Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η πανάκριβη υποστήριξη του λογισμικού του Δήμου.

 Ένα site   του Νομού Αρκαδίας, βγάζει στο φως σκάνδαλα με απευθείας αναθέσεις και πανάκριβες παροχές Υπηρεσιών για συντήρηση λογισμικού και υποστήριξή του στο Δήμο Τριπόλεως. Πολλές φορές έχουμε διαμαρτυρηθεί κι εμείς για  ανάλογο φαινόμενο στο Δήμο μας και η απάντηση που πήραμε ήταν πως δεν γίνεται να επιλέξουμε κάτι άλλο σε πιο λογικές τιμές, ( από τον κ. Δαμδημόπουλο είχε προταθεί μια προσφορά κατά πολύ μικρότερου κόστους),διότι τότε θα έπρεπε να αλλάξουμε σύστημα κλπ.
Το παράδοξο στην όλη υπόθεση με το Δήμο Τριπόλεως, είναι πως οι ίδιες εταιρείες και τα ίδια πρόσωπα που αναφέρονται, είναι που συνεργάζονται και με το δικό μας Δήμο, μάλιστα στο site αυτό αναφέρονται απευθείας αναθέσεις και από το δήμαρχο Σπετσών.

Η διεύθυνση είναι η παρακάτω:

http://skinious.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html


Η Μπουμπουλίνα υποδέχεται τους νέους του Μεξικού

Διαβάσαμε στο :http://www.sport-fm.gr/article/i-mpoumpoulina-upodexetai-tous-neous-tou-meksikou/684146 για τη σημαντική αυτή συνάντηση του ΑΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ 
αύρο Σάββατο στις 18,30 στο γήπεδο της Αναργυρείου:



Η Μπουμπουλίνα υποδέχεται τους νέους του Μεξικού
Ένας σπουδαίο φιλικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες το προσεχές Σάββατο (29 Ιουνίου, 19:00). Η τοπική Μπουμπουλίνα θα υποδεχτεί την εθνική νέων του Μεξικού σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα βραβευτεί ο Άγγελος Κρεμμύδας, προπονητής της ομάδας, όπως και ο διαιτητής Κώστας Ιωαννίδης που θα διευθύνει την αναμέτρηση.

Για τη… γιορτή μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» και τους Μηνά Τσαμόπουλο και Μιχάλη Ηλιού ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Αδριανός Ευσταθίου.

«Είναι μία μεγάλη γιορτή. Η ομάδα μας αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία Αργολίδος. Στόχος μας είναι να έχουμε παρουσία και να έχουμε παιδιά. Τώρα στην ακαδημία μας έχουμε 60 παιδιά. Στηριζόμαστε στον κόσμο και χαιρόμαστε που έρχονται στους αγώνες, κόβουμε περίπου 200 με 250 εισιτήρια, σε κάθε αγώνα».

και αλλού:
"

Γιορτή στις Σπέτσες για τον Α.Ο.Σ. Μπουμπουλίνα

Η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα των Σπετσών Α.Ο.Σ. Μπουμπουλίνα θα γιορτάσει την επάνοδο της στην Α1 κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αργολίδας με διεθνές φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Νέων U17 του Μεξικό.

Με τον πιο λαμπρό τρόπο θα γιορτάσει η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα των Σπετσών Α.Ο.Σ. Μπουμπουλίνα την επάνοδο της στην Α1 κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αργολίδας.
Η ιστορική ομάδα θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει με την πατροπαράδοτη σπετσιώτικη αγάπη την Εθνική ομάδα Νέων U17 του Μεξικό, η οποία θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή περιοδεία της από την "αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού".
"Στις Σπέτσες η τοπική ομάδα Μπουμπουλίνα θα δώσει φιλικό αγώνα με την εθνική νέων του Μεξικού."

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ...

Του Θανάση Ν. Θυμαρά.

Με περίσσιο θάρρος άλλα και απίστευτο επαγγελματισμό, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες καταφέρνουν  τα τελευταία χρονιά με καθαρά δίκη τους πρωτοβουλία, ο κάθε ένας μόνος του άλλα και όλοι μαζί, να λειτουργούν σαν την καλύτερή δυνατή ομάδα δασοπυρόσβεσης σε όλη την περιοχή ...

Έτσι λοιπόν και προχθές τα ξημερώματα, όταν έμαθαν ότι έχει πιάσει φωτιά στην περιοχή της Χαράς ( χωραφακια ,) συντόνισαν αστραπιαία μια τέτοια επιχείρηση  και κατατρόπωσαν την πύρινη λαίλαπα πριν προλάβει να επεκταθεί στο υπόλοιπο μέρος και την  κράτησαν για ώρες στο ίδιο σημείο, δαμάζοντας την για ακόμη μια φορά, πριν προλάβει να επέμβει η πυροσβεστική . ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Φωτιά χθες τη νύχτα στο δάσος των Σπετσών.

 Χθες μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή  των Σπετσών , στη χαράδρα της "Χαράς", η οποία όμως τέθηκε υπό έλεγχο το πρωΐ. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 13 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και του Π.Κ Κρανιδίου με έξι πυροσβεστικά οχήματα.

 Για τα αίτια της πυρκαγιάς η πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση.


Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η Ένωση Σπετσιωτών διοργανώνει καθαρισμό των Ακτών.

Η Ένωση Σπετσιωτών, διοργανώνει και φέτος εξόρμηση  καθαρισμού των ακτών και με την παρακάτω πρόσκληση καλεί τους εθελοντές να συμμετάσχουν.





 
ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
 
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που δημοσιεύσαμε στο περιοδικό μας «ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΗ ΗΧΩ» (τ. 123 Ιαν. – Μάρτ. 2013, σελ. 12) προσκαλούμε τους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν στην συμβολική εθελοντική εξόρμηση για τον καθαρισμό παραλιών κ.λπ. του νησιού μας,
 
το ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 9,30
 
Συνάντηση των εθελοντών στον τόπο καθαρισμού που θα ορισθεί.
 
Τηλ. επικοινωνίας: 6942559082 κ. Βούλα Κορυζή.
 
          ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ
 
·        ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
·        ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
                                                      
                                                                                                   ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                                                     ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ  

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη.


Σήμερα Πέμπτη στις 19.00 μ.μ θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.


  1. Περί του υπ’ αρ. 1978/29-05-2013 αιτήματος των πλοιοκτητών των συμβατικών τουριστικών σκαφών των Σπετσών.
  2. Περί του υπ’ αρ. 2076/04-06-2013 αιτήματος του Σωματείου Αμαξηλατών «Άγιος Γεώργιος Σπετσών».
  3. Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης καθορισμός τιμήματος για τους έχοντες το δικαίωμα της χρήσης άνευ δημοπρασίας.
  4. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σπετσών έτους 2013 και τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2013, για την εισαγωγή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην περιοχή Αγριόπετρες του Δήμου Σπετσών.
  5. Απόφαση για την απευθείας ανάθεση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή Αγριόπετρες του Δήμου Σπετσών σύμφωνα με το αρ. 269 του Π.Δ. 410/95.
  6. Περί του υπ’ αρ. 2117/06-06-2013 αιτήματος της Faster Ε.Π.Ε για τροποποίηση της 98/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  7. Περί ανάκλησης ή μη της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Καφετέρια» της Ι. Μωράκης & Σία Ο.Ε».
  8. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης επιχείρησης αναψυχής (καφετέρια) και μαζικής εστίασης παρασκευής και παροχής πρόχειρου γεύματος ζεστής – κρύας κουζίνας (ζαχαροπλαστείο) της κ. Σύρμα Σοφίας στην περιοχή Ντάπια Ο.Τ. 194.
  9. Λήψη απόφασης περί καθορισμού τιμής ζώνης για περιοχές που δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού για επιβολή Τ.Α.Π..
  10. Αποδοχή ποσού 18.688,88 € για κάλυψη δαπάνης μεταφοράς μαθητών 2012-2013.
  11. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών έτους 2013.
  12. Περί του υπ’ αρ. 1924/27-05-2013 αιτήματος του Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων σχολείων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου Σπετσών.
  13. Περί του υπ’ αρ. 1933/27-05-2013 αιτήματος της κ. Νιούμαν – Προφύρη Ζωής – Έμμας για έλεγχο υδρομετρητή.
  14. Διακοπή υδροδότησης (κατάργηση παροχής) επ’ ονόματι Δεδετσίνα Μαρίας
  15. Περί του υπ’ αρ. 1260/2-4-2013 αιτήματος της Α.Κ.Σ.Σ. για απαλλαγή υποχρεώσεων που αφορούν δικαιώματα ύδρευσης.
  16. Περί τροποποίησης τιμολογίου του λογαριασμού νερού Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου 2011 επ’ ονόματι Καλοσκάμη Αρχοντία, κατόπιν της υπ’ αρ. 1290/05-04-2013 αιτήσεως του κ. Γιαννακόπουλου Φώτιου.
  17. Διόρθωση λογαριασμού επ’ ονόματι Μαρματσούρης Παναγιώτης."

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Από το www.troktiko.eu
  • 2


Σεισμικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φέρνει η πρόθεση του πρωθυπουργού να αλλάξει τον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων προκαλώντας ταυτόχρονα…
ποικίλες αντιδράσεις από τους άμεσα ενδιαφερόμενους δημάρχους

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (συνέχεια)

 Συνέχεια από το προηγούμενο.

Δ΄ Ο Δημοτ. Σύμβουλος κ. Κων/νος Δαμδημόπουλος, ο οποίος
1. Διαμαρτυρήθηκε διότι στην απόφαση 68/2013 , η οποία έχει δημοσιευτεί και σε εφημερίδα της περιοχής τον αναφέρει στο τέλος ως παρόντα, ενώ απουσίαζε .Του απάντησαν πως αυτό έγινε επειδή ήταν παρών κατά τη συζήτηση των προηγουμένων θεμάτων αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου και στο τέλος κάθε απόφασης βάζουν όλους τους παρόντες όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα.
2. Ρώτησε τί θα γίνει με το θέμα των όσων δικαιούνται για γάλατα και ενδυμασίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου. Είπε πως από τις 3/12/2012 υπάρχει απόφαση του Δημάρχου με την οποία αναθέτει την προμήθεια του γάλακτος  στον κ. Φίλη, η οποία είπαν  πως  δεν υλοποιήθηκε. Είπε λοιπόν ο κ. Δαμδημόπουλος πως  στο θέμα αυτό ο Δήμος  δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζομένους που τα δικαιούνται και δεν τους τα δίνουν, και πρέπει να υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις.
3. Είπε πως ενώ έχει καταθέσει κάποια προσφορά για την προμήθεια της γραφικής ύλης ενώπιον του Δημ. Συμβουλίου , την οποία έχει παραλάβει ο Δήμαρχος και έχει πει πως θα την δώσει αρμοδίως, παρότι έχει περάσει καιρός, καμιά απάντηση δεν έχει πάρει σχετικά με το ερώτημά του που είναι σε τί τιμές προμηθευόμαστε τα διάφορα είδη γιά το Δήμο; ( Την προσφορά την είχε δώσει ως ενδεικτική των τιμών της αγοράς).


Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου πριν από τη συζήτηση των θεμάτων, το λόγο πήραν:
Α.Πολίτης ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου, γιατί , λίγες μέρες πριν το δικαστήριο, έθεσε θέμα αλλαγής του δικηγόρου του Δήμου  στην "πολύκροτη" δίκη του λιμενικού Ταμείου,που εκκρεμεί εδώ και χρόνια. Ο πρόεδρος επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους κι είπε πως έλειπε τους τελευταίους μήνες γι αυτό δεν το έκανε νωρίτερα και τώρα μπόρεσε να το κάνει. Η πρόταση αυτή άλλωστε του προέδρου για αλλαγή δικηγόρου δεν πέρασε από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.
Β. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικ. Μέξης, ο οποίος ρώτησε το Δήμαρχο αν γνωρίζει την αίτηση του κ. Μπονάτου, του εργολάβου που έκανε το έργο με την τοποθέτηση των βράχων ,που εδώ και 8 μήνες έχει στείλει πρόταση στο δήμο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και ζητά να κοινοποιηθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, πράγμα που δεν έγινε. Ο Δήμαρχος είπε πως το γνωρίζει και παραδέχθηκε πως κακώς δεν δόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους το έγγραφο. Ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Πάτραλης , αμφισβήτησε το ότι έχει έλθει στο Δήμο τέτοιο έγγραφο κι ο κ. Μέξης του απάντησε πως έχει αριθμό πρωτοκόλλου ως εισερχόμενο στο Δήμο και ότι μόλις πριν ο δήμαρχος είπε πως το γνωρίζει. (Το γεγονός αυτό δεν είναι μοναδικό.Μάλλον αποτελεί τελικά εξαίρεση το να γνωστοποιιείται- κοινοποιείται στους Δημ. Συμβούλους, έγγραφο που απευθύνεται και σ' αυτούς .)
Γ. Η Δημοτική Σύμβουλος  Καλομοίρα Αργυρίου Κουμπή που :
  1. Διαμαρτυρήθηκε διότι , ενώ αυτή κι ο κ. Μέξης, ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , έχουν αποστείλει έγγραφο που απευθύνεται στο Δήμαρχο  και τον πρόεδρο της Οικονομ. Επιτροπής με κοινοποίηση σε όλους τους Δημ. Συμβούλους, με το οποίο ζητούν εξηγήσεις για Οικονομικά ζητήματα , το οποίο έχει πρωτοκολληθεί από τις 23/04/2013 στο Δήμο ,εν τούτοις ούτε απάντηση έλαβαν, ούτε ενημερώθηκαν γι αυτό οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Για το ζήτημα αυτό είχε  υποβάλλει ερώτημα  και στην  προηγούμενη  Συνεδρίαση του Δ.Σ. και της είχαν απαντήσει  πως δεν πρόλαβαν να λάβουν γνώση. Ο κ. Φαρδέλλος είπε πως αυτός τουλάχιστον έλαβε γνώση του εγγράφου και ξέρει πως θα απαντηθεί τις επόμενες μέρες .Έχει βέβαια παρέλθει προ πολλού το διάστημα του ενός μηνός.
  2. Ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα επί της προσφυγής της αντιπολίτευσης , σχετικά με τη σύσταση των επιτροπών παραλαβής έργων κι εργασιών του Δήμου, με κλήρωση από όλα τα μέλη του Δ.Σ. , όλων των παρατάξεων.Δηλαδή να γίνει κλήρωση μεταξύ όλων των Δημοτικών Συμβούλων , όπου αυτό προβλέπεται από το Νόμο. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. είπε πως ο Δήμος διά του δημάρχου κατέθεσε προσφυγή  κατά της απόφασης αυτής. Όπως έχουμε γράψει, προσφυγή δεν είχε κατατεθεί μέχρι την λήξη της προθεσμίας για κάτι τέτοιο. Εκπρόθεσμα κατέθεσε ο Δήμαρχος μια προσφυγή, την οποία όμως δεν νομιμοποιείτο να καταθέσει, διότι για ζητήματα  προσφυγών και ενδίκων μέσων αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή κι ο Δήμαρχος δεν μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, διότι έχει ορίσει τον αντιδήμαρχο ως πρόεδρο. Την επομένη, 30 Μαΐου και εκ των υστέρων, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τέθηκε από τον πρόεδρο ως θέμα η έγκριση της προσφυγής αυτής. Ζητήσαμε να πάρουμε αντίγραφα  και δεν μας εδόθησαν,ο πρόεδρος της Οικον. Επιτροπής μας τα αρνήθηκε πεισματικά. Το επιχείρημα ότι πρόκειται για κατεπείγον ζήτημα για το λόγο αυτό υποβλήθηκε και εκ των υστέρων ήλθε " προς έγκρισιν"  η προσφυγή , δεν στέκει με τίποτα , αφού είχαν έναν ολόκληρο μήνα να ενεργήσουν και δεν το έκαναν. Όσο για το επιχείρημα ότι η προσφυγή κατά της απόφασης του Γ. Γραμματέα έγινε  για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου,είναι φανερό πως  αν  η αδιαφάνεια και η μη εκπροσώπιση των παρατάξεων στην επιτροπή παραλαβής των έργων και των εργασιών προάγει  και διασφαλίζει κάποια συμφέροντα , σίγουρα αυτά δεν είναι του Δήμου.
  3. Πρότεινε την  αντιμετώπιση της  κατάσταση της αύξησης των κουνουπιών, αν υπάρχει δυνατότητα με τη συνδρομή της Περιφέρειας, αλλιώς με τα μέσα που διαθετουμε . Πολλοί ντόπιοι και ξένοι διαμαρτύρονται πως δεν τολμούν να βγουν στην αυλή τους, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στον Τουρισμό. Το ζήτημα αυτό είναι σοβαρό και έχει επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία. υποσχέθηκαν πως θα διερευνήσουν το θέμα της δυνατότητας της περιφέρειας, αν και είπαν πως δεν υπάρχουν πλέον πιστώσεις για κάτι τέτοιο.