποδοχή δωρεών για την Αρμάτα.
Το ποσόν που συγκεντρώθηκε φτάνει μόλις τα 1.300  Ευρώ ( τόσα  αναφέρονταν και προφορικά αναφέρθηκε  εκόμα ένα ποσόν 300 Ευρώ, οπότε το ποσόν φτάνει τα 1.600). Μια προσπάθεια του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου να συγκεντρώσει εισφορές από τα μέλη του για την Αρμάτα, δεν απέδωσε παρά ελάχιστα.
Όμως είχε υπολογιστεί να εισπραχθεί από το Δήμο  το ποσόν των 28.000 Ευρώ από δωρεές.  Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς το αποθεματικό του Δήμου θα παρέμενε στις 47.161 Ευρώ.

 

Το δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Αυγούστου.

Στο τακτικό  Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Αυγούστου συζητήθηκαν  24 θέματα ημερήσιας διάταξης .
Το 1ο θέμα αφορούσε σε  έγκριση απόφασης του Δ.Σ. του Λιμενικού ταμείου για μελέτη προσδιορισμού χρήσεων  γης ( master plan) του υφισταμένου εγκεκριμένου σχεδίου πόλης  Σπετσών στη θέση παλιό Λιμάνι και καθορισμός τους  σε βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου πέριξ της γραμμής παραλίας , προκειμένου ν'αποσαφηνιστούν  οι επιτρεπόμενες χρήσεις και λειτουργίες.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Θωμάς Τομπαζιάδης, είπε πως αυτό θα βοηθήσει στην υπόθεση των καρνάγιων. Για το θέμα αυτό βέβαια δεν υπήρχε καμία εισήγηση της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και στη συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου δεν παρίστατο κάποιος ειδικός να μας απαντήσει σε κάποια ερωτήματα σχετικά με τις πιθανές συνέπειες μια τέτοιας απόφασης σε διάφορες περιπτώσεις. Η αντιπολίτευση (όλη) το ψηφίσαμε μεν, αλλά με επιφύλαξη ως προς θέμα του βάθους του οικοδομικού τετραγώνου.
Το 2ο θέμα αφορούσε στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του Λιμενικού ταμείου.. Σύμφωνα με αυτήν, αφαιρούνται ποσά από κάποιους κωδικούς και ενισχύονται άλλοι, ώστε το αποθεματικό του Λιμενικού ταμείου παραμένει ίδιο, 12.409 Ευρώ.
 ( συνεχίζουμε)