Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ" του Νικολό Μπαρμπάρο


Η μετάφραση  που ακολουθεί έχει αντληθεί από  το βιβλίο "Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ" του  εκδοτικού οίκου ΛΙΒΑΝΗ, σε μετάφραση  ΒΑΝΕΣΣΑ Α. ΛΑΠΠΑ 


Καθώς η τύχη θέλησε να βρεθώ σ’ ετούτη τη δύσμοιρη πόλη, πήρα την απόφαση  να κρατήσω γραπτή αναφορά όλων των  γεγονότων που ακολούθησαν, στη  μάχη που έδωσε ο Τούρκος μπέης  Μωάμεθ γιος του Μουράτ στην προσπάθειά του να εκπορθήσει την Κωνσταντινούπολη. Θέλοντας δε να εξηγήσω με κάθε λεπτομέρεια με ποιο τρόπο την κυρίεψε, θα σας διηγηθώ πρώτα από πού ξεκίνησε ο πόλεμος των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων και, στη συνέχεια, με τη σειρά, θα παρακολουθήσετε όλες τις μάχες που διεξήχθησαν μέρα τη μέρα, από την αρχή μέχρι το τέλος της βάναυσης και μαρτυρικής κατάλυσης της Πόλης.

Η πρόταση της ηλεκτρικής κινητικότητας για τις Σπέτσες

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, ήταν παρόντες οι κύριοι Φίσερ και Σίφερ για να παρουσιάσουν μια πρόταση την οποία είχαν κάνει και με επιστολή τους που είχε σταλεί στο Δήμο από τις 10/02/2012.
Το σκεπτικό της πρότασης είναι το εξής: Το πετρέλαιο ως πηγή ενέργειας, εξαντλείται και ήδη η τιμή του είναι πολύ υψηλή. Ο κόσμος στρέφεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος, ο άνεμος , το νερό, κλπ.
Στην Ευρώπη λειτουργούν περιοχές -μοντέλα χρήσης αυτών των μορφών ενέργειας και της ηλεκτρικής κινητικότητας, που είναι πράσινη, καινοτόμα και βιώσιμη.
Προτείνουν λοιπόν την ένταξη των Σπετσών στο προγραμμα αυτό( ο κ. Φίσερ κατοικεί πάνω από 20 χρόνια στο νησί μας) που θα αποσκοπεί στη σταδιακή  αντικατάσταση των συμβατικών μοτοποδηλάτων κλπ με ηλεκτρικά, πράγμα που , όπως είπαν , θα βελτιώσει την ποιότητα του τουρισμού και της ζωής στις Σπέτσες.
Πρότειναν να αναλάβει ο Δήμος υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα αυτό, και ως πρώτο βήμα προσφέρουν 50 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε 5 καταστήματα ενοικίασης μοτοποδηλάτων του νησιού.

Δέχθηκαν διάφορες ερωτήσεις από Δημοτικούς Συμβούλους και ακροατές και απάντησαν.
Είπαν , απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, πως το πρόγραμμα απευθύνεται και σε ιδιώτες , οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν από  την προσφορά της κατά 50% επιδότησης της τιμής  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η τιμή πλέον να φτάνει το επίπεδο ενός συμβατικού οχήματος.
Η χρήση αυτών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, προϋποθέτει την εγκατάσταση σταθμού επαναφόρτισης στο πίσω μέρος του νησιού, αν και, όπως είπαν, είναι τόσο μικρές οι αποστάσεις, ακόμα και για το γύρο του νησιού,που ένα όχημα δεν θα χρειάζεται επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια αυτών των διαδρομών.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στον αστερισμό της Διεθνούς Πτωχοτραπεζοκρατίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο, του καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ένα διανοητικό πείραμα αναδεικνύει την υποταγή μας στο σκεπτικό της ολιγαρχίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Μετά από το κραχ του 2008 οι κυβερνήσεις Αμερικής και Ευρώπης γρήγορα συνειδητοποίησαν μια σκληρή πραγματικότητα: οι τράπεζες χρωστούσαν η μία στην άλλη και καμιά τους δεν είχε την παραμικρή ελπίδα να πληρώσει τα χρέη της. Το ίδιο και η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτών, είτε αυτοί ήταν πελάτες τραπεζών με στεγαστικά και πιστωτικές που μετατράπηκαν σε βουνό μετά από μια απόλυση ή μείωση μισθών, είτε επιχειρήσεις που έχασαν την πελατεία τους ή βρέθηκαν με ακάλυπτες επιταγές πελατών την ώρα που είχαν εκδώσει οι ίδιες μεταχρονολογημένες επιταγές σε προμηθευτές.

Οι κυβερνήσεις, σε αγαστή συνεργασία με τις Κεντρικές Τράπεζες, έσπευσαν να παράξουν περί τα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια για να τα δώσουν ως επί το πλείστον στις τράπεζες (με διάφορους τρόπους και τερτίπια, π.χ. το Σχέδιο Summers-Geithner στις ΗΠΑ, τα τρία Μνημόνια της Ευρωζώνης κ.λπ.), χρεώνοντάς τα ως νέο χρέος στους φορολογούμενους. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ξέρουμε: τράπεζες-ζόμπι (που ενώ είναι χρεοκοπημένες, έχουν την ίδια στιγμή... κέρδη), υπερχρεωμένα κράτη που τελούν υπό ασφυκτική πίεση ν’
αυξάνουν τους φόρους και να μειώνουν τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, συστημική Κρίση παντού (και ιδίως στην πιο σαθρά δομημένη οικονομία του πλανήτη, αυτή της ευρωζώνης).

Φανταστείτε την περίπτωση οι κυβερνήσεις, μετά το 2008, να είχαν αντιδράσει εντελώς διαφορετικά: τα 15 αυτά τρισ. δολάρια να τα φόρτωναν σε ελικόπτερα, τα οποία θα πετούσαν χαμηλά πάνω απ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά, και να τα έριχναν ως μάννα εξ ουρανού στους πολίτες. Και αν ήθελαν να είναι πιο «οικονόμοι», high tech και δίκαιοι, θα μπορούσαν να τα κάνουν ισόποσα εμβάσματα σ’ έναν λογαριασμό για κάθε πολίτη. Ή να τα μοιράσουν πιο συντεταγμένα μέσω των εφοριών.

Τι θα είχε συμβεί; Κάθε άνδρας, κάθε γυναίκα και κάθε παιδί θα είχαν εισπράξει από τη μία στιγμή στην άλλη, από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι την Καβάλα και από τη Σκωτία μέχρι τη Μάλτα, περί τα 15.000 δολάρια. Μια οικογένεια με δύο παιδιά από τη μία στιγμή στην άλλη θα λάμβανε 60.000 δολάρια! Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν μέρει για την αποπληρωμή των ατομικών,
εταιρικών και τραπεζικών χρεών (πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά) και τα υπόλοιπα θα κατέληγαν σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό (είτε ως αποταμίευση είτε, στην περίπτωση μιας καταναλωτικής αγοράς, ως κατάθεση στον λογαριασμό του πωλητή). Έτσι θα ωφελούνταν τόσο οι τράπεζες (έμμεσα αυτήν τη φορά) όσο και τα κράτη (λόγω αυξημένων φορολογικών εσόδων).

Η Συστημική Κρίση της Δύσης ολόκληρης θα είχε αποφευχθεί.

Το γεγονός ότι αυτή η σκέψη, η ιδέα, ηχεί «ανεφάρμοστη», «ουτοπική, αιθεροβάμων», «ανόητη» δεν έχει να κάνει με κάποιο οικονομικό μειονέκτημά της. Από οικονομικής πλευράς δεν είναι καθόλου προβληματικότερη από αυτό που τελικά έγινε. Τουναντίον, θα ήταν ευχής έργον να έχει εφαρμοστεί, καθώς η μεγαλύτερη διάχυση των χρημάτων στα φτωχότερα εισοδηματικά στρώματα θα εξασφάλιζε ότι το χρήμα αυτό θα «κινείτο» (επειδή οι φτωχοί έχουν μεγαλύτερες ανάγκες που, με το που πιάνουν χρήμα στο χέρι, σπεύδουν να ικανοποιήσουν), αντί να λιμνάζει στους ψηφιακούς λογαριασμούς πτωχευμένων τραπεζών που δεν τολμάνε να δανείσουν κανέναν, γνωρίζοντας ότι η κεφαλαιακή τους επάρκεια είναι μηδαμινή.

Ούτε τεχνικά αποτελεί πρόβλημα – θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη μορφή αρνητικού φόρου με το πάτημα ενός κουμπιού στο ΤΑΧΙS της κάθε χώρας. Στην ευρωζώνη, μάλιστα, κάτι τέτοιο δεν θα προσέκρουε καν στη Συνθήκη του Μάαστριχτ ή της Λισαβόνας, καθώς η ισόποση μοιρασιά ανά άτομο του τυπωμένου χρήματος (όσο και να σας φαίνεται παράξενο) δεν απαγορεύεται.
Αυτό που απαγορεύεται είναι ο δανεισμός του ενός κράτους από ένα άλλο ή η μεταφορά πλούτου από μία κυβέρνηση σε μία άλλη.

Όμως, στην περίπτωσή μας, όλοι οι πολίτες της κάθε χώρας θα ελάμβαναν το ίδιο ποσό, χωρίς να υπάρξει καμία μεταφορά από τον ένα στον άλλο. Και για να προλάβω όσους μου πουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πληθωριστικό, να θυμίσω ότι αυτό το χρήμα έτσι κι αλλιώς τυπώθηκε και μοιράστηκε. Απλώς μοιράστηκε στις πτωχευμένες τράπεζες.

Γιατί θα ήταν περισσότερο πληθωριστικό, αν μοιραζόταν στους πολίτες (ιδίως σε μια περίοδο υφεσιακή, κατά την οποία κυβερνήσεις, όπως της Γερμανίας, αναγκάστηκαν π.χ. να πριμοδοτούν την αγορά αυτοκινήτων με τεράστια ποσά);

Το ότι ηχεί «περίεργη» ως ιδέα απλώς αντανακλά την πλήρη υποταγή των κοινωνιών μας και της ίδιας της συνείδησής μας στην ατζέντα, στα συμφέροντα, στο σκεπτικό της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας. Του νέου καθεστώτος υπό το οποίο ζούμε και το οποίο ονομάζω Πτωχοτραπεζοκρατία - δηλαδή ένα καθεστώς στο οποίο η μέγιστη εξουσία πηγαίνει στους τραπεζίτες με τις μεγαλύτερες ζημίες.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

10 ερωτήσεις που αποδεικνύουν το "φανταστικό" του ελληνικού χρέους



Eρώτηση 1:Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διάσωση, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2:

Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3:

Πώς γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά Εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4:

Πώς γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;


Ερώτηση 5:

Πώς γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται διάσωση ή περικοπές;

Ερώτηση 6:

Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0,5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7:

Πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8:

Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9:

Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10:

Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;


Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Κ. Τοκμακίδης
Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης


Το ανέκδοτο κείμενο της ομιλίας του Οδυσσέα Ελύτη στη Στοκχόλμη



Αυτό το υπέροχο ανέκδοτο κείμενο του Οδυσσέα Ελύτη είναι από ομιλία του στη Στοκχόλμη τον Νοέμβριο του 1979, ακριβώς  μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο του.Tο κείμενο δημοσιεύθηκε το 2011 από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την  ολοκλήρωση του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου αυτού Έλληνα Ποιητή  .

«Αγαπητοί φίλοι,
περίμενα πρώτα να τελειώσουν οι επίσημες γιορτές που προβλέπει η "Εβδομάδα Νόμπελ" και ύστερα να 'ρθω σ' επαφή μαζί σας. Το έκανα γιατί ήθελα να νιώθω ξένιαστος και ξεκούραστος. Ξεκούραστος βέβαια δεν είμαι.
Χρειάστηκε να βάλω τα δυνατά μου για να τα βγάλω πέρα με τις απαιτήσεις της δημοσιότητας, τις συνεντεύξεις και τις τηλεοράσεις.
Αλλά ένιωθα κάθε στιγμή ότι δεν εκπροσωπούσα το ταπεινό μου άτομο αλλά ολόκληρη τη χώρα μου. Κι έπρεπε να την βγάλω ασπροπρόσωπη. Δεν ξέρω αν το κατάφερα. Δεν είμαι καμωμένος για τέτοια. Για τιμές και για δόξες.

Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Συνεδρίασε σήμερα η οικονομική Επιτροπή του Δήμου με θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Την κατακύρωση δημοπρασίας για ισόγειο (δημοτικό ) κατάστημα πλησίον του γραφείου του Εμπορικού Συλλόγου.
  2. Την αποδοχή της δωρεάς από τον κ. Ανδρέα Τασιούλη, δυο φιαλών οξυγόνου .
  3. Την ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού 2012.
  4. Την εισηγητική έκθεση 1ου τριμήνου του 2012 προς την Οικονομική Επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Εκτός αυτών , προ ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν :
  1. Η αίτηση του κ. Θεοδ. Σύρμα να αφήσει το μισθωμένο οίκημα στην ψαραγορά.
  2. Η κατακύρωση της δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου  "αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες της Νήσου Σπετσών".
  3. Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής διοδίων για τα απορριματοφόρα .
  4. Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής  της μεταφοράς των φέρρυ μπόουτ για τα απορριματοφόρα .
Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το συνολο των εισπραχθέντων εσόδων ανήλθε σε 2.160.145,59 και αποτελεί ποσοστό 73% των βεβαιωθέντων και 31% των προϋπολογισθέντων περίπου.
πρόβλημα παρατηρείται στην είσπραξη τελών ύδρευσης , χρήσεως παραλίας, ενοικίων και εναποθεσης απορριμάτων, τα οποία είναι βεβαιωμένα από παρελθόντα έτη  και εμφανίζονται ως εισπρακτέα υπόλοιπα. το εισπρακτέο υπόλοιπο ανέρχεται  σε 490.498,28 , διότι απο τα βεβαιωμένα 534.152,08 εισπράχθηκαν μόνον 43.653,80.
Η Οικονομική Υπηρεσία διατυπώνει την άποψη πως πρέπει κατά το 2ο, 3ο,4ο τρίμηνο να υπάρξει σταδιακή είσπραξη των βεβαιωμένων εσόδων.
Το ύψος των πληρωθέντων εξόδων ανήλθε στα 353.548,86  ποσοστό 23% περίπου των τιμολογηθέντων και 5% των προϋπολογισθέντων.
 Εμείς ζητήσαμε να μας δοθεί η κίνηση του Τραπεζικού Λογαριασμού του Δήμου για το 2011 και το 2012  και ζητήσαμε να γραφεί στα πρακτικά το αίτημά μας.

Το έργο της αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες, δεν αφορά αποκατάσταση που ήδη έχει γίνει, αλλά  πρόκειται για άλλο έργο προϋπολογισμού περίπου 60.000, από τις οποίες είπε ο Δήμαρχος πως έχουμε περίπου τα μισά.

Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;



 
Οι Financial Times, παραθέτοντας παραδείγματα χωρών που χρεοκόπησαν, αποκαλύπτουν πως η χρεοκοπία μπορεί να μην καταλήξει σε καταστροφή για την Ελλάδα αλλά παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης!
Διαβάστε όλο το άρθρο.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ !!!!!!!!

Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Η.Ε., που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHXkrWpoO0hqF4wbxypdQWiBEp9fTC2BeDNWx2i90rW8KWOb9oY8JIE8MNRDXge7LNYYyfpRqTeavuy4sMKanTPf2vCXKAHs5ZV3NhNubAZTQk4STDx9sOahMlFtsGWbWraSHRNOA9ENE/s200/images.jpeg
Ο λόγος του έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ:"Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.
Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας σλάβος της Μακεδονίας.

Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο εκπρόσωπος των Σκοπίων κι άρχισε να φωνάζει :
- Τι είναι αυτά που λες; οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε :
"Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...!"

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η Συνεδρίαση του χθεσινού  Δημοτικού  Συμβουλίου ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον πρόεδρο μιας γνωμάτευσης του νομικού Συμβούλου κ. Αρβανιτόπουλου σχετικά με το αν και κατά πόσον είναι νόμιμο ή όχι να μαγνητοφωνούνται από Δημοτικούς Συμβούλους οι Συνεδριάσεις και να αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως μαγνητοφωνούνται επίσημα οι Συνεδριάσεις ( σημειωτέον ότι οι δικές μας δεν απομαγνητοφωνούνται,και ο πρόεδρος επικαλείται το κόστος των 10.000 Ευρώ ετησίως.), οπότε δε μπορεί ο καθένας να μαγνητοφωνεί και να αναρτά στο διαδίκτυο κλπ. και κατά τη γνώμη του είναι παράνομο με όλες τις συνέπειες αυτού...


Δεν είπαμε τίποτα, δεν σχολιάσαμε  καθόλου την εισήγηση. Δεν έχει νόημα η συζήτηση.
Κάθε νοήμων άνθρωπος βγάζει τα συμπεράσματά του. Από όλο το μπάχαλο του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, τις ύβρεις, τη χυδαιότητα, το μόνο γεγονός που ενόχλησε και τέθηκε θέμα , είναι το κατά πόσον είναι νόμιμο ή παράνομο είναι η δική μου μαγνητοφώνηση. Διότι περί αυτού πρόκειται.
Οι συνεδριάσεις είναι Δημόσιες, ο Νόμος  προβλέπει μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση, και προβλέπει επίσης να διευκολύνεται το έργο ακόμα και των δημοσιογράφων που  μπορούν να παρίστανται. Αν είναι παράνομες όλες οι αναμεταδόσεις μέρους ή όλου από Συνεδριάσεις της Βουλής(γιατί ίδια περίπτωση είναι)  από κανάλια και σταθμούς, κρατικούς και ιδιωτικούς, είναι παράνομη κι η δική μου.
Αντί να προσπαθούν να κρύψουν τα όσα λέγονται και γίνονται, καλό είναι να προσπαθήσουν  να τα αποφύγουν.

Ραγιά θα σηκώσεις κεφάλι;






Το παράδειγμα για την Ελλάδα... που δεν θέλουν να γνωρίζουμε...
Ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα που έλαβα με προεκτάσεις και απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί ΑΝ ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας...
Αν την αφήσουν φυσικά οι "μάγκες του πόκερ" που κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν την κουτάλα...
με τις κορώνες περί "ακυβερνησίας" και πως τάχα "δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει από τα μνημόνια"...

Αποδείξεις; Ορίστε!:

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το παράδοξο ενός αριστερού ψηφοφόρου




Του Θοδωρή Αθερίδη.

Στις 7 Μαΐου ξύπνησα  με κατάθλιψη.
Η αριστερά στο σύνολό της είχε πάρει το 31,4 για πρώτη φορά σε εκλογές κι εγώ αντί να χαίρομαι ήμουν σε απόγνωση. Από 18 χρονών ψηφίζω αποκλειστικά ή Συνασπισμό ή ΚΚΕ. Πότε με όλη την καρδιά μου…

Άλλοτε επειδή εκβιαζόμουν από τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι ο Συνασπισμός θα μείνει εκτός βουλής κι έσπευδα να συνδράμω κι άλλοτε ψήφιζα ΚΚΕ γιατί το ήθελα δυναμωμένο μέσα στο κοινοβούλιο για να μη λύνουν και δένουν εύκολα τα αστικά κόμματα. Δεν υπήρξα φανατικός οπαδός κανενός, ποτέ και κανένας δεν με εξέφρασε πάνω από το 60 τοις εκατό των αντιλήψεων μου για την κοινωνική ζωή, αλλά παρόλα αυτά θα μπορούσα να θεωρηθώ  αριστερός ψηφοφόρος κυρίως λόγω της έμφυτης ροπής μου προς την έννοια της ισότητας-ισονομίας, παρά προς τα ιδεώδη του φιλελευθερισμού.

Πρόσκλησηαπό την Ένωση Σπετσιωτών για Ποδηλατική εξόρμηση.


Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τα ηχητικά του "αίσχους" .

Το έθνος να λυπάστε

 Το έθνος να λυπάστε
Αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους. "Kαλίλ Γκιμπράν, "ο Κήπος του Προφήτη" - 1923

Δημοτικό Συμβούλιο 16/05/2012. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

 Κατά  τη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου του Δ.Σ. συνέβησαν πράγματα που αποτελούν ντροπή και προσβολή του θεσμού.
Το γεγονός αυτό έχει ήδη κυκλοφορήσει στο νησί και θεωρούμε πως κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για όσα συνέβησαν. Είναι αλήθεια πως η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά Συμβούλια δεν διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του θεσμού και την ελέυθερη έκφραση των αιρετών. Έχει συμβεί κι άλλες φορές εξωθεσμικοί παράγοντες να παρεμβαίνουν  προσβλητικά , να δημιουργείται κλίμα τρομοκρατίας αλλά αυτό που έγινε προχθές ξεπερναει κάθε όριο ανοχής.

Πιο συγκεκριμένα:

Η απαράδεκτη συμπεριφορά, ανήκει τόσο σε Δημ. Συμβούλους όσο και σε εξωθεσμικούς, σε πολίτες.
Το κακό κορυφώθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε την έγκριση τιμολογίων της Αρμάτας που αφορούσαν διαμονή- φιλοξενία και τα  οποία αρνήθηκε να εγκρίνει η επιτροπή παραλαβής με πρόεδρο τον κ. Δαμδημόπουλο. Από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, εμείς είχαμε καταθέσει αίτημα να μας δοθεί κατάλογος των φιλοξενουμένων κατά την Αρμάτα και της ιδιότητάς τους. Δικαιούμαστε να γνωρίζουμε ποιους φιλοξενεί ο Δήμος. Από τότε καμιά απάντηση δεν λάβαμε. Είπαμε επενειλημμένα , πως δεν έχουμε τίποτα με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ουσιαστικά πληρώνουν για την ασυνέπεια των αρμοδίων.
Μάλιστα έχει ξαναγίνει συζήτηση επ' αυτού, έχουμε ξαναδείξει την αίτησή μας  αυτή σε προηγούμενο Δ.Σ , ώστε κανείς να μη δικαιούται να προφασιστεί άγνοια.
Όταν αναφερθήκαμε στο θέμα αυτό( Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τζιάμος , όρμησε και φώναζε: " Είναι ψεύτρα, ψεύτρα, ψεύτρα, λέει ψέμματα για να πλήξει εμένα.Κι επικαλέστηκε πως δε γνώριζε τίποτα και πως αν γνώριζε θα το είχε φέρει.. Πράγμα που δε μπορεί να ισχύει  γιατί όπως είπα δεν γινόταν πρώτη φορά λόγος γι αυτό.Αμφισβήτησε μάλιστα και την ύπαρξη της αίτησης λέγοντας: Δείχτην αν την έχεις κάνει. Του είπα πως δεν την έχω μαζί μου αλλά θα την φέρω. Συνέχισε να φωνάζει. Έτυχε να την έχει μαζί του όμως την αίτησή μου ο κ. Δαμδημόπουλος, ο οποίος την έβγαλε και την έδειξε Και συνέχισε λέγοντας όσα θα ακούσετε στο σχετικό απόσπασμα. Κι αυτό γιατί ανέφερα πως έχω προσκομίσει στον αντιδήμαρχο, ενώ το απηύθυνα στο Δήμαρχο το έγγραφο. Ο Δήμαρχος όφειλε να το δώσει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να δώσει τα στοιχεία. Ο Δήμαρχος έδειξε να αγνοεί το έγγραφο , το οποίο σημειωτέον έχει επίσημα πρωτοκολληθεί . Του ζήτησα να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είπε τίποτα ουσιαστικό. Τί να πει; Πως το είχε στο συρτάρι του χωρίς πιθανώς να το έχει διαβάσει; Αυτό είναι ομολογία τραγικής ανεπάρκειας. Ή ότι το είχε δώσει στον αντιδήμαρχο , που ορυόταν πως δεν ήξερε τίποτα;
Εμείς ψεύτη δεν έχουμε πει κανέναν, ακόμα κι όταν έχουμε αποδείξεις περί αυτού.
Ο καθένας  μέσα στη μικρή κοινωνία που ζούμε έχει την ιστορία του.
Δεν θα πέσουμε στο επίπεδο αυτής της αντιπαράθεσης, ούτε θα του απαντήσουμε σ' αυτά που είπε για το πόσοι μας έχουν απομείνει. Είναι προσφιλές του θέμα αυτό. Εμείς τους ανθρώπους , τους ψηφοφόρους , τους σεβόμαστε και δεν τους αντιμετωπίζουμε σαν δεδομένους ποτέ. Κανείς δεν είναι δεδομένος για κανέναν ποτέ.
Η αμετροέπεια είναι πολύ ανόητη σε ανθρώπους που δεν είναι σημερινοί στην πολιτική  και θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουν πόσο εύκολα μπορείς να βρεθείς από το " Ωσανά"  στο " άρον-άρον" .Έχουν φαίνεται ασθενική μνήμη.
Το δεύτερο επεισόδιο προκλήθηκε από  παρισταμένη, μη σύμβουλο, η οποία, όταν ρωτήθηκε κατ' ιδίαν από μένα για κάποιο όνομα που ήταν γραμμένο στον κατάλογο (βιβλίο πόρτας) άρχισε να υβρίζει χυδαία τους πάντες .
Σέβομαι το γεγονός πως μετά, μου πρότεινε να μπει στην αίθουσα  να μου ζητήσει συγγνώμη( κι αυτό όχι γιατί την απείλησα με τίποτα) και δε δέχθηκα, και δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες. Το θεωρώ ως προς αυτήν , μια κακή στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι αθώοι οι έχοντες την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του θεσμού.

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό, αφορά την καθύβριση του κ. Δαμδημόπουλου από πολίτη άσχετο με την υπόθεση και με κάθε υπόθεση που συζητείτο, τον οποίο προσκάλεσε ο ίδιος ο δήμαρχος, να έλθει να μας πει αυτά που θέλει.
Έχουμε πει κι άλλη φορά , πως ο κ. Δαμδημόπουλος , δικός τους Σύμβουλος ήταν, μαζί του στήθηκαν στο μπαλκόνι απέναντι στο σπετσιώτικο λαό. Δικός μας ούτε ήταν ούτε είναι.
Το να προσπαθούν όμως να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από Σύμβουλος  με τέτοια μέσα, διότι μόνον έτσι εξηγείται αυτή η τακτική, είναι αχαρακτήριστο.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την λύπη μας για την κατάντια και το επίπεδο ανθρώπων εκλεγμένων, για τους άλλους τους πολίτες είναι άλλο θέμα, και καλούμε τα υγιώς σκεπτόμενα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να διαχωρίσουν τη θέση τους ώστε να προστατεύσουμε το θεσμό.

Αν στόχος τους είναι να μας φοβίσουν, δεν φοβόμαστε. Ο καθένας πολεμάει με τα όπλα του. Αυτά διαθέτουν, τις φωνές και  τις ύβρεις και μ' αυτά πολεμούν. Κρίμα!!!!

Το ηχητικό θα ακολουθήσει προσεχώς ( σε λίγες ώρες).




Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο αύριο

Για αύριο παρασκευή 25/05/2012,ώρα  19.00, εκδόθηκε πρόσκληση σύγκλησης Δ.Σ.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τρία, τα οποία περιείχοντο και στην ημερήσια διάταξη του προηγούμενου Δ.Σ. , αλλά αναβλήθηκαν .  Πρόκειται για:
  1.  Αίτηση διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου μπροστά από το κατάστημα του κ. Δημητρακόπουλου Αριστείδη στην περιοχή παλιό Λιμάνι, με δαπάνες του.
  2. Χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος εκμισθώσεως μοτοποδηλάτων  στον κ. Κόκκορη Ελευθ. στην περιοχή Κουνουπίτσα.
  3. Χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος εκμισθώσεως ποδηλάτων  στον κ. Βλάχο Νικ. στην περιοχή Πλ. Αλεξανδρή.
Εκτός από αυτά, ενημερωθήκαμε σήμερα πως υπάρχουν κι άλλα 4 προ ημερήσιας:
4.Αίτημα του Μουσικού Συλλόγου να του παραχωρηθεί αίθουσα για στέγαση στο ισόγειο του Δημαρχείου.
5.Αίτημα του μουσικού Συλλόγου να του παραχωρηθεί άδεια και χώρος έξω από τον Άγιο Αντώνιο για να τοποθετήσει πάγκο να πουλάει αναμνηστικά και C.D.
6.Τροποποίηση προϋπολογισμού,ενίσχυση του κωδικού 00.6434 με τίτλο " Λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων" με 10.000, ποσόν που αφαιρείται από τον κωδικό 00.60311.0002 με τίτλο " Αμοιβή ειδικού συνεργάτη για θέματα επιδοτήσεων" .
7. Αίτηση του Ιωάννη  Γ. Αργείτη για διόρθωση λογαριασμού νερού.
8. Έγκριση μισθωτικής κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στον Μαρκαντωνάτο Κωνσταντίνο.
 

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΩΣ ΑΕΝΑΟ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ...!!!

(Προωθημένο μήνυμα)


" ΤΟ ΠΡΟΩΘΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ !!!
ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;; MAΛΛΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΧΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ…

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις
αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πώς παράγεται το χρήμα.

πηγή :www.defencenet.gr



«Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.A. Rothschild, επιφανές μέλος της ομώνυμης οικογένειας, η οποία ίδρυσε στα τέλη του 18ου αιώνα τα γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο δε J.K. Galbraith, οικονομολόγος, υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, είχε τονίσει ότι, «Η διαδικασία, με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα, είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει».

Επιστολη προς τον Προεδρο της Δημοκρατιας

Η παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,   είναι ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και ήθους σε μια εποχή που και τα δυο είναι πλέον δυσεύρετα.Την έγραψεομογενής από το Τορόντο και την έκανε γνωστή ο γιατρός Κλεάνθης Γρίβας. Την παραθέτω:

"Προς τον κ. Παπούλια:

Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Δημοτικό Συμβούλιο 16/05/2012 . Β΄μέρος, τα " προ ημερησίας"

Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν τρία θέματα:
  1. Η αποδοχή του ποσού 300.000 Ευρώ για το έργο " ανάπλαση ιχθυαγοράς , ανάπλαση πλατείας Λιμεναρχείου και των πέριξ δρομίσκων". Πρόκειται για τα έργα τα οποία ήδη έχουν ολοκληρωθεί.Εννοείται πως εγκρίθηκε η αποδοχή του ποσού.
  2. Εισήγηση από τον κ. Φαρδέλλο, αίτησης του κ. Μαρκαντωνάτου, για προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος έξω από το μαγαζί του(αναψυκτήριο).  Ο κ. Φαρδέλλος  πρότεινε να μην αναφερθούμε αναλυτικά στο θέμα. Υποστηρίξαμε πως δεν γίνεται να προεγκριθεί άδεια χωρίς να έχει προηγηθεί η παραχώρηση του χώρου.Η προέγκριση αφορά πάντοτε συγκεκριμένο χώρο και δεν μπορεί να γίνεται αόριστα, αλλιώς θα απορριφθεί η απόφαση. Ψηφίστηκε με 7 υπέρ 6 κατά.
  3. Παραχώρησης χρήσης (εισήγηση κ. Φαρδέλλου) α)  της εξέδρας της Κουνουπίτσας 40 τετρ. μέτρα, β) αιγιαλού στο κατάστημα " Λυτρίβι" 51 τετρ. μέτρα.30 Ευρώ ανά τετραγωνικό. Εγκρίθηκαν και τα δύο παμψηφεί. γ) Χώρου 300 τετρ. μέτρων ξενοδοχείου " Σπέτσες". Υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος για τα ξενοδοχεία, που συνυπολογίζει τον αριθμό των κλινών επί το  μισό της τιμής του δίκλινου και καθορίζει την τιμή που πρέπει να καταβάλλει το ξενοδοχείο. Αφήνει βέβαια τη δυνατότητα αυξομείωσης, στην περίπτωση που προκύπτει τιμή δυσανάλογη με αυτήν που καταβάλλουν  άλλα  της ίδιας περιοχής , οπότε και δίνει το δικαίωμα προσαρμογής. Ο κ. Φαρδέλλος  που εισηγήθηκε το θέμα , είπε πως διαχρονικά η προσφορά της οικογένειας Καραμαλή στην κοινωνία του νησιού είναι δεδομένη κι αναμφισβήτητη, για το λόγο αυτό οι προηγούμενες δημ. αρχές δεν την υποχρέωσαν σε καταβολή μισθίου για το χώρο.Σύμφωνα με τον τύπο που καθορίζει το ποσόν ,οφείλουν να καταβάλουν 11.258 Ευρώ το χρόνο. Ο κ. Φαρδέλλος όμως πρότεινε  το ποσόν των 4.500 Ευρώ λόγω και των ζημιών που καλούνται να αποκαθιστούν.
Αφού μεσολάβησε μια ένταση  με αφορμή  την έκφραση της άποψης πως δε μπορεί  να είναι εισηγητήςτου θέματος  και πρόεδρος του Δ.Σ.αντίστοιχα κατά τη συζήτηση αυτή , υπάλληλοι της εν λόγω επιχείρησης,  πήρε το λόγο ο κ. Καραμαλής και  πρότεινε το ποσόν των 1.000 Ευρώ το χρόνο προκειμένου το μίσθιο να έλθει σε μισθωτική ισορροπία με την περιοχή.
Ακολούθησε διάλειμμα, και κατόπιν ο δήμαρχος πρότεινε το ποσόν των 10 Ευρώ ανά τετρ. μέτρο, δηλαδή 3.000 το χρόνο, πράγμα που  κατά πλειοψηφίαν ψηφίστηκε από τη συμπολίτευση.

Για να ακούσετε  το μέρος αυτό του Δημ. Συμβουλίου που αναφέρεται στα 3 προ ημερήσιας διάταξης θέματα:

Δημοτικό Συμβούλιο 16/05/2012 Α΄Μέρος , ενημέρωση (συνέχεια)

Ο κ. Νεκτ. Ζουμπουλάκης, ζήτησε ενημέρωση για το ζήτημα του Φάρου των Σπετσών.
Ο Δήμαρχος απάντησε πως αναρμοδίως ρωτήθηκε από την Υπηρεσία φάρων και πως είναι θέμα συνήθειας το να θέλουμε να βλέπουμε το Φάρο, (την αναλαμπή).
Ο κ. Τσάνας του είπε πως όφειλε να ενημερώσει και να πάρει τη γνώμη των σωματείων των ανθρώπων της θάλασσας.
Ο Δήμαρχος είπε πως  μετά το σάλο που έγινε, έκανε νέο έγγραφο στην Υπηρεσία Φάρων και ζητάει ν' ανοίξει ο Φάρος.
Το παρακάτω ηχητικό απόσπασμα  είναι από τη σχετική συζήτηση: http://youtu.be/m32vnrnztZ4

Ο Δήμαρχος παρουσιάζει το θέμα βέβαια ως εξής:Ότι  μας έδωσε αμέσως τα έγγραφα μόλις τον ρωτήσαμε και πως του είπαμε πως όλοι νομίζανε πως εσύ τα είχε κάνει και το είχες κλείσει ενώ δεν είναι έτσι. Αυτό ποτέ δεν το είπαμε. Πήγαμε και ζητήσαμε το έγγραφο , αφού είχαμε απευθυνθεί στην Υπηρεσία Φάρων και μας είχε αποκαλύψει πως ο Δήμαρχος με έγγραφό του συναινεί στο κλείσιμο.
Του είπαμε ευγενικά , πως ποτέ δεν το είπαμε αυτό, διότι εμείς , έτσι φερόμαστε και έτσι απαντάμε. 

Σήμερα πληροφορηθήκαμε πως άνοιξε τελικά ο Φάρος. 
Είναι σημαντικό να έρχονατι στο φως όσα συμβαίνουν...  

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.

Στα παιδιά μας που δίνουν πανελλήνιες  ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.
να αγωνιστούν με αισιοδοξία  και νηφαλιότητα και να μην ξεχνούν πως οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μια μάχη  στον πόλεμο για την επιτυχία στη ζωή.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο. Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;




Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για...  γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε...200ευρώ/m2.

Η Μπίλντερμπεργκ και το κρυφό της όπλο.



 
Το έγγραφο αυτό περιγράφει ξεκάθαρα την δογματική και κυριαρχική νοοτροπία της ελίτ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Βρέθηκε τυχαία το 1986, ονομάστηκε «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο», και αποτελεί μια θαυμαστή εξήγηση της... τεχνικής της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος …κηρύχθηκε από την Διεθνή Ελίτ σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954».
Το 1954 είναι το έτος που για πρώτη φορά συναντήθηκε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ.
Εδώ υπάρχει μια περίληψη του περιεχομένου του:
«Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η
απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις αρχές
των βασικών συστημάτων αφ’ ενός, ενώ αφ’ ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους
έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.
Αυτό επιτυγχάνεται με:……….. .
1. Τον χωρισμό των εγκεφάλων τους• την υπονόμευση των πνευματικών τους δραστηριοτήτων την παροχή ενός προγράμματος χαμηλής ποιότητας στην δημόσια εκπαίδευση, τα μαθηματικά, τον σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά αλλά και την αποθάρρυνση τους στον τομέα της τεχνικής δημιουργικότητας.

2. Την εξάρτηση των αισθημάτων τους και την αύξηση της αυτοϊκανοποίησής τους αλλά και της ικανοποίησης τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες με:
α) Άσχετες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης -κυρίως την τηλεόραση και τις εφημερίδες.
β) Την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας τους -σε υπερβολή- «σκουπιδοτροφές για τη σκέψη» και με την αποστέρηση όλων αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.
γ) Την επανεγγραφή της ιστορίας και του νόμου και την υποταγή του κοινού σε μία παρεκκλίνουσα δημιουργία, έτσι ώστε να μπορεί να ανορθώνει τη σκέψη του από τις προσωπικές ανάγκες σε ιδιαίτερα κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες.
Τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού θα παρεμποδίζουν τα ενδιαφέροντα του και τις ανακαλύψεις του.
Όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο όφελος. Άρα η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούμε προβλήματα και μετά να προτείνουμε λύσεις.»
Περιληπτικά:
Στα μέσα διατηρήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά θέματα και αιχμαλωτίστε το με θέματα που δεν έχουν καμιά πραγματική αξία.
Στα σχολεία κρατήστε το νεαρό κοινό σε άγνοια όσον αφορά τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά θέματα, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία.
Στη διασκέδαση διατηρήστε την διασκέδαση του κοινού κάτω από το πνευματικό επίπεδο του δημοτικού.
Στην εργασία διατηρήστε το κοινό απασχολημένο ..… απασχολημένο ..… απασχολημένο....… για να μην έχει χρόνο να σκεφτεί φέρτε το πίσω στο αγρόκτημα με τα άλλα ζώα.
 ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ.
Γράφει για τον αθόρυβο πόλεμο:
«Πυροβολεί καταστάσεις αντί για σφαίρες. Προωθείται με επεξεργασία δεδομένων αντί με την πυρίτιδα με έναν υπολογιστή αντί για ένα όπλο- την χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών αντί ένας σκοπευτής- ενεργεί κάτω από τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα αντί ενός στρατηγού του στρατού.
 Δεν δημιουργεί προφανείς θορύβους, δεν προκαλεί προφανείς σωματικές βλάβες και δεν αναμιγνύεται φανερά στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός.
 Προκαλεί όμως αλάνθαστους «θορύβους», προκαλεί αλάνθαστες σωματικές και πνευματικές βλάβες και εμπλέκεται με αλάνθαστο τρόπο στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή αλάνθαστα στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, αυτόν που γνωρίζει που να κοιτάζει. Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το όπλο κι έτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δέχεται την επίθεση και υποτάσσεται από ένα όπλο.
 Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί πως κάτι πάει στραβά, εξ’ αιτίας όμως της τεχνολογικής φύσης του σιωπηλού όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του με λογικό τρόπο, ή να χειριστεί το πρόβλημα με έξυπνο τρόπο. Έτσι δεν γνωρίζει πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ξέρει πως να συνεργαστεί με άλλους για να αμυνθούν εναντίον του.
Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, τότε το κοινό προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την επέμβαση του στη ζωή του, μέχρι που η πίεση (ψυχολογική ή οικονομική) να γίνει πάρα πολύ μεγάλη και να καταρρεύσει.
 Άρα το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου.
Επιτίθεται στη ζωτικότητα, την κινητικότητα και τις επιλογές των ατόμων μιας κοινωνίας, γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειριζόμενο και επιτιθέμενο στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες».
 Με άλλα λόγια διαίρει και βασίλευε.
Όταν κάποιοι εισαγάγουν την παγκόσμια δικτατορία τους με σταδιακή προσέγγιση τότε πολλοί λίγοι θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά γίνεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Στην πραγματικότητα οι πολλοί θα καταδικάσουν και θα γελάσουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους καταδείξουν τι ακριβώς συμβαίνει.
 Κλείνοντας το θα αναφέρω τρία μόνον αποσπάσματα από κάποιες εκατοντάδες αναφορές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά για την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με κρατικούς υπολογιστές μέσω ραδιοεπικοινωνιών:
«Είναι μέσα στην εξουσία μας να παρατηρούμε τι βλέπει, τι αισθάνεται και τι σκέπτεται ένα άτομο, να εξετάζουμε εξονυχιστικά τη συμπεριφορά και να ανιχνεύουμε ακόμη την περίπτωση του τυχαίου στις συνειδητές του αποφάσεις, αλλά και στην ψυχολογική και ασυνείδητη κατάσταση του».(Telemetry is coming of age)
«Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξανόμενη γνώση μας για να σκλαβώσουμε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν φανταστήκαμε ποτέ, αφαιρώντας τους την προσωπικότητα και ελέγχοντας τους με μέσα τόσο προσεκτικά επιλεγμένα που δεν θα γνωρίσουν ίσως ποτέ την απώλεια της προσωπικότητας τους»
(Καθηγητής Καρλ Ρότζερς – Science).
«Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για την έρευνα και τον χειρισμό του ανθρώπου. Οι διπλής ροής επικοινωνίες με τα βάθη του εγκεφάλου κάνουν δυνατή την αποστολή και την λήψη πληροφοριών από και προς τον εγκέφαλο … Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να τροποποιήσουμε μία ποικιλία αυτόνομων σωματικών συμπεριφορών και πνευματικών εκφράσεων. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την διατήρηση …. συγκεκριμένων συμπεριφορών και πνευματικών λειτουργιών … Καθώς δεν χρησιμοποιούνται μπαταρίες, η ζωή του μεταδότη είναι απεριόριστη. Ενέργεια και πληροφορίες παρέχονται από ραδιοφωνικές συχνότητες
» (Αναφορά ψυχιατρικών ερευνών: «Η επέμβαση του Ανθρώπου στις διεγκεφαλικές Λειτουργίες»
από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ).
Ολόκληρο το εγγραφο εδω:

Έλληνες Πόντιοι στον ιστορικό Πόντο

(19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού)
Για πρώτη φορά, μετά από 90 χρόνια, αποστολή Ελλήνων Ποντίων θα επισκεφτεί στις 19 Μαΐου, την Παναγιά Σουμελά στον ιστορικό Πόντο.
Ενενήντα χρόνια μετά τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το κερί της μνήμης φέτος θα ανάψει για πρώτη φορά στην Παναγία Σουμελά στον ιστορικό Πόντο από χέρια Ελλήνων Ποντίων, τη 19η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), Χαράλαμπος Αποστολίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων. Μέχρι τώρα, αποστολές στην Παναγία Σουμελά πραγματοποιούνταν συνήθως Δεκαπενταύγουστο, αλλά ποτέ στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Της αποστολής των Ελλήνων Ποντίων θα ηγηθεί ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της ρωσικής Δούμας, Συντονιστής της περιφέρειας ΣΑΕ, χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, με πρωτοβουλία του οποίου γίνεται το προσκύνημα. Στην αποστολή από την Ελλάδα εκτός από τον κ. Αποστολίδη, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ Αβραάμ Αϊβαζίδης, η γραμματέας της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου και άλλα μέλη των δύο ομοσπονδιών. «Η μνήμη των νεκρών δεν μπορεί παρά να μας ενώνει», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ, υπενθυμίζοντας το αρχαίο ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει».
«Διεκδικούμε διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τη διάσωση και διατήρηση των ελληνικών μνημείων που απόμειναν στην επικράτεια της Τουρκίας, όπως και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ποντιόφωνων μουσουλμάνων του ιστορικού Πόντου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ.
Το μήνυμα των ομογενών Ποντίων μετέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, Αβραάμ Αϊβαζίδης.
Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι δύο ομοσπονδίες, ανακοινώθηκε ότι την παραμονή της επετείου, στις 18 Μαΐου το βράδυ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας θα γίνει αγρυπνία.
Στην τελετή μνήμης καλούνται όλοι στις επτά το βράδυ να ανάψουν ένα κερί για τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που ζητούν δικαίωση, τόνισε η γραμματέας της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, υπενθυμίζοντας ότι λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, πυριχιστές, ντυμένοι με ποντιακές στολές, θα κάνουν εννέα κύκλους στην πλατεία, όσες είναι και οι δεκαετίες που πέρασαν από τη μαρτυρική εκείνη ημέρα. Θα ακολουθήσει η προβολή από γιγαντοοθόνη της ταινίας μικρού μήκους «Η μνήμη του Γένους», και ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο με θέμα « Εύξεινος Πόντος: Μύθος και πραγματικότητα».
ΠΗΓΗ: Ινφογνώμων Πολιτικά.

19 Μαΐου, η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων.



 Η σημερινή μέρα είναι μέρα εθνικής μνήμης κι εθνικού πένθους καθιερωμένη από το 1994 επίσημα πλέον  για την Ελλάδα.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 16-05-2012. Α΄μέρος

Της Καλομοίρας Αργυρίου- Κουμπή.
Η προχθεσινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν μακρά και επεισοδιακή.
Ξεκίνησε κατά τις 6 και τέλειωσε κατά τις 12.
Δεν ήταν μόνον  τα τόσα θέματα ημερήσιας διάταξης, ήταν και 3 θέματα «προ ημερησίας»  διάταξης, και διάφορες ενημερώσεις – συζητήσεις  που προηγήθηκαν όλων αυτών.
Τον προηγούμενο μήνα δεν έγινε τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, παρά μόνον μια έκτακτη « δια περιφοράς»  τη Μ. Πέμπτη. Μάλιστα δημιουργήθηκαν και προβλήματα  και παρανοήσεις καθώς φάνηκε χθες , σχετικά με τις αποφάσεις αυτής της συνεδρίασης,  καθότι κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενοικίασης  μοτοποδηλάτων , ισχυρίζονταν πως είχαν ενημερωθεί από το Δήμαρχο πως  στο δημοτικό αυτό Συμβούλιο συζητήθηκε κι εγκρίθηκε η  αίτηση άδειας λειτουργίας των καταστημάτων τους.  Ο δήμαρχος  είχε αποχωρήσει (χθες) πριν από τη συζήτηση του θέματος αυτού   κι έτσι δεν ήταν δυνατόν να λυθεί η παρεξήγηση αυτή.


Α΄ Ερωτήματα- ενημέρωση.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος  ρώτησε πριν αρχίσει η συζήτηση για τα θέματα, αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι.
Ο κ. Δαμδημόπουλος  ρώτησε τι πρόκειται να συμβεί «με τη μεταφορά ή όχι των σκουπιδιών του Δήμου και το κλείσιμο της χωματερής» .Ο πρόεδρος του απάντησε πως δεν θα το συζητήσουμε τώρα.  Υποθέτω πως το ερώτημα αυτό έγινε , επειδή  σε κάποιο  από τα θέματα, που αφορούσε τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου προτεινόταν μεταφορά  ποσών από τον κωδικό που αφορούσε τη μεταφορά αυτή σε άλλους κωδικούς ,για την κάλυψη άλλων αναγκών.
Μετά ρώ τησε , τι έγινε με το παρακάτω ζήτημα: Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν  φέρει για έγκριση δαπάνη 20.000 Ευρώ με ΦΠΑ, για αντικατάσταση υλικών (βανών κλπ) στις δεξαμενές του νερού. Εμείς τότε είχαμε πει πως είναι καλό να παίρνουμε προσφορές από ντόπιους  επιχειρηματίες ώστε να μένουν τα χρήματα στο νησί και μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες εποχές.  Μα ς απάντησαν επιμένοντας , πως δεν είναι δυνατόν οι ντόπιοι να μας προμηθεύσουν τέτοια βαρέως τύπου ανταλλακτικά και πως τα παίρνουν από την πηγή, οπότε αποκλείεται να είναι φθηνότερα  αλλού. Είπαν μάλιστα πως  περιλαμβάνεται κι η μεταφορά στην τιμή, πράγμα που δεν ισχύει,  διότι ως τόπος παράδοσης  αναγράφεται  το γραφείο της μεταφορικής επιλογής του Δήμου στην Αθήνα.
Μετά από λίγες μέρες προσκομίσαμε προσφορά για τα ίδια ακριβώς πράγματα, από τη εταιρεία, Παλατιανός Κ –Σαφράνογλου Ξ.  ( με 7 υπογραφές ).
Για τα ίδια πράγματα  , η τιμή με ΦΠΑ της προσφοράς της ΧΥΤΟΜΕΤΑΛ είναι 15.783,63
 Η τιμή της προσφοράς των Παλατιανού- Σαφράνογου είναι  11.414,42. Και μάλιστα παραδοτέα τα αντικείμενα στις Σπέτσες, πράγμα που σημαίνει 1.500 Ευρώ ακόμα στη διαφορά, κατά τις εκτιμήσεις των ιδίων, όπως λέχθηκε στο Δ.Σ. Μαρτίου.
Βέβαια οφείλουμε να πούμε, πως από το προηγούμενο Δ.Σ. απουσίαζε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φαρδέλλος, και αυτά δεν τα είπε αυτός αλλά άλλοι από τη συμπολίτευση. Όπως επίσης και το ότι , όπως κι ο ίδιος είπε, είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος  αντιδήμαρχος έφερε  κάποιο θέμα που αφορούσε δαπάνη.
Στο προχθεσινό Δ.Σ. που ήταν παρών, όταν τέθηκε το ερώτημα, είπε πως  ακολούθησε τις οδηγίες των υπαλλήλων που ασχολούνται με την υπόθεση αυτή.
Είπε, πως  στην προσφορά αυτή λείπουν κάποια πράγματα αξίας 2.500  (πράγμα που δεν ισχύει. Η προσφορά της ΧΥΤΟΜΕΤΑΛ μετά το άθροισμα  έχει και μια προσφορά ανεξάρτητη που αφορά ενοικίαση ή  αγορά μηχανήματος. Προφανώς  δεν το πρόσεξε καλά ο κ. φαρδέλλος) .  Εν πάσει περιπτώσει, είπε πως προς το παρόν θα αναβληθεί η προμήθεια αυτή για αργότερα, επειδή οι εργασίες αντικατάστασης  απαιτούν διακοπή της υδροδότησης κάποιες ώρες και δε μπορεί αυτό να γίνει  παρά μόνο μετά το Φθινόπωρο. Είπε επίσης πως τότε θα λάβουν υπόψη τους  και τις προσφορές των ντόπιων.
Μετά πήραμε το λόγο εμείς και ρωτήσαμε το δήμαρχο  να μας ενημερώσει:
1.       Τί  γίνεται με την υπόθεση της ίδρυσης οργανισμού για τον πολιτισμό , τον αθλητισμό, τον τουρισμό. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ρωτήσει ο κ. Δαμδημόπουλος  και του είχε απαντήσει ο κ. Γ. Λυράκης  πως  όταν ολοκληρωθεί θα μας ενημερώσουν και  απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν θα  γίνει αυτό στο επόμενο ή μεθεπόμενο Δ.Σ.
2.       Τί  γίνεται με την καυτή υπόθεση του Λυκείου;
3.       Πότε θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΔΕΠΑΣ, καθότι  εκκρεμεί   να δοθεί το ποσόν που δικαιούται να λάβει η οικογένεια του Διονύση Παπαδέα,   εφόσον μάλιστα έχει ολοκληρωθεί και η δικαστική διαδικασία.
Ο Δήμαρχος απάντησε κατ’ αρχήν πως μέσα σ’ ένα μήνα  θα μ’ ενημερώσει αναλυτικά. Για το θέμα του Λυκείου  δεν είπε τίποτα άλλο, για το θέμα της ΔΕΠΑΣ είπε πως μέσα στο 2012 θα ολοκληρωθεί και για την αποζημίωση Παπαδέα με διαβεβαίωσε πως είναι στην επίτροπο.
Για το θέμα του οργανισμού για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κλπ, μου είπε πως βρήκαν κάποιον  για να είναι άμισθος δ/ντής και ψάχνουν κάποιον να είναι άμισθος γραμματέας. Του είπα πως η στελέχωση είναι άλλο θέμα και πως ρωτάω αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες  σύστασης του οργανισμού. Μου είπαν( ο Δήμαρχος και ο κ. Σούλιας)  όχι, καθυστερεί. Ρώτησα  πού έχει κολλήσει, αλλά δεν έλαβα σαφή απάντηση.
Από το δημοτικό Συμβούλιο του Μαρτίου, όταν συζητήθηκε το θέμα της προμήθειας : http://youtu.be/blYgHHyxP0A
Η αγόρευση του αντιδημάρχου κ. φαρδέλλου για το θέμα στο Δ.Σ. της  16ης  Μαΐου http://youtu.be/Bp29o3luz1Y
Τα ερωτήματά μας : http://youtu.be/EXK4DP6dKkY

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη.

Για την επόμενη Τετάρτη, εκδόθηκε η παρακάτω πρόσκληση  σύγκλησης  Δημοτικού Συμβουλίου:


Πίνακας Θεμάτων ημερήσιας διάταξης της 6ης τακτικής συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου  που  θα διεξαχθεί στις  
16/05/2012 ημέρα Τετάρτη & ώρα  18.00, επισυναπτόμενος στην υπ’ αρ. πρωτ.:
         1724/11-05-2012 πρόσκληση του κ. Προέδρου (Άρ.67, Ν.3852/10).


1.    Περί αποφάσεως για την καλή εκτέλεση και παραλαβή μεταφορών και εργασιών που αφορούν τα υπ’ αρ. 58/2012, 71/2012, 96/2012, 120/2012, 121/2012, 122/2012 & 126/2012 Χρηματικά εντάλματα.
2.    Αίτηση διαμόρφωσης κοινοχρήστου χώρου έμπροσθεν καταστήματος του κ. Δημητρακόπουλου Αριστείδη, στο Ο.Τ.412, περιοχή Παλιό Λιμάνι με δαπάνες του.
3.    Αίτηση διαμόρφωσης κοινοχρήστου χώρου έμπροσθεν ιδιοκτησίας κ. Τσαμάζ Μιχαήλ, μεταξύ Ο.Τ. 177-178 στην περιοχή Δεξαμενή – Καστέλλι με δαπάνες του.
4.    Αίτηση αποκατάστασης βοτσαλωτού εντός κοινοχρήστου χώρου, έμπροσθεν ιδιοκτησίας Σταμάτη & Παναγιώτας Βώκου και Πολυτίμης Πετρακοπούλου, Ο.Τ. 115 περιοχή Πευκάκια, με δαπάνες τους.
5.    Αίτηση κατασκευής ράμπας ΑΜΕΑ εντός κοινοχρήστου χώρου έμπροσθεν ιδιοκτησίας Σταύρου Μάρκου, Ο.Τ. 259, με δαπάνες του.
6.    Αίτηση διαμόρφωσης κοινοχρήστου χώρου παραπλεύρως ιδιοκτησίας Αλεξάνδρας Νέρη, Ο.Τ.324, περιοχή Κοκκινάρια, με δαπάνες της.
7.    Τροποποίηση Προϋπολογισμού χρήσεως 2012.
8.    Α’ Τροποποίηση – αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπετσών οικ. έτους 2012.
9.    Χορήγηση προέγκρισης καταστήματος «Εστιατόριο – Καφέ» στην «Νέστωρας Ευάγγελος & Σία Ε.Ε.» στο Ο.Τ. 375, περιοχή Παλιό Λιμάνι.
10. Περί της 673/29-02-2012 αιτήσεως του κ. Μπονάτου Στέφανου για αποζημίωση για θετικές ζημιές που υπέστη ο Ανάδοχος του έργου: «Ανακαίνιση και συντήρηση 1ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Σπετσών».
11. Επανακαθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
12. Έγκριση μισθωτικής κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2012.
13. Αίτημα Συλλόγου Γυναικών Σπετσών για παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου στην πλατεία Ποσειδωνίου για την ετήσια έκθεση βιβλίου κατά τους θερινούς μήνες του 2012.
14. Επιστροφή εγγυητικής επιστολής στον κ. Ορλώφ Αντώνιο.
15. Διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια φαγητού για τις εφορευτικές επιτροπές στη διάρκεια των εκλογών».
16. Εξωδικαστικός συμβιβασμός με την «Αφοί Θυμαρά Α.Ε».
17. Αποδοχή ποσού 3.394,90 € για καταβολή μισθοδοσίας σε μετατασσόμενους υπαλλήλους από ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ΟΑΣΑ.
18. Αποδοχή ποσού 1.051,76 € για καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων & υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν.
19. Αίτημα  κ. Δούρου Νικόλαου για μείωση λογαριασμού ύδρευσης.
20. Αίτημα κ. Καρρά Λυδίας για μείωση λογαριασμόυ ύδρευσης.
21. Αίτημα κ. Στρατάκη για μείωση λόγαριασμού ύδρευσης.
22. Αίτημα κ. Μπόλη Θωμά για διόρθωση λογαριασμού ύδρευσης.
23. Αίτημα κ. Παπάζογλου Χρήστου για εργαστηριακό έλεγχο του υδρομετρητή του.
24. Αίτημα κ. Κανακάρη – Μπρατοπούλου για τοποθέτηση εικονοστασίου στην περιοχή Αγ. Μάμμα.
25. Χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος εκμισθώσεως μοτοποδηλάτων στον κ. Κόκκορη Ελευθέριο, περιοχή Κουνουπίτσα.
26. Χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος εκμισθώσεως ποδηλάτων στον κ. Βλάχο Νικόλαο, στην περιοχή Πλ. Αλεξανδρή.
27. Χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος εκμισθώσεως μοτοποδηλάτων στον κ. Τορβά Παναγιώτη στην περιοχή Αγ. Μαρίνα.