Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Έγινε σήμερα η ενημέρωση από το Δήμαρχο.

Έγινε σήμερα στην Καποδιστριακή η ενημέρωση που είχε εξαγγείλει ο δήμαρχος., την οποία και παρακολουθήσαμε .
Στο επόμενο διάστημα σκεφτόμαστε να κάνουμε κι εμείς μια συγκέντρωση για να ενημερώσουμε τον κόσμο .
Δυστυχώς παρά τις πολλές και ποικίλλες ανακοινώσεις με αφίσες, με ντουντούκες κλπ ( κι εμείς το είχαμε δυο φορές ανακοινώσει από εδώ), ο κόσμος δεν ήταν όσος περιμέναμε.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για το περιεχόμενο της ομιλίας του δημάρχου θα ακολουθήσει.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η νέα σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου.

Μετά την παραίτηση του κ. Θωμά Τομπαζιάδη όχι μόνον από τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου  του Δήμου Σπετσών , αλλά και από τη θέση του μέλους, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αντικαταστάθηκε ως μέλος μεν από τον κ. Τάσο Καραμπίνα, ενώ πρόεδρος έγινε ο κ. Ηλίας Φριτζάλας. Εμείς ψηφίσαμε την πρόταση αυτή του Δημάρχου. Μακάρι να πετύχει το Λιμενικό Ταμείο τους στόχους του. Πάντως επί της θητείας του κ. Τομπαζιάδη, επικρατούσε κλίμα καλής συνεργασίας στο Νομικό αυτό πρόσωπο του Δήμου.

Αύριο η ενημέρωση από το Δήμαρχο

Αύριο στις 17,30 στην Καποδιστριακή, έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος Σπετσών  πως θα πραγματοποιήσει ενημέρωση τη μέχρι τώρα πορεία της Δημοτικής Αρχής.

Να καταργηθεί η Αρμάτα ζητά η κα Ρεπούση



Η κυρία Ρεπούση,βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η οποία φέτος εκπροσώπησε το κόμμα της στις εκδηλώσεις της Αρμάτας, αποδοκιμάστηκε δε έντονα ιδίως το βράδυ της αναπαράστασης , ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά η πρότασή της μας αφορά ιδιαίτερα. 

"Ρεπούση: Εθνικιστικό κίτς η έξοδος του Μεσολογγίου

Να καταργηθεί η επέτειος της εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.


Η κ. Ρεπούση χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως «εθνικιστικά κιτς».
«Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός», υποστηρίζει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».
Εξάλλου η κ. Ρεπούση ζητεί από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο «να καταργηθούν εδώ και τώρα οι μαθητικές παρελάσεις».


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Παλιά αναγνωστικά



 
Μια τεράστια δουλειά του blog gnoseis ολοκληρώθηκε. 22 παλιά αναγνωστικά, από το 1936, έχουν ψηφιοποιηθεί και εκδοθεί ηλεκτρονικά με τη συνεργασία του gnoseis και του taxalia και μπορείτε να τα διαβάσετε σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου, στην οθόνη σας. Δείτε τον κατάλογο:

1. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1948 Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

2. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1971 Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

3. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1949 Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

4. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1963 Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

5. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1955 Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

6. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1939 Γ ΤΑΞΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

7. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ: 1946 Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

8. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1959 Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

9. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1955 E ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

10. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1957 E ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

11. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1966 Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

12. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1939 ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

13. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1943 ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

14. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1952 ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

15. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1955 ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

16. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1957 Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

17. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1963 Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

18. ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ : 1966 Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

19. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 1967

20. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1947

21. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1960

22. ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ 1947

 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο εορτασμός της Εθνικής μας επετείου και η παρέλαση στις Σπέτσες.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στις Σπέτσες, έγινε χωρίς προβλήματα, παρά τους δυνατούς νοτιάδες που φυσούσαν. Ο καθηγητής του Λυκείου κ. Βασίλης Μπακίρας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ,που ήταν πολύ καλός ,και κέρδισε το ενδιαφέρον και την προσοχή του ακροατηρίου.
Η μπάντα είχε παλμό κι ενθουσιασμό και τα παιδιά , όπως πάντα, ήταν οι πρωταγωνιστές της παρέλασης. Μετά την παρέλαση, στην καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο τιμήθηκαν οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές και οι αριστούχοι στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.













Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την 29η του μηνός Οκτωβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00
1. Χορήγηση προέγκρισης καταστήματος «Καφετέρια – Σνακ Μπαρ» της Γ. Τομπαζιάδης- Δ. Καλοσκάμης & Σία Ο.Ε.».
2. Χορήγηση προέγκρισης καταστήματος «Pet Shop» της κ. Κόκκορη Δέσποινας.
3. Απευθείας ανάθεση της υπηρεσιών ανακύκλωσης στο Δήμο Σπετσών.
4. Αντικατάσταση μελών Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπετσών και ορισμός Προεδρείου.
5. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών έτους 2012 κατόπιν εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών.
6. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών έτους 2012.
7. Διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση παροχής γευμάτων στις εφορευτικές επιτροπές κατά τη διάρκεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
8. Περί απόφασης επί της υπ’ αρ. πρωτ.: 3651/24-09-2012 αίτησης της κ. Κάλφα Μαρίας.
9. Περί απόφασης επί της υπ’ αρ. πρωτ.: 3909/09-10-2012 αίτησης της κ. Αμπλά Σοφίας.
10. Περί απόφασης επί της υπ’ αρ. πρωτ.: 3805/03-10-2012 αίτησης της κ. Κριεμάδη Αναστασίας.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Έλεγχος από την Περιφέρεια Αττικής για τη δαπάνη του νερού.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφορία, η Περιφέρεια Αττικής,( Αντιπεριφερειάρχης Νήσων) , με έγγραφό της ζητάει από το Δήμο Σπετσών τα νόμιμα παραστατικά ( φορτωτικές, τιμολόγια κλπ) για τη δαπάνη της μεταφοράς του νερού, καθόσον  επιχορηγεί τη δαπάνη αυτή.Ξεκινάει δηλαδή έλεγχο της δαπάνης.
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ως τώρα.

Συνεδριάζει αύριο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Θέματα ημερήσιας διάταξης της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών που θα γίνει στις 15.00 στο Δημαρχείο:
  1. Ματαίωση του διαγωνισμού για την " προμήθεια του νερού στη νήσο Σπετσών" . ( Πρόκειται για την προμήθεια , όχι για τη μεταφορά. Ο ιδιοκτήτης της πηγής, μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος ότι δεν έφερε την εγγυητική επιταγή, το ποσόν της οποίας ανέρχεται σε 25.000 Ευρώ περίπου, οπότε και ματαιώθηκε ο διαγωνισμός).
  2. Διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμου 2012
  3. Τριμηνιαία Έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών ( Γ΄Τρίμηνο 2012)

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Έκθεση- Δελτίο τύπου για την υπόθεση του νερού.

Είχαμε υποσχεθεί πως θα βγάζαμε δελτίο τύπου για το θέμα αυτό του νερού, το οποίο επαναλαμβάνουμε , δεν κινήθηκε από εμάς.
Οι δημότες μας δικαιούνται να γνωρίζουν. Το παραθέτουμε χωρίς πάθος και χωρίς φόβο, με τη σοβαρότητα που απαιτεί το θέμα. Οι παραπομπές , αναφέρονται σε αντίστοιχα έγγραφα -στοιχεία που διαθέτουμε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ ΕΚΘΕΣΗ

Σπέτσες 19-10-2012
Με αφορμή τις δυο επίσημες καταγγελίες που έχουν γίνει για το θέμα του νερού, και το σχηματισμό δυο δικογραφιών αντίστοιχα

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η απομαγνητοφώνηση των δημοτικών Συμβουλίων.


Σύμφωνα  με τον ισχυοντα νόμο, είναι υποχρεωτικό τα Δημοτικά συμβούλια να μαγνητοφωνουνται ή να βιντεοσκοπούνται και στη συνέχεια να γίνεται απομαγνητοφώνηση των κειμένων.
Στο δικό μας Δήμο, γίνεται μεν μαγνητοφώνηση, αλλά κατά τη σύνταξη των πρακτικών δεν γίνεται απομαγνητοφώνηση. Το πρακτικό που γράφεται κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν περιέχει λεπτομέρειες , αλλά μόνο γενικές σημειώσεις.
Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν παράπονα σχετικά με το αν και τί διετύπωσε ως άποψη ο καθένας ,  τί ακριβώς αποφασίστηκε και τί όχι.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Δαμδημόπουλος, ανεξάρτητος  Δημοτικός Σύμβουλος, ζήτησε εγγράφως να συζητηθεί το αίτημα της ανάθεσης  απομαγνητοφώνησης .Αυτό το έχουμε ζητήσει κι εμείς προφορικά στο παρελθόν. 
Ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου απάντησε πως δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα γιατί δεν έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό ποσόν και θα το αντιμετωπίσουμε με το νέο προϋπολογισμό.
Το επιχείρημα αυτό δεν είναι πειστικό, δεδομένου ότι από την αρχή του χρόνου έχουν γίνει πάρα πολλές τροποποιήσεις προϋπολογισμού και έχουν εισαχθεί πολλοί νέοι κωδικοί.θα μπορούσε να εισαχθεί κι ένας για την απομαγνητοφώνηση.
Ζητάμε αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου μετά από καιρό, που υπερβαίνει το μήνα κάποιες φορές και η απάντηση είναι πως δεν έχουν γραφεί.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την απόφαση για την πρόσκληση ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που πήραμε πριν από δυο και πλέον μήνες και η οποία ακόμα δεν έχει γραφεί.Επανειλημμένα τη ζητήσαμε στο διάστημα αυτό. Δηλαδή τί; Πάρθηκε για στάχτη στα μάτια; Ή για εκφοβισμό και ποιού;  Δεν καταλαβαίνουμε. και εν πάσει περιπτώσει, αφού είναι ειλημμένη, ας γραφεί για να προωθηθεί αρμοδίως.

να τί προβλέπει ο Νόμος για το θέμα  αυτό.
Ν.3463/2006

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το Νόμπελ, η Ε.Ε. και η εκκένωση των νησιών



 Από το zougla.gr
Δήλωση έκανε ο Μανώλης Γλέζος για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νόμπελ Ειρήνης, λοιπόν, στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Τη στιγμή ακριβώς που απειλείται η κοινωνική συνοχή ολόκληρου του ευρωπαϊκού νότου, που τα παιδιά πηγαίνουν πεινασμένα στα σχολεία τους, που οι πολίτες ζουν υπό το κράτος ενός ακήρυκτου οικονομικού πολέμου, που η ανθρωπιστική καταστροφή καραδοκεί!

Στην Ελλάδα, αυτή τη μικρή, μα όχι ασήμαντη γωνιά της Ευρώπης, χαμηλόβαθμοι ευρωπαίοι υπάλληλοι τόλμησαν, λίγες μόνο μέρες νωρίτερα, να ζητήσουν το αδιανόητο: να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά με λιγότερους από 150 κατοίκους, για λόγους… οικονομίας!

Η πανηγυρίζουσα για το Νόμπελ Ειρήνης Ευρωπαϊκή Ένωση ας σκεφτεί μόνο ότι ένα από τα μικρότερα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, η Κέρος των Κυκλάδων, έχει χαρίσει στην ανθρωπότητα το μεγαλύτερο μέρος από τα έργα που εκπροσωπούν τον κυκλαδικό πολιτισμό. Ας σκεφτούν, ακόμα, την ιερότητα ενός άλλου μικρού νησιού, της Δήλου.

Και μετά, ας πάνε να παραλάβουν το βραβείο τους, αν πιστεύουν ακόμα πως έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για το λαό μας».

Spetses mini Μarathon

Για σήμερα το πρόγραμα του Spetses mini Μarathon έχει ως εξής :

9.00-11.00 π.μ. Εγγραφές  Παιδικού Αγωνα
9.30 π.μ.Μη αγωνιστικός ποδηλατικός γύρος του νησιού.
11.30 π.μ.Κολυμβητικός αγώνας διάπλου του νησιού.
13.30-15.00 μ.μ. Σπετσιώτικα κεράσματα δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.
17.00 μ.μ.Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων( 6-12 ετών σε 3 ηλικιακές κατηγορίες:6-8,9-10,11-12).
19.00 μ.μ.Τελετή  Απονομής για τον Παιδικό και Κολυμβητικό Αγώνα.
20.00-21.30 μ.μ.MELISSA pasta night  δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

Για αύριο Κυριακή :
11.00π.μ. Αγώνας δρόμου 26 χλμ.
11.45 π.μ.Αγώνας δρόμου  5 χλμ.
14.30 μ.μ. Τελετή απονομής  για τους αγώνες δρόμου.

Το Δελτίο τύπου από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νήσων .




Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στα Κύθηρα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Μικρών Νησιών στα Κύθηρα.

Στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο συμμετείχαν δεκάδες δήμαρχοι μικρών νησιών από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, οι Έλληνες ευρωβουλευτές Γεώργιος Σταυρακάκης  αντιπρόεδρος της επιτροπής της περιφερειακής ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Σπύρος Δανέλλης μέλος των επιτροπών μεταφορών και τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Δημήτριος  Κατσικάρης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Αττικής Σπ. Σπυρίδων, εκπρόσωποι της οικονομίας της κοινωνίας,  πανεπιστημιακοί, κοινωνικοί και ιδιωτικοί φορείς  και πλήθος κόσμου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το αφιέρωμα του Συνέδριου στο Δήμαρχο του Αιγαίου Τάσο Αλιφέρη.

Περισσότεροι από 50 Ομιλητές, ανάμεσα τους και οι:  Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστήμιου Γρηγόρης Τσάλτας, ο καθηγητής Γ. Κασσιμάτης, η  εκπρόσωπος του Συνδέσμου εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών πρακτόρων, η Χρύσα Παλάσση και ο Τάσος Γκόβας με θέματα πού άπτονται της Διεθνής κρουαζιέρας και των Υδροπλάνων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα  Βιώσιμης  περιβαλλοντικής διαχείρισης των ακτών και ανάπτυξης πολιτιστικών πόρων των νησιών μας.
Οι Δεκάδες Δήμαρχοι κατά το τριήμερο της παραμονής τους στα Κύθηρα συζήτησαν και διαβουλεύτηκαν και με την τοπική κοινωνία σε θέματα αρμοδιότητας τους και αποφάσισαν τη δημιουργία υποεπιτροπών, οι οποίες και συντάσσοντας τις προτάσεις τους, θα τις καταθέσουν στα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Όργανα.
Για το Λόγο αυτό ορίσθηκαν οι Επιτροπές:
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ  Μέλη της οποίας είναι οι: Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου Πρόεδρος ΕΔΜΝ, Μπενέτος Σπύρου Δήμαρχος Λειψών, Θεόδωρος Κουκούλης Δήμαρχος Κυθήρων, Φώτιος Σώλλος Αντιδήμαρχος Καλάμου και ο Γεράσιμος Δαμουλάκης Δήμαρχος Μήλου.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Μέλη της οποίας ορίσθηκαν οι Μπενέτος Σπύρου Δήμαρχος Λειψών, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος Δήμαρχος Μεγανησίου, Αντώνιος Δεμένεγας Δήμαρχος Κέας, Φώτιος Σώλλος Αντιδήμαρχος Καλάμου και Σπύρος Αργυρός Αντιδήμαρχος Διαποντίων Κέρκυρας.
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  Με μέλη  τους: Γεράσιμος Δαμουλάκης Δήμαρχος Μήλου, Σπύρο Μπογδάνο Δήμαρχο Παξών, Φώτη Σώλο Αντιδήμαρχο καλάμου, Σπύρο Φαρδέλλο Αντιδήμαρχο Σπετσών Ελένη Παναγή τ. Δήμαρχο Χάλκης κ Αντιδήμαρχο Δονούσας.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συνεδρία για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των μικρών Νησιών του αργοσαρωνικού με τον Αντιπεριφερειαάρχη Νήσων Αττικής Δημήτρη Κατσικάρη και στη συνέχεια ο  Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με όλους τους δήμαρχους του Αργοσαρωνικού για το συντονισμό και καλύτερο σχεδιασμό των δράσεων για την επίλυση του ακτοπλοϊκού.
Ακόμη συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας ανάμεσα στα νησιά και στους συμμετέχοντες φορείς με στόχο την κοινή κατάθεση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κλπ

Να σημειώσουμε ότι όλες οι επιτροπές θα ολοκληρώσουν εντός 10 ημερών τις προτάσεις τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια παρουσίαση των θέσεων των μικρών νησιών με ταυτόχρονη ενημέρωση των αρμόδιων Υπουργών και συντελεστών του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για το Λόγω αυτό το ΕΔΜΝ σχεδιάζει άμεσα επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( Commission ) και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΔΜΝ έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία της κατάθεσης στα εθνικά και Ευρωπαϊκά όργανα των προτάσεων του για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Αργοσαρωνικού. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί εντώς του έτους 2012.
Το συνέδριο τελούσε υπό την Αιγίδα και Χορηγία της Περιφέρειας Αττικής -  Π.Ε. Νήσων Αττικής.


Ξεκινάει ο Spetses mini Marathon

Το Σαββατοκύριακο αυτό είναι αυτό του Spetses mini Marathon.
Στη σελίδα του  Poseidonion Grand Hotel, βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και αναρτήσεις :
"Kαλημέρα με Spetses mini Marathon διαγωνισμό από τη ΝΙΚΟΝ υποστηρικτή του αγώνα! Από σήμερα και μέχρι και την Τετάρτη κάντε post στην σελίδα του Ποσειδωνίου στο facebook φωτογραφίες που να συνδυάζουν το ξενοδοχείο με τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του τριημέρου. Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα τεθούν σε ψηφοφορία για μια εβδομάδα και ο νικητής θα κερδίσει μια φωτογραφική μηχανή ΝΙΚΟΝ. Οπότε τρέχουμε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ!! Καλή επιτυχία !!"

"Στον Spetses mini Marathon τιμούμε την ιστορία του τόπου και για αυτό στον κολυμβητικό αγώνα θα απονεμηθεί και το έπαθλο "ΜΑΡΙΚΑΣ ΔΗΜΙΤΣΑ" στον πρώτο Σπετσιώτη τιμώντας την αθλήτρια που πραγματοποίησε και διακρίθηκε στον πρώτο της αγώνα το 1932!"


"Ο κολυμβητικός αγώνας του Σαββάτου ξυπνάει πολλές αναμνήσεις στους Σπετσιώτες από τους αγώνες της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών. Η φωτογραφία από το 1952" 

 Και από το facebook , (από το προφίλ του Γ. Αργεντίνη):

 Οι στολές των εθελοντών ήρθαν και το πυρετώδες πακετάρισμα τους ξεκίνησε!! Πάνω από 100 εθελοντές από το νησί των Σπετσών θα βρίσκονται το τριήμερο για να βοηθήσουν στην άρτια διοργάνωση των αγώνων του Σαββάτου και της Κυριακής!

"... τσάντες του αγώνα που θα πάρει κάθε δρομέας ενώ οι κολυμβητές θα έχουν και μια 
 άλλη."
 

Αιφνίδιος θάνατος ιερέα.

 Εκοιμήθη  αιφνιδίως ο ιερέας και εφημέριος του Ναού του Πορτο Χελιού π. Ευάγγελος Μπουλουγούρης . Η κηδεία του θα γίνει άυριο στις 16.μ.μ. στο Πόρτο Χέλι.
 

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως την 31η Οκτωβρίου θα γίνει λαίκή Συνέλευση.
Το θεωρούμε μια πολύ καλή ευκαιρία για ενημέρωση του κόσμου και θα προτείνουμε να γίνει σε μεγάλο χώρο ( Καποδιστριακή) , ώστε να μπορέσουν να έλθουν πολλοί  δημότες να την παρακολουθήσουν και να κάνουν παρεμβάσεις.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΫ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


 
1. Ο ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ 
 
2. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΜΕΣΑ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ.
 
3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ
 
4. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ.
 
5. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
6. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ.
 
7. ΤΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
 


Ley de Reforma del Congreso de 2011 (enmienda de la Constitución de España)

1. El diputado será asalariado solamente durante su mandato. Y no tendrá jubilación proveniente solamente por el mandato.
2. El diputado contribuirá a la Seguridad Social. Todo el mundo (pasado, presente y futuro) actualmente el fondo de jubilación del Congreso pasará al régimen vigente de la Seguridad Social inmediatamente. El diputado participará de los beneficios dentro del régimen de la Seguridad Social exactamente como todos los demás ciudadanos. El fondo de jubilación no puede ser usado para ninguna otra finalidad.
3. El diputado debe pagar su plan de jubilación, como todos los españoles.
4. El diputado dejará de votar su propio aumento de salario.
5. El diputado dejará su seguro actual de salud y participará del mismo sistema de salud que los demás ciudadanos españoles
6 El diputado debe igualmente cumplir las mismas leyes que el resto de los españoles
7. Servir en el Congreso es un honor, no una carrera.
Los diputados deben cumplir sus mandatos (no más de 2 legislaturas), después irse a casa y buscar empleo.
 

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο

Συνεδριάζει αύριο στις 18,30 μ.μ.το Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  2.  Αποδοχή ποσού 50.000 Ευρώ για τεχνική υποστήριξη του Δήμου.
  3. Ψήφιση σχεδίου σχεδιασμού επιχειρησιακού προγράμματος.
  4. Τροποποίηση της υπ'αριθ. 50/2012 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου.
  5. Διάθεση πίστωσης και απ'ευθείας ανάθεση προμηθειών και Υπηρεσιών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2012.
  6. Απόφαση για την πολεοδομική αναγκαιότητα διατήρησης  κοινοχρήστου χώρου βάσει του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου  Σπετσών στο Ο.Τ.229 , περιοχή Υπαπαντής και επί της φερομένης ιδιοκτησίας   ΜαρίαςῙολάνδης  χηρ. Δημ. Νικολαρέϊζη.
  7. Απόφαση για τσιμεντόστρωση χωματόδρομου μπροστά από Ι.Ν. Αγίου Κων/νου κατόπιν αιτήσεως  κ. Βασιλάκη Χρήστου με δαπάνες του.
  8. Απόφαση για καθαρισμό κοινόχρηστου χώρου από τοποθετημένα αντικείμενα απέναντι από την οικία της κ. Μαρίας -Σμαράγδας Αποστολίδου, στο Ο.Τ. 127, περιοχή πευκάκια, κατόπιν αιτήσεώς της.
  9. Απόφαση επί του αιτήματος της κ. Λίλλου Κων/νας ,για μεταφορά της έδρας  του περιπτέρου της στην παραλιακή Ζώνη Σπετσών ,πλατεία  Ποσειδωνίου, πλησίον οικίας Δασκαλάκη.
  10. Απόφαση επί του αιτήματος του κ. Φωτίου Γιαννακόπουλου σχετικά με την κατανάλωση νερού στην οικία του.
  11. Απόφαση επί του αιτήματος της  κ. Grace Kozah για παραχώρηση της αίθουσας Παπαδημητρίου.
  12. Απόφαση επί του αιτήματος της  κ. Ελεούσας Σακελλαροπούλου για παραχώρηση της αίθουσας Παπαδημητρίου.
  13. Απόφαση για την αίτηση παραίτησης του κ. θωμά Τομπαζιάδη  από τη θέση του προέδρου του Λιμενικού ταμείου.
  14. Απόφαση για Ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια  Πειραιά-Σπετσών και αντίστροφα, προκειμένου να υποβληθεί κοινό ψήφισμα  όλων των Δ.Σ. των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας.
  15. Απόφαση  επί του αιτήματος της " Ξενοδοχεία Χανδρής ( Ελλάς) Α.Ε" για μείωση του  μισθώματις  για τη χρήση τμήματος αιγιαλού και παραλίας  μπροστά από το Ξενοδοχείο της.

50% Κούρεμα.


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Σιωπή τέλος.


φαίνεται πως ο "δαίμων του τυπογραφείου"συνετέλεσε στο να παραληφθεί το "μην"στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, που περιείχε η φράση μου από τη συνέντευξη. Η σωστή φράση είναι "ελπίζω  η διαιοσύνη να μην εχει ανοιχτά μάτια  και κλειστά αυτιά".

της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

Τόσον καιρό σιωπώ και η σιωπή μου δεν εκτιμήθηκε. Μάλλον εκλήφθηκε και ως αδυναμία.
Τους υποσχέθηκα πως πλέον θα μιλήσω.
Από καιρό μου είχαν ζητήσει την άποψή μου για το θεμα του νερού από το site mellon.
Δεν είχα ανταποκριθει και παρά ταύτα πάλι εδώ κατηγορήθηκα ως  πηγή πληροφοριών. Τους βολεύει πολύ κάποιους να καλλιεργούν και να διασπείρουν συκοφαντικές πληροφορίες για αποπροσανατολισμό του κόσμου, πως πίσω από τις καταγγελίες κρύβεται κάποιος που δήθεν τους πολεμάει πολιτικά. ...
Εν πάσει περιπτώσει ας πούνε όσα ψέματα θέλουν. Εγώ θα πω την αλήθεια στον κόσμο με στοιχεία και ας την αντικρούσουν. Και το νησί το δυσφημίζουν αυτοί με τη στάση τους. Οι καταγγέλλοντες είναι άλλοι, εμείς είμαστε καταγγελλόμενοι ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου κι ενώ εν αγνοία μας ετελέσθησαν τα καταγγελλόμενα.
Η  εφημεριδα "το Μέλλον"που κυκλοφορεί αύριο, περιέχει  συνέντευξη που έδωσα τώρα. Πρόκειται για πολύ συνοπτική παρουσίαση του θέματος, διότι μου ζητήθηκε να απαντήσω σύντομα με απαντήσεις που να μην ξεπερνουν τις 800 λέξεις σε κάποιες σχετικές ερωτήσεις και ήμουν πολύ συνοπτική.
Αναλυτική παρουσίαση, πολύ αναλυτική,  θα ακολουθήσει και  θα δημοσιευτεί από εμάς.


Η ζωή μετά... Από Αρκά!

Ετσι για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα...






Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

                                                                     
ΜΕΡΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ
 ....................................................................................
Eξουσιάζουν καταπατώντας και ακυρώνοντας κάθε σύμβαση (συμβόλαιο, σύνταγμα) που ρυθμίζει τις σχέσεις πολίτη και κράτους. H φορολόγηση του πολίτη, όπως και η μισθοδοσία του δημόσιου λειτουργού και η συνταξιοδότησή του έχουν τη λογική και τον χαρακτήρα συνθήκης, συμβολαίου που δεσμεύει αμοιβαία τους συμβαλλόμενους.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η συνέχεια επί της οθόνης.

 της Καλομοίρας  Αργυρίου-Κουμπή.

Αφού ο αντιδήμαρχος κ. Τζιάμος αρνήθηκε ,  να πάρει επί τόπου με ανοιχτή ακρόαση τηλέφωνο στον κ. Αϊβαλιώτη  για να επιβεβαιωσει τα όσα είπεστο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τάχα ο κ. Αϊβαλιώτης του είπε πως τα έγγραφα και τις πληροφορίες τα έχει πάρει από εμένα προσωπικά, χθες τη νύχτα έκανα παρέμβαση στην εκπομπή . Εκεί ο κ. Αϊβαλιώτης ομολόγησε πως ούτε με  έχει δει ποτέ , ούτε έχει επικοινωνήσει μαζί μου και τα έγγραφα που έχει τα έλαβε με ανώνυμη επιστολή. Ο δε εκπρόσωπος των οικολόγων στο πάνελ, είπε πως η οργάνωση που υπογράφει τη μια καταγγελία, είναι δική τους οργάνωση.
 Πρόκειται δηλαδή για ωμή συκοφαντία του . Ντροπή!!!!
Επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω...  Νομίζω πως το ελάχιστο που μου οφείλει ο αντιδήμαρχος είναι μια συγγνώμη.

Στον παρακάτω σύνδεσμο το απόσπασμα .
http://www.youtube.com/watch?v=f7WGgZuYc4c

Υποτροφίες από το Βαρβάκειο ίδρυμα



Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για μαθητές Α΄Γυμνασίου  και Α΄Λυκείου και για όσους πέτυχαν φέτοςκι έχουν εγγραφεί στο Α΄Εξάμηνο στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.


Το Βαρβάκειο Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση
είκοσι τριών (23) υποτροφιών εσωτερικού κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος
2012 - 2013, που θα δοθούν σε βάρος των εσόδων του Ιδρύματος ως εξής:
α) Δέκα (10) σε αποφοίτους Δημοσίου Δημοτικού που γράφτηκαν για πρώτη φορά
κατά το σχολικό έτος 2012 - 2013 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Γυμνασίου,
β) Δέκα (10) σε αποφοίτους Δημοσίου Γυμνασίου που γράφτηκαν για πρώτη φορά
κατά το σχολικό έτος 2012 - 2013 στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοσίου Λυκείου,
γ) Τρεις (3) σε αποφοίτους Δημοσίου Λυκείου που φοιτούν στις Ακαδημίες
Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό
έτος 2012 - 2013 στο Πρώτο (Α΄) εξάμηνο σπουδών.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής όλων των υποψηφίων στο διαγωνισμό είναι η
ύπαρξη οικονομικής αδυναμίας που θα πιστοποιείται από το εκκαθαριστικό
σημείωμα της οικείας ΔΟΥ για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα
οικονομικού έτους 2012, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το ποσό των είκοσι πέντε
χιλιάδων (25.000) ευρώ για οικογένεια μέχρι τεσσάρων μελών, προσαυξανόμενο
κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Ως δηλωθέν
εισόδημα λογίζεται κάθε εισόδημα από οποιαδήποτε αιτία ή πηγή, ανεξαρτήτως
εάν φορολογείται.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ως εξής:
1) Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου στα Μαθηματικά και την Έκθεση (Διδακτέα ύλη
ΣΤ΄ Δημοτικού σχολικού έτους 2011 - 2012)
2) Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου στην 'λγεβρα - Γεωμετρία και τη Νεοελληνική
Γλώσσα (Διδακτέα ύλη Γ΄ Γυμνασίου σχολικού έτους 2011 - 2012)
3) Οι σπουδαστές Α΄ εξαμήνου των ΑΕΝ στα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική
Γλώσσα (Διδακτέα ύλη Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας σχολικού έτους 2011 - 2012)

Η βαθμολογική κλίμακα είναι 0 - 20. Επιτυχών θεωρείται εκείνος ο οποίος
συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας και στα δύο μαθήματα τουλάχιστον
δεκατέσσερα (14).
Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση από την εξεταστική
επιτροπή. Κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού επιτρέπεται η υποβολή
έγγραφης ένστασης εντός δέκα (10) ημερών από την ημέρα τοιχοκόλλησης του
πρακτικού έκδοσης αποτελεσμάτων.
Αναθεώρηση γραπτών δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Από το σύνολο των επιτυχόντων και των τριών κατηγοριών θα προτιμηθούν κατά
τη σειρά βαθμολογίας τους τέσσερις (4) που να έχουν γεννηθεί στα Ψαρά ή να
κατάγονται από τον ένα ή και τους δύο γονείς από τα Ψαρά, γενέτειρα του
Ιωάννη Βαρβάκη. Οι εν λόγω υποψήφιοι θα προηγηθούν κατά τη σειρά βαθμολογίας
τους στους πίνακες επιτυχόντων, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία των υπολοίπων.

Η χορηγούμενη υποτροφία θα είναι μηνιαίως 200,00 ευρώ. Η καταβολή της θα
αρχίσει από την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους ή εξαμήνου στο
οποίο
αναφέρεται η υποτροφία και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος των κανονικών σπουδών
των υποτρόφων στο Γυμνάσιο ή Λύκειο ή στις ΑΕΝ με την προϋπόθεση: α) οι
μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προάγονται με μέσο όρο βαθμολογίας
τουλάχιστον δεκατέσσερα (14) και διαγωγή τουλάχιστον «κοσμία» και οι
σπουδαστές των ΑΕΝ να προάγονται στο επόμενο εξάμηνο και β) να πιστοποιείται
κάθε έτος η οικονομική αδυναμία.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 24 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο
και ώρα 9.00 π.μ. στο διδακτήριο της Βαρβακείου Σχολής στο Π. Ψυχικό (Μουσών
20 και Παπαδιαμάντη) από εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί σύμφωνα με τις
διατάξεις του Καν. Δ/τος 18/23-8-1941 (ΦΕΚ 286 τ. Α΄). Ώρα προσέλευσης των
υποψηφίων τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να υποβάλουν τις
σχετικές έντυπες ειδικές αιτήσεις στο Βαρβάκειο Ίδρυμα, Ιπποκράτους 2 και
Ακαδημίας (4ος όροφος) Τ.Κ. 106 79 - Αθήνα, το αργότερο μέχρι την 8η
Νοεμβρίου 2012. Οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά
μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς «επί συστάσει και αποδείξει» μέχρι
την ανωτέρω ημερομηνία.

Οι αιτήσεις των ανηλίκων υποψηφίων υποβάλλονται από τους κηδεμόνες τους.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
1) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου ή και των
γονέων του, όπου αυτό απαιτείται, από την οποία θα προκύπτει: α) η ελληνική
ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή και ο τόπος καταγωγής (τόπος γέννησης) και
β) η ηλικία του που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 36 ετών. Για τους
υποψήφιους που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους απαιτείται
βεβαίωση ταυτοπροσωπίας.
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο θα αναζητηθεί
αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
3) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης από το Δημοτικό, Γυμνάσιο ή
Λύκειο κατά περίπτωση, με βαθμό τουλάχιστον «πολύ καλά» και διαγωγή για τους
αποφοίτους Γυμνασίου ή Λυκείου τουλάχιστον «κοσμία».
4) Πιστοποιητικό ή βεβαίωση του σχολείου ή της ΑΕΝ ότι ο υποψήφιος έχει
εγγραφεί και φοιτά. Για το δικαιολογητικό αυτό υπάρχει δυνατότητα
αυτεπάγγελτης
αναζήτησης από την υπηρεσία του Ιδρύματος μετά από συναίνεση του αιτούντος.
5) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας ΔΟΥ για
το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2012,
σύμφωνα με τα ανωτέρω αναγραφόμενα στη δεύτερη παράγραφο της παρούσας
προκήρυξης.
6) Απόσπασμα ποινικού μητρώου για τους ενήλικους υποψήφιους, το οποίο θα
αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
7) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του κηδεμόνα του ανήλικου υποψηφίου ή του
ιδίου του υποψηφίου αν είναι ενήλικος ότι δεν έλαβε, ούτε λαμβάνει υποτροφία
για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και
ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητάς του από υποτροφία η οποία του είχε
απονεμηθεί προηγουμένως.

Για όσους υποψηφίους αδυνατούν να υποστούν γραπτή εξέταση, εξαιτίας
οποιασδήποτε αναπηρίας ή ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης, είναι αναγκαία η
υποβολή στην υπηρεσία του Βαρβακείου Ιδρύματος της σχετικής διαγνωστικής
έκθεσης της αρμόδιας - βάσει του Ν.3699/08 - υπηρεσίας (ΚΕΔΔΥ και δημόσια
ιατροπαιδαγωγικά κέντρα).
Οι υποψήφιοι οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν πλήρη τα οριζόμενα
δικαιολογητικά μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, μπορούν να τα συμπληρώσουν και
να τα υποβάλουν στο Βαρβάκειο Ίδρυμα έως και την προηγούμενη ημέρα της
τέλεσης του διαγωνισμού.
Η προκήρυξη και η σχετική αίτηση για τις τρεις κατηγορίες υποψηφίων είναι
δυνατό να αναζητηθούν από τους ενδιαφερόμενους στις διευθύνσεις του
διαδικτύου: http://gym-peirathin.att.sch.gr και www.varvakio.gr
Παροχή πληροφοριών
Τυχόν διευκρινίσεις και έντυπα αιτήσεων, παρέχονται από το Βαρβάκειο Ίδρυμα
(Ιπποκράτους 2 & Ακαδημίας, 4ος όροφος) καθ' όλες τις εργάσιμες ημέρες και
ώρες.
ΤΗΛ: 210-3632233210-3618186 FAX: 210-3618509