Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου . Μάρτιος 2012. Β΄Μέρος









Της Καλομοίρας Αργυρίου- Κουμπή, η οποία έχει τραβήξει και τις φωτογραφίες από τη στέγη του Δημ. σχολείου  κλπ.



Η παρουσία του κ. Μαραλέτου και η υπόθεση με τις οφειλές .


...Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε πως είναι παρών ο Άρης Μαραλέτος , ο συνεργάτης του κ. Μπονάτου,που υπήρξε εργολάβος της στέγης του Δημοτικού σχολείου, του πεζουλιού του παραλιακού το 2008, του ΚΑΠΗ, κλπ. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες οικονομικές , αλλά σ' αυτές δεν έχει τηρηθεί η σύννομη διαδικασία." Δυστυχώς"  είπε, " εγώ σαν δήμαρχος και σαν Δημοτική Αρχή δεν ενημερωθήκαμε για τίποτα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ειδικά για τα θέματα που είχαν συμφωνηθεί με τον κ. Μπονάτο.Μετά το σεισμό του Λεωνιδίου, της Βαπτίσεως του 2008,

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρτίου 2012. Α΄μέρος.

της Καλομοίρας Αργυρίου- Κουμπή.
Η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διήρκεσε πάνω από 4,30 ώρες, επειδή τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που προέκυψαν ήταν αρκετά και  τράβηξε πολύ η συζήτησή τους.
  • Στην αρχή ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως διευθετήθηκε το θέμα με την προσφυγή που είχε κάνει ο Δήμος κατά της απορριπτικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το διαγωνισμό της μεταφοράς του νερού, οπότε και υπογράφηκε η σύμβαση.
Βέβαια είπε, υπήρχε ένα πρόβλημα το τελευταίο δίμηνο με την ποιότητα του νερού, κάπου έχανε η αντλία που έστελνε το νερό στη δεξαμενή λίγο λάδι και μύριζε το νερό πετρέλαιο.Εμείς ως δημοτική αρχή δεν έχουμε άμεση την ευθύνη, αλλά έχουμε έμμεση. Υπόσχομαι , είπε, πως αν ξανασυμβεί αυτό, την άλλη στιγμή θα καταγγείλλω τη σύμβαση με το μεταφορέα.
  • Την περασμένη Τρίτη , είπε ο Δήμαρχος, κατόπιν αποφάσεως  της περιφερειακής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων, οι 66 δήμοι της Αττικής αποφασίσαμε να πάμε στο Υπουργείο των Εσωτερικών, για να ζητήσουμε το αυτονόητο,τα χρήματα που περικόψανε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Αντί των 5.000.000 του 2009, σήμερα δίνουν 2.500.000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η επιτροπή δεν πήρε καμιά διαβεβαίωση, είπαν τα ταμεία είναι στεγνά, πριν τις εκλογές δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όποια Κυβέρνηση προκύψει και με το καινούριο δάνειο..θα δούμε.... Και το πιο ωραίο ήταν που μας παρέταξαν και τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου.... Αυτό είναι προς γνώσιν και συμμόρφωσιν . ( Αυτό ξαναπέστο δήμαρχε. μακάρι να είναι προς γνώσιν και συμμόρφωσιν).
  • Στη συνέχεια ζήτησε το λόγο ο κ. Δαμδημόπουλος και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός πως ο πρόεδρος αρνήθηκε να του δώσει αντίγραφα των εισηγήσεων. Ο πρόεδρος του απάντησε πως δίνει μόνο στους επί κεφαλής των παρατάξεων.
  •  Κατόπιν διαβάστηκε μια επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο που την υπέγραφαν οι πρόεδροι της  Μοτο-ένωσης  του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου και του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και έλεγε πως παρατηρείται από άλλες χρονιές  το φαινόμενο κάποιοι συχνά άγνωστοι να αγρεύουν πελάτες για λογαριασμό άλλων και να δημιουργείται μια εικόνα κάθε άλλο παρά ωραία. Μάλιστα στην εποχή τη σημερινή , με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, δεν είναι δυνατόν αυτό να γίνεται. Ο δήμαρχος είπε πως ήδη το έχει διαβιβάσει το έγγραφο στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

una ratsa una fatsa.

Μπορείτε όπου έχει ιταλική σημαία να βάλετε Ελληνική. Είμαστε τόσο ίδιοι.
 

Καταπληκτικό:Εισήγηση του Κρητικού βοσκού, Μανούσου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Ευρώπη και Ελληνική κρίση»

Μας το έστειλε φίλος με email και το δημοσιεύουμε.Προφανώς ανήκει στον Μιχάλη Τζανάκη, του οποίου το όνομα και η ιδιότητα αναγράφεται στο τέλος.

"ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, του ανταποκριτή μας

Σύντεκνοι και συντέκνισσες,
Άφηκα τα οζά στ αόρι*, για να ρθω επαέ* να σα σας πω δυο κουβέντες
και να τσ ακούσετε με πολύ προσοχή, ωρέ κουφάλογα...
Θαρρώ, πως δε καταλαβαίνετε πως ούλοι οι Έλληνες δεν είναι σα κι αυτούς
που ρχονται κάθε τρεις και λίγο επαέ και τους κουνείτε τα δαχτύλια,
να φοβηθούνε, κι ούτε έχουμε ούλοι οι Έλληνες τον καφά* του Βενιζέλου
να μας εσβερκώνετε*, όποτε σας γουστάρει, και να μας ελαλείτε σα τα πρόβατα.

Μπαμπά, μαμά.

Στο παρακάτω γράφημα θα δείτε ποιός είναι τελικά πιo χρήσιμος στην οικογένεια...
Description: cid:9353E508174B473CA7878B2D585629DC@userbe8fc2f039
 
Description: cid:DECAF5978C204128828BC2F45C6D7924@userbe8fc2f039
 
 

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο σοφός λαός λέει, πως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν..





Του Θανάση Ν. Θυμαρα .

Τελείωσε λοιπόν σήμερα το απόγευμα το τουρνουά μπασκετ στο ανοιχτό γήπεδο του Γυμνασίου,με τον τελικό που διεξήχθη. Η ομάδα του NO NAME τελικά δεν είχε αντίπαλο , αφού η ομάδα του LA LOUZE αποδυναμωμένη  από την απώλεια του καλύτερου παίχτη της ,δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση σε καμιά στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα και έτσι έχασε με μεγάλη διαφορά πόντων.

Αυτό που έχει σημασία βεβαία δεν είναι ούτε το ποιες ομάδες έφτασαν στον τελικό, ούτε φυσικά η μεγάλη διαφορά πόντων. Η ουσία κι ο σκοπός όλης αυτής της ιδέας, ήταν η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών που έλαβαν μέρος, αλλά και του φιλάθλου κόσμου που ήταν κάθε ηλικίας και  ήλθε και στους 25 αγώνες, καθώς και το γεγονός πως οι αγώνες αυτοί κατάφεραν να παρασύρουν
όλους εμάς από άλλες ( κακές ) συνήθειες και να μας βάλουν έστω και για 50 μέρες στο δρόμο του αθλητισμού που είχαμε σχεδόν ξεχάσει ,λόγω των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο καθένας μας .

Ένα μεγάλο μπράβο για άλλη μια φορά σε όλους τους συντελεστές αυτού του τουρνουά, από τον πιο μικρό μέχρι των πιο μεγάλο και σε όλους τους αθλητές.

Ευχή δική μου είναι ,μέχρι να έλθει το επόμενο τουρνουά, να έχει προχωρήσει το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου με την βοήθεια όλων μας..

                      

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Υπενθύμιση:Σήμερα η φιέστα του μεγάλου τελικού.

Του Θανάση Θυμαρά.

Αν σας φαίνονται υπερβολικές οι εκφράσεις μας δικαιολογήστε τες από το μεγάλο ενθουσιασμό που έχουμε όσοι συμμετέχουμε.
Στις 3,30 στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου, θα ξεκινήσει ο τελικός του διαγωνισμού τριπόντων και στις 4,30  ο μεγάλος τελικός μεταξύ των δυο ομάδων NO NAME - LA LUZ.
Ελάτε να ενισχύσετε τον ενθουσιασμό μας .
Θα ακολουθήσει απονομή του κυπέλου και βράβευση όλων των ομάδων και των παικτών που συμμετείχαν στο τουρνουά.
Στόχος μας η δημιουργία κλειστού γηπέδου-γυμναστηρίου. Θα τον πετύχουμε.

Εκλογές και Τιμωρία

Του Παναγιώτη  Κομπόγιωργα.

  Τα δυο κόμματα εξουσίας θα αποφασίσουν κάποια στιγμή για το ποτέ θα γίνουν εκλογές. Τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο, δεν είχαν καταλήξει για το ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Το σημαντικό, όμως δεν είναι αυτό, αλλά οι λόγοι που τους οδηγούν  στη λαϊκή ετυμηγορία.
  Ουσιαστικά αναγκάζονται, λόγω της πίεσης που τους ασκεί η κοινωνία ,αλλά και υπό το φόβο, πως τα ποσοστά τους μπορεί να επηρεαστούν προς το χειρότερο όσο αφήνουν το χρόνο να κυλάει. Άλλωστε, κατάφεραν να περάσουν τη δανειακή σύμβαση και να ολοκληρώσουν το PSI. Τώρα μπορούν, εκ του ασφαλούς, να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών και μάλιστα επενδύοντας επικοινωνιακά στην ελπίδα της ανάπτυξης που έρχεται...
  Αντιλαμβάνονται όμως ότι, η μαζική στροφή των νέων προς τον πολιτικό προβληματισμό και ακτιβισμό, εγκυμονεί κινδύνους. Γνωρίζουν πολύ καλά πως το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων μεταξύ 18 και 40 ετών τους έχει  γυρίσει την πλάτη , οριστικά και αμετάκλητα. Το ξέρουν γιατί οι νέοι διακόπτουν τα  καθωσπρέπει συνέδρια των πρώην πρωθυπουργών. Γιατί κρυφοκοιτάνε από τα παράθυρα της βουλής και βλέπουν τα επαναστατικά πανό , κατά μήκος της πλατείας. Το ξέρουν γιατί  η νιότη  διεκδικεί στα πεζοδρόμια , μια πραγματική αλλαγή. Γιατί ο παλμός των διαδηλώσεων κάνει τις καρέκλες τους να τρίζουν...
  Φοβούνται γιατί έναν παρόμοιο παλμό έζησαν κάποτε  πολλοί από τους σημερινούς υπουργούς και βουλευτές, όταν συμμετείχαν στα κινήματα , με σκοπό να ρίξουν την δικτατορία... Πέρασαν όμως πολλά χρόνια από τότε. Αρκετά ,ώστε να μην θυμούνται τι ακριβώς συνέβη και αρκετά ώστε να φτάνουν στο σημείο , να χρησιμοποιούν την αστυνομία με τον ίδιο τρόπο που την χρησιμοποίησαν κάποτε οι Συνταγματάρχες. Δεν θα ήταν υπερβολικό, αν λέγαμε ότι το πολιτικό κατεστημένο φοβάται και για τον λόγο αυτό καταφεύγει στην βία, τις προληπτικές συλλήψεις ,τις μηνύσεις και την καταστροφολογία. Μέσα στην απόγνωση που το περιβάλει ,επιχειρεί σπασμωδικά να εκφοβίσει την κοινωνία και κυρίως τους νέους.
   Στις προσεχείς εκλογές τα δυο μεγάλα κόμματα είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνουν τα «γνωστά» καλέσματα στη νεολαία. Το πολιτικό κατεστημένο προτιμάει οι νέοι να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Άλλωστε τα ποσοστά τους είναι ήδη  πολύ χαμηλά, σε βαθμό που ίσως ακόμα και μια μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, να μην είναι ικανή να τους δώσει το απαραίτητο ποσοστό για να ξανά αναλάβουν την εξουσία. Για το λόγο αυτό επιθυμούν να υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποχής, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών. Θέλουν οι πολίτες που έχουν αηδιάσει, να μην πάνε καθόλου να ψηφίσουν αλλά να προτιμήσουν «να πάνε για καφέ». Θέλουν την ώρα που η πλειοψηφία θα τους απαξιώνει, να γεμίσουν τις κάλπες με τις ψήφους των κομματικών τους στρατών. Ετσι με την μέθοδο της αναγωγής ψήφου (αφαιρεση των ποσοστων αποχης/λευκού/άκυρου) να πριμοδοτηθούν τα ποσοστά τους και να ξεπεράσουν το 37% που απαιτείται. Ο απώτερος σκοπός είναι να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας με 180 έδρες
  Αν βεβαία δεν επιτύχει αυτό έχουν κι άλλες λύσεις. Διότι όπως έχουμε καταλάβει , ιδιαίτερα τα τελευταία δυο χρόνια , οι Έλληνες πολιτικοί ξέρουν από τεχνάσματα και ψηφοθηρικές απατές. Ετσι έχουν δημιουργηθεί αρκετά νέα κόμματα που στοχεύουν στο να απορροφήσουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους. Απευθύνονται κυρίως στους ψηφοφόρους του κέντρου , που συνήθως επηρεάζουν καθοριστικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Επιχειρούν να τους στρέψουν προς συγκεκριμένους και ελεγχόμενους πολιτικούς σχηματισμούς , όπως εκείνον του , μετριοπαθή , Κουβέλη. Υστέρα , αν χρειαστεί , θα κάνουν τις γνωστές κουμπαριές και θα σχηματίσουν μια «διαφορετική» κυβέρνηση συνεργασίας , εξαπατώντας και πάλι τους πολίτες. Γιατί περί απατής πρόκειται, όταν ο πολίτης στρέφεται με την ψήφο του σε ένα νέο κόμμα, με την πεποίθηση ότι αυτό έχει διαφορετικές ιδέες από αυτές που εφαρμόζονται , ενώ στην πραγματικότητα το κόμμα αυτό αποτελεί το δούρειο ίππο των παρατάξεων εξουσίας , προκειμένου να εισβάλουν , ανανεωμένα , στα γραφεία και τις καρέκλες τους.
  Είναι δεδομένο λοιπόν ότι , θέλουν να μην πάμε να ψηφίσουμε  ή να ψηφίσουμε κάποιον από εκείνους που δεν λένε ένα ξεκάθαρο «όχι» στην ακολουθουμένη πολιτική. Μια πολιτική που έχει στείλει χιλιάδες ανθρώπους («άνθρωπος» ,αυτή είναι η σωστή λέξη και όχι το «τεμπέλης» ) να κοιμούνται σε χαρτόκουτα στα πεζοδρόμια. Και μάλιστα στα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου για το οποίο κάποιοι θλίβονται όταν καίγονται τα ντουβάρια του ... παρόλο που καίγονται , καθημερινά , τα θεμέλια του Πολιτισμού από την αδικία, την υποκρισία και την απανθρωπιά...
  Στις εκλογές που πλησιάζουν έχουμε την ευκαιρία να τους θυμίσουμε αλλά και να θυμηθούμε , το ποιός είναι ο λαός , που οδηγούν στην εξαθλίωση. Να ξεπεράσουμε τους φόβους που εντέχνως καλλιεργούν οι συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας. Να τους αποδείξουμε πως δεν τους πιστεύουμε και δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας στα χρηματιστήρια και τις αγορές του νεοφιλελευθερισμού. Να επιβεβαιώσουμε τις ανησυχίες που τους οδήγησαν στο να μην κάνουν εκλογές, αλλά ούτε και δημοψήφισμα, πριν υπογράφει η νέα δανειακή σύμβαση. 
  Δεν είναι δύσκολο να ψηφίσουμε όλοι εκείνοι , που υπό άλλες συνθήκες θα απείχαμε. Να συμμετέχουμε για να ελαχιστοποιήσουμε την αποχή και ψηφίζοντας κόμματα που λένε ξεκάθαρα «Όχι» . Δεν έχει σημασία σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν ή ανήκουμε, αρκεί τα κόμματα που θα επιλέξουμε να λένε «Όχι» στην πολιτική των μνημονίων. Μπορούμε όλοι την ήμερα των εκλογών να καταθέσουμε την άρνηση μας στις κάλπες και κάθε ψήφος να αποτελεί κομμάτι του εκρηκτικού μηχανισμού, που θα εκραγεί στα δελτία ειδήσεων το βράδυ , την ώρα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Να αγχώσουμε τους Πρετεντέριδες και τους Παπαχελάδες , να κάνουμε «αβέβαιο» το επαγγελματικό τους μέλλον. Να τους φοβίσουμε όπως μας φοβίζουν...
  Είναι καιρός να σταματήσουμε να ψελλίζουμε κακόμοιρα εκείνες τις μίζερες φράσεις «και εγώ τι να κάνω...; δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα» ή «και να ψηφίσω τι θα αλλάξει...;». Εκείνο που αρχικά θα αλλάξει, είμαστε εμείς σαν πολίτες. Είναι ευκαιρία να νικήσουμε την αδιαφορία και τον μηδενισμό που μας καταδυναστεύει. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως φτάσαμε εδώ, για ένα και μόνο λόγο. Δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ... , πολλά χρόνια τώρα. Ήμασταν θεατές. Χωρίς όνειρα και χωρίς οράματα για έναν καλύτερο κόσμο. Βάλαμε στον θρόνο των ιδεών , τα gucci και τα iphone ,τα spa και τις ferrari. Ταξιδεύαμε χωρίς πνευματικές πυξίδες, μόνο με το χρήμα και την επιδειξιομανία στο τιμόνι της κοινωνικής κιβωτού... και τελικά πιάσαμε στεριά. Μια άγρια στεριά, όπου ο άνθρωπος είναι απλά ένας αριθμός. Ένα γρανάζι, που οφείλει να κινείται σύμφωνα με τον μηχανισμό, που κάποιοι άλλοι δημιούργησαν. Καταδικάσαμε τους εαυτούς μας σε ρόλων μυρμηγκιών , ακολουθώντας πιστά την πορεία που χάραξε με το δάχτυλο , κάποιο ανέμελο παιδί , καθώς έπαιζε στην άμμο...
   Τα πράγματα , ωστόσο , δείχνουν ότι δειλά-δειλά αλλάζουν. Γεννιούνται προβληματισμοί , ακόμα και σε ανθρώπους που ήταν παντελώς αδιάφοροι. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, πως άλλο είναι η πολιτική και άλλο ο πολιτικαντισμός των κομμάτων. Τώρα δεν είναι μικρό το κομμάτι της νεολαίας που ονειρεύεται κόσμους πιο χαρούμενους και δίκαιους. Τώρα στις διαδηλώσεις συμμετέχουν άνθρωποι , χωρίς κομματική ταυτότητα. Έχει έρθει η ώρα της κοινωνικής ζύμωσης. Μοιραζόμαστε με περισσότερο ενθουσιασμό τις ιδέες μας. Τώρα που καταρρέει ο κόσμος των ψευδαισθήσεων, είναι ευκαιρία να μεταμορφωθούμε. Αυτή είναι η πραγματική ευκαιρία που παρουσιάζεται και όχι εκείνη που θέλει να μας ακρωτηριάσει , για να χωρέσουμε μέσα στα όρια ενός πιο «ορθολογικού νεοφιλελεύθερου κράτους». 
  Ένα από τα βήματα, που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία, μπορεί να γίνει στις προσεχείς εκλογές. Μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία μπορούμε να ταρακουνήσουμε το πολιτικό κατεστημένο και να συνειδητοποιήσουμε κάτι που είχαμε ξεχάσει. Η αυθεντική πολιτική δράση φέρνει , πάντοτε , και την αντίστοιχη αντίδραση. Επιπλέον , μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους , να βιώσουν την εμπειρία της προσπάθειας για ανατροπή του μεταπολιτευτικού κατεστημένου. Να δράσουμε συλλογικά για να μηδενίσουμε την αποχή , τα άκυρα και τα λευκά , με στόχο την αποσταθεροποίηση ενός πολιτικού συστήματος που ανήκει στο παρελθόν και το οποίο δεν εκφράζει πλέον την πλειοψηφία.
  Αν τα κόμματα εξουσίας καταφέρουν να σχηματίσουν εκ νέου , ισχυρή κυβέρνηση με 180 έδρες , όπως σχεδιάζουν , οι διαδηλώσεις και η επαναστατικότητα θα χάσουν την λαϊκή νομιμοποίηση που έχουν , χωρίς να προλάβουν να διαμορφώσουν συνειδήσεις. Η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και η κοινωνία θα συμβιβαστεί με το αδιέξοδο και την ταπείνωση που τις έχουν επιβάλλει.
  Αξίζει να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή. Πηγαίνοντας συνειδητά στις κάλπες με μοναδικό σκοπό την διασπορά των ποσοστών και την αποφυγή αυτοδυναμίας , έχουμε πιθανότητες.

  Έστω για λίγο... να καταφέρουμε να δράσουμε ενωμένοι ενάντια στην απανθρωπιά των δημοσιονομικών αριθμών και ίσως το σκοτάδι να δειλιάσει...
   

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου.

Με Ανοιξιάτικο καιρό και λιγότερο από άλλες χρονιές κόσμο, έγινε η μαθητική παρέλαση.Μετά το τέλος της παρέλασης, στο Δημαρχείο τιμήθηκε ο επί σειράν ετών δ/ντής της Σπετσοπούλας κ. Εμμ. Φραγκούλης που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης των Σπετσών.Στο δημαρχείο επίσης απονεμήθηκαν από το δήμαρχο αναμνηστικές πλακέτες στις δυο κυρίες, ( Βασ. Γιδοπούλου και Μεταξ.Γιδοπούλου)για την προσφορά τους και τη συμβολή τους στη μπάντα που συνοδεύει την παρέλαση.












Βιντεάκια από την παρέλαση.
http://youtu.be/YtGzoZiYosM

http://youtu.be/NH1LqX-EwWg

http://youtu.be/5Z6PZ0CSFxY

 http://youtu.be/v7WGOX2b-Io

Η τελετή της ανακήρυξης του κ. Φραγκούλη σε επίτιμο δημότη των Σπετσών.
Η ομιλία του δημάρχου.
http://youtu.be/ubzT-Yjl220

Η ομιλία του κ. Δαμδημόπουλου, στην οποία ζητά ως χάρη από τον κ. Φραγκούλη να εισηγηθεί στην οικογένεια Νιάρχου τη δημιουργία κλειστού γηπέδου-γυμναστηρίου για τη νεολαία μας.
http://youtu.be/9-KmfQKFu8o

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Την Πέμπτη 29/3/2012 θα συνεδριἀσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό.

του Λάζαρου΄Ιωαννίδη
Ένα κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου ο υπολογιστής να...επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows . Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα.

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server).

Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η συνέντευξη της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σπετσών, στη Νέα εποχη.

Η ισχύς βρίσκεται στην ένωση. Συνέντευξη της Αργυρώς Μπεζάτη Ορλώφ, Προέδρου του Εμπορικού και Λαογραφικού Συλλόγου στη Λένα Μαρίνη

Γράφει η  Λένα Μαρίνη

    -Κα Μπεζάτη –Ορλώφ, είστε Πρόεδρος σε έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους των Σπετσών. Πείτε μας μερικές από τις πιο σημαντικές δράσεις του Συλλόγου σας
    -Ο Εμπορικός και Λαογραφικός Σύλλογος είναι ο παλαιότερος σύλλογος του νησιού (έτος ίδρυσης 1929) με τεράστια ιστορία, οι έμποροι του παρελθόντος είχαν την γνώση και την πεποίθηση ότι η ισχύς βρίσκεται στην ένωση, και ο σύλλογος ήταν κάποτε πολύ ισχυρός.
    Στην εποχή που διανύουμε και καθώς οι περισσότερες αξίες περνούν και αυτές την κρίση τους ο ΕΒΣΣ στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω με την ιδιότητα της προέδρου προσπαθεί να σταθεί μέσα από τις δράσεις του στο ύψος των οραμάτων των ιδρυτών του.

    Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

    Η γιορτή του Λυκείου Σπετσών για την 25η Μαρτίου.


    τα παρακάτω βιντεάκια είναι από τη χορωδία του Λυκείου.


    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

      Του Θανάση  Ν. Θυμαρά.                          
    Μετά από τους συγκλονιστικούς ημιτελικούς που διεξήχθησαν χθές 22 / 03 / 20012 στο ανοιχτό γήπεδο του Γυμνασίου Σπετσών, οι δυο ομάδες που πέρασαν στον τελικό είναι η NO NAME και το LA LOUZE.

    Πλήθος κόσμου είχε προσέλθει και σε αυτούς τους αγώνες.
    Όλοι αυτοί, όλοι μας, σιγοψιθυρίζουμε και φέρνουμε δειλά - δειλά  το θέμα του κλειστού γηπέδου για το οποίο πολλές φορές από παλιότερα έχουν γίνει συζητήσεις , το οποίο μπορεί να συμπεριλάβει και να στεγάσει  τόσες πολλές αθλητικές και μη δραστηριότητες και για την ύπαρξη του οποίου  θα είναι ευγνώμονες  οι επόμενες γενιές των νέων και  οποιοσδήποτε θα αγαπά την άθληση.
    Ξέροντας βέβαια ότι οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες  οικονομικά και έχοντας αίσθηση  της πραγματικότητας, αυτό που  λέμε όλοι σχεδόν με μια φωνή είναι ότι εάν υπήρχε ένας δημοτικός χώρος που να πληροί  της προϋποθέσεις για να διατεθεί για το σκοπό αυτό, αυτό  θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα ώστε στη συνέχεια  όλοι να βοηθήσουμε για να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί.

    Μακάρι λοιπόν να βρεθεί κάποιος χώρος για εμάς ,για σάς , για τους νέους για τα παιδιά μας για όλους…

    Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

    ΣΟΚ: Βάζουν ελεύθερους σκοπευτές στις 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα!

    Ελεύθερους σκοπευτές θα αναπτύξει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

    Σαρωτικές αλλαγές στη ναυτική εκπαίδευση

    Από :www.troktiko.eu
     Σαρωτικές αλλαγές στη ναυτική εκπαίδευση
    Η δημιουργία ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και η αναβάθμιση των δημοσίων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην μελέτη που έχει ετοιμάσει επιτροπή από παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και φορέων της Ναυτιλίας και θα παραδοθεί στην υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου για να πάρει τη μορφή σχεδίου νόμου.

    Μπουμπουλίνα - Η γνωστή ταινία με την Ειρήνη Παπά.

    Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου , στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορούμε να βρούμε την ωραία αυτή ταινία. Οι παλιές ελληνικές ταινίες , βλέπονται πάντα ευχάριστα, όσες φορές κι αν τις έχει δει κάποιος.
    http://www.youtube.com/watch?v=oST6t1plncg&feature=related

    χορωδια Σπυρου Λαμπρου - καπετάνισσες

    Λασκαρινα Μπουμπουλινα - Μαντω Μαυρογενους - Ύμνος στη γυναικεία προσφορά στον αγωνα....
    http://www.youtube.com/watch?v=Oko-ojXMzDo&feature=youtu.be

    Νότης Μαριάς: Άμεση τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου!


    Η ελληνική πλευρά μπορεί να εγγράψει το «γερμανικό χρέος προς την Ελληνική Δημοκρατία» στις ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο!


    Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών.

    Επίκαιρο!!! Ο Κολοκοτρώνης στο δελτίο του MEGA

     Μια πετυχήμένη μεταφορά του ήρωα του '21 στη σύγχρονη θλιβερή πραγματικότητα.
    Από:  amantomatimou.wordpress.com


    Ο Κολοκοτρώνης στο δελτίο του MEGA

    - Τρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας...
    σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

    - Πρετεντέρης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα.

    Η επιστολή του κ. Δαμδημόπουλου στη Νέα Εποχή.

    Ο "Διαυγής Θυμός" των Ελλήνων...!!!

    http://www.liberation.fr/monde/01012390932-grece-berceau-d-un-autre-monde
    Κείμενο των Ραούλ Βανεγκέμ και Γιάννη Γιουλούντα που δημοσιεύτηκε στη Liberation, στις 20/02/2012
    Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΓΑΛΛΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ), ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ.
     
     
    Monde Le 20 février à 0h00

    Grèce, berceau d’un autre monde

    Par Raoul Vaneigem, médiéviste belge et ex-membre de l’Internationale situationniste, est l’auteur du «Traité de savoir-vivre àl’usage des jeunes générations», paru en 1967. et Yannis Youlountas, philosophe, écrivain franco-grec.

    Το νερό η αιτία πολέμου του μέλλοντος

    Τα αποθέματα νερού είναι απίθανο να συμβαδίσουν με την παγκόσμια ζήτηση μέχρι το 2040, γεγονός που αυξάνει την πολιτική αστάθεια, παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη και θέτει σε κίνδυνο τις αγορές τροφίμων.
    Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το γραφείο του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών (DNI) σημειώνεται ότι περιοχές όπως η Νότια Ασία, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική θα αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στο πρόβλημα της έλλειψης νερού.
    Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες, δεν προβλέπεται να γίνει κάποιος "πόλεμος του νερού" μέσα στην επόμενη δεκαετία. Όμως ο κίνδυνος των συγκρούσεων θα αυξηθεί καθώς η παγκόσμια ζήτηση θα ξεπεράσει τα υπάρχοντα αποθέματα κατά 40% μέχρι το 2030.
    "Μετά τα δέκα χρόνια, βλέπουμε να αυξάνεται ο κίνδυνος", είπε σε δημοσιογράφους

    Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

    Αποδίδει το μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα.

    Δημοσίευμα της 24ης Φεβρ. 2012:
     
    Οδυνηρό το μποϋκοτάζ κατά της Γερμανίας στα προϊόντα της:
    5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!
     
    ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ... !
     
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmYYOxudxaR3ijXJ8w0kNE93GVYs2j0Q5Q-SwyKEQYGlhLQ3LkLcezKCDJ2ZbAJy-YaVxZowfv3O1zbTzYIDYXKYhdbBtNAcUj6Of94ynLZtpRf8hhC_GK4URgrBsvEBzl1WzXyNePysyP/s1600/GermanFlagXL-300x225.jpg
     
    Αρχίζει και αποδίδει . οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς:
    Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.

    Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα...
    . . . . και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας»,
    δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

    Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.

    Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ - μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους...

    Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το
     17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. «Κομμένα πια τα δανεικά» λένε οι Γερμανοί, «κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα» λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι:
     
    «Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα» . . . . . .
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2pOBOAU9PuIb9yu8xcZ4IxtgPSkgXcj9G-cjl29RjXB_n4WTTY_0CGtppD25glMqzyW4ZZhGsMT3IMdXEfSzRwRmvdpxuRXEDMQcAQwrjieQj-8RVf3zem416LA0aygv5pnH_nT1Y1zI/s1600/tumblr_lztgq03hg01qjkzz8o1_500.jpg    
     
     

    Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

    Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δημ. Συμβουλίου Σπετσών.

    Στο Δημαρχείο, στις 3 μ.μ. θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με θέματα ημερήσιας διάταξης :
    1. Συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με την "Αφοί Θυμαρά Α.Ε"
    2. Ψήφιση  πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών  έτους 2012.
    3. Αποδοχή τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης "Κατασκευή εσωτερικού δικτύου Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες Ν. Σπετσών"και κατάρτιση όρων διαγωνισμού.
    4. Αποδοχή τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης"Προμήθεια νερού στο Δήμο Σπετσών"και  κατάρτιση όρων διαγωνισμού.
    5. Απαλλαγή υπολόγου εντάλματος προπληρωμής για ταχυδρομικά τέλη.
    6. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής και ορισμός υπολόγου για ταχυδρομικά τέλη.

    Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

    "Η κυρία έχει νεύρα" από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού.

     
     
    Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο η παράσταση . Το έργο θα παιχτεί και την Κυριακή και Δευτέρα.
     
    Το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών ανεβάζει το έργο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΚΗ «Η ΚΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ»
    Κωμωδία σε τρεις πράξεις…

    ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

    ... Σκηνοθεσία: Παύλος Παρασκευαΐδης
    Σκηνικά: Γιώργος Μυτιληναίος
    Μπάμπης Ιατρίδης
    Γιώργος Καλφαγιάννης
    Μουσική επιμέλεια: Παύλος Παρασκευαΐδης
    Σταυρούλα Βλάχου
    Υπεύθυνος ήχου και φωτισμού: Παναγιώτης Δαουλτζής
    Φροντιστές: Νίκος Σγόντζος
    Σπύρος Κωνσταντάκης
    Βοηθός σκηνοθέτη: Λαμπρινή Δάγιου
    Ενδυματολογική επιμέλεια: Πελαγία Τσακούμη
    Κομμώσεις: Κική Γιαννακούλια
    Υποβολείς: Σπύρος Κωνσταντάκης
    Σταυρούλα Βλάχου

    Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

    Το κρεμμύδι καθαρίζει το χώρο από τα μικρόβια της γρίπης.

    Την παρακάτω πληροφορία μας την έστειλε φίλος και τη δημοσιεύουμε. Είναι γνωστό πως τα διάφορα  λαχανικά και τα φυτά γενικά έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο δελεαστικά κι αν είναι τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντική η δυσοσμία του κρεμμυδιού, που μπορεί να είναι ανεκτή σε σουβλατζίδικο, αλλά για την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο πέφτει κομματάκι βαριά.
     
    Μετά από  επιστημονική έρευνα  διαπιστώθηκε ότι το κρεμμύδι όταν καθαρίσουμε την εξωτερική στοιβάδα από τις φλούδες του, γίνεται πόλος έλξης για κάθε είδους μικρόβιο αλλά και για τον ιό της γρίπης. Σε πειράματα που έγιναν ,καθάρισαν ένα ή δύο κρεμμύδια τα τοποθέτησαν σε χώρο με ασθενείς του ιού της γρίπης την άλλη ημέρα έκαναν μικροβιολογικό έλεγχο στο μαυρισμένο κρεμμύδι, & διαπίστωσαν ότι είχε μικρόβια της γρίππης !!! Επιπλέον δέ δεν είχε κολλήσει κανένας υγιής οργανισμός. Δηλ την ώρα που θέλει να μετοικήσει ο ιός σε άλλο σώμα ξενιστή, (δηλ σε ένα υγιές άτομο) το έλκει και πηγαίνει στο ...κρεμμύδι.    Aν έχει γρίππη λοιπόν κάποιος από τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, ή τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε (στην εργασία μας)  , καθαρίζουμε το εξωτερικό μόνο από ένα ή δύο κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στον χώρο. την άλλη μέρα το κρεμμύδι έχει απορροφήσει τον ιό της γρίπης ή το μικρόβιο, μαυρίζει, και σώζει εμάς !!!   

    Η συζήτηση για το κυκλοφοριακό.

    Και συγκεκριμένα  τις προτάσεις των διαφόρων φορέων σχετικά με το ακανθώδες αυτό πρόβλημα , είχε ως θέμα της συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο.
    Την αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο κ. Γ. Νεοφώτιστος.Είχε κληθεί κι ο κ. Πέτρος Τσάνας, ο οποίος όμως ήδη έχει δηλώσει από την αρχή της χρονιάς ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει  σε καμιά τέτοια επιτροπή, διότι κατά τη διάρκεια του 2011 δεν εκλήθη στις συγκεντρώσεις των επιτροπών που συμμετείχε.
    Στη συγκέντρωση επικράτησε το χάος , πράγμα που ήταν αναμενόμενο, και φυσικά δεν βγήκε κανένα συμπέρασμα θετικό.
    Εφόσον έχει ανατεθεί σε συγκοινωνιολόγο μελέτη, τί νόημα έχει μια τέτοια εφ'όλης της ύλης συζήτηση; Θα μπορούσαν να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση συγκεκριμένες προτάσεις που θα διαμορφωθούν  και θα διατυπωθούν  με τη βοήθεια του ειδικού  και με κάποιον τρόπο στη συνέχεια να  τοποθετηθούν συγκεκριμένα οι φορείς και να προχωρήσει πολιτισμένα το θέμα.

    Και οι ποιητές στους δρόμους - Θα κάνουν πορεία

    Από gr.news
    Στίχοι ελληνικής ποίησης θα ηχήσουν στην πρωτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρίση, που διοργανώνουν οι Έλληνες ποιητές, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές τους σε αυτή την πορεία είναι έως στιγμής εκατό εκδοτικοί οίκοι, καλλιτεχνικοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξένα πανεπιστήμια και οι πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά «επειδή η απειλή μιας Έρημης Χώρας, γίνεται όλο και πιο πραγματική ως προοπτική μέλλοντος για τον τόπο μας».

    Τα αστεία παραλειπόμενα της τραγικής κατάστασης.

    Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

    Διαστάσεις φαρσοκωμωδίας έχει πάρει το ερώτημα ποιος φταίει για την κακή ποιότητα του νερού, καθώς συμπολίτης μας οργισμένος από την κατάσταση και με το θάρρος του υποστηρικτή της παράταξης της πλειοψηφίας, εισέβαλε  στο Δημαρχείο,φωνάζοντας. Εκεί οι "αρμόδιοι"( Δήμαρχος -αντιδήμαρχος, δεν γνωρίζω ακριβώς), τον "ξεφορτώθηκαν"λέγοντάς του πως φταίει το βυτιοφόρο του τάδε  Σπετσιώτη, (ονόματα δεν γράφουμε). Πήγε λοιπόν και τον βρήκε και του τα μετέφερε, και στη συνέχεια πήγε αυτός φωνάζοντας στο Δήμο. Του είπαν όμως πως ο πρώτος δεν κατάλαβε καλά κι ότι του είπαν πως το μικρό δικό του βυτιάκι φταίει. Πράγμα που ο δεύτερος μετέφερε στον πρώτο που ξαναπήγε και έγινε το έλα να δεις....

    Η μάχη για τα καρνάγια....

    Στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στην Καποδιστριακή για τα καρνάγια, επικρατούσε ένα κλίμα αισιοδοξίας, καραβομαραγκοί ευχαρίστησαν το Δήμαρχο, ο Δήμαρχος τους καραβομαραγκούς, αναγγέλθηκε ότι πάγωσαν τα πρόστιμα μετά από "πρόσφατες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, που είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» -όπως είπε- οι διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στα καρνάγια".
    Τα πιο ενδιαφέροντα βέβαια ακούγονται στη "γαλαρία".Αυτά που δεν τα ακούνε ούτε αυτοί που είναι στο πάνελ, ούτε αυτοί που κάθονται στις πρωτες σειρές.
    Είπε λοιπόν κάποιος : "Στο ίδο έργο θεατές. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν . Η ίδια συγκέντρωση για το ίδιο θέμα έχει ξαναγίνει. Τότε ευχαριστούσαν τον Κονταξάκη, τώρα ευχαριστούν το Λυράκη,βρίζουν έμμεσα τον Κονταξάκη, αλλά δεν μας πείθουν  πως έγινε κάποιο βήμα στην επίλυση του προβλήματός τους".
    Το θέμα είναι ένα: Τόσος θόρυβος για το τίποτα. Διότι τίποτα αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις για "πάγωμα"των κυρώσεων. Ήδη ο μεν Λιμενάρχης δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει καμιά νέα ανέλκυση, που σημαίνει πως οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να δουλέψουν  και το μόνο που τους επιτρέπει είναι να τελειώσουν ό,τι έχουν ξεκινήσει.Αλλά το χειρότερο είναι,  ότι ήδη η κτηματική επέβαλε πρόστιμα της τάξεως των 6.000-8.000 Ευρώ στον καθένα από τους καραβομαραγκούς για τη χρήση  του χώρου.
    Οπότε εκφράζουμε εύλογα την απορία: Καλά, αφού ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, έχει τέλος πάντων ξεκινήσει  ένα σχέδιο  για την επίλυση του θέματος, γιατί δεν περίμεναν τα αποτελέσματα αυτού , αλλά έκαναν αυτή τη συγκέντρωση που τους εκθέτει; ( Οι ανακοινώσεις της συγκέντρωσης έφεραν το λογότυπο του Δήμου Σπετσών.)
    Διότι δεν είναι να παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων που στηρίζουν την επιβίωσή τους στην επίλυση του θέματος αυτού. Πέρα από όλες τις  άλλες συνέπειες, (προστασία του παραδοσιακού αυτού επαγγέλματος , κλπ).
    Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Τομπαζιαδης ήταν απών από αυτή τη συγκέντρωση της Καποδιστριακής κι αυτό μετράει υπέρ του.

    13 Μαρτίου 1957.Ο Ευαγόρας παλληκαρίδης οδηγείται στην αγχόνη.

    Ευαγόρας Παλληκαρίδης (1938 – 1957)


    Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης είναι Μάρτυρας του αγώνα των ελληνοκυπρίων για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα.

    Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

    "Ένα σπουδαίο πνεύμα μας αποχαιρετά"

     Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή για λόγους υγείας:
    καρκίνος στους λεμφαδένες.  Η κατάστασή του μοιάζει να επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλη από τον συγγραφέα στους φίλους του :

     "Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

    Ας το έχουμε υπ΄οψη μας κάθε φoρά που πάμε σουπερ μαρκετ

     
    Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα
    Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... image
     
      
    Απαγορεύεται η φύτευση, εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius", βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.
      
     
    Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο, ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε. Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.!
     

    Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

    Νεαρός επιστήμονας μαζεύει χόρτα στα βουνά και τα μοσχοπουλάει στο εξωτερικό!

    Το άρθρο αυτό μας το έστειλε φίλος με email  και το δημοσιεύουμε. Δεν αναφέρει την πηγή. Προφανώς κάπου έχει δημοσιευτεί..

    Σκίστε τα πτυχία σας ...

    Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό!Ο ίδιος δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερον, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής. Κάθε μέρα ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος παίρνει τα βουνά σε αναζήτηση άγριων χόρτων.

    Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

    Τα λουλούδια θέλουν νερό κύριε Δήμαρχε

    Το παρακάτω κείμενο είναι ανώνυμο. Η ανωνυμία του μας δίνει το δικαίωμα να περικόψουμε λέξεις ή φράσεις  των οποίων την ευθύνη δεν αναλαμβάνουμε  εμείς. 
    Τα ανώνυμα κείμενα δεν δεσμευόμαστε να τα δημοσιεύουμε, όπως και δεν δεσμευόμαστε να δημοσιεύουμε κείμενα με υπογραφή αγνώστου που υποπτευόμαστε πως είναι ψευδεπίγραφα.


    Τα λουλούδια θέλουν νερό κύριε Δήμαρχε

    Θα ξεκινήσω το θέμα με την ανωνυμία μου.
    Ναι, εμφανίζομαι σαν ανώνυμη και το κάνω αυτό γιατί φοβάμαι.
    Τι φοβάμαι ; Το ξέρετε καλύτερα οι έχοντες και οι κατέχοντες κύριε δήμαρχε.
    Φοβάμαι εσάς και τους ομοίους σας, τι μπορούν να μου κάνουν σε μένα και στα παιδιά μου και σε όλη την οικογένειά μου παρασκηνιακά.
    Ξέρω ξέρω τι θα πείτε. Αυτά είναι σαχλά λόγια, σήμερα έχουμε ελευθερία λόγου, και ότι έτσι και ότι αλλιώς. Παραμύθια της Χαλιμάς. Άλλωστε προανέφερα και είπα "παρασκηνιακά".
    Οπότε παρακαλώ μην μπείτε καν στον κόπο να απολογηθείτε γι αυτό το θέμα στην νέα ιστοσελίδα σας. (Αν φυσικά έχετε το θάρρος να αναρτήσετε το κείμενό μου).

    Απλά πρέπει να πω μερικά λογάκια γιατί παραπήγε το πράγμα.
    Και αυτό το κείμενο θα είναι το πρώτο από τα πολλά που κατά καιρούς θα ακολουθήσουν.

    Ημέρα της γυναίκας και ο κύριος δήμαρχος είχε την φαεινή ιδέα να κάνει μια βόλτα από διάφορα σημεία του νησιού και να χαρίσει στις γυναίκες λουλούδια.
    Ωραία κίνηση αλλά λίγο ανούσια για τις εποχές που ζούμε.
    Και μάλιστα αναφέρθησαν και τα λόγια "Ποιος άλλος δήμαρχος έκανε ποτέ τέτοια κίνηση τέτοια μέρα". Προς βαυκαλισμό ελέχθησαν ; Πάντως η κίνηση ήταν σίγουρα άγρα ψήφων και ανόρθωση της εικόνας ενός ----------δημάρχου. (Αυτό το άρωμα πλανιόνταν στην ατμόσφαιρα).

    Τα λουλούδια κύριε δήμαρχε χρειάζονται νερό για να ζήσουν έστω και μέσα στο βάζο.
    Και το νερό που έχουμε στο νησί μας, έρχεται καφέ (σκουριά) και πετρελαιωμένο.
    Σοφή θα ήταν η κίνησή σας να ξοδεύατε τα χρήματα των ανθέων στο θέμα ύδρευση.
    Δεν έχουμε ανάγκη τα λουλούδια όσο και αν η γυναικεία μας φύση το επιθυμεί, τη στιγμή που βλέπουμε τα άλλα λουλούδια (παιδιά μας) να καταναλώνουν αυτό το ακατάλληλο νερό.
    Το να βγάζετε ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα σας με τίτλο Αναλύσεις νερού στον Δήμο Σπετσών
    και να θέλετε να μας πείσετε για την καταλληλότητα του είναι το λιγότερο, γελοίο, τη στιγμή που ιδίοις όμμασι και γεύσεσι μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα.

    Σας παρακαλώ λοιπόν επιληφθείτε του θέματος εσείς που έχετε την ευθύνη και τα μέσα, γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει μια ώρα που θα επιληφθούν τα παιδιά μας με τρόπο άσχημο και τότε δε μας σώζει τίποτε.

    Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

    8 Μαρτίου:Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

    Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή
    "Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή."
    Η γυναίκα του 21ου αιώνα, έχει ακόμα να παλαίψει για τη διεκδίκηση ισότιμης αντιμετώπισης σε  μια κοινωνία που μπορεί να μην ανδροκρατείται στο βαθμό που αυτό συνέβαινε στους προηγούμενους αιώνες, όμως ακόμα και σήμερα μια μικρή ευτυχώς σε σχέση με παλιά μερίδα ανδρών, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα ηνία της κοινωνίας και να θέσει στο περιθώριο τις γυναίκες.
    Επι πλέον οι γυναίκες καλούνται να διεκδικήσουν ένα ρόλο στην κοινωνία, σηκώνοντας παράλληλα, μόνες τις περισσότερες φορές ,το βάρος των υποχρεώσεων της ανατροφής των παιδιών τους , της φροντίδας των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας και των απαιτήσεων του νοικοκυριού.
    Είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, από την άνιση μεταχείριση στην εργασία και πολύ συχνά είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας , σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της δουλειάς  και προκατάληψης του ανδρικού πληθυσμού.
    Στο νησί μας η κοινωνία παλιότερα  είχε στοιχεία μητριαρχίας, στο βαθμό που αυτό παρατηρείται αναγκαστικα στις οικογένειες των ναυτικών , στις οποίες η απουσία του πατέρα έδινε αυξημένες αρμοδιότητες στη μητέρα.
     Στις Σπέτσες  άλλωστε έχουν ζήσει γυναίκες- σύμβολα, όπως η ηρωϊκή Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και  η Ελένη Αλταμούρα- Μπούκουρη που μεταμφιέστηκε σε άνδρα προκειμένου  να πραγματοποιήσει το όνειρό της να φοιτήσει σε σχολή καλών τεχνών της Ιταλίας για να γίνει ζωγράφος. Εκτός απο αυτές, πλήθος άλλων γυναικών διακρίθηκαν σε διαφόρους τομείς, ενώ άλλες απλές, συνηθισμένες και καθημερινές γυναίκες, έδωσαν τη δική τους γενναία μάχη, αντιμετωπίζοντας  τη φτώχεια, την προκατάληψη, τη βία , στάθηκαν στα παιδιά τους και τις οικογένειές τους  και δεν έπαψαν μέχρι το τέλος ν'αγωνίζονται.
    Καθένας και καθεμιά μας σίγουρα έχει μέσα στη μνήμη του να θυμάται μια τέτοια ηρωϊκή Σπετσιώτισσα , μητέρα, γιαγιά, συγγενή. Σίγουρα έχει να διηγηθεί τουλάχιστον μια ιστορία κάποιας γυναίκας αγωνίστριας που πάλαιψε στη ζωή και τα έβγαλε πέρα παλληκαρίσια .

    Όλων αυτών των γυναικών ας είναι αιωνία η μνήμη...