Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι δικαιούνται το μειωμένο έως και 42% κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Από:www.gr.news
" Μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ΔΕΗ παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια..
Οι ομάδες που δικαιούνται το ΚΟΤ είναι:
- Άτομα με χαμηλό εισόδημα
- Τρίτεκνοι
- Μακροχρόνια άνεργοι
- Άτομα με αναπηρία
- Άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον Μηχανική υποστήριξη
Εύκολα και γρήγορα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής  210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς: Δευτέρα έως Παρασκευή : 7πμ-10μμ και Σάββατο : 7πμ- 3μμ

Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).

3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν-δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων. "

Ελληνική πατέντα για ηλεκτρικό ρεύμα από τα κύματα

Ελληνες επιστήμονες σχεδίασαν κυματοθραύστη ο οποίος δαμάζει την ενέργεια της θάλασσας και πιστεύουν ότι τα ελληνικά νησιά μπορούν να καλύψουν άμεσα τις ενεργειακές τους ανάγκες από τα κύματα...

Οδηγός για την παραγωγή της ενέργειας από τα θαλάσσια κύματα είναι το πρόγραμμα Pelamis που υλοποιείται ανοιχτά της Πορτογαλίας από την σκωτσέζικη εταιρεία Ocean Power Delivery. Οι σπονδυλωτές κατασκευές (εικόνα) που έχουν εγκαταστήσει εκεί αντλούν την ενέργεια των κυμάτων και μεταφέρουν την πίεση σε γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι γεννήτριες παράγουν 2.250 κιλοβάτ και η ενέργεια αυτή είναι ικανή να ικανοποιήσει τις ανάγκες 2.000 ανθρώπων. Το πείραμα της Πορτογαλίας στοίχισε 8 εκατ. ευρώ, όμως δεν έχει καταστεί λειτουργικό μέχρι σήμερα.

Ο μηχανολόγος μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη Βασίλης Κουμπάκης, μιλώντας στα «Νέα» αναφέρει ότι η δική του πρόταση είναι απλή και βασίζεται στην κατασκευή ενεργειακών κυματοθραυστών στα λιμάνια των νησιών μας. Ειδικοί, μηχανικοί κυματοθραύστες θα δεσμεύουν την ενέργεια των κυμάτων και θα τη μετατρέπουν σε μηχανική ενέργεια ώστε να θέτουν σε κίνηση τον στρόβιλο γεννήτριας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Κουμπάκης έχει πιστοποιήσει την μηχανική πατέντα και θα την παρουσιάσει σήμερα σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο οργανώνει το σώμα καθηγητών ΑΕΙ Βόρειας Ελλάδας.

Ο εορτασμός των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων από την Ένωση Σπετσιωτών.

Όσοι συμπατριώτες μας δεν είναι δυνατόν να εορτάσουν εδώ στις Σπέτσες τη μνήμη των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν  στον πανηγυρικό εορτασμό που διοργανώνει η Ένωση Σπετσιωτών  στον Πειραιά. Παραθέτουμε τη σχετική απρόσκληση.
"Την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, η Ένωση Σπετσιωτών θα τιμήσει την Ιερή Μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Ιωάννου, Νικολάου και Σταματίου, οι οποίοι, τον Φεβρουάριο του 1822 στη Χίο, υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο αρνηθέντες να προδώσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη.Το πρόγραμμα της εορτής περιλαμβάνει:
1. Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πειραιώς (ώρα 9π.μ.).
2. Δεξίωση των συμπατριωτών, φίλων και προσκεκλημένων της Ένωσής μας στην αίθουσα τελετών του Αγίου Νικολάου, όπου θα κόψουμε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι συμπατριώτες και φίλοι των Σπετσών να τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ".

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου

Από www.troktiko.eu

" 1821…. Αρχίζει η διάσκεψη της Βοστίτσας (Αίγιο). Στο σπίτι του Αντρέα Λόντου, ο Παπαφλέσσας παρουσιάζει στους προύχοντες πληρεξούσια γράμματα του Αλέξανδρου Υψηλάντη και τους διαβάζει διαταγή να ετοιμάσουν 25.000 άνδρες. Ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει …οριστεί για τις 25 Μαρτίου.
1825…. Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη και τον Οίκο Ρικάρδο, το δεύτερο δάνειο της Ανεξαρτησίας. Το ονομαστικό κεφάλαιο του δανείου είναι 2.000.000 λίρες, από τις οποίες το καθαρό ποσό περιορίζεται στις 816.000 λίρες.
1828…. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ορκίζεται στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, προσωρινή έδρα της κυβέρνησής του, ως ο πρώτος Κυβερνήτης του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.
1936…. Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή με το σχήμα του “Παλλαϊκού Μετώπου” και επικεφαλής το Νικόλαο Πλουμπίδη. Λαμβάνει 15 έδρες και 73.411 ψήφους. Οι Φιλελεύθεροι καταλαμβάνουν 126 έδρες και το Λαϊκό κόμμα 72.
1941…. Αρχίζει η μάχη της Τρεμπεσίνας. Ο ελληνικός στρατός κυριεύει τις ανατολικές πλαγιές του όρους."

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η Ντροπή της Ευρώπης.


 Ο Γερμανός Νομπελίστας Γκίντερ Γκρας, με το ποίημά του αυτό που δημοσιεύτηκε   στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung,καταθέτει τη στήριξή του στην Ελλάδα, την κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, και στηλιτεύει την πολιτική που ασκεί η Ευρώπη εις βάρος της Ελλάδας. Το ποίημα μπορείτε να το βρείτε στο σύνδεσμο:
http://www.sueddeutsche.de/kultur/gedicht-von-guenter-grass-zur-griechenland-krise-europas-schande-1.1366941
Παραθέτουμε δυο από τις δεκάδες ελληνικές  μεταφράσεις του ποιήματος που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.  

«Η Ντροπή της Ευρώπης»
Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές· κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που Σου χάρισε το λίκνο.
Όσα Εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από τη Λούσυ Σακελλαροπούλου

 Μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση σε μια δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά λάβαμε και την προωθούμε.

"Σας προσκαλώ στο θεατρικό εργαστήρι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 17:00 – 19:00 στην αίθουσα Παπαδημητρίου στις Σπέτσες (κάτω από το αγροτικό ιατρείο) για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα των δημιουργικών δραστηριοτήτων μας.
Το εργαστήρι είναι γεμάτο από παιχνίδια ομαδικότητας, συναισθηματικής νοημοσύνης, πειραματισμού, έκφρασης, φαντασίας και επικοινωνίας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών με πρόγραμμα που περιλαμβάνει: μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού, αυτοσχεδιασμό,εικαστικές κατασκευές (θεατρική μάσκα-αυτοσχέδιο κοστούμι).
Τα παιδιά παίζουν και μοιράζονται την χαρά της δημιουργικής έκφρασης με την ομάδα, ενώ παράλληλα γνωρίζουν την μαγική τέχνη του θεάτρου μέσα από το παιχνίδι.
Η συμμετοχή του κάθε παιδιού θα ανέρχεται στο ποσό των 8 ευρώ και το θεατρικό εργαστήρι θα γίνεται μια φορά το μήνα, την πρώτη Κυριακή του μήνα και θα διαρκεί 2 ώρες.
*ειδικές τιμές για αδέρφια.
Πληροφορίες
Λούση Σακελλαροπούλου
698 - 5830681"

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η ληστεία.

Χθες η τοπική  κοινωνία των Σπετσών ταράχθηκε από το περιστατικό ληστείας στην περοχή της Κουνουπίτσας. Δυο άνδρες έδεσαν, φίμωσαν και λήστευσαν  ζευγάρι σπετσιωτών και στη συνέχεια διέφυγαν στην Πελοπόννησο.Έπεσαν όμως σε μπλόκο της Αστυνομίας και συνελήφθησαν.
Σήμερα διαβάζουμε στις ειδήσεις τα εξής  :
"
Στην Τραχειά Αργολίδας συνελήφθησαν ένας 44χρονος και ένας 25χρονος Αλβανός, ενώ αναζητείται κι ένας ομοεθνής τους, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και τιμαλφή χρηματικής αξίας 70.000 ευρώ, τα οποία ήταν προϊόν ληστείας, που σημειώθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2013 στις Σπέτσες, σε βάρος ενός ζεύγους Ελλήνων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω, στις 16 Ιανουαρίου 2013 στον Πόρο, διέπραξαν ακόμη μια ληστεία σε βάρος ενός κατοίκου της περιοχής, αφαιρώντας χρυσαφικά χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ."

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Την Πέμπτη θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης σε καποιες περιοχές



 Από το Δήμο Σπετσών βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών που προβλέπεται να έχουν διακοπή, γνωρίζοντάς το έγκαιρα θα μπορούν να προγραμματίσουν τις δουλειές τους και να αποθηκεύσουν λίγο νερό για τις ώρες αυτές.


ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Την Πέμπτη 24/1/2013 θα πραγματοποιηθεί διακοπή στο δίκτυο Ύδρευσης λόγω εργασιών στις δεξαμενές, που  τροφοδοτούν το δίκτυο χαμηλής ζώνης (Σουρμπούτι, Κουνουπίτσα, Αγ. Μαρίνα, Ντάπια, Αγ. Ελευθέριος) από την 7η πρωινή μέχρι το πέρας των εργασιών. 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα στις 18.00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Σπετσών  με 28 θέματα ημερήσιας διάταξης . Από αυτά το ένα αφορά την έγκριση του Ο.Ε.Υ του Νομικού προσώπου του Δήμου "Κέντρο Αθλητισμού & Πολιτισμού Δήμου Σπετσών", ενώ τα υπόλοιπα αφορούν τον ορισμό μελών σε διάφορες Επιτροπές του Δήμου.

Αν αγαπάτε το διάβασμα


Μπορείτε να διαβάσετε ελεύθερα, όποιο βιβλίο θέλετε.

Η εκλογή αντιπροέδρου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών.

 Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

Στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , τη Δευτέρα το μεσημέρι ,πρώτο θέμα ήταν η εκλογή αντιπροέδρου. Σύμφωνα με το Νόμο αντιπρόεδρος εκλέγεται μεταξύ των μελών της μειοψηφίας .
Αν δεν συμπληρώσει στην πρώτη ψηφοφορία την πλειοψηφία, ακολουθεί δεύτερη ψηφοφορία κι αν και τότε δεν εκλεγεί, εκλέγεται με την τρίτη ανεξάρτητα από το αν συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία.
Από την αντιπολίτευση στην Οικονομική επιτροπή μετέχουν δυο μέλη. Ο κ. Νικόλαος Μέξης και η κ. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.
Ξεκινώντας η διαδικασία, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος κ. Κ. Τζιάμος, είπε πως παρότι η παράταξη του έδειξε  καλή διάθεση στην αντιπολίτευση στις εκλογές του προεδρείου, όμως εξ αιτίας των όσων γράφηκαν   προτείνει να μη ψηφιστεί κανένας από την αντιπολίτευση. Εννοεί προφανώς το σχόλιο που έγινε εδώ πως ο πρόεδρος εισέπραξε 7 αρνητικές ψήφους και την αιτιολογία της άποψης πως η όποια αντιπαράθεση μαζί του δεν ήταν χωρίς λόγο. Υπάρχει βέβαια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην αιτιολογία της αρνητικής ψήφου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. και την αρνητική ψήφο προς την αντιπρόεδρο της οικονομικής. Το πρώτο είναι πολιτικός λόγος , είναι αιτιολογία επιλογής με βάση τη συμπεριφορά του Συμβούλου στην άσκηση των καθηκόντων του αυτών. Το δεύτερο ας το χαρακτηρίσουν οι αναγνώστες μας.Δεν αμφιβάλλαμε άλλωστε πως κανέναν από την αντιπολίτευση δεν θέλουν στην Οικονομική Επιτροπή. Η αποδοκιμασία τους μας βεβαιώνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο.
Η αντιπολίτευση πρότεινε την κ. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή, που εκλέχθηκε στην τρίτη ψηφοφορία με τη σχετική πλειοψηφία, με τις δύο ψήφους της αντιπολίτευσης.



Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Πλωτό νοσοκομείο ναυπηγεί η Τουρκία για το Αιγαίο - Υγεία "Made in Turkey" για τους νησιώτες



 
 
Μια πολύ έξυπνη κίνηση που εξυπηρετεί σε βάθος χρόνου τα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο, 
δρομολογήθηκε από την γειτονική χώρα, με την έναρξη ναυπήγησης ενός πλοίου-νοσοκομείου, 
που θα παράσχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αρχιπελάους, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά 
του Β.Αιγαίου, αλλά και στα εκατοντάδες ελληνικά που είναι κατοικημένα. Για την ακρίβεια, 
κυρίως στα ελληνικά νησιά, αφού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη για πλωτό νοσοκομείο στα ελάχιστα 
τουρκικά νησιά (βασικά η Ίμβρος και η Τένεδος). 
Φαντασθείτε το τουρκικό πλωτό νοσοκομείο να "περιπολεί" γύρω από τα νησιά και να παρεμβαίνει 
στα έκτακτα περιστατικά, ειδικά στα μικρά νησιά που οι υπηρεσίες υγείας είναι ανύπαρκτες.
Μάλιστα η κίνηση αυτή έχει άμεση σχέση και με τις αποστολές έρευνας και διάσωσης: Στόχος είναι 
η παροχή υπηρεσιών υγείας σε σκάφη αναψυχής που για κάποιο λόγο οι επιβάτες τους εμφανίζουν 
 αιφνιδιαστικά προβλήματα υγείας, προσφέροντας έτσι ουσιαστικές και πιο άμεσες υπηρεσίες από 
 αυτές του κυριάρχου κράτους του Αρχιπελάγους , που είναι η Ελλάδα...
Η Άγκυρα κάνει κινήσεις οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα του "μακροπρόθεσμου σχεδιασμού" για να 
αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι νησιώτες. Να θυμήσουμε  την κίνηση , να 
 προσφέρουν το καλοκαίρι πυροσβεστικά αεροσκάφη  στις πυρκαγιές της Χίου...
Συγχαρητήρια στους Τούρκους - Ντροπή για τους Έλληνες...
 
 
 
 
 
 
 
 

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών

Σήμερα στις 13.00 μ.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών με θέματα  ημερήσιας διάταξης :
  1. Εκλογή αντιπροέδρου.
  2. Ἐγκριση ποσού 4.500 εντάλματος προπληρωμής για τα ταχυδρομικά τέλη του Δήμου Σπετσών.
  3. Έγκριση πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων για το Δήμο Σπέτσών  έτους 2013.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δεν κλείνουν οι εφορίες σε 19 νησιά μας

 

Πηγή:http://www.rodiaki.gr

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναστέλλεται μέχρι τις 18 Μαρτίου η διαδικασία αναστολής λειτουργίας 19 ΔΟΥ σε νησιά, όπου λειτουργεί μόνο μία φορολογική μονάδα, προκειμένου να ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα πληρωμής μέσω Τραπεζών ή ΕΛΤΑ για ρυθμισμένες οφειλές.

Οι 19 ΔΟΥ που έλαβαν παράταση λειτουργίας είναι οι εξής: Σπετσών, Κέας, Άνδρου, Μήλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Καρπάθου, Καλύμνου, Λέρου, Θάσου, Παξών, Ιθάκης, Τήνου, Κυθήρων, Λήμνου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αγίου Κηρύκου. Επιπλέον, με κριτήριο το ύψος των εσόδων ανά ΔΟΥ επί των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού -εξαιρουμένων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης- δεν αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ: Θήρας, Αιγίου Αχαΐας, Μυκόνου, Αμαλιάδας, Κύμης Εύβοιας και Πάρου.

Οι υπόλοιπες 51 ΔΟΥ θα ενοποιηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών στις 14 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι στις περιοχές όπου αναστέλλεται η λειτουργία ΔΟΥ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Επιπλέον, ιδρύονται 39 τέτοια Γραφεία στις περιοχές όπου υπήρξε αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ κατά την 1η φάση της ενοποίησης το 2011.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νέες προσλήψεις στους Δήμους.

  από www.mellon.gr

 Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιέχει διάταξη που αίρει την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους. Με αυτή τη διάταξη ανά χείρας, οι δήμοι αναμένεται να προκηρύξουν 3.700 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όσοι... θα προσληφθούν για τον τομέα καθαριότητας καθώς γι’ αυτούς θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.
- Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 έως 11 μηνών.
- Δυνατότητα προσλήψεων θα έχουν όλοι οι δήμοι καθώς αρχικά είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο η διαδικασία να αφορά μόνο τους δήμους που εμφανίζουν πλεόνασμα.
- Οι δήμοι θα μπορούν να στελεχώσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, κυρίως τεχνικές. Δεν θα περιληφθούν σε αυτή τη διαδικασία, ολόκληρος ο τομέας καθαριότητας όπως επίσης οι θέσεις νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, μουσικών κλπ.
   Την εποπτεία για τη διαδικασία επιλογής των 3.700 συμβασιούχων, θα έχει το ΑΣΕΠ. Χωρίς τη βεβαίωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ο δήμος δεν θα μπορεί να κινήσει τη διαδικασία. Πρώτα ο δήμος θα υποβάλλει το αίτημα με τις αντίστοιχες θέσεις, και το ΑΣΕΠ θα ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται για τις προσλήψεις με συμβάσεις έργου.
Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι:
1.Ο χρόνος ανεργίας
2.Ο Βαθμός πτυχίου
3.Η προϋπηρεσία
4.Η ύπαρξη ανήλικων παιδιών
5.Η ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
6.Η ιδιότητα του γονέα ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.
   Ισχυρό είναι και στοιχείο της εντοπιότητας καθώς αρχικά έχουν προβάδισμα οι δημότες του ίδιου δήμου και τη συνέχεια οι κάτοικοι του ίδιου νομού.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η νέα εκλογή προεδρείου του Δημοτικου Συμβουλίου

 Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.
Στις 6 Ιανουαρίου έγινε η εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εκλογική διαδικασία έγινε χωρίς τοποθετήσεις, "χωρίς λόγια". Οι παρατάξεις δηλαδή, δεν αιτιολόγησαν τις προτάσεις τους. Πρόεδρος προτάθηκε από την πλειοψηφία ο μέχρι  τώρα πρόεδρος κ. Πάνος Πάτραλης που εκλέχθηκε οριακά με 9 ψήφους, αντιπρόεδρος από τη μείζονα μειοψηφία ο έως τώρα αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μέξης που εκλέχθηκε με 12 ψήφους  και γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία η κ. Λία Τομπαζιάδη με 13 ψήφους. Ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο πρόεδρος κ. Πάτραλης ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν κι όσους δεν τον ψήφισαν κι είπε πως καλή είναι η αντιπαράθεση , αρκεί να μην είναι στείρα. Δεν ξέρω αν μιλούσε γενικά κι αόριστα, ή αν μιλούσε με αφορμή τις 7 αρνητικές ψήφους στο πρόσωπό του τις οποίες πιθανά εξέλαβε ως αντιπαράθεση. Όπως και να έχει , η όποια αντιπαράθεση μαζί του δεν ήταν χωρίς λόγο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι διαπιστώνουν πως δεν τους κοινοποιούνται επιστολές δημοτών που απευθύνονται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για διάφορα θέματα κι έτσι δεν ενημερώνονται ,που  ενώ προεδρεύει είναι και εισηγητής θεμάτων και ταυτόχρονα απαντά και αντικρούει τους ομιλητές έχοντας ως πρόεδρος το λόγο, και άλλα πολλά και σοβαρά...
Για την Οικονομική Επιτροπή, ο Δήμαρχος όρισε ως πρόεδρο αντ' αυτού τον αντιδήμαρχο κ. Τζιάμο.
Τα υπόλοιπα μέλη της μεν πλειοψηφίας είναι  ο κ.Σπύρος  Φαρδέλλος, ο κ.Ευάγγ. Μπούφης ο κ. Παναής Γιαννακούλιας και ο κ. Γιώργος Λυράκης, ενώ από την αντιπολίτευση δεν έγινε καμία αλλαγή και εκλέχθηκαν ο κ.Νικόλαος Μέξης και η κ.  Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή.Η πλειοψηφία μόνον έκανε αλλαγές τόσο στη θέση του προέδρου όσο και των μελών.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ένας μόνον αντιδήμαρχος πλέον θα είναι έμμισθος. Χθες ανακοινώθηκε πως ο έμμισθος αντιδήμαρχος θα είναι ο κ.. Τζιάμος , ενώ ο κ. Φαρδέλλος διατηρεί μεν τις αρμοδιότητες που είχε ως τώρα, αλλά ως άμισθος αντιδήμαρχος.




Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο εορτασμὀς των Θεοφανείων στις Σπέτσες.



































Με κρύο και ψιλόβροχο γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο νησί μας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία  και την ακολουθία του μεγάλου αγιασμού στους ενοριακούς ναούς,τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων, πρώτα στο πηγάδι του Σταυρού  και κατόπιν στη θάλασσα. Το τσουχτερό κρύο κράτησε αρκετό κόσμο στα σπίτια του,ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που κατέβηκαν και παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού και την κατάδυση του Σταυρού στη θάλασσα.
Ο αριθμός των παιδιών και των νέων που έπεσαν για να πιάσουν το Σταυρό δεν ήταν καθόλου μειωμένος. Οι κολυμβητές έκαναν μια εντυπωσιακή είσοδο στο λιμάνι μέσα σε θαλάσσια ταξί πριν πέσουν στα κρύα νερά.
Το σταυρό τον έπιασε ο Λευτέρης Καλευρόσογλου από την ενορία του Αγίου Νικολάου.
Στη συνέχεια , στο Ναό του αγίου Αντωνίου έγινε από το Δήμαρχο η απονομή του "επάθλου", που είναι ένας σταυρός.
Ευχόμαστε ολόψυχα τόσο στο Λευτέρη  όσο και στα άλλα παιδιά που βούτηξαν στη θάλασσα, να είναι καλά και να έχουν κάθε  ευλογία  στη ζωή τους.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Πώς να σωθείτε εάν πάθετε έμφραγμα και είστε μόνοι σας


Από το gr.news
" Ας υποθέσουμε ότι είναι 6.15 πμ και επιστρέφετε με το αυτοκίνητο από την δουλειά.
Είστε μόνος. Έχετε περάσει μια σκληρή ημέρα, είστε κουρασμένος και ψυχολογικά είστε χάλια. Το άγχος σας είναι μεγάλο και δεν υποχωρεί με τίποτε. Ξαφνικά αισθάνεστε ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι. Παθαίνετε έμφραγμα. Βρίσκεστε μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρετε εάν θα τα καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί.... Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νο 240, του Νοσοκομείου του Ρότσεστερ και είναι ουσιαστικά οι πρώτες βοήθειες που μπορεί κάποιος να δώσει στον εαυτό του όταν πάθει έμφραγμα και είναι μόνος. Πρώτες βοήθειες που μπορεί να σταθούν απαραίτητες για την επιβίωση του. Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν έμφραγμα και είναι μόνοι και αβοήθητοι. Από τη στιγμή που θα νιώσουν ότι η καρδιά τους δεν λειτουργεί κανονικά και θα νιώσουν τον πόνο, τους απομένουν μόνο 10 δευτερόλεπτα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Αυτά τα 10 δευτερόλεπτα που φυσικά είναι γεμάτα πόνο και τρομερό στρες, ίσως αποδειχτούν σημαντικά για την ίδια τους τη ζωή. Όταν κάποιος νιώσει το έμφραγμα δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Πρέπει αμέσως να αρχίσει να βήχει έντονα, δυνατά και επαναλαμβανόμενα. Πριν τον βήχα να προηγείται βαθιά ανάσα και να προσπαθεί ο βήχα να είναι βαθύς και παρατεταμένος, όπως όταν θέλουμε να βγάλουμε φλέμα. Η βαθιά ανάσα και ο βήχας να επαναλαμβάνεται κάθε 2 δευτερόλεπτα, χωρίς κανένα σταματημό. Αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια μέχρι να έρθει η βοήθεια ή να επανέλθει η καρδιά σε σωστή λειτουργία. Οι βαθιές ανάσες μεταφέρουν οξυγόνο στους πνεύμονες ενώ οι κινήσεις που προκαλεί ο βήχας πιέζουν την καρδιά και εξασφαλίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Ο βήχας επίσης, βοηθάει την καρδιά να ανακτήσει τον φυσιολογικό της ρυθμό. Αυτή η κίνηση μπορεί να σώσει ζωές. Τα εμφράγματα πλέον δεν “κοιτάζουν” ηλικίες. Χτυπούν τους πάντες, λόγω των αλλαγών στον τρόπο ζωής."

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2012 και τα τέλη ύδρευσης.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2012,  συζητήθηκε το θέμα των τελών ύδρευσης για το 2013.
Η συμπολίτευση είχε ήδη φέρει στην Οικονομική Επιτροπή , που προηγήθηκε του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση για αύξηση των τελών ύδρευσης, της οποίας εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Φαρδέλλος.
Η θέση της αντιπολίτευσης  ήταν αντίθετη και υποστηρίξαμε πως αν γίνει χρηστή διαχείριση των χρημάτων της ύδρευσης ( σημειωτέον πως η μεταφορά του νερού επιδοτείται από την αντιπεριφέρεια με ποσόν ύψους 500.000 Ευρώ το χρόνο), δεν χρειάζεται να γίνει καμιά αύξηση. Συζητήσαμε και για τις 90.000 κυβικά νερού που "χάνονται" κάθε χρόνο και είπαμε πως δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν από διαρροές. Κατά τη γνώμη μας δεν δικαιολογούνται ούτε από τα 200 χαλασμένα ρολόγια  που είπε ο κ. αντιδήμαρχος πως υπάρχουν και τα οποία δεν καταλαβαίνουμε γιατί να υπάρχουν και να μην έχουν αντικατασταθεί άμεσα, τουλάχιστον τα περισσότερα;
Τελικά όταν το θέμα ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την πρόταση της αύξησης την πήρε πίσω η συμπολίτευση και πρότεινε να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει.

Καλή Χρονιά.

Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

 Ένας χρόνος ἐφυγε, ένας χρόνος ήλθε...
Αυτή η αλλαγή συνοδεύτηκε από ευχές, όνειρα, προσδοκίες, πυροτεχνήματα,γιορτές και πολλά άλλα και κυρίως από  την ελπίδα πως κάτι θ 'αλλάξει προς το καλύτερο.
Μέσα στο γιορτινό κλίμα της αλλαγής του χρόνου, ξεχνιόμαστε και θεωρούμε προς στιγμήν τόσο πολύ σημαντική αυτή την αλλαγή που σχεδόν της αποδίδουμε μεταφυσική δύναμη ώστε να μπορεί να αλλάξει το σκηνικό γύρω μας.Καθώς το γιορτινό σκηνικό είναι στημένο έτσι που να μη φωτίζει  τη δυστυχία, την ανισότητα, την εκμετάλλευση , την αρρώστια και γενικά τον ανθρώπινο  πόνο, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και καθησυχαστικά.Μας δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως κάτι αλλάζει.
Όταν τα λαμπιόνια σβήσουν και οι ρυθμοί της ζωής μας επανέλθουν στη φυσιολογική ροή ,συνειδητοποιούμε πόσο συμβατικό γεγονός είναι η αλλαγή αυτή του χρόνου και πόσο ανίκανο από μόνο του να φέρει τις πραγματικές αλλαγές που απαιτούνται στην κοινωνία μας και στη ζωή του καθενός μας.
Γιατί οι πραγματικές αυτές αλλαγές, απαιτούν μια δυναμική στάση από την πλευρά μας. Απαιτούν αγώνες κοινωνικούς και προσωπικούς, θυσίες, εγρήγορση και σκληρή δουλειά , και δεν είναι δεδομένες όπως είναι δεδομένη η αλλαγή του χρόνου.
 Κυρίως όμως, οι πραγματικές αυτές αλλαγές απαιτούν να μην είμαστε θεατές , αλλά πρωταγωνιστές.
Γι αυτό ευχόμαστε υγεία και δύναμη , εγρήγορση και αντοχή, για να μπορέσουμε αγωνιστικά να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής μας.