Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμαρχος, η παράταξή του και η "πλειοψηφία"της.

της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή
Σε συνέντευξη που δίνει στη " Νέα Εποχή"  ο Δήμαρχοςκ. Παν. Λυράκης, στο τέλος μιλαει και για το θέμα της ενότητας της παράταξής του, απαντώντας προφανώς σε σχετική ερώτηση .Παραθέτουμε το απόσπασμα:

"Ο κ. Λυράκης δεν δίστασε να μας απαντήσει και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε πρόσφατα με την ενότητα της παράταξής του: «Είμαι εκτελεστικό όργανο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι την Δημοκρατία. Δεν κάνω ό,τι θέλω. Κάνω ό,τι αποφασίζει η πλειοψηφία. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζω και την παράταξη. Μπορεί να μην συμφωνώ με κάποιες αποφάσεις, όμως δεν θέλω να επιβάλλω τη δική μου άποψη. Καλό είναι να επιδιώκουμε να υπάρχει συνεννόηση και σύνθεση απόψεων, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών» κατέληξε ο Δήμαρχος Σπετσών."  http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/p.-lirakis-na-prosferoume-oloi-gia-to-koino-kalo.html

Με άλλα λόγια: Ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο για το θέμα της διαγραφής του κ. Δαμδημόπουλου κι απάντησε πως μπορεί να μη συμφωνούσε,  αλλά δεν ήθελε  να επιβάλλει στην παράταξη  τη δική του άποψη.
Φυσικά τα περί αναγκών των δημοτών που λέει παρακάτω δεν νομίζω πως απετέλεσαν κριτήριο επιλογής στο συγκεκριμένο θέμα.
Το θέμα είναι απλό : Πρόκειται για "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" (μιας προαναγγελθείσης διαγραφής) .
Η προαναγγελία της είχε γίνει  διά στόματος πολλών από την προεκλογική ακόμα περίοδο.
Είναι σαν κάποιους γάμους που είναι φανερό πως θα καταλήξουν σε διαζύγιο, αλλά η "προίκα" είναι ο λόγος  που γίνονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μια χούφτα άνθρωποι είμαστε, ξέρουμε ο ένας τον άλλο, ξέρουμε αν μας κάνει για συνεργάτης ο άλλος. Ή τον απορρίπτουμε, ή δεχόμαστε να συνεργαστούμε .Τρίτη οδός δεν υπάρχει.
Οι ψήφοι του κ. Δαμδημόπουλου ήταν πολύ απαραίτητοι , αφού ουσιαστικά έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα....
Σχόλια ιδιαίτερα για το θέμα αυτό δεν είχαμε κάνει και δεν θα κάναμε αν δεν υπήρχε αυτή η δημοσιευμένη συνέντευξη.  Και δεν το σχολιάσαμε ιδιαίτερα, με το σκεπτικό ότι αφορά τα εσωτερικά μιας άλλης παράταξης.  Τα όσα λέει όμως ο Δήμαρχος στη συνέντευξή του , μας βάζουν στον πειρασμό να αναρρωτηθούμε : Αφού ο Δήμαρχος δεν ήθελε, ποιος έχει το "πάνω χέρι"στην παράταξη;
Υπάρχει πλειοψηφία της πλειοψηφίας, που έχει αντίθετη άποψη από τη δική του;

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Το Σπετσιώτικο καρναβάλι 2012.






















 Το φετινό καρναβάλι ήταν εμπνευσμένο από την οικονομική κρίση και τα τεκταινόμενα εσχάτως, αλλά δεν έλειψαν και άλλα θέματα, όπως των πειρατών, των ζουλού, των junior master chef κ.α.
Τα νέα παιδιά που κάθε χρόνο πρωτοτυπούν με την έμπνευσή τους, έδωσαν και φέτος τον τόνο.
Τα θέματα ήταν πετυχημένα  και με χιούμορ και μπράβο σε όσους κοπίασαν όχι μόνον για να περάσουν καλά κι οι ίδιοι, αλλά  και να δώσουν κέφι και να ανεβάσουν τη διάθεση όλων.
Καλή Σαρακοστή, και του χρόνου να είμαστε καλά όλοι.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...Δείτε δημοσίευμα εφημερίδας της Γερμανικής κατοχής!

Το παραπάνω είναι απόκομμα από ελληνική εφημερίδα της Γερμανικής Κατοχής  ,χαρακτηρίστηκε  δίκαια "ανατριχιαστικό", αλλά πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε.
Διαβάστε λοιπόν τι έγραφαν για τους Γερμανούς κατακτητές, με τι επιχειρήματα καλούσαν το κόσμο να «συνεργαστεί» και θα καταλάβετε γιατί χαρακτηρίζεται «ανατριχιαστικό».
Γιατί αν ψάξουμε σε σημερινές εφημερίδες θα βρούμε ανάλογα δημοσιεύματα!......

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μια ανάσα αισιοδοξίας για τους επαγγελματίες των Σπετσών το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ξαφνικά, εκεί που ήμασταν εμείς κι εμείς, εκεί που μετά τις 5 μ.μ. δεν κυκλοφορούσε ψυχή, τα μαγαζιά άνοιξαν κι έβγαλαν τα τραπεζάκια έξω, τα σπίτια φωταγωγήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους που ήλθαν για το τριήμερο κι οι δρόμοι γέμισαν  περιπατητές.
Εικόνες πασχαλινές, καθώς ο καιρός είναι ανοιξιάτικος. Κάποια χαμόγελα αισιοδοξίας άνθισαν στα χείλη των Σπετσιωτών επαγγελματιών. Καλά τα σημάδια.Το Πάσχα  δεν αργεί  και όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως όλα καλά θα πάνε. Άλλωστε , παρά τις δύσκολες συνθήκες, ανοίγουν αρκετά νέα καταστήματα, κυρίως στον τομέα της εστίασης.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πως θα φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας – Οδηγίες με εικόνες


 πιο εύκολος τρόπος είναι ο παραδοσιακός... και δεν εννοούμε “παίρνω το αμάξι, πάω στον πρώτο πλανόδιο και τον αγοράζω”
Τα υλικά:

Τρεις βέργες ή καλάμι (σχισμένο στη μέση) ή κάποιο ελαφρύ ξύλο (ως έσχατη λύση)
Σπάγκος
Κόλλα
Χαρτί γλασέ σε χρώμα της αρεσκείας σας ή πολύ λεπτό νάιλον
Λεπτό σύρμα
Κολλητική ταινία
Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες για την ουρά
Κατασκευή
-Βήμα πρώτο

Φροντίζουμε οι βέργες (τα καλάμια, το ξύλο) να έχουν όλες (και οι τρεις) το ίδιο μήκος.

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την τετάρτη , στις 29 Φεβρουαρίου, στις 18.00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα:
  1. Απευθείας ανάθεση  προμήθειας βενζίνης για το 2012.
  2. Απευθείας ανάθεση  προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, πετρελαίου κίνησης και λιπαντικώνγια το 2012.
  3. Σύσταση γραφείου ανταποκριτή Ο.Α.Ε.Δ.
  4. Ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Σπετσών.
  5. Συμμετοχή του Δήμου Σπετσών στην Αναπτυξιακή σύμπραξη "Σάρων', με αντικείμενο την υλοποίηση"του έργου "Τοπικές δράσεις κοινωνικής  ένταξης για ευάλωτες  ομάδες στους Δήμους  τροιζηνίας, Ύδρας, Σπετσών και Πόρου...".
  6. Απόφαση για τη διοργάνωση του "Spetses Mini Marathon 2012" υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Δήμου  Σπετσών.
  7. Διοργάνωση Έκθεσης με θέμα το Ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.
  8. Καθορισμός τμημάτων κοινοχρήστων χώρων που παραχωρούνται για χρήση.
  9. Καθορισμός του αριθμού των ασκουμένων σπουδαστών που επιθυμούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Δήμο Σπετσών.
  10. Αποδοχή ποσού 3.906,04Ε για επισκευή σχολικών κτηρίων.
  11. Αποδοχή ποσού 647,03  Ε για αποζημίωση σχολικού τροχονόμου.
  12. Αποδοχή ποσού από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2011.
  13. Αποδοχή ποσού 28.826,28 Ε για το έργο "Ανάπλαση Πλ. Ιχθυαγοράς , Πλ. Λιμεναρχείου και πέριξ δρομίσκων του ιστορικού κέντρου  του παραδοσιακού οικισμού  της Ν. Σπετσών.
  14. Επιχορήγηση Συλλόγου Γυναικών Σπετσών για πραγματοποίηση εκδηλώσεων "Καρναβάλι 2012".
  15. Προγραμματισμός προσλήψεων έτους 2012 Δημοτικού Λιμενικου Ταμείου Σπετσών.
  16. Συγκρότηση επιτροπών του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Σπετσών, σύμφωνα με τον ΕΚΠΟΤΑ.
  17. περί αποφάσεως της υπ'αριθ.601/22-01-2012αιτήσεως της κ. Ζάζου Ελένης.
  18. περί αποφάσεως επί της υπ'αριθ. 4885/10-11-2011 αίτησης του κ. Δρακάτου Σπύρου περί μείωσης ή διαγραφής  κυβικών λογαριασμού ύδρευσης.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ολη η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια και τον εκλογικό νόμο


Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το υπουργείο σε ερώτημα Ελληνα πολίτη επ αυτού - Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Ακυρο και η Αποχή! Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!





......Στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!

«Παγώνουν» οικοδομικές άδειες.

Τα πλήγματα που έχει δεχθεί ο τομέας της οικοδομής τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και  από πολλές κατευθύνσεις.
Αυτή η είδηση, έρχεται να προστεθεί  και σίγουρα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο να ανησυχούν δικαίως όλοι όσοι εργάζονται σε τομείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οικοδομή.
Σύμφωνα με τα παρακάτω, κάθε απόφαση αλλαγής του σχεδίου πόλης, παγώνει όλες τις οικοδομικές άδειες, μέχρι να ολοκληρωθεί.

Απόφαση "πιλότος" τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας προβλέπει επέκταση των περιπτώσεων που επέτρεπαν αναστολή των οικοδομικών αδειών.
Το ΣτΕ εμφανίζεται σύμφωνο με την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου αναστολής των οικοδομικών αδειών , αφού έκρινε πως η πολιτεία μπορεί να «παγώνει» οικοδομικές άδειες αλλά και την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών σε κάθε περίπτωση τροποποίησης του σχεδίου πόλης, με το σκεπτικό πως οι άδειες που εν τω μεταξύ θα εκδίδονταν με ευνοϊκότερους όρους του προηγούμενου πολεοδομικού σχεδιασμού  θα ανέτρεπαν  τον επικείμενο σχεδιασμό.  Διότι έχει παρατηρηθεί πως είναι πολλοί αυτοί που σπεύδουν σε κάθε δρομολογούμενο σχεδιασμο αλλαγής των πολεοδομικών δεδομένων, να εξασφαλίσουν άδειες , ώστε να μην τους προλάβουν τα νέα μέτρα.

"Μέχρι τώρα το ανώτατο δικαστήριο, ερμηνεύοντας τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (ΚΒΠΝ), δεχόταν ότι η πολιτεία μπορούσε να «παγώσει» οικοδομικές άδειες και εργασίες σε περίπτωση που επρόκειτο να τροποποιηθούν ρυθμίσεις ατομικού περιεχόμενου του σχεδίου πόλης, όπως είναι ο χαρακτηρισμός ενός χώρου ως κοινόχρηστου ή κοινωφελούς, η τροποποίηση των ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, ο χαρακτηρισμός κτιρίου ως κοινής ωφέλειας κ.λπ.
Τώρα δέχεται το «πάγωμα» όχι μόνο για τις ατομικές ρυθμίσεις γενικού περιεχομένου, αλλά για κάθε αλλαγή που επέρχεται στο σχέδιο πόλης, στους όρους και περιορισμούς δόμησης.
Λόγω της αυστηροποίησης της νομολογίας του και της σπουδαιότητας του ζητήματος που αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα, το Ε' Τμήμα ΣτΕ παρέπεμψε την υπόθεση σε μείζονα σύνθεση. Ωστόσο με την απόφαση «πιλότο» δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές προς τους πολίτες και το κράτος για το πότε και με ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται να ανασταλούν οικοδομικές άδειες και εργασίες.
Στην απόφαση «μπούσουλα» (632/12) υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το «πάγωμα» μπορεί να επιβληθεί όταν:
Πρόκειται να καταρτισθεί αρχικό ρυμοτομικό σχέδιο για μία πόλη, κώμη κ.λπ. ή όταν πρόκειται να τροποποιηθεί το ήδη υπάρχον σχέδιο. Η απαγόρευση είναι ετήσια, μπορεί να παραταθεί και επιβάλλεται σε όλη την πόλη ή σε τμήματά της.
Υπάρχει σαφής και οριστική πρόθεση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας να κινήσουν διαδικασίες έγκρισης ή τροποποίησης σχεδίου πόλης. Επειδή η απαγόρευση δόμησης «πλήττει την άσκηση των ευχερειών που απορρέουν από την ιδιοκτησία», πρέπει να προκύπτει με βεβαιότητα η πρόθεση πολεοδομικών αλλαγών με την έναρξη εργασιών εκπόνησης του σχεδίου, σχετικών μελετών κ.λπ.
Αντίθετα κατά το ΣτΕ, το «πάγωμα» που περιορίζει εξουσίες που απορρέουν από την ιδιοκτησία δεν είναι νόμιμο και δεν επιτρέπεται, εάν είναι προσχηματική η πρόθεση της πολιτείας να αλλάξει το σχέδιο πόλης ή εάν οι σχετικές ενέργειές της καθυστερούν, μεσολαβεί αρκετός χρόνος χωρίς να ακολουθεί σημαντική πρόοδος των σχετικών εργασιών."







Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπαδήμος και η Συμφωνία της Φεράρας


 Από :www.tovima.gr
 
Την ιστορία μου θύμισε προχθές αγαπητός φίλος, βαθύς γνώστης της ιστορίας: όλα αυτά που συμβαίνουν, είπε, θυμίζουν έντονα τη Συμφωνία της Φεράρας - Φλωρεντίας. Πάγωσα, γιατί, όσο κι αν ουδεμία πραγματολογική σχέση υφίσταται μεταξύ αυτών που αποφάσισε το γιουρογκρούπ και της Συνόδου Φεράρας - Φλωρεντίας, άλλο τόσο, η ιστορία ακούγεται σήμερα σχεδόν ζώσα…
Το 1438, ο Πάπας Ευγένιος έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό της δυτικής εκκλησίας και στις ισορροπίες ισχύος στην Ιταλία, πείθει τον Αυτοκράτορα Ιωάννη Η’ Παλαιολόγο να συζητήσουν το ζήτημα της επανένωσης των εκκλησιών. Ως «αντάλλαγμα», του υπόσχεται μεγάλη στρατιωτική βοήθεια της δύσης έναντι του ταχέως ανερχόμενου για το Βυζάντιο τουρκικού κινδύνου. Ο αυτοκράτορας πήρε μαζί του τον Πατριάρχη Ιωσήφ Β’ και πήγαν μαζί με πλήθος αρχιερέων στην Ιταλία, πρόθυμοι να ανταποκριθούν θετικά.
Οι διαπραγματεύσεις, εντατικές και δύσκολες, διεξήχθησαν για καιρό στις δύο ιταλικές πόλεις. Τα θεολογικά ζητήματα της εποχής, είτε το πιστεύουμε είτε όχι, τα λάμβαναν εξίσου, αν όχι και περισσότερο σοβαρά από την υπόθεση του χρέους και του ευρώ: άλλωστε, δεν επρόκειτο για τίποτε άλλο, παρά για μια από τις πολλές προσπάθειες ένωσης της Ευρώπης που έγιναν και απέτυχαν ανά τους αιώνες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!!

Τα περισσότερα ιστιολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση. Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια...
ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος. Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος. Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο. Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD". Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι.

Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται. Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία: Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά. Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights. Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας. Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.

Γελιοογραφίες.



Αυτή η χώρα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Από :Ελεύθερη ζώνη.
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει στον κόσμο χώρα (του τρίτου, του τέταρτου, του πέμπτου κόσμου) που να βρίσκεται ή να έχει βρεθεί ποτέ στη θέση της Ελλάδας.

Τελικά δεν είναι ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, ούτε τα δάνεια, ούτε οι συμβάσεις, ούτε οι περικοπές, ούτε η φτώχεια, ούτε τα συσσίτια, ούτε τα μεσοπρόθεσμα, οι εφαρμοστικοί, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Φιλανδοί, οι Αυστριακοί, ο Σόιμπλε και ο Γιάγκερ, ο Ρέσλερ και η Φέκτερ, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, ο Γιούνκερ και ο Ρεν, η Λαγκάρντ και το ΔΝΤ.

Κανέλλη: «Αυτό το Ναι στο Μνημόνιο είναι πολύ σκληρό πορνό»!

Από www.troktiko.eu

«Αυτό το Ναι στο Μνημόνιο είναι πολύ σκληρό πορνό. Ούτε εγώ δεν το παίζω μου είπε ο βιντεοκλαμπάς απ’ τη Ρόδο» λέει η Λιάνα Κανέλλη σε ένα σημείο και οι θεατές ξεσπούν αμέσως σε θερμά χειροκροτήματα. Κάποιοι, μάλιστα, φωνάζουν «Σπάσ’ τα Λιάνα!» και αποδοκιμάζουν πρόσωπα της τηλεόρασης και πολιτικούς που εμφανίζονται ταυτόχρονα σε οθόνη.
Σημειώνεται ότι η παράσταση «Όσα λενε οι τοίχοι» ανεβαίνει στη Μουσική Σκηνή Ρυθμός Stage με το συγκρότημα Τρίφωνο (Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής και Γιώργος Περαντάκος) και τους ηθοποιούς της παράστασης, Λορίνα Κατσιώτη και Ιωάννα Τσιγκουρλά.

Anonymous για την Ελλάδα: Βάλτε τις μάσκες σας και συμμετέχετε κι εσείς στην επανάσταση!


Με ένα νέο βίντεο η «λεγεώνα» καταγράφει γεγονότα, κάνει προσπάθεια αφύπνισης του κόσμου και ζητά σε κάθε πολίτη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρου του κόσμου, να λάβει μέρος στην επανάσταση απέναντι στο «σύστημα».
Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι Anonymous στο βίντεο τους:
«Η αιώνια αποτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης…
Η αιώνια αποτυχία των κυβερνήσεων όλου του κόσμου…
ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣ;
Τι θα πεις στα παιδιά σου;

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Θα ζεσταθεί το κοκκαλάκι των μαθητών”

Από Newsit.gr

Το ΥΠΕΣ ενισχύει με 20 εκατομμύρια ευρώ όλους τους Δήμους της χώρας για τις λειτουργικές τους δαπάνες και κυρίως τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Με την απόφαση αυτή, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι Γενικοί Γραμματείς τους, καλούνται να αποδώσουν το ταχύτερο δυνατόν τις πιστώσεις αυτές στους ΟΤΑ, ώστε να τις καταβάλλουν στις Σχολικές Επιτροπές και Σχολικές Εφορείες. Οι πιστώσεις αυτές προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Δήμοι της χώρας και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, λόγω του βαρύ χειμώνα, έχουν καταγράψει σημαντικά προβλήματα που αφορούν τη θέρμανση των σχολείων.

Σπετσιώτικο Καρναβάλι

Σήμερα από τις αφίσες πληροφορηθήκαμε πως  θα γίνει και φέτος Σπετσιώτικο καρναβάλι.
έχει μάλιστα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα.

Το καρναβάλι αυτό το στηρίζει και ο επαγγελματικός Σύλλογος και διάφοροι εθελοντές.

Ευχόμαστε να έχει επιτυχία, να έλθει κόσμος , να περάσουμε όλοι καλά  και να δουλέψουν τα μαγαζιά μας.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οι λαοί της Ευρώπης φωνάζουν σήμερα:«Είμαστε όλοι Έλληνες»





Κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης της Ελλάδας που εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο μέσω διαδικτύου, συγκροτούν πολίτες από όλες τις χώρες του κόσμου και μετατρέπονται σε γροθιά οργής, αλλά και ασπίδα προστασίας παράλληλα για τους Έλληνες που δοκιμάζονται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Το κάλεσμα γίνεται διαδικτυακά, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!».
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  πραγματοποιήθηκαν έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».

Στον διαδικτυακό τόπο «jesuisgrec.blogspot.com» Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.


Φωτό από την κινητοποίηση στο Λονδίνο


Οι «Αγανακτισμένοι» προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα», τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

Παρίσι

Περισσότερα από χίλια άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, από τις τρεις το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Η ατμόσφαιρα ήταν μαχητική και ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες.

Και όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τελικά πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Ελληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous».

Με ένα μπλε μπερέ και κρεμασμένο στο στήθος ένα πλακάτ, ένας 60χρονος Γάλλος δηλώνει: «Είμαστε όλοι Ελληνες ξεμαδημένοι!» ενώ από τα μεγάφωνα αντηχούν τα συνθήματα: «Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «Οχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό».

Υστερα από ένα δίωρο στην πλατεία του Τροκαντερό, ξεκίνησε πορεία με προορισμό, την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που γειτνιάζουν στη λεωφόρο Ιενά, που μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλεισθεί από την κυκλοφορία.

Η παρουσία της γαλλικής αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή, αλλά η πορεία εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια.
Πρόκειται να καταλήξει στο γαλλικό Κοινοβούλιο, όπου και προβλέπεται να διαλυθεί.

Κύπρος

Το συμβολικό «παρών» της στις διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έδωσε σήμερα η Κύπρος, με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία. Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, και διαμαρτυρήθηκαν για τη σκληρή στάση Ευρωπαίων ηγετών και της τρόϊκας κατά της Ελλάδας.

«Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές. Χαρακτήρισαν «επαίσχυντα τα μέτρα» κατά της Ελλάδας και δήλωσαν εξοργισμένοι. Επίσης, τόνισαν ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών «στρέφεται όχι μόνο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και της κυριαρχίας άλλων λαών».

Πορεία στην παγωμένη Ισλανδία

Και στην μακρινή Ισλανδία μέλη και φίλοι του κινήματος «Είμαστε όλοι Έλληνες» συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία του Ρέικιαβικ και  στις 18:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας. Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης της σελίδας που διαμένει στην Ισλανδία, στη συγκέντρωση συμμετέχουν λίγα άτομα, Έλληνες και Ισλανδοί, τα οποία ωστόσο δίνουν παλμό στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση υπέρ των Ελλήνων.

Γερμανία

Συγκέντρωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κίνησης «Είμαστε όλοι Έλληνες» πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

Δεκάδες Ελλήνων, αλλά και Γερμανών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο, προκειμένου να διακηρύξουν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό, που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως «Διεθνής Αλληλεγγύη», ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λειψία και την Κολονία.

Χθες, Γερμανοί και Έλληνες χόρεψαν συρτάκι μπροστά από το ελληνικό προξενείο θέλοντας έτσι να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους Έλληνες και τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα.

πηγή: zougla.gr

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο σειριακός αριθμός του κινητού σου.

Οι  εταιρείες κινητής τηλεφωνίας  διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να.....καταναλώνει.
Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου.
Πληκτρολόγησε *#06# ( αστεράκι, δίεση, 06 , δίεση ) και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. 
Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου.
Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό.
Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM.
Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

Σπέτσες 1834. Η Γερμανίδα "αντιβασίλισσα "και τα πολιτικά παιχνίδια ...

Στις μέρες μας , που οι πολιτικοί εξωθούνται σε μεγάλες αβαρίες προκειμένου να πείσουν τους Ευρωπαίους ,αλλά και να επιβιώσουν πολιτικά,η παρακάτω υπόθεση είναι επίκαιρη και δείχνει πως από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του Ελληνικού κράτους , οι  Έλληνες αντιμετώπιζαν την πρόκληση να κάνουν διάφορες αβαρίες και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και τις συνήθειες των ξένων.
Το παρακάτω άρθρο έχει δημοσιευθεί σε  τεύχος του σπετσιώτικου αντίλλαλου πριν από μερικά χρόνια 

Η Κυρία Άβελ.

της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.


1834. Εποχή της αντιβασιλείας.
Πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους είναι ακόμα το Ναύπλιο.( Η Αθήνα έγινε  επίσημα πρωτεύουσα από τις 19 Σεπτεμβρίου του 1834).
Εκεί διαμένει ο βασιλιάς Όθων με τη βασίλισσα Αμαλία, τα μέλη της αντιβασιλείας και οι αυλικοί που τους συνόδευαν.
Εκεί κατοικούν επίσης και πολλοί επιφανείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
  Ανάμεσά τους ο Σπετσιώτης  Γκίκας . Καρακατζάνης που συνδεόταν με συγγένεια με την οικογένεια Μπόταση.
Στις 28 Ιουνίου στέλνει ένα γράμμα στις Σπέτσες , στο συγγενή του, Νικόλαο Μπόταση και ανάμεσα στα άλλα που γράφει τον πληροφορεί για το ότι πρόκειται να έρθουν στις Σπέτσες να τον επισκευθούν στο σπίτι του « ο Κύριος Άβελ , με τον Κύριον Κωλέτην , ο Γασέρ με την Κυρία του και ο Φεράλδος , δι ολίγας       στιγμάς…….».
Με αφορμή αυτή την επικείμενη επίσκεψη, του κάνει κάποιες παρατηρήσεις  για τη   συμπεριφορά του προς την κυρία Άβελ, στην προηγούμενη επίσκεψή της στο σπίτι της οικογενείας Μπόταση.
 Του γράφει λοιπόν :
«Ήλθεν λέγετε εις την οικίαν σας προς επίσκεψιν η κυρία Άβελ. Αλλά αφού την ήδετε και έφθασεν εις το παραθαλάσσιον της οικίας σας, διατί να μην κατεβήτε εις υποδοχήν διά να την συντροφεύσετε; Και αφού αναχώρησεν από την οικίαν σας διατί να μην την συνοδεύσετε εις το παραθαλάσσιον ; έγινε μεγάλη παρατήρησις εις τούτο, και φαίνηται ότι ή το  παρετήρησαν της ιδίας, ή η ιδία το παρετήρησεν, και το εμήνυσεν του Κωλέτη».

Ένα video που πρέπει να δούμε όλοι.

Ο max Keizer  μιλάει για το πώς οι Ευρωπαίοι μετέβαλαν την Ελλάδα σε χωματερή τοξικού χρέους και τί μέλλει γενέσθαι.
"Οι Έλληνες , λέει, έχουν καιρό να δουν κυβέρνηση δικής τους εκπροσώπησης...πρέπει να γίνουν αυτάρκεις και να πάρουν πίσω την εθνική τους κυριαρχία..."

http://www.youtube.com/watch?v=0prwchNvq3s&feature=youtu.be

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ

Μετά τις Αρχαιρεσίες που έγιναν στις 12.2.2012 , το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σπετσιωτών έχει την εξής σύνθεση: Πρόεδρος Κώστας Ν. Κουλαλόγλου, Αντιπρόεδρος Βούλα Θ. Μαθιού-Κορυζή, Γεν. Γραμματέας Θεώνη Θ. Μαθιού-Ορφανού, Ειδ. Γραμματέας Ξάνθης Ν. Λέκκας, Ταμίας Γιούλα Ν. Κασιώτου-Γκίλα, Σύμβουλοι Λέττα Σταμ. Φριτζάλα, Κατερίνα Στ. Καρδάση, Αντώνης Ι. Μουζάκης και Βαγγέλης Ν. Λέκκας.
Ευχόμαστε στο νλεο Δ.Σ. δύναμη και καλή δουλειά.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΓΟΡΑ ΚΛΕΜΜEΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι κινδυνεύαμε να βρεθούμε με πλαστά χαρτονομίσματα και εκτός από την οικονομική ζημιά να είχαμε και άλλου είδους ευθύνες . . . . 
Τώρα προστίθεται και ο κίνδυνος από γνήσια μεν, αλλά κλεμμένα χαρτονομίσματα, που έχουν σημαδευτεί με κόκκινο μελάνι από τις ειδικές αμπούλες που έχουν τα χρηματοκιβώτια των ΑΤΜ και ενεργοποιούνται όταν κλαπούν. 
Αν ποτέ βρείτε χαρτονομίσματα σημαδεμένα με κόκκινο μελάνι, τότε μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος δέχεται αυτά τα τραπεζογραμμάτια . . . 
Μάθετε λεπτομέρειες από το παρακάτω βίντεο . . . 

Τα μέτρα λιτότητας ξυπνούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη


http://tvxs.gr/news/ellada/ta-metra-litotitas-ksypnoyn-tin-eyropaiki-allileggyi
Kύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα. Σήμερα ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας, Humanite, απευθύνει κάλεσμα στους λαούς της Ευρώπης να στηρίξουν τον ελληνικό λαό, 33 Βρετανοί βουλευτές, συνδικαλιστικοί ηγέτες και ακτιβιστές κυρίως από το χώρο της αριστεράς ανακοίνωσαν ότι θα οργανώσουν μία Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Αλληλεγγύης και συλλογή υλικής βοήθειας για τους Έλληνες πολίτες, ενώ μια παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του ελληνικού λαού οργανώνεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.
Εν τω μεταξύ, σοσιαλιστές και οι οικολόγοι βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου επέκριναν έντονα σήμερα τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη χρηματοπιστωτική στήριξη της χώρας και έθεσαν ερωτήματα για τη νομιμότητα της «τρόικας» που τα αποφασίζει. Μάλιστα, η σοσιαλιστική ομάδα σκοπεύει να στείλει μέσα σε δύο εβδομάδες στην Αθήνα μια «εναλλακτική τρόικα», που θα προτείνει ένα «εναλλακτικό πρόγραμμα» προορισμένο να μειώσει τα ελλείμματα, αλλά ευνοώντας την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Κάλεσμα τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον ελληνικό λαό

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών αύριο.

Αύριο , ημέρα Πέμπτη 16-02-2012 και ώρα 15 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών με θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Απευθείας ανάθεση προμήθειας πετρελαίου κίνησης , πετρελαίου θέρμανσης και λιπαντικών έτους 2012.
  2. Απευθείας ανάθεση προμήθειας βενζίνης έτους 2012.
  3. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής  για προμήθεια βενζίνης.
  4. περί υπαγωγής στον Φ.Π.Α της παροχέτευσης νερού στα βυτιοφόρα αυτοκίνητα που μεταφέρουν νερό στις απομακρυσμένες κατοικίες στις οποίες δεν υπάρχει Δημοτικό δίκτυο υδροδότησης.
  5. Απόδοση του 20% από τα έξοδα μίσθωσης του αιγιαλού και της παραλίας από το Δήμο Σπετσών, βάσει της ΚΥΑ 1038460/2439/β0010/15-04-09 ΦΕΚ 792/29-04-09 τεύχος Β΄.
  6. Έξοδα συντήρησης & μισθοδοσίας Δημοτικού παιδικού Σταθμού Σπετσών από 01-01-2012 έως 31-12-2012.
  7. Εισηγητική έκθεση 4ου τριμήνουτου έτους 2011 προς την οικονομική επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
  8. Ανακλήσεις δέσμευσης πιστώσεων που αφορούν ανεξόφλητα τιμολόγια.
  9. Ανακλήσεις δέσμευσης πιστώσεων που αφορούν μισθοδοσία.
  10. Ανακλήσεις δέσμευσης διαφόρων πιστώσεων.

Μειώθηκαν (επισήμως) οι χωματερέςΠληθαίνουν οι καταγγελίες για νέους χώρους παράνομης ταφής απορριμμάτων

Το παρακάτω άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον. Πάντως στο δικό μας Δήμο , επί των ημερών της νέας δημοτικής Αρχής δεν έχει αλλάξει κάτι  στον τρόπο διαχείρισης  των σκουπιδιών.
 
Αρκεί η υποβολή πρότασης παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης μιας χωματερής για να σταματήσει η λειτουργία της; Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με το οποίο, οι 90 ενεργοί Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Νοέμβριο, έχουν γίνει σήμερα 20 καθώς για τους 70 υποβλήθηκαν προτάσεις παύσης λειτουργίας.
Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ενεργών ΧΑΔΑ ανεβοκατεβαίνει διαρκώς διότι ορισμένοι που βρίσκονταν σε διαδικασία παύσης αρχίζουν να λειτουργούν και πάλι ως χωματερές ελλείψει Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια σε greeklish.

Ιδιαίτερα στην εποχή και στις περιστάσεις που ζούμε, οφείλουμε να προασπίζουμε την πατρίδα μας και τον πολιτισμό μας με κάθε μέσον.
Ένα από τα βασικά στοιχεία του πολιτισμού μας είναι η γλώσσα και η γραφή μας.
Αντιστεκόμαστε στα  greeklish και γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες..
Σας παρακαλούμε πολύ να στέλνετε σχόλια μόνο στα Ελληνικά.
Κατανοούμε πως κάποιοι Έλληνες του εξωτερικού πιθανώς όταν χρησιμοποιούν υπολογιστές κοινόχρηστους , που  δεν έχουν εγκαταστήσει ελληνικές γραμματοσειρές,αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία. Σ'αυτή την περίπτωση μπορούμε να κανουμε εμείς τη μετατροπή και να το δημοσιεύσουμε στα ελληνικά. Ας μας το γράψουν.

Ελληνική πατέντα για πρόσβαση στο Fecebook από άτομα με προβλήματα όρασης

 Ελληνική πατέντα για πρόσφαση στο Fecebook από άτομα με προβλήματα όρασης
Eίναι από τις ειδήσεις που σε ευχαριστούν διπλά: Αφενός γιατί έχουν πρωταγωνιστές νέους Ελληνες φοιτητές και αφετέρου διότι αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες.
Διαβάζουμε λοιπόν οτι οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Αλέξης Τζανετόπουλος και Φίλιππος Πρωτογερίδης δημιούργησαν την πρώτη πλατφόρμα περιήγησης στο Facebook για άτομα με προβλήματα όρασης!.
Η εφαρμογή τους με το αντιπροσωπευτικό – δυμβολικό – όνομα «Eclipsis»,  θεωρείται από τους ειδικούς πρωτοποριακή στο είδος της. Μάλιστα διακρίθηκε στο διαγωνισμό της Microsoft Imagine Cup 2011. Η  εφαρμογή των δύο νέων φοιτητών  προσφέρει στους χρήστες ένα νέο περιβάλλον, όπου μεταφέρεται, συγκεντρώνεται και κατά κάποιον τρόπο «κωδικοποιείται» το περιεχόμενο του Facebook καθιστώντας το φιλικό και εύχρηστο.

πηγή: troktiko.eu

Μίκης Θεοδωράκης :Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός.

Η τελευταία αυτή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, απευθύνεται στη διεθνή κοινή γνώμη, καταγγέλλει σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας και καλεί τους Έλληνες να ξεσηκωθούν.
Η προχθεσινή  παρουσία του στο Σύνταγμα μαζί με το Μανώλη Γλέζο κι οι εικόνες της ντροπής
που συνδέονται με την αντιμετώπισή τους από τα ΜΑΤ, έδειξαν πως "το λέει η καρδιά του".
«Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.
Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια. Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία.

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πειρατείας

από το ethnos.gr
Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την παρουσία ενόπλων φρουρών πάνω σε πλοία.

Το νομοσχέδιο καθορίζει τους βασικούς άξονες και τις διαδικασίες που θα δίνεται μία άδεια για να επιβιβάζονται ένοπλες ομάδες σε πλοία, ποια είναι τα δικαιώματα των ναυτικών, πότε γίνεται η χρήση όπλων, οι απαγορεύσεις για τον ελλαδικό χώρο και οι κυρώσεις.
Επίσης δίδεται ρητά σημασία τι γίνεται στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών για το θέμα αντιμετώπισης του φαινομένου, ενώ χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες που παρέχουν οι ένοπλες ομάδες αποτρεπτικές και άμυνας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο

τα λέει ελληνιστί κι ο δικός μας ο Πανούσης εδώ και χρόνια...

Διαβάζουμε στο zougla.gr πως "ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, προ ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Komsomolskaa Pravda», προέτρεψε τους συμπατριώτες του να κάνουν σεξ «για να γεννηθούν περισσότεροι Ρώσοι».

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υπογεννητικότητας της χώρας, ο Πούτιν προωθεί μέτρα για υψηλότερα οικογενειακά επιδόματα καθώς και πολιτικές που θα επιτρέψουν τον επαναπατρισμό 300.000 Ρώσων ανθρώπων τον χρόνο.

«Αν καταφέρουμε να εφαρμόσουμε μια δραστική πολιτική για τη διαφύλαξη του πληθυσμού, ο πληθυσμός της Ρωσίας θα αυξηθεί σε 154 εκατομμύρια κατοίκους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, που παρά την έκτασή της, έχει πληθυσμό μόλις 142 εκατομμύρια."

Αμ ο Πανούσης  καλά φωνάζει σε μας εδώ και χρόνια 
" ...... γιατί χανόμαστε..."


Το ακούσαμε κι αυτό:"Πουλήστε νησιά σε ένδειξη καλής θέλησης"


Διαβάσαμε στο Nooz.gr.  Τί σχόλια να κάνουμε;
 
" Έκπληξη προκαλεί η πρόταση του προέδρου του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα μπορούσε από μόνη της να προχωρήσει στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα.

«Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι, με μια τέτοια ενέργεια, που σίγουρα δεν είναι εύκολη για τους Έλληνες, θα μετριαστεί το «δημαγωγικό κλίμα» που επικρατεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας και οι φίλοι της Ελλάδας θα έχουν ένα ισχυρό επιχείρημα.

Από το τρίτο στο τέταρτο Μνημόνιο. Μια ματιά από το 2013

Διαβάστε ένα σημερινό άρθρο του κ. Γ. Σταθάκη, Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης,
 

Το παραθέτουμε παρακάτω για όσους δεν μπορούν ν 'ανοίξουν το σύνδεσμο.


Ο κ. Σταθάκης μας μεταφέρει στον Φεβρουάριο του 2013 και από 'κει μας περιγράφει το τί έγινε στη χρονιά που πέρασε (το 2012) με την εφαρμογή του νέου Μνημονίου, τις εκλογές και πως σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα της Χώρας μας . . . .

Διαβάστε το, έχει ενδιαφέρον . . . . . . . δεν νομίζω ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να πέσει έξω στις προβλέψεις του ο κος Καθηγητής . . . .
. Ο φίλος που μας το έστειλε το συνόδευσε με τα εξής σχόλια:
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
"
Να δω τι κλάμα θα ρίχνουν τα πολιτικά πρόσωπα τον Φεβρουάριο του 2013 (Αν τύχη και επαληθευθεί ο κ. Σταθάκης. Αν  . . .λέω) για να μας πείσουν ότι μας φτωχαίνουν και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας για 40 χρόνια, για το καλό μας. Θα μετράει άραγε ακόμη το γνωστό κλισέ  "Γιατί αν δεν υπογράψουμε, θα πτωχεύσουμε και δεν θα έχουμε μισθούς/συντάξεις αλλά και ανταλλακτικά, πετρέλαιο και φάρμακα.";
 
Πάντως αν ψάξετε στο net για να πληροφορηθήτε τι σημαίνει χρεωκοπία θα ανακαλύψετε ότι Χρεωκοπία σημαίνει : "Μείωση μισθών και συντάξεων και υποβάθμιση της υγείας και της ασφάλειας". Σας θυμίζει τίποτε αυτό; ..."

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/02/2012
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ
Είμαστε στον Φεβρουάριο του 2013. Εδώ και έναν χρόνο εφαρμόζεται το νέο Μνημόνιο που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. του Φεβρουαρίου του 2012 και φυσικά το PSI, τη διαγραφή κατά 65% του χρέους των 200 δισ. που ήταν στα χέρια ιδιωτών, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων το 2012.

Οι ομογενείς της Γαλλίας συμπαραστέκονται στην δοκιμαζόμενη Πατρίδα.

«Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,  λίγες ώρες πριν από το ψήφισμα στη Βουλή, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί σας, να ενώσει τη φωνή της με αυτή των αδελφών μας στην Ελλάδα, που την ώρα τούτη με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα υπερασπίζονται θεσμούς και αξίες.  Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο τραπέζι των δυσβάστακτων διαπραγματεύσεων. Πρέπει με δημοκρατικές διαδικασίες να επιλέξει είτε την εθελούσια υποταγή της είτε την ακούσια καταστροφή της. Τόσο στη μια όσο και στην άλλη περίπτωση, ένα είναι σίγουρο, ότι ο Ελληνισμός, όπου και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η μεγαθυμία του, η πιστότητά του, η ελευθερία του εκλέγειν αβίαστα. Δοκιμάζεται, κατά συνέπειαν, ό,τι εκπροσωπείται με τους όρους Κράτος, ʹΕθνος, Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο και δίχως να ολιγωρούμε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων και το Εκτελεστικό της Γραφείο δηλώνουμε όχι μόνο τη συμπαράστασή μας, αλλά και την αμέριστη υποστήριξή μας στον Ελληνικό λαό, στις οικογένειές μας, στην Πατρίδα μας, σε μια Πατρίδα που μάθαμε, εμείς οι ʹΕλληνες της Διασποράς, να την αγαπάμε σαν μητέρα, να την προστατεύουμε με την καρδιά μας και να μας είναι απαραίτητη για να θεμελιώνει τον στοχασμό και τις πράξεις μας.
Ο Πρόεδρος Μιχ. Κακούρος
και το Εκτελεστικό Γραφείο της
Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων»

Η επιστολή των αστυνομικών προς ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ

Με επιστολή τους οι αστυνομικοί απειλούν με εντάλματα σύλληψης τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ που με την πολιτική τους  και «με το πιστόλι στον κρόταφο», τίναξαν στον αέρα τη κοινωνική συνοχή .
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή
«Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/2/76η
Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ
Κύριοι,
Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ’ εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:
Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.
Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.
Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.
Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.
Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.
Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ο Πρόεδρος
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας
Λάζος Παναγιώτης»

Οι αλλαγές στην Τοπική αυτοδιοίκηση.

Με νομοθετικές ρυθμίσεις προχωράει το κράτος σε αλλαγές στην Τοπική αυτοδιοίκηση .
 Κάποιες από αυτές τις αλλαγές,αλλαγές φαίνεται πως αγγίζουν και τους μικρούς Δήμους σαν τον δικό μας, όπως  η μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων από δύο σε έναν , με αντίστοιχη μείωση των ειδικών συνεργατών που δικαιούται να έχει ο Δήμαρχος.
Το σχέδιο νόμου πάντως είχε ολοκληρωθεί πολύ πριν την ψήφιση του τελευταίου μνημονίου.

Διαβάστε την συγκολιστική μαρτυρία ενός Εύζωνα!

Η παρακάτω ιστορία έχει αναρτηθεί στο troktiko.eu.
Αξίζει να μας προβληματίσει και να ΄σκεφτόμαστε καλά πριν αντιμετωπίσουμε  ανθρώπους, ειδικά τους "΄ενστολους" μόνον ως σύμβολα εξουσίας και μάλιστα  στην πιο κακή εκδοχή της.



 Διαβάστε την συγκολιστική μαρτυρία ενός Εύζωνα!
Φύλαξε δυο «νούμερα»: 5-6 το απόγευμα και 11-12 το βράδυ.
Όλο το στρατόπεδο ήταν επιφυλακή με τους πυροσβεστήρες παρά πόδα.
Δεν του επιτρεπόταν να βγάλει άχνα, ούτε να κουνηθεί.
Στην προεδρική φρουρά, τον πήραν λόγω ύψους και «παραστήματος».
Μέχρι πρότινος έκανε μεταπτυχιακό, είναι αθλητικός τύπος, παίζει κιθάρα και γνωρίζει τρεις γλώσσες.
Τον είπαν «γερμανοτσολιά»!
Τον χαρακτήρισαν «σύμβολο της εξουσίας» λες και επιθυμούσε διακαώς στα 24 του χρόνια, να βρίσκεται στην «προεδρική φρουρά» και να μένει ακούνητος και ευθυτενής στην Πλατεία Συντάγματος, αγνοώντας του τι γίνεται γύρω του.
Πώς μπορεί όμως να αγνοήσει έναν πόλεμο;
Πώς να μην ακούσει τις ατελείωτες βρισιές των επαναστατημένων χουλιγκάνων-κουκουλοφόρων, που κατέλαβαν την Πλατεία Συντάγματος μετά την ογκώδη διαδήλωση και άρχισαν το γνωστό παιχνιδάκι με τα ΜΑΤ;
Πέτρες, καδρόνια και δακρυγόνα χόρευαν δίπλα του.
Όταν έφυγε μαζί με τους άλλους για την σκοπιά, έκανε τον σταυρό του, γιατί βγήκε ζωντανός από αυτή τη μάχη.
Μία μάχη που δε προκάλεσε ο ίδιος!
Είδε όλο τον χαμό μπροστά του, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει, παρά να περιμένει στωικά να περάσει αυτή η ρημαδιασμένη η ώρα και να επιστρέψει στο στρατόπεδο.
Βρισιές, φτυσιές, πέτρες και πολύ… κολλύριο για να μη κλαίει από τα δακρυγόνα και τα χημικά συνέθεταν το  σκηνικό του τρόμου που βίωνε το παλικάρι.
Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα όταν τον πήρε ο ύπνος, άκουγε κρότους.
Όλη η βραδιά θύμιζε εφιάλτη και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένας «εύζωνας» περνάει τα πάνδεινα.
Η φωτογραφία με τον δακρυσμένο φρουρό (όχι της Βουλής αλλά του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη) στην προηγούμενη παρέμβαση των κουκουλοφόρων (τον Οκτώβριο) είχε κάνει τον γύρο του κόσμου έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων μας!
Πηγαίνοντας πίσω στο στρατόπεδο, δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει αν όλα αυτά που είχε δει ήταν αλήθεια.
Αν αυτοί που τον έβριζαν, το έκαναν συνειδητά ή στο πρόσωπό του έβλεπαν τον «μπάτσο» που τους κυνηγάει.
Αλλά ο 24χρονος δεν είναι αστυνομικός! Θητεία υπηρετεί το παλικάρι!
Δεν πληρώνεται για να φορέσει τη φουστανέλα και τα τσαρούχια, ούτε ήταν όνειρό του από μικρό παιδί.
Αυτή ήταν η συγκλονιστική μαρτυρία του Εύζωνα που ήταν παρών την ώρα των επεισοδίων…
Και όπως χαρακτηριστικά λέει και το ίδιο το παλικάρι: «Δεν κατάλαβα γιατί έγιναν όλα αυτά. Γιατί προς εμένα;»…

ΕΠΕΙΓΟΝ ΨΗΦΙΣΤΕ για την Ελλάδα στο CNN.

Σήμερα στην ιστοσελίδα του CNN διεξάγεται δημοσκόπηση με το ερώτημα εάν η Ευρώπη έχει συμπεριφερθεί πολύ σκληρά στην Ελλάδα, με επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ .
Αντιλαμβάνεσθε πως  “κάποιοι” μπαίνουν με σκοπό να υπερισχύσει το “ΟΧΙ”, για λόγους ευνοήτους. Ανοίξτε τη σελίδα http://edition.cnn.com/ . Δεξιά θα βρείτε το ερώτημα:
Is Europe being too hard on Greece? Εκεί επιλέγετε  Yes  και πατάτε vote. Αυτή τη στιγμή το ναι είναι μόνο 47%. Ψηφίστε να το αλλάξουμε.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μαξ Κάιζερ: Το οικονομικό ολοκαύτωμα πλησιάζει καθώς η Γερμανία εισβάλλει στην Ελλάδα

Από το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι RT News και την προσωπική ιστοσελίδα του Max Keiser
Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.


«Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευτεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας», δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως «οικονομικό ολοκαύτωμα».
«Το χρέος στην Ελλάδα δεν προέρχεται από την Ελλάδα», είπε ο Keiser. «Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος».

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Καλή αρχή..


                      
 από τον ΘΑΝΑΣΗ ΘΥΜΑΡΑ
(Λίγο καθυστερημένα… )

Πέρασε η πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης το οποίο ξεκίνησε την προηγουμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία των  ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΡΑΤΟΠΟΥΛΟΥ και  ΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΖΗ , να διοργανώσουν αλλά και συμμετέχουν ενεργά σ’ ένα   τέτοιο τουρνουά.

Η προσέλευση ήταν απίστευτη, δημιουργήθηκαν εννέα ομάδες  οι οποίες αποτελούνται από οχτώ έως δέκα παίχτες διαφόρων ηλικιών, από δεκαπέντε μέχρι και πενήντα χρονών. Αυτό ήταν κάτι που είχα πολλά χρόνια να δω και μου έκανε πολύ εντύπωση και για αυτό είπα αμέσως ναι μόλις μου έγινε πρόταση, αν και είχα πολλά χρόνια  να παίξω. Ήθελα να συμμετάσχω και εγώ ενεργά, έστω και με λίγα παραπανίσια κιλά αλλά πάντα με το  αίσθημα του « ευ αγωνίζεσθαι» .

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι εξής…

  1. FAB 5
     
  1. LA LOUZ

  1. DELFINIA

  1. NO NAME

  1. MOURAGIO

  1. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

  1. ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ

  1. ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

  1. EIGHTY

Τί άφησε πίσω της η θύελλα;






Η επομένη μέρα μετά τη θύελλα, βρήκε το νησί με μικρές σχετικά ζημιές:
Το κότερο που έπεσε έξω, που ευτυχώς δεν έσπασε, ο παραλιακός δρόμος που είχε πέτρες και χαλίκια που τα μάζεψαν την ίδια μέρα φορτωτάκια που έβαλε ο Δήμος, κάδους σκουπιδιών που τους πήρε η θάλασσα, και τέτοιες μικροζημιές.
Ο παραλιακός δρόμος από την ψαραγορά ως του Κλήμη  δεν έπαθε τίποτα, αφού τα βράχια λειτούργησαν επιτυχώς ως κυματοθραύστες, προστατεύοντας το στηθαίο.
Σε κάποιο σημείο μετά το φούρνο της Κουνουπίτσας άνοιξε μια τρύπα στο δρόμο, και φάνηκε κούφιο το μέσα, διαβρωμένο από το κύμα. Αυτό ήδη έχει επισκευαστεί, επιφανειακά βέβαια, χωρίς να μπαζωθεί το υπόστρωμα.
Ζημιές επίσης έγιναν σε προβλήτες  και παραλίες , όπως αυτή της Κουνουπίτσας και μπροστά από την  Αναργύρειο. Πάλι καλά.






στο απάνεμο, την άλλη μέρα το πρωΐ,.

στο λιμάνι οι κουλούρες έχουν βγει προς τα έξω από το κύμα. Την άλλη μέρα το πρωΐ.

Το σημείο που επισκευάστηκε ο δρόμος. Σήμερα το μεσημέρι.

σήμερα το μεσημέρι

σήμερα το μεσημέρι

Μπροστά από την Αναργύρειο, σήμερα το μεσημέρι.

αντικείμενα διάφορα έχουν θαφτεί στις παραλίες.