Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ "Ψηφίστε ΟΧΙ"






     www.freedomjustice.com.cy    ...19742011...
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ “Ψηφίστε ΟΧΙ
στην ανάδειξη του Ερντογάν ως "Προσώπου της Χρονιάς"
από το περιοδικό TIME...
_______________________________________________________________________________________________________________
Πρόκειται για καλά οργανωμένη προπαγάνδα των Τούρκων,
παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια
 για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως "Προσώπου του Αιώνα"...
________________________________________________________________________________________________________________________________
Η τουρκική αυτή προπαγάνδα μπορεί να εξουδετερωθεί:
1.  Ψηφίζοντας ΟΧΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση
2.  Προωθώντας αυτό το μήνυμα προς κάθε σύνδεσμό σας.
3.  Διανέμοντας αυτό το μήνυμα σε όσα κοινωνικά δίκτυα έχετε συμμετοχή.
Σας ευχαριστούμε.
Κίνηση για
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ




" 1940-2011 φιλικά, Αλέξανδρος " : ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !

Ένα βιντεάκι που δημιούργησαν μαθητές με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προβλήθηκε στο 4 Λύκειο Βύρωνα κατά τη διάρκεια της γιορτής.
http://www.youtube.com/watch?v=vfo0kN-NmB0&feature=player_embedded

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο χορός της Γ΄Λυκείου.






Έγινε χθες ο καθιερωμένος χορός της Γ΄Λυκείου.Τα παιδιά φέτος πρωτοτύπησαν παρουσιάζοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα προβολή με φωτογραφίες τους από το ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής πριν 12 χρόνια. Αυτό ήταν πολύ ωραίο και πολύ συγκινητικό . Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη,παρά την οικονομική κρίση,υπήρχε κέφι και ειδικά τα παιδιά φαίνεται πως το διασκέδασαν πολύ.
Οι χοροί αυτοί αποτελούν κάθε χρόνο την κύρια πηγή για να καλύψουν τα παιδιά μέρος ή όλο το ποσόν για την πενθήμερη εκδρομή τους.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αν έχετε βρεφικά ρουχαλάκια που θέλετε να δώσετε...

Πολύ συχνά  άνθρωποι από το περιβάλλον μας μας ρωτούν αν ξέρουμε κάποιους που να χρειάζονται πράγματα που αυτοί δεν χρειάζονται πια και θέλουν να δώσουν. Εθδικά με τα βρεφικά ρούχα συμβαίνει συχνά αυτό. Το παρακάτω άρθρο που βρήκαμε στο
  http://troktiko.eu/2011/11/sok-8-egkataleleimmena-mora-zhtoun-mia-agkalia/
αποτελεί μια πολύ πρόταση για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και να πιάσουν τόπο τα βρεφικά είδη που ίσως δεν χρειαζόμαστε.
Μπορεί καποιοι να διαθέτουν εκτός από ρουχαλάκια και μια αγκαλιά για κάποιο από αυτά..Βέβαια αυτό απαιτεί διαδικασίες χρονοβόρες, αλλά είναι δικαιολογημένες αφού πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κι υπεύθυνη απόφαση...


" ΣΟΚ! 8 εγκαταλελειμμένα μωρά ζητούν μια αγκαλιά!

8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι’ αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν… Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι’ αυτά τα μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε με όλη μας την αγάπη. Τα ρουχαλάκια μπορούμε να τα πάμε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, στο κεντρικό κτίριο, 1ος όροφος στη νοσηλευτική υπηρεσία για τα εγκαταλελειμμένα μωρά. Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους!
Πληροφοριες: Νοσοκομείο »Αλεξανδρα»  Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2162000, 210-3381100"

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

25 Νοεμβρίου, διεθνής μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή

Το 1999 ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η 25η Νοεμβρίου ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών .
Το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών είναι αδιαμφισβήτητο. Η βία αυτή παίρνει διάφορες μορφές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από τον ξυλοδαρμό και  το βιασμό, μέχρι τη μπούργκα και την κλειτοριδεκτομή κι από τον κοινωνικό αποκλεισμό με στέρρηση των ευκαιριών για μόρφωση, εργασία, έκφραση, μέχρι και την ωμή αγοραπωλησία, είτε με τη μορφή του "γάμου" στην Ανατολή κυρίως, είτε με τη μορφή της "εμπορίας λευκής σαρκός" και της πορνείας.
Τη μέρα αυτή τιμούμε και τη μνήμη μιας μεγάλης αγίας και μάρτυρος της Εκκλησίας, της Αγίας Αικατερίνης, που υπήρξε πολύ μορφωμένη ( είχε σπουδάσει όλες τις επιστήμες της εποχής της, μαθηματικά, αστρονομία, ρητορική, ιατρική κλπ και «εφίμωσε λαμπρώς τους κομψούς των ασεβών, του πνεύματος τη δυνάμει» κατά το απολυτίκιο της Αγίας ), δεν υπέκυψε και δεν φοβήθηκε όταν απειλήθηκε για να παραβιάσει τη συνείδησή της και την αυτοδιάθεσή της και υπέστη τη φρικτή βία με τη μορφή του μαρτυρίου.  Δέθηκε και πέρασε από τον τροχό,που αποτελείτο από  τέσσερες άξονες δεμένους σε μια περόνη με λεπίδια και ακίδες στις άκρες, έκοψαν τους μαστούς της και τελικά την αποκεφάλισαν με εντολή του αυτοκράτορα Μαξιμίνου.
Δεν χρειαζόμαστε καλύτερο σύμβολο για να διακηρύξουμε την αντίστασή μας στη βία κατά των γυναικών, από  τη μορφή της Αγίας Αικατερίνης που έτσι κι αλλιώς τιμά εδώ κι αιώνες τη μέρα αυτή η Εκκλησία .

Ἐπιστολὴ στὴν “Καθημερινή” για το πολυτονικό.


Στην κοινή γνώμη το πέρασμα από το πολυτονικό στο μονοτονικό έχει συνδεθεί με το πέρασμα από τη δυσκολία στη  ευκολία της εκμάθησης της γραμματικής της γλώσσας μας.

Εconomist: «Λίγες εβδομάδες ζωή έχει το ευρώ εκτός εάν….»

Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ... ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ MΑΣ!


Περισσότερα από 1000 από τα διασημότερα έργα τέχνης παγκοσμίως. Δεκαεπτά μουσεία. 385 αίθουσες έκθεσης. 486 καλλιτέχνες... Oλα, έρχονται στο σπίτι σας για να τα απολαύσετε με την άνεσή σας, αφιερώνοντας όσο χρόνο θέλετε κάθε φορά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή...
Ο λόγος για το φιλόδοξο εγχείρημα της Google, δηλαδή το :
   www.googleartproject.com

που σας επιτρέπει να "μπείτε" κυριολεκτικά μέσα σε 1061 (για την ώρα) έργα, τα οποια

Ο Μ. Γλέζος μιλάει για την Εκκλησία και την Αντίσταση .


 από : http://o-nekros.blogspot.com/2011/11/blog-post_07.html


Για το ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση μιλά ο Μανώλης Γλέζος.
                               
«Tην πρώτη μέρα που κατακτήθηκε η Aθήνα -κατάκτηση ενός κράτους θεωρείται η κατάκτηση της πρωτεύουσάς του- είχε, λοιπόν, σχηματιστεί τότε μία επιτροπή από την στρατηγό Kαβράκο, που μαζί με τον Δήμαρχο Aθηναίων και τον δήμαρχο Πειραιώς, στους Aμπελοκήπους πήγαν να υποδεχθούν τα γερμανικά στρατεύματα. O Kαβράκος κάλεσε τον Aρχιεπίσκοπο Aθηνών και πάσης Eλλάδος, τον Xρύσανθο να παραστεί στην παράδοση. Aρνήθηκε.
Kαι ο Aρχιεπίσκοπος του απάντησε ό,τι είχε πει και στον Kαβράκο,

Τα παιδάκια από το δημοτικό σχολείο Αμυναίου διακρίθηκαν στη ρομποτική.

Η Ελλάδα που διαπρέπει, είναι ο τίτλος του άρθρου της ημερησίας που αναφέρεται στα παιδάκια του δημοτικού σχολείου Αμυνταίου που κατασκεύασαν ένα μικρό ρομποτικό αυτοκινητάκι  και κέρδισαν την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και την 22η στον διεθνή διαγωνισμό που έγινε στο Αμπού Ντάμπι. Τα ελληνόπουλα είναι αστέρια. Όταν τους δίνονται τα ερεθίσματα και τα μέσα κάνουν θαύματα, όπως θαύματα κάνουν οι Έλληνες γενικά και ειδικά οι Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.Όταν βλέπουμε τέτοιες διακρίσεις και επιδόσεις, είναι σίγουρο πως κάποιος εκπαιδευτικός, ή άλλος αρμόδιος με μεράκι και όραμα κρύβεται από πίσω.
Το περιστατικό των παιδιών του Αμυνταίου πρέπει να μας προβληματίσει προς την κατεύθυνση του να δώσουμε κίνητρα κι ερεθίσματα στα δικά μας παιδάκια, στους μαθητές των Σπετσών , για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12412&subid=2&pubid=112693546

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πρόγραμμα για 100.000 - 150.000 ανέργους στους δήμους.

Φαίνεται πως και στις εποχές της κρίσης, υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες για απασχόληση.Το θέμα είναι πως  πλέον οι άνεργοι είναι τόσοι που ακόμα κι ο αριθμός των 100.000 ή 150.000που είναι οι θέσεις , είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσες από αυτές τις θέσεις θα δοθούν στο Δήμο μας.Μακάρι να είναι αρκετές. Τα παρακάτω άρθρα,το  ένα  από το  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=327849, και το άλλο από το http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63565856  δίνουν διάφορες γενικές πληροφορίες για το θέμα. Είναι σημαντικό πάντως όσοι θέλουν να διεκδικήσουν μια τέτοια θέση να έχουν κάρτα ανεργίας.Εδώ στις Σπέτσες όσοι ενδιαφέρνται για να  τους εκδοθεί αυτή η κάρτα μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του ΙΚΑ.

" Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Οι πίνακες των ανέργων του ΟΑΕΔ θα είναι η δεξαμενή επιλογής, από όπου θα προσληφθούν τουλάχιστον 100.000 άτομα, για να εργαστούν σε έργα αυτεπιστασίας στους δήμους. Την όλη διαδικασία θα ελέγχει και θα εποπτεύει το ΑΣΕΠ. Η καταληκτική ημερομηνία του εγχειρήματος, οπότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πίνακες των ανέργων για όλους τους δήμους, είναι η 15η Ιανουαρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της 10/11/2011

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου,

EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο.
 
Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. 
Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. 
Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα - άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. 
  
Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ». 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

O ΛΟΥΚΑΣ ΤΟΥ 33ΟΥ

"Οι Μαριονέτες του διεθνούς κεφαλαίου σε συνεργασία με τους νταβατζήδες των εγχώριων καναλιών μαγειρεύουν την άποψη της κοινής γνώμης παρουσιάζοντας ως μεγάλη επιτυχία τον Λ. Παπαδήμο. "
Ένα αποκαλυπτικό βίντεο.
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/o-33.html

Πόσους συμβιβασμούς κάνουν οι πολιτικοί και τα κόμματα, για μια θέση στην εξουσία;



Πόσο νερό στο κρασί τους ρίχνουν και πόσο αυθόρμητοι είναι αυτοί οι συμβιβασμοί;

Μια νέα αποκάλυψη εμπιστευτικού εγγράφου των WikiLeaks αναμένεται να φέρει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το XrimaNews.gr έφερε στη δημοσιότητα το εμπιστευτικό έγγραφο με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/2019, δηλαδή για.... 10 χρόνια! Το απόρρητο έγγραφο αφορά το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ και την στρατηγική του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Πρόεδρος (του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης για χάρη της αυξημένης πολιτικής δύναμης αποφάσισε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες “υπερεθνικές και αντισημιτικές ρητορικές του” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το απόρρητο έγγραφο.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ.Καρατζαφέρης είχε αποφασίσει από το 2009 να κάνει θετικές κινήσεις προς την εβραϊκή ελληνική κοινότητα, να αυξήσει την επαφή του με Αμερικανούς αξιωματούχους και να μειώσει την σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες.
Τελικός στόχος του ήταν η “ένωση του ΛΑ.Ο.Σ με το κόμμα της ΝΔ για μια ευρεία κεντροδεξιά συμμαχία”.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS
 

Το φάσμα της απειλής ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Ο Eberhard Hamer που υπήρξε (μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1994) καθηγητής Οικονομικών στο Technical Commercial College της γερμανικής πόλης Bielefeld. Επίσης διετέλεσε σύμβουλος του καγκελάριου Gerhard Schroeder, όπως και άλλων πολιτικών της Γερμανίας, σε ένα άρθρο του έχει δημοσιευτεί στις 20-3-2010 υπό τον τίτλο «Les signes annonciateurs d’une troisieme guerre mondiale s’accumulent» στην ιστοσελίδα Mondalisation.ca, λέει:" Από την εποχή του Β΄παγκόσμιου πολέμου, ποτέ ο κίνδυνος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου δεν ήταν πιό επικείμενος από τώρα. Δικαίως έτσι, οι προειδοποιήσεις που κατευθύνονται στις ΗΠΑ εν προκειμένω, ειδικά από ευρωπαίους διανοούμενους αυξήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Εντούτοις, αυτό δεν θα είναι σε θέση να αποτρέψει τον πόλεμο...
Είναι εμφανές ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τη χειρότερη οικονομική κρίση τους, τον προηγούμενο αιώνα, με την είσοδο στον Α΄παγκόσμιο πόλεμο. Ξεπέρασαν την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας μέσω της ένωσης στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, και τώρα μπαίνουν στον πειρασμό να λύσουν την τρίτη οικονομική κρίση τους κατά τρόπο ομοειδή."

http://troktiko.eu/2011/11/ta-dusoiona-shmadia-enos-eperchomenou-tritou-pagkosmiou-polemou/

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ

http://troktiko.eu/2011/11/strofi-ston-poiotiko-tourismo-deichnei-ereuna-tou-iobe/
 Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
 
Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό εμφανίζεται να κάνει τουλάχιστον ένα τμήμα των επισκεπτών στη χώρα μας. Τούτο προκύπτει, μεταξύ άλλων, ως συμπέρασμα από το πρώτο δελτίο οικονομικής συγκυρίας για τον τομέα του τουρισμού που εκπόνησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με σκοπό

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Οι σινεφίλ φαντάζονται τους πολιτικούς σε ρόλο πρωταγωνιστή σε γνωστές ταινίες.

Οι αναγνώστες του περιοδικού empire εκφράζουν  τη δική τους άποψη για την κρίση στην Ευρωζώνη και τους ηγέτες της και "πειράζουν" τις αφίσσες γνωστών ταινιών αλλάζοντας τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών με τα πρόσωπα Ευρωπαίων ηγετών. Το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου κυριαρχεί.

" Σε ποιες ταινίες θα μπορούσατε να φανταστείτε να πρωταγωνιστεί ο Γ. Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί αλλά και ο πολυτάραχος Μπερλουσκόνι; Δείτε τους ηγέτες της ευρωζώνης σε ένα διαφορετικό ρόλο μέσα από τα μάτια των αναγνωστών του περιοδικού Empire."
http://news247.gr/health/Media-Internet/oi_sinefil_timoun_ton_g_papandreoy.1503725.html

Έγινε μ' επιτυχία σήμερα η παρουσίαση της ποιητικής Συλλογής του Κ. Τσακούμη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών για την παρουσίαση της έκδοσης της ποιητικής συλλογής "διακονήματα ελπίδων"
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη μουσική της Δέσποινας Παπαδημητρίου, την οποία είχε συνθέσει για να "ντύσει" στίχους απ' το έργο, και τη έμμετρη απαγγελία από τη Δήμητρα Βασιλείου και το τραγούδι από την Ελένη Μπέλεση. Η σκηνή ήταν πολύ όμορφα διακοσμημένη από την κ. Πελαγία Τσακούμη, η οποία είχε φιλοτεχνήσει και το βιβλίο με τα σκίτσα της. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γ. Μυτιληναίος είπε προλογίζοντας πως αφορμή για την έκδοση αυτή, υπήρξε το ξεκίνημα στο πλαίσιο λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών μιας ομάδας ποίησης.
Στις Σπέτσες υπάρχουν αρκετοί που γράφουν ποιήματα και κάποιοι που είναι ήδη καταξιωμένοι στο χώρο αυτό.Είναι πολύ ωραίο όλοι μαζί να πλαισιώσουν την ομάδα αυτή.

Η ομιλία του καθηγητή Κώστα Μπέη για τη δανειακή σύμβαση.

Από εκδήλωση του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα τη  Δανειακή Σύμβαση μεταξύ μελών της Ευρωζώνης και την εθνική μας κυριαρχία
http://www.youtube.com/watch?v=McjFGWop53g

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τη ελληνομαθή Ιταλό φιλόσοφο Κονστάντσιο Πρέβε.

Αξίζει να το διαβάσουμε όλοι.
Από το
 Περνάμε από μια μορφή  καπιταλισμού σε μιαν άλλη
http://troktiko.eu/2011/11/pername-apo-mia-morfi-kapitalismou-se-mian-allh/

Περνάμε από μια μορφή καπιταλισμού σε μιαν άλλη .
Είμαστε σε φάση μετάβασης από μια μορφή του καπιταλισμού σε μια άλλη μορφή του, γενικότερη και παγκοσμιοποιημένη. Περνάμε στον απόλυτο καπιταλισμό. Η Ελλάδα είναι μόνο ένας αδύναμος κρίκος, το καλύτερο πειραματόζωο πριν από την Ιταλία και την Ισπανία. Αυτό τονίζει ο Ιταλός μαρξιστής φιλόσοφος Κονστάντσο Πρέβε σε συνέντευξή του στην «Ε»

Υπενθύμιση.

Αύριο στις 11,30 π.μ. στην Καποδιστριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπετσών παρουσιάζει την έκδοση της ποιητικής συλλογής του Κ. Τσακούμη " Διακονήματα ελπίδων".
μελοποιημένα από την κ. Δέσποινα Παπαδημητρίου αποσπάσματα θα εκτελέσουν οι κυρίες Μπέλεση Ελένη και Βασιλείου Δήμητρα.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η στάση της νέας Κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Το θέμα αυτό αφορά και το Δήμο μας .
Το άρθρο είναι από : 
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=8461


 

Δυο υπουργοί για τα σκουπίδια και ο εργολάβος

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=326614



Ετοιμη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των εργολάβων, χωρίς... πολυφωνίες και πολλές πολλές κουβέντες, εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι τρόποι διαχείρισης των σκουπιδιών που προωθούνται με πρωταγωνιστή τον όμιλο Μπόμπολα οδηγούν μάλιστα και σε πολλαπλασιασμό των δημοτικών τελών.
 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορούσε τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων που εντάσσονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Αττικής (ΠΕΣΔΑ). Η πίεση που ασκούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι τόσο μεγάλη,

Γελοιογραφίες

Ξεθωριασμένο καρό φουστάνι - Η ξιπασιά της εξωτερικής εμφάνισης

Μία γυναίκα που φορούσε ένα ξεθωριασμένο καρό φουστάνι, με το σύζυγό της ντυμένο με ένα φτωχικό κοστούμι, κατέβηκαν από το τρένο στη Βοστώνη και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου Harvard. Δεν είχαν ραντεβού. Η γραμματέας μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιοι επαρχιώτες δεν είχαν καμία δουλειά στο Harvard. "Θα θέλαμε να δούμε τον πρόεδρο" είπε ο άντρας με χαμηλή φωνή.
"Θα είναι απασχολημένος όλη μέρα" απάντησε η γραμματέας κοφτά. "Θα περιμένουμεαπήντησε η γυναίκα. Για ώρες η γραμματέας τους αγνοούσε, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα απογοητευτούν και θα φύγουν. Καθώς όμως είδε ότι δεν έφευγαν, η γραμματέας αποφάσισε να ενοχλήσει τον πρόεδρο, παρόλο που δεν το ήθελε με τίποτα.
"Ίσως αν τους δείτε για ένα λεπτό, να φύγουν" του είπε! Εκείνος αναστέναξε με αγανάκτηση και έγνεψε θετικά. Κάποιος τόσο σημαντικός όσο αυτός σίγουρα δεν είχε το χρόνο να δέχεται ανθρώπους ντυμένους με ξεθωριασμένα καρό φουστάνια και φτωχικά κοστούμια. Ο πρόεδρος στράφηκε προς το ζευγάρι με ύφος βλοσυρό και αλαζονικό.
Η γυναίκα του είπε "Είχαμε έναν γιο που φοίτησε στο Πανεπιστήμιό σας για ένα χρόνο. Το αγαπούσε και ήταν πολύ ευτυχισμένος εδώ. Αλλά δυστυχώς πριν από ένα χρόνο σκοτώθηκε απρόσμενα. Ο άντρας μου και εγώ θα θέλαμε να χτίσουμε ένα μνημείο για αυτόν στο χώρο του Πανεπιστημίου."
Ο πρόεδρος δεν συγκινήθηκε καθόλου. Αντιθέτως εκνευρίστηκε.
"Κυρία μου" απάντησε με αναίδεια "δεν μπορούμε να βάζουμε αγάλματα για κάθε άνθρωπο που φοίτησε στο Harvard και πέθανε. Αν το κάναμε, τότε αυτό το μέρος θα έμοιαζε με νεκροταφείο."
"Όχι" απάντησε γρήγορα η γυναίκα, "δεν θέλουμε να στήσουμε ένα άγαλμα. Σκεφτήκαμε να δωρίσουμε ένα κτίριο στο Harvard."
Ο πρόεδρος γύρισε τα μάτια του. Έριξε μία ματιά στο ξεθωριασμένο καρό φουστάνι και το φτωχικό κοστούμι και φώναξε: "Ένα κτίριο! Έχετε ιδέα πόσο κοστίζει ένα κτίριο; Έχουμε περισσότερα από επτάμισι εκατομμύρια δολάρια σε κτίρια εδώ στο Harvard."
Για μία στιγμή η γυναίκα έμεινε σιωπηρή. Ο πρόεδρος χαμογέλασε χαιρέκακα. Ίσως ήρθε η ώρα να τους ξεφορτωθεί. Η γυναίκα στράφηκε προς τον άντρα της και είπε ήρεμα:
"Μόνο τόσα χρειάζονται για να φτιάξει κανείς ένα πανεπιστήμιο; Γιατί δεν φτιάχνουμε το δικό μας τότε;"
Ο σύζυγος έγνεψε θετικά. Το πρόσωπο του προέδρου κιτρίνισε και καταλήφθηκε από σύγχυση.
Ο κύριος και η κυρία Leland Stanford σηκώθηκαν όρθιοι και βγήκαν έξω. Ταξίδεψαν μέχρι το Palo Alto στην Καλιφόρνια όπου ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά τους, το Πανεπιστήμιο Stanford, στη μνήμη ενός γιού τον οποίο το Harvard είχε ξεχάσει.

Ψάχνουν τα ονόματα των μπλόγκερς που τα βάζουν με την Κυβέρνηση;

Το παρακάτω άρθρο από το http://www.troktiko.eu/   θίγει το ζήτημα του αν και κατά πόσον υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια υπονόμευσης των ελλήνων μπλόγκερς. Το ζήτημα βέβαια και η δυσκολία για την αστυνομία, είναι οι ανώνυμοι μπλόγκερς. Διότι οι υπόλοιποι, ακολουθούν τους κανόνες της δημοσιογραφίας και αναλαμβάνουν τη  ευθύνη των όσων γράφουν.
Σίγουρα δεν είναι σωστό με την κάλυψη της ανωνυμίας να διοχετεύονται στην κοινή γνώμη συκοφαντίες.Ακόμα όμως  και στην περίπτωση, που ένας ανώνυμος σε ένα μπλογκ ανώνυμο ( που την ευθύνη του δεν την αναλαμβανει επώνυμα κάποιος), λέει κάτι που δεν στέκει, ο κόσμος που είναι αποδέκτης του είναι αυτός που τελικά έχει τη  ευθύνη να δεχτεί ως αληθινό ή να απορρίψει  αυτό που του προσφέρεται ανώνυμα.Οπότε, ακόμα κι αυτό,είναι μέσα στο παιχνίδι του διαδικτύου,και δεν είναι αθέμιτο, όπως δεν είναι αθέμιτες και οι σατυρικές κ.α. παρουσιάσεις.
Το τραγικό είναι πως κατά καιρούς επιθέσεις και πετυχημένες ή μη προσπάθειες φίμωσης έχουν γίνει και προς την κατεύθυνση των επωνύμων μπλόγκερς και  μπλογκς.Αυτό δεν συμβαίνει μόνον κάπου μακριά μας , τόσο μακριά που να μη μας αφορά. χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του άλλου μπλογκ των Σπετσών, αυτού του κ. Χαριτάτου.
 Καλ. Αργυρίου- Κουμπή

http://troktiko.eu/2011/11/%ce%ba%ce%b1%ce%b8%cf%8e%cf%82-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%ba%ce%b5%cf%81-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%af%ce%b8%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83/

Καθώς Έλληνες  μπλόγκερς επιτίθενται στην κυβέρνηση, τα ονόματά τους καταζητούνταιn00038016 b 300x209 Καθώς Έλληνες μπλόγκερ επιτίθενται στην κυβέρνηση, τα ονόματά τους καταζητούνταιΜια χώρα η οποία ταλανίζεται από οικονομική κρίση, απεργίες, διαδηλώσεις και ταραχές αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μπλογκ, ωστόσο υπάρχει σε εξέλιξη κίνηση για υπονόμευσή τους, σύμφωνα με επικριτές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟΣ ΙΟΣ

Ενημερώστε όλες τις επαφές (διευθύνσεις) που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
nicomailto:nico_10_72@hotmail.fr  
nicomailto:nico_72_10@hotmail.fr
yann.photos@ 
yann.photos@ hotmail.fr  
kevinblancher@hotmail..fr
 
Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.  

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πώς, και γιατί αυξήθηκε ο δενδρικός πλούτος της περιοχής μας μετά το 1770;

του Β. Γκάτσου.
Όταν άρχισε να αυξάνει ο πληθυσμός της Ύδρα και των Σπετσών, υπό την σκέπη και προστασία του υπουργείου Ναυτικών της οθωμανικής αυτοκρατορίας, γρήγορα αναφάνηκε μια νέα τάξη εμποροναυτικών που πλούτισε γρήγορα. Κάποια περίοδο το κατά κεφαλήν εισόδημα του κατοίκου της Ύδρας ήταν 600 φορές μεγαλύτερο από του πελοποννήσιου που στέναζε κάτω από τη διοίκηση του πασά της Τρίπολης.

Ντοκουμέντα από το Πολυτεχνείο.

Γελοιογραφίες του Κυρ .

Μας τις έστειλε κάποιος φίλος και τις δημοσιεύουμε. Δεν μας λέει πού τις βρήκε.Πολύ πιθανόν να έχουν δημοσιευτεί στο βήμα.






ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ;

Όλοι ξέρουμε ότι το νερό είναι σημαντικό για τη ζωή μας , αλλά δεν ξέρουμε  πότε πρέπει να το
πίνουμε. Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα μεγιστοποιούμε την αποτελεσματικότητά του στο
σώμα μας:
2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα,βοηθούν  στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων.
1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα ,βοηθά την πέψη.
1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο .βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Με 1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο ,αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή
        καρδιακή προσβολή.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το Πολυτεχνείο ζει;

Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή.

Το Πολυτεχνείο αδιαμφισβήτητα σηματοδότησε όσο τίποτα άλλο την εποχή της μεταπολίτευσης και αναδείχθηκε σε κορυφαίο Σύμβολο των κοινωνικών αγώνων  και σε μονάδα μέτρησης της ανδρείας  και της  δημοκρατίας των  νεοελλήνων.
« Το Πολυτεχνείο ζει» . Αυτή η φράση δεν ήταν απλά ένα σύνθημα στους τοίχους σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης , αλλά μια πραγματικότητα  με καθολική ισχύ και για τους ήρωες πρωταγωνιστές  του , αυτούς που  στέκονταν με θαυμασμό απέναντί τους , αλλά και για όσους από την πρώτη στιγμή το αμφισβήτησαν , γιατί εκτός των άλλων, υπήρξε και σημείο αντιλεγόμενο.
Το Πολυτεχνείο ταυτίστηκε με κάποιους ανθρώπους-  σύμβολά του, με την εποχή που σηματοδότησε και με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
·         Η μεταπολίτευση τελείωσε .Οι πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας χρονιάς στις οποίες κυριαρχεί το μνημόνιο κλείνουν την εποχή της μεταπολίτευσης και ανοίγουν μιαν άλλη εποχή που χαρακτηρίζεται από την ραγδαία απώλεια των κοινωνικών κεκτημένων και της Εθνικής κυριαρχίας. Ο κόσμος ζει σε μια παραζάλη, και παραπαίει  σαστισμένος  κι αποπροσανατολισμένος, ανάμεσα στην απελπισία για όσα έχασε και στην ανασφάλεια που του προκαλεί η αβεβαιότητα για το αύριο ,χαμένος  σε  λογιστικές  πράξεις που τον οδηγούν στο πουθενά και σε φαντασιώσεις  που του τροφοδοτούνται έξωθεν , για από μηχανής θεούς που θα δώσουν λύση σε όσα τον απασχολούν .
·         Από τους πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου, κάποιοι  σήμερα είναι μεσόκοποι  υπουργοί  πρώην και νυν και αεί. Κάποιων τα ονόματα ταυτίστηκαν με σκάνδαλα κι άλλοι ενέχονται σε υποθέσεις που καθόλου δεν θυμίζουν  τα ιδανικά και τους αγώνες για «ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» .
Βέβαια, οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνον αυτοί. Υπήρξαν  κι άλλοι, ίσως και να είναι οι περισσότεροι, δεν έχουν σημασία τα νούμερα, που παρέμειναν άγνωστοι και σεμνοί, που δεν θέλησαν να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους με την όποια πολιτική, κοινωνική  και  οικονομική καταξίωση.
Η επομένη μέρα ενός μεγάλου αγώνα , καταδεικνύει την ποιότητα του αγωνιστή. Ήδη   έχουμε περάσει  κιόλας στη μεθεπόμενη.
·         Ο Θεοδωράκης που η μουσική του ταυτίστηκε  με το Πολυτεχνείο, διαχρονικός όσο ποτέ  ως μουσικός των αγώνων και  της ελευθερίας, καλεί σήμερα, όχι με τα τραγούδια του μονάχα, μα με διακηρύξεις, τους Έλληνες  και τις Ελληνίδες  να αντισταθούν στη Νέα τάξη πραγμάτων, τη Νέα χούντα , όπως την αποκαλούν πολλοί.
Το Πολυτεχνείο ζει;  Το Πολυτεχνείο πάντα θα ζει, όπως πάντα θα ζει το ’21 και όπως πάντα θα ζει το ’40. Θα ζει όσο θα υπάρχουν Έλληνες  πρόθυμοι ν’ αφουγκραστούν  τα μηνύματα του, να εμπνευστούν από τους αγώνες του , να αισιοδοξήσουν ότι στο τέλος πάντα νικάει  το αγαθό  σε όλες τις μορφές του, και πως αυτή η νίκη απαιτεί σε κάθε εποχή  σθένος, αγωνιστικότητα και θυσίες. Απαιτεί ανοιχτά μάτια, καμιά φορά βουλωμένα αυτιά ,αγρύπνια πνευματική και πατριωτική, κοινωνική συνείδηση και δύναμη. Απαιτεί να μείνουμε όρθιοι.

Οι Γάλλοι αγανακτισμένοι χορεύουν συρτάκι για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες.

Μια ολόκληρη πλατεία πιάνεται από τους ώμους και προσπαθεί να χορέψει τον πιο διάσημο ελληνικό χορό στον κόσμο. Οι μελωδίες του Μίκυ Θεοδωράκη διαπερνούν όλη την πλατεία La Defense στο Παρίσι και δεκάδες άνθρωποι αποθεώνουν την ελληνική μουσική. Οι Γάλλοι αγανακτισμένοι στέλνουν το μήνυμά τους στην Ελλάδα - αλλά και φυσικά στη Γαλλία - πως δεν μας βλέπουν διαφορετικά από ότι στο παρελθόν.

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Στην αρχή φαίνεται πως πρόκειται μόνο για τρία άτομα που κινούνται στους ρυθμούς της μουσικής, όμως το ερασιτεχνικό πλάνο ανοίγει, για να πιάσει κάθε έναν από τους δεκάδες συγκεντρωμένους Αγανακτισμένους που παρά το κρύο βρέθηκαν εκεί και σκέφτηκαν και την ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών.

"Αυτό είναι για τον Παπανδρέου! Που είναι τώρα ο Παπανδρέου;" ακούγεται κάποιος πίσω από την κάμερα. Παρακολούθησε το συγκινητικό βίντεο που αποδεικνύει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι...

http://www.tlife.gr/Article/news-france/0-9-24187.html

Η συγκινητική Ιστορία του Νκηταρά του τουρκοφάγου.(Νικήτα Σταματελόπουλου).

Ένας μεγάλος αγωνιστής, που είχε χαρακτηριστεί ως το δεξί χέρι του γέρου του Μοριά, ήταν ο Νικήτας Σταματελόπουλος, που είναι γνωστός ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος. Στοιχεία για τη ζωή και τη δράση υπάρχουν στη διεύθυνση http://argolikivivliothiki.gr/2009/03/17/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AE-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82/
 που είναι της Αργειακής αρχειακής βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού.
 Απόγονοι της οικογένειας Σταματελόπουλου, σύμφωνα με δικά τους στοιχεία είναι και η οικογένεια Γιδοπούλου που ζει στις Σπέτσες.( Τους μετονόμασαν οι Κρανιδιώτες σε Γιδόπουλους, επειδή κατέβαιναν με τα γίδια , όπως πολλοί κάτοικοι της Πελοποννήσου, Βαλτετσιώτες κλπ, το Χειμώνα  στο Κρανίδι. Από τα χρόνια της Επανάστασης υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ Νικήτα Σταματελόπουλου και Σπετσιωτών.

Η παρακάτω ιστορία είναι πολύ συγκινητική και δείχνει την περηφάνεια και τη μεγαλοψυχία ενός πραγματικού Έλληνα:

"  Ήρωας Νικηταράς ο Τουρκοφάγος - ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ
Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρόνο φυλακή, με τη κατηγορία της «προδοσίας».
Μετά από 1,5 χρόνο τον ελευθέρωσαν και κατάντησε ζητιάνος στα σοκάκια του Πειραιά.
Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε πόστα είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα στον ήρωα επαίτη μια ...θέση μια μέρα της εβδομάδος κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε (!) να επαιτεί κάθε Παρασκευή! Αυτή ήταν η ανταμοιβή του.
Όταν αυτά έφτασαν στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης ( Ρωσίας), αυτός απεστάλθη από την Ρωσική κυβέρνηση του, στο πόστο όπου επαιτούσε ο μεγάλος οπλαρχηγός.
Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο μάζεψε αμέσως το απλωμένο χέρι του.
"Τι κάνετε στρατηγέ μου;" ρώτησε ο ξένος
"Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα" απάντησε υπερήφανα ο ήρωας.
"Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στον δρόμο;" επέμενε ο ξένος.
"Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος" απήντησε περήφανα ο Νικηταράς.
Ο ξένος κατάλαβε, και διακριτικά, φεύγοντας άφησε να του πέσει ένα πουγκί με χρυσές λίρες.
Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγκί και φώναξε στον ξένο:" Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το μην το βρει κανένας και το χάσεις!!!"
Στις 25(ή 27) του Σεπτέμβρη του 1849, ο γενναιότερος των γενναίων, πεθαίνει ξεχασμένος, τυφλός και πάμφτωχος.
Αυτή ήταν η ελληνική υπερηφάνεια που έκανε την Ελλάδα ελεύθερη."

Τι είναι η Πατρίδα μας;

Ένα βιντεάκι ενδιαφέρον .

Η προφητεία ενός ναζί.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=1649

ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) - Μίκης Θεοδωράκης

Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Ομιλία του Π. Καμένου στη Βουλή.

Ευτυχώς ακόμα ακούγονται φωνές από πολλούς και διαφορετικούς χώρους  του κοινοβουλίου.
Η ομιλία αυτή του κ. Πάνου Καμένου είναι καταπέλτης. Δε μιλάει αόριστα αναπτύσσοντας σενάρια καταστροφολογίας, αλλά αποκαλύπτει την τραγική πραγματικότητα με το άθλιο παρασκήνιο...

http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=8425

Βιβλιοπαρουσίαση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο την Κυριακή.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 11,30 π.μ. , στην Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών , Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπετσών θα  παρουσιάσει τη νέα του έκδοση, την ποιητική Συλλογή του Κων/νου Τσακούμη " Διακονήματα ελπίδων".
Στην παρουσίαση ,αποσπάσματα από ποιήματα του Κ. Τσακούμη, μελοποιημένα από τη μουσικό κ Δέσποινα Παπαδημητρίου ,θα εκτελέσουν οι κυρίες Ελένη Μπέλεση και Δήμητρα Βασιλείου .

Παρέμβαση ξένων δυνάμεων http://topontiki.gr/article/24925

 

Του Δημήτρη Καζάκη οικονομολόγου - αναλυτή

Παρέμβαση ξένων δυνάμεων

Του Δημήτρη Καζάκη οικονομολόγου - αναλυτή
Με τη Συνταχτική Πράξη υπ’ αρίθμ. 6 της 20.1.1945 της κυβέρνησης Πλαστήρα, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Νόμος περί δωσιλόγων», συγκροτήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο και το Κατηγορητήριο που δίκασε και καταδίκασε του δωσίλογους πρωθυπουργούς της κατοχής και τα τσιράκια τους. Στην Αιτιολογική Έκθεση αυτής της Συνταχτικής Πράξης αναφέρεται ότι και «μόνη... η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου».

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δημ. Συμβουλίου Σπετσών.

Αύριο στις 15.00 μ.μ. θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή με  τα παρακάτω 26 θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;

Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες. 
Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο.
Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.. 
Κι αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!.

Γιώργος Καρούντζος
Χημικός. Μηχ., PhD
Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΣΕΥ
 
Και για να το προσαρμόσουμε στα δικά μας σπετσιώτικα δεδομένα: Μπορείτε να το μαζεύετε σ' ένα δοχείο . Μια καλή ιδέα είναι να το κάνετε σαπούνι, όπως παλιά. Δεν είναι δύσκολο. Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τόπο, ημέρα  κλπ, όπου κάποιος θα μας δείξει πώς γίνεται. Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε σ' αυτή τη διαδικασία, δώστε το λάδι σε κάποιον που κάνει σαπούνι, ή σε κάποιον που απλά συγκεντρώνει το λάδι για ανακύκλωση ( Αντώνης Ορλώφ).
Στις Σπέτσες που  έχουμε βόθρους απορροφητικούς, τα λάδια στις αποχετεύσεις φράζουν τους πόρους του χώματος , με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την απορροφητικότητά τους. Μέχρι να καταλήξουν εκεί όμως , φράζουν και τους σωλήνες της αποχέτευσης. Οπότε για πάρα πολλούς λόγους δεν πρέπει να ρίχνουμε τα λάδια στο νεροχύτη.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι απαλλάσσονται από το χαράτσι της ΔΕΗ.

Κάποιες κατηγορίες πολιτών δικαιούνται απαλλάγής από το χαράτσι της ΔΕΗ.
Προϋπόθεση απαλλαγής σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις, είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ να είναι στο δικό τους όνομα.
  1. Όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που την αναπηρία την έχει ο/η σύζυγος.
  2. Όσοι ήταν άνεργοι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και στο 2010 έχουν εισόδημα : 12.000 αν δεν έχουνπαιδιά , 16.000 αν έχουν ένα παιδί, 20.000 αν έχουν δύο παιδιά και 30.000 αν είναι πολύτεκνοι( σύμφωνα με τον ισχύοντα 3454 νόμο του 2006 , άρθρ.6"Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επι­μέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων από έναν ή πε­ρισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολο­γικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώ­νουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης."  ). Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως η ακίνητη περιουσία τους δεν ξεπερνάει τις 150.000.

Συζήτηση για το κτηριακό πρόβλημα του Λυκείου στο Δ.Σ. Σπετσών

Η Γερμανία προετοιμάζει την έπιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή;

Πρόκειται άραγε για πραγματικότητα, ή για το " μπαμπούλα" που επιστρατεύεται προκειμένου φοβισμένοι οι Έλληνες να μην αντιδράσουν στα νέα μέτρα λιτότητας;

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/proetoimazontai_gia_eksodo_ths_elladas_apo_to_eyrw.1489182.html

Αντιδράσεις από απλούς Έλληνες για το GO GREEK FOR A WEEK

Από δυο διαφορετικούς φίλους λάβαμε τις παρακάτω δυο ενημερώσεις που αναφέρονται στο ίδιο θέμα: Σε αντιδράσεις από απλούς Έλληνες, στο εξευτελιστικό  για την Ελλάδα πρόγραμμα του Βρετανικού καναλιού 4 .Το πρώτο είναι ένα βίντεο και το δεύτερο μια επιστολή .Είναι και τα δυο στο ίδιο πνεύμα. Λες και το βίντεο είναι φτιαγμένο για να οπτικοποιήσει τα όσα γράφονται στην επιστολή.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 4 ΓΙΑ ΤΟ GO GREEK FOR A WEEK

http://www.youtube.com/watch?v=n40Ti38IsNI.

.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 4 ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΡΙΑΛΙΤΙ

Επιστολή έστειλε περήφανη Ελληνίδα στο εγγλέζικο κανάλι "4" που είχε την... φαεινή ιδέα να στήσει "ριάλιτι" με θέμα την Πατρίδα ΜΑΣ.
Στην επιστολή της αναφέρει στα Εγγλεζάκια:...
"Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4,
Πληροφορήθηκα αυτές τις ημέρες,

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ

Enet.gr. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ   
Σάββατο 12 Νοε 2011
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

Τα Δημοτικό Συμβούλιο της 27-10-2011.

Με το ενδιαφέρον όλων μας στραμμένο στα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα γενικότερα, δεν σας έχουμε ενημερώσει όχι μόνο για το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου, αλλά και για το προηγούμενο του Οκτωβρίου.
Η Τοπική αυτοδιοίκηση, είναι μια μικρογραφία της γενικότερης κρατικής διοίκησης.Όσα συμβαίνουν σε κάθε Δήμο, είναι σημαντικά για τους δημότες και πρέπει να τα γνωρίζουν και να ενδιαφέρονται γι αυτά. Άλλωστε ο βασικός στόχος της δημιουργίας αυτού του blog είναι αυτός ακριβώς: Να ενημερώνει τους δημότες των Σπετσών για όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας. Με καθυστερηση λοιπόν, ξεκινάμε την ενημέρωση, από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο της    27ης-10-2011.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ο δενδρικός πλούτος Ερμιονίδας συνοδεύεται από έναν δενδρικό μύθο που αφορά όλα τα φρούτα και όχι μόνον τα ρόδια

( Δημοσιεύουμε τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα του κ. Γκάτσου, γιατί παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για μας τους Σπετσιώτες.Ο Σπετσιώτης Ηλ. Μπάμπας βρήκε τραγικό θάνατο και δολοφονήθηκε στο κτήμα του ,που αναφέρει ο κ. Γκάτσος στο κείμενό του,στην Ερμιόνη τον Ιούνιο του 1863 .Βλ. " Η εθνοφυλακή των Σπετσών" Κ. Αργυρίου- Κουμπή, εκδ. Ιστ. Αρχειου Σπετσών 2006).

" Δεν είναι δυνατόν να αναζητηθεί η ροδιά και το ρόδι έξω από τον δενδρικό πλούτο της περιοχής μας, δηλαδή να πούμε απλά ότι υπήρχαν τα ρόδια εκεί και εκεί ή κάποιοι τα έφεραν και τα καλλιέργησαν.

Εκδήλωση του Μουσικού συλλόγουστην Καποδιστριακή

Η χορωδία " Αρμονία"  που απαρτίζεται από μέλη του Μουσικού Συλλόγου Σπετσών, οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη Ιταλική μουσκή στην Καποδιστριακή Στέγη Σπετσών το Σάββατο12 Νοεβρίου στις 18:00 .

" Ευφυείς, αλλά αδίστακτοι»

http://topontiki.gr/article/24895
thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Η άποψη ότι σε δύσκολους καιρούς πρέπει να αναλαμβάνουν οι ειδικοί και όχι οι πολιτικοί δεν είναι νέα. Ορισμένα από τα χειρότερα καθεστώτα της σύγχρονης Ιστορίας ακολούθησαν κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τεχνοκρατικές». Είναι, αλήθεια, δυνατόν να είμαστε τόσο... κακόπιστοι; Πριν καν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση και ορκιστεί ο νέος τεχνοκράτης πρωθυπουργός, να συνδέουμε τους τεχνοκράτες με τα χειρότερα καθεστώτα της Ιστορίας;
Κι όμως, το παραπάνω απόσπασμα δεν το πήραμε από κάποιο άρθρο του «Π». Ούτε από κάποιο... επαναστατικό έντυπο. Προέρχεται από άρθρο των Financial Times, της Βίβλου των τεχνοκρατών, στους οποίους συγκαταλέγονται τόσο ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και οι ανά τον κόσμο «ομότεχνοί» του.

Από το www.troktiko.eu Αποκαλύψεις για τη σύμβαση.

http://troktiko.eu/2011/11/apokaluptoume-ti-simvasi-pou-i-vouli-tou-trapeziti-louka-papadimou-tha-tin-psifisei/

2 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ που η βουλή του Τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου θα την ψηφίσει!ΟΛΗ Η Σύμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστές μς εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω!
ΟΥΤΕ ΟΙ ΖΟΥΛΟΥ ΘΑ δέχονταν να την υπογράψουν!
Μέσω πολλών καναλιών και τελικά δια του φίλου και συνεργάτη μας blogger μας κ. Βασίλη Δημούδη έφθασε σε μας η εγκληματική σύμβαση με τους δανειστές της σπείρας της Μέργκελ. Δείτε την με τη σύσταση του φίλου μας, που σημειώνει:

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αισιόδοξα μηνύματα από τη θάλασσα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2089257
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ναυτιλία λόγω της διεθνούς οικονομικής κατάστασης οι Ελληνες εφοπλιστές διατηρούν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο τόσο στις αγορές πλοίων όσο και στις νέες ναυπηγήσεις, το δεκάμηνο του 2011.
Σημαντικές επενδύσεις γίνονται σε πιο αποδοτικούς κλάδους όπως τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και θαλάσσιων γεωτρήσεων.

Η πρωτοπορία αυτή, αποκτά μεγαλύτερη σημασία και αποδεικνύει τη σημαντική ρευστότητα τους, καθώς διατηρείται σε μία περίοδο που η χρηματοδότηση έχει περιορισθεί σημαντικά τόσο από τις ελληνικές όσο και τις ευρωπαϊκές τράπεζες στις οποίες παραδοσιακά στηρίζεται η ελληνόκτητη ναυτιλία, σημειώνει ο ναυλομεσικός οίκος «Intermodal».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑΝΕΑ: Στην Παγκόσμια μυστική ελιτίστικη κυβερνηση ο Λουκάς Παπαδήμος!

(Αναδημοσιεύουμε το άρθρο)
Γράφει η Πόπη Σουφλή
Ζούμε μέρες απόλυτης παράνοιας, με μια κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στα ξένα συμφέροντα, ετοιμάζεται να φέρει ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόσωπο που συμμετέχει στην Τριμερη Επιτροπή μιας Παγκόσμιας Μυστικής ελιτίστικης κυβέρνησης. Και αυτό, με την νέα μορφή της.."κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας" χέρι - χέρι με τον Αντώνη Σαμαρά.
Μιλάμε για την απόλυτη ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Τα στοιχεία που πριν λάβαμε πριν λίγο από ανώνυμο αναγνώστη μας, τον οποίον και ευχαριστούμε δημόσια κι ας μην τον γνωρίζουμε, είναι συγκλόνιστικά. Δείτε τα ονόματα... και βγάλτε τα δικά σας νοήματα.
Υ.Γ. Τώρα γίνεται αντιληπτό, γιατί ο τηλεοπτικός σταθμός SKY, προέβαλε με τόσο σθένος τον Λουκά Παπαδήμο...
Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (TRILATERAL COMMISION) ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Η ύπαρξη της ελιτίστικης αυτής οργάνωσης, της οποίας ηγούνται οι David και Laurance Rockefeller, είναι αναμφισβήτητη και δεν είναι αποκύημα κάποιας συνωμοσιολογικής θεωρίας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, τα μέλη της, μια δράκα από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους χρηματιστές, βιομηχάνους, βαρόνους των media και πολιτικούς από τη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, συνέρχονται σ' ένα μυστικό κονκλάβιο και αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν "η μυστική κυβέρνηση", "το κατεστημένο", "η παγκόσμια ελίτ" .
Η ιδέα του Ροκφέλερ για τη δημιουργία της ...
επιτροπής, του προέκυψε αφότου διάβασε ένα βιβλίο του Μπρεζίνσκι (Zbignew Brzezinski) με τον τίτλο Βetween Two Ages (Ανάμεσα σε δύο εποχές), όπου πρότεινε μια πολύ μεγάλου εύρους συμμαχία μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας – εξ ου και ο όρος "Τριμερής"..
Στην κυβέρνηση Κάρτερ συμμετείχε ο Zbignew Brzezinski ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο άνθρωπος που θεωρείται πνευματικός πατέρας της Τριμερούς. Και επίσης οι «Walter Mondale, Cyrus Vance, Harold Brown W.Michael Blumenthal, Andrew Young κ.ά.
Σύμφωνα με τις φήμες οι τραπεζίτες και το ΙΜF (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ενθαρρύνουν την καλλιέργεια και τη διάδοση των ναρκωτικών. Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που η κουλτούρα των ναρκωτικών διαδόθηκε ευρύτατα μετά την απόκτηση του ελέγχου της αμερικανικής κυβέρνησης από την Τριμερή, επί Τζιμι Κάρτερ.
Πολλοί συνωμοσιολόγοι επίσης πιστεύουν πως τα μέλη της Τριμερούς, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του CFR αποτελούν ένα και μοναδικό δίκτυο της ελίτ που προωθεί την παγκοσμιοποίηση και αυτό είναι αλήθεια αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την ομιλία του David Rockefeller στην συνάντηση της τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991:
"Ευχαριστούμε το “Washington Post” το “New York Time”το “Time Magazine”και άλλες μεγάλες εκδόσεις, των οποίων οι διευθυντές είχαν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις μας και τήρησαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα, για σχεδόν 40 χρόνια. Αλλά τώρα, το έργο έχει γίνει πιο εξεζητημένο και είναι έτοιμο να προχωρήσει προς μία παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική ηγεμονία μιάς διανοητικής ελίτ σε συνεργασία με τους διεθνείς τραπεζίτες είναι, σίγουρα, προτιμότερη από την αυτοδιάθεση που εφαρμόστηκε στους περασμένους αιώνες. "

 

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το Λύκειο Σπετσών σε κατάληψη.


Από χθες το Λύκειο Σπετσών  " τελεί υπό κατάληψιν" .
 Σήμερα το πρωΐ επισκεφθήκαμε το Λύκειο,ως δημοτική παράταξη,μιλήσαμε με τα παιδιά και ακούσαμε τα αιτήματά τους. Τα παιδιά , τουλάχιστον όσα ήταν εκεί, μίλησαν πολύ λογικά και νηφάλια. Μας εξήγησαν πως εκτός από τα γνωστά αιτήματά τους για το κτηριακό, έχουν και ένα αίτημα σχετικά με τα βιβλία. Δεν έχουν βιβλία σε μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλήνιες. Δεν θα είχαν ούτε αυτά που έχουν, αν η δωρεά Νιάρχου δεν τους τα είχε εξασφαλίσει . Ένα άλλο αίτημά τους είναι και αυτό της καλύτερης αντιμετώπισής τους από τη Δ/νση του Σχολείου. Φαίνεται πως υπάρχει μια δυσαρμονία στις σχέσεις τους κι αυτή είναι μια αιτία αντίδρασης.Είπαμε στα παιδιά πως η κατάληψη είναι μια ακραία μορφή διεκδίκησης και πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να σκεφθούν πως οι συνέπειες από  μια κατάληψη κι ένα κλειστό σχολείο, πλήττουν τους ίδιους και κυρίως , κι αυτό είναι το χειρότερο, πλήττουν  τους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταφεύγουν στα φροντιστήρια. Πάντως και όπως και να έχει, δεν  τους συμφέρει να παρατείνεται για πολύ.Μας διαβεβαίωσαν πως θα περιφρουρήσουν την κατάληψη ώστε να μη γίνουν ζημιές και καταστροφές , θα παραδώσουν το κτήριο όπως το παρέλαβαν και  θα προσέχουν τον εαυτό τους όσο είναι εκεί, για να μη κινδυνεύσει η ακεραιότητά τους.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με το δ/ντή του Λυκείου και είχαμε μια συζήτηση μαζί του...

Εκφράσαμε στα παιδιά την ειλικρινή  διάθεσή μας να βοηθήσουμε όπου κι όσο μπορούμε.Παρά το ότι  δεν τους είπαμε πράγματα που χαϊδεύουν τ' αυτιά τους, αλλά σε πολλά θέματα τους εκφράσαμε  την αντίθετη άποψη, διαπιστώσαμε μια πολύ καλή διάθεση διαλόγου από την πλευρά τους.
Μια κατάληψη, όσο δίκαια αιτήματα κι αν έχει , δημιουργεί εντάσεις κι ανασφάλειες όχι μόνο στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στις οικογένειες των παιδιών. Πιστεύουμε ωστόσο ,πως, ακόμα κι αν  η κατάληψη αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας έξω από το πλαίσιο της νομιμότητας ,η βίαιη καταστολή της δεν βοηθάει σε τίποτα .Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργείται θετικό κλίμα στη σχολική κοινότητα, μέσα στο οποίο και μόνο, θα μπορέσουν να επιτευχθούν οι παιδαγωγικοί στόχοι του σχολείου.Για την καλλιέργεια αυτού του θετικού κλίματος, πρέπει όλες οι πλευρές να κάνουν προσπάθειες.

" Η τρόικα θέλει να σας καταστρέψει”


Ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι σε μια εκ βαθέων και εξαιρετικά επίκαιρη συνέντευξη στο ΒΗΜagazino.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για ανέργους που οργανώνει το Κέντρο Επαγγελματικής κατάρτισης Αττικής.


Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για ανέργους αποφοίτους τουλάχιστον Γυμνασίου.οι ώρες είναι 800 και το ποσόν που αντιστοιχεί στις ώρες αυτές είναι 3.000 περίπου  κι ένα ποσοστο 30% από τους 25 που θα συμμετάσχουν (7-8 άτομα) θα προσληφθούν για 3 μήνες σε ξενοδοχεία των Σπετσών.
Η Βίκυ η Στόφυλα έχει έλθει και έχει αναλάβει για λογαριασμό του κέντρου Επαγγελματικής κατάρτισης Αττικής

Από τη γειτονική Ερμιόνη: Η καλλιέργεια του ροδιού, η παράδοση και οι σύγχρονες προοπτικές.

 Η Ερμιόνη και γενικά όλη η επαρχία της Ερμιονίδας, ευρίσκεται απέναντί μας και μας συνδέουν μαζί της πολλοί δεσμοί από παλιά. Οι Σπετσιώτες το 19ο αιώνα ( και πριν, αλλά ας μη το πιάσουμε από πολύ μακριά),είχαν περιβόλια στην Ερμιονίδα  με καλλιέργειες και πηγαινοέρχονταν με τα μέσα της εποχής.
Στοιχεία λοιπόν της ιστορίας και γενικότερα της κουλτούρας της περιοχής αυτής, παρουσιάζουν ιδιαίτεροενδιαφέρον για μας τους Σπετσιώτες. Τα δυο κείμενα που παραθέτουμε, μας τα έστειλε ο αξιότιμος κ. Γκάτσος και είναι πολύ ενδιαφέροντα.


Έχουμε και πάρα έχουμε μύθο
(μη παραμυθιαστούμε όμως γιατί η παραγωγή και η αγορά είναι πολύ δύσκολο πράγμα)


Το ρόδι είναι της χαράς, της γονιμότητας, της υγείας αλλά και του κάτω κόσμου. Για το ρόδι και τη ροδιά στη μυθολογία μας είναι εύκολο να εντοπίσετε πολλά στοιχεία στο διαδίκτυο.