Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου. Α΄

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιουλίου 2013:
  1. Έγινε δεκτή η παραίτηση τουκ. Ηλία Φριντζάλα από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου. Ο κ. Φριντζάλας παραιτήθηκε και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και του μέλους του Λιμενικού ταμείου για οικογενειακούς λόγους όπως έγραψε στη σχετική επιστολή του που αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Τη θέση του μέλους και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου την πήρε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος είπε πως  το δικαιούται αυτό ως προϊστάμενος ολων των Υπηρεσιων και Νομικών προσώπων του Δήμου και το Δ.Σ. ψήφισε την απόφασή του αυτή δια πλειοψηφίας.  Εν τω μεταξύ το Σωματείο για την προώθηση και διάσωση της παραδοσιακής ξυλοναυπηγικής τέχνης των Σπετσών είχε υποβάλει αίτημα προς το Δήμο Σπετσών να συμπεριληφθεί ένα μέλος του στη σύνθεση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.Μάλιστα ήταν και εκπρόσωποι του Σωματείου παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, εγνώριζαν τα της παραίτησης του κ. Φριντζάλα και προφανώς θεωρούσαν πως δημιουργήθηκε μια κενή θέση.Καταλαμβάνοντας όμως  ο Δήμαρχος στη θέση αυτή, δεν υπάρχει κενή θέση ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους αυτό.
  3. Τη θέση του κ. Φριντζάλα στο Δημοτικό Συμβούλιο πήρε η πρώτη επιλαχούσα Δημ. Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μαρία Μπη.

Καλ. Αργυρίου-Κουμπή

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Στις 18 και 25 Μαΐου 2014 οι δημοτικές εκλογές

"Μία εβδομάδα πριν από τις 25 Μαΐου 2014, ημερομηνία την οποία είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, θα ξεκινήσουν, τελικά, οι... δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Συγκεκριμένα, προκειμένου ο β΄ γύρος να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές ο α΄ γύρος θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Κυριακή 18 Μαΐου."

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα



 Σήμερα 26 Ιουλίου στις 7 μ.μ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών με θεματα ημερήσιας διάταξης :

1.    Αποδοχή ποσού 4.480,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2013 (6η Δόση).
2.    Αποδοχή ποσού 2.013,65 € για καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων & υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν από 1/1/13 έως 30/04/2013.
3.    Αποδοχή ποσού 6.590,10 € για επισκευή σχολικών κτιρίων (έκτακτα ειδικευμένα).
4.    Αποδοχή ποσού 125.000,00 € για υδροδότηση του Δήμου με υδροφόρα πλοία (β’ δόση).
5.    Α’ Τροποποίηση –αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπετσών οικονομικού έτους 2013.
6.    Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπετσών.
7.    Καθορισμός τμήματος κοινοχρήστου χώρου που παραχωρείται για χρήση.
8.    Περί του υπ’ αρ. 2376/20-06-2013 αιτήματος των κ. Λεμπέση Γεώργιου & Αντωνίας.
9.    Περί του υπ’ αρ. 2347/19-06-2013 αιτήματος του κ. Μπαρούς Παναγιώτη.
10. Περί επανεξέτασης του υπ’ αρ. 3651/24-09-2012 αιτήματος της κ. Κάλφα Μαρίας.
11. Περί εγκρίσεως του αιτήματος του Δήμου Σπετσών για χρηματοδότηση από το  LIFE.
12. Περί επανεξέτασης του αιτήματος του εφημέριου κ. Μοσχοβίτη Κοσμά για διαμόρφωση αυλείου χώρου έξωθεν του Ι.Ν. Αναστάσεως.
13. Απευθείας ανάθεση της σίτισης δασοπυροσβεστών κατά τη διάρκεια πυρκαγιών.



Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Η εύκολη απάντηση :Φταίει η αντιπολίτευση.

Η δικαιολογημένη οργή του κόσμου για τις επιλογές της Δημοτικής μας Αρχής εκφράζεται ανοιχτά πλέον.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μας είπαν πως διαμαρτυρήθηκαν, είτε τηλεφωνικά, είτε άμεσα στο Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας του Δήμου Σπετσών, και η απάντηση που πήραν ήταν ότι φταίει η αντιπολίτευση.
Ρωτάνε γιατί δεν πληρώνονται οι εργάτες καθαριότητας κι ακούν ότι η αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα αυτοί που μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή ( η Μοιρούλα κι ο Μέξης ) φταίνε.
Ρωτάνε για τις τιμές που έστειλε ο Δήμος  στη ΔΕΗ για τα ακίνητα  και που μάλιστα τις έστειλαν και λάθος και που εμείς το μάθαμε όταν ήδη είχαν έλθει οι λογαριασμοί, και απαντούν πάλι το ίδιο.
Και γενικά για όλα τα κακά φταίει η αντιπολίτευση.
Ένα πράγμα δεν υπολογίζουν : Πως ο κόσμος ξύπνησε και δεν τρώει κουτόχορτο πια. Κανείς δεν τους πιστεύει. Πέρασε ο καιρός που η λάσπη τρωγόταν ανεπεξέργαστη.
Όσοι τα ακούν αυτά  γελούν εις βάρος τους και τους σχολιάζουν ποικιλοτρόπως.

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Από το τέλος του 2011 τα χρήματα του δρόμου δεν υπήρχαν .





      Σχετικά με το ερώτημα που θέσαμε , αν υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου τα χρήματα του έργου για το δρόμο Δεξαμενή-Ανάληψη, έργο για το οποίο υπήρχε και ανάδοχος ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κι όμως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου εδώ και καιρό πως θα ξεκίναγε άμεσα έχουμε να πούμε τα εξής:
Εκείνο το στοιχείο που δείχνει με βεβαιότητα τί υπάρχει στο ταμείο και τί δεν υπάρχει , είναι η κίνηση του Τραπεζικού λογαριασμού λογαριασμού, το extrait,. Στην  αντιπολίτευση του Δήμου παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έφτασαν μέχρι την Εισαγγελική εντολή προς τούτο, δεν εδόθη.
Παρά ταύτα όμως κάποια άλλα στοιχεία , φανερώνουν πως ήδη από το τέλος του 2011 και ατις αρχές του 2012, τα χρήματα του δρόμου δεν υπήρχαν . Πιο συγκεκριμένα:

Το ταμειακό υπόλοιπο του 2011 που  βεβαιώνεται  από τη Ταμειακή Υπηρεσία είναι 1.146.256,09.Μέσα σ'αυτό περιλαμβάνονται και οι 416.000 που είναι τα χρήματα για το έργο του δρόμου Δεξαμενή-Ανάληψη που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του  Δήμου σε ειδικό κωδικό ως έκτακτα ειδικευμένα .  Όμως μόνο οι ανακλήσεις υποχρέωσης στο τέλος του 2011  που αναλήφθηκαν εκ νέου ως υποχρεώσεις στις αρχές του 2012 ήταν 1.198.000 περίπου.
(   Οι εκ νέου αναλήψεις υποχρέωσης  είναι  οι δαπάνες για το 2011 που δεν πληρώθηκαν   μέχρι το τέλος  του έτους , για τις οποίες είχε  αναληφθεί υποχρέωση και ανακλήθηκε. Στη συνέχεια  η σχετική υποχρέωση μεταφέρθηκε στο επόμενο έτος  .Η υποχρέωση αυτή μπορούσε  να αναληφθεί εκ νέου μόνο αν είχε απομείνει υπόλοιπο στον οικείο κωδικό) .Όμως τα χρήματα αυτά υπερβαίνουν το ταμειακό υπόλοιπο κατά 468.000. Υπήρχε έλλειμμα δηλαδή όσο τα χρήματα του δρόμου και   52.000 ακόμα.
Αυτό είναι ένα μόνο στοιχείο, που δείχνει πως τουλάχιστον 468.000 έλλειμμα υπήρχε στο ταμείο του Δήμου στο τέλος του 2011. 
Το στοιχείο αυτό δεν είναι το μοναδικό, και το ποσόν του ελλείμματος δεν είναι μόνον αυτό.



Η ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ..


 Το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύουμε μας το έστειλε ένας φίλος  και είναι πράγματι πολύ αληθινό. 


Η φίλη στη δουλειά με συμβούλευε φοβισμένη.
"Στο λέω για το καλό σου, μη κάνεις του κεφαλιού σου, θα χάσεις τη δουλειά σου. Σε έχουν βάλει στο μάτι. Όλοι αυτή τη στιγμή κάνουμε τα στραβά μάτια, ότι μας ζητάνε, και θα κάνουμε κι άλλα. Τι να κάνουμε? Να χάσουμε τη δουλειά μας? Θα τη κρατήσουμε ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ. Να κάνεις το ίδιο. Να σωπαίνεις και να κάνεις ότι σου ζητάνε"
Η Ελλάδα της "ιστορίας επιτυχίας" έχει σκεπαστεί από φόβο. Φόβο στις ψυχές των ανθρώπων. Τι θα απογίνουν. Άνθρωποι που εκπαιδεύονται να νοιώσουν προνομιούχοι ακόμα κι αν καταφέρουν να τσακώσουν τρία κατοστάρικα για μισθό. Άνθρωποι που θα ευγνωμονούν τη τύχη τους αν δεν πεινάνε, αν δεν ζητιανεύουν, αν δεν κοιμούνται στα παγκάκια.

Δημοσιεύματα αναφέρουν σκάνδαλα, "σημεία και τέρατα" στο Δήμο Σπετσών με διαγωνισμούς.

 Ήδη από την περασμένη Κυριακή, δημοσιεύματα γνωστής εφημερίδας τα οποία αναδημοσιεύθηκαν σε πολλούς ιστοχώρους αναφέρουν 2-3 δήμους, μεταξύ των οποίων και το Δήμο Σπετσών για τους οποίους  καταγγέλλονται στημένοι διαγωνισμοί. Πρόκειται για το έργο του βιολογικού δυστυχώς, το οποίο μακάρι να μην ακυρωθεί εξ αιτίας αυτών. Δεν δημοσιεύσαμε τίποτα, ελπίζοντας πως θα επρόκειτο για δημοσιογραφικές υπερβολές. Για το θέμα αυτό κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες σχετικές φήμες.  Σήμερα όμως στο:
 http://www.zougla.gr/greece/article/simia-ke-terata
  αναφέρονται ως "σημεία και τέρατα" και γίνεται σαφέστερο το δημοσίευμα.
Γράφει στη σχετική παράγραφο του άρθρου που έχει τίτλο:Πάρτυ με το Δημόσιο χρήμα :

"Τα γραφεία της διαφθοράς

- Δύο μελετητικά γραφεία, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, σε διάφορους διαγωνισμούς που προκήρυσσαν διάφορες υπηρεσίες, όπως ο Δήμος Νεμέας, ο Δήμος Ζαχάρως, ο Δήμος Σπετσών και ο Δήμος Τριχωνίδας, συνεννοούνταν και υπονόμευαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις συνεργάζονταν ακόμη και με υπηρεσιακούς παράγοντες."


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κανένα σχόλιο στο δημοσίευμα-ερώτημά μας για τα λεφτά του δρόμου.

Καμιά αντίδραση, ουδέν σχόλιον  από κανέναν "αρμόδιο"για το ερώτημα- σχόλιο που κάναμε για τα  λεφτά του δρόμου. Γιατί άραγε; Η ευθιξία εξαντλείται  στα εύκολα και τα απλά;;

Οι νέες απίθανες και λανθασμένες τιμές αντικειμενικής αξίας που μπήκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στις Σπέτσες.

Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή
Όταν πριν από δυο εβδομάδες δέχθηκα το πρώτο τηλεφώνημα  γνωστού μου που διαπίστωσε πως στον καινούριο  λογαρασμό της ΔΕΗ για σπίτι στις Σπέτσες  τα   τέλη που ως τώρα πλήρωνε  υπολογίζονταν με  200 Ευρώ το τετραγωνικό ,τώρα υπολογίστηκαν με 4.400 Ευρώ το τετραγωνικό,πίστεψα πως επρόκειτο απλά για μεμονωμένο περιστατικό λάθους.Ο συγκεκριμένος απευθύνθηκε στη ΔΕΗ , όπου τον πληροφόρησαν πως ο Δήμος Σπετσών έστειλε πίνακα με τις νέες τιμές διορθώνοντας τις παλιές .
 Ακολούθησαν δεκάδες τηλεφωνήματα εξαγριωμένων ή μη συμπολιτών μας.
Πράγματι ρώτησα και  επιβεβαίωσα πως έτσι έγινε. Ο κ. Γιώργος Λυράκης  μου είπε πως έπρεπε από χρόνια να είχε γίνει αυτό, να διορθωθούν δηλαδή οι τιμές και δεν είχε γίνει και πωςαυτή η διόρθωση  αποτελεί  μια πηγή εσόδων για το Δήμο τα οποία έχανε με το να αφήνει τις παλιές τιμές . Όσο για τα λάθη,που είναι πολλά και τραγικά, όσοι διαπιστώνουν λάθη μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο στην κυρία Λυγερή  Δαμδημοπούλου στο ισόγειο,για να το ελέγξει και να τα διορθώσει.
  Δυο εύλογα ερωτήματα προκύπτουν :
1ον.
 Καλά, οι καταστάσεις της ΔΕΗ δεν είχαν ενημερωθεί, επειδή ο Δήμος για χρόνια δεν έστελνε τις νέες τιμές και έτσι έχανε ο Δήμος έσοδα  όπως είπαν. Είναι άραγε τώρα η καλύτερη συγκυρία για να αυξηθούν  όσα πληρώνει ο κόσμος μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;;
2ον.
Η γιαγιά, ή ο αγράμματος φτωχός που θα δει το λογαριασμό του φουσκωμένο από τέλη, πώς θα βρει το δίκιο του για τα λάθη; Πώς,  θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί  σε τί οφείλεται αυτή η αύξηση, καθώς με τα αλλεπάλληλα χαράτσια εθιστήκαμε να θεωρούμε φυσική κάθε αύξηση και πόσο μάλλον  θα ελέγξει αν η τιμή είναι η σωστή;;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ελέγξτε το λογαριασμό της ΔΕΗ του σπιτιού σας  και τις τιμές που αντιστοιχούν στην περιοχή σας. Αν υποπτεύεστε πως έχει γίνει λάθος απευθυνθείτε στο Δήμο να το διορθώσει.





Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Υπάρχουν τα λεφτά του δρόμου Δεξαμενη-Ανάληψη;;

Της Καλομοίρας  Αργυρίου-Κουμπή.
Με αφορμή τα "μπαλώματα"πίσσας που έγιναν για να κλείσουν λακκούβες στους δρόμους των Σπετσών, δεχτήκαμε από πολλούς συμπατριώτες μας το ερώτημα: "Γιατί δεν ξεκινάει ο δρόμος Δεξαμενη-Ανάληψη, αφού υπάρχει ανάδοχος ήδη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και  υπάρχουν και τα χρήματα;
Το ερώτημα αυτό, η αντιπολίτευση το έχει θέσει επανειλημμένα στο δήμαρχο και έχει λάβει την απάντηση πως ξεκινάει το έργο στο άμεσο μέλλον. Έχει περάσει βέβαια πολύς καιρός από τότε και το έργο μένει  επί σχεδίου χάρτου. Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο θέσαμε το ερώτημα , αν υπάρχουν και στο ταμείο τα χρήματα του δρόμου , μήπως δηλαδή ενώ φαίνεται πως υπάρχουν, έχουν χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού και για το λόγο αυτό δεν αρχίζει το έργο, διότι άλλη εξήγηση δεν φαίνεται. Μας διαβεβαίωσε ο δήμαρχος πως υπάρχουν.
Βέβαια εμείς την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου, παρά τα επίμονα αιτήματά μας προς την κατεύθυνση αυτή, δεν την βλέπουμε. Πέρσι , είχαμε λάβει εισαγγελική εντολή για το σκοπό αυτό, την οποία όμως ο δήμαρχος κατάφερε και ανακάλεσε.Φυσικά πολλές φορές επανήλθαμε στο θέμα, αλλά χωρίς απάντηση.
Η δε απόφαση που είχαμε λάβει πέρσι για να καλέσουμε Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο, παραμένει στο συρτάρι του δημάρχου. Οι δυο ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών που είχαν έλθει την περασμένη εβδομάδα στο Δήμο, δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση αυτή και διενεργούσαν έλεγχο με εντολή του Εισαγγελέα για συγκεκριμένο θέμα κι όχι γενικό διαχειριστικό έλεγχο.

Θερίζει ο καρκίνος στα Δίδυμα.

του Θανάση  Ν. Θυμαρά
 Σε ιστολόγια της περιοχής βρήκαμε την παρακάτω ανησυχητική  είδηση που αφορά τη γειτονιά μας , άρα αφορά έμμεσα κι εμάς. Είναι γνωστό πως και σε άλλες γύρω περιοχές  , έχει παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο, όπως π.χ. στην περιοχή του Γαλατά, γεγονός που είχε αποδοθεί στην καλλιέργεια λουλουδιών και στα ισχυρά φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται, τα οποία περνούν στο υπέδαφος και μολύνουν τις υπόγειες  φυσικές δεξαμενές του νερού.

" Αυξημένα κρούσματα καρκίνου, σημειώνονται τα τελευταία χρόνια, στους κατοίκους των Διδύμων. Το γεγονός αυτό, επιβεβαιώνει στις ακόλουθες δηλώσεις του στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου » ο γιατρός , κ. Παύλος Δαγρές: «Είναι αξιοπερίεργο, πως αυξημένα περιστατικά καρκίνου, παρουσιάζονται στις πληθυσμιακές ομάδες του χωριού των Διδύμων… Μια φορά το μήνα που κάνω εφημερία στο κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπως και άλλοι συνάδελφοι από το Άργος και το Ναύπλιο, διαπιστώνω ότι μου έρχονται πάρα πολλοί ασθενείς μ ε καρκίνο από τα Δίδυμα και όχι αναλογικά, από άλλα χωριά της Ερμιονίδας. Προβληματίζομαι για το τι μπορεί να συμβαίνει εκεί… Δυστυχώς η επάρατη αυτή νόσος προσβάλει όλες τις ηλικίες… Όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι που με επισκέπτονται με πληροφορούν, η έξαρση στα περιστατικά του καρκίνου σημειώνεται τα τελευταία χρόνια… Θα πρέπει οι καθ΄ ύλιν αρμόδιοι, να το ψάξουν το θέμα… Να γίνει μια επιστημονική μελέτη για να εξακριβώσουμε, τι προκαλεί τόσα κρούσματα καρκίνου, στο χωριό των Διδύμων…» Το τοπικό ιστολόγιο «Villa Didimo», που διαχειρίζεται ο Επίκουρος Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γιώργος Μπροδήμας του Ν. έχει κατά καιρούς αναφερθεί, στην ανησυχία των κατοίκων, λόγω των αυξημένων περιστατικών καρκίνου και θανάτων, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Οι πιθανές αιτίες, σχετίζονται με την παρουσία του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων, που βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από το χωριό, σε συνδυασμό με την… αμφιβόλου ποιότητας υπόγεια ύδατα, που συσσωρεύονται στα πηγάδια, με τα οποία αρδεύονται τα τελευταία χρόνια , οι καλλιέργειες και τα μποστάνια της περιοχής… Ο ίδιος ο κ. Μπροδήμας , έχει ζητήσει την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων, ώστε να διενεργηθούν σχετικοί έλεγχοι…."

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Σταύρος Νιάρχος και ο προσωπικός του μύθος



Από το gr.news
Από τους δυναμικότερους και πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του 20ού αιώνα, με διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. Εφοπλιστής, από τους θεμελιωτές του μεταπολεμικού ελληνικού θαύματος στη ναυτιλία. Η «βεντέτα» του σε προσωπικό και επιχειρηματικό επίπεδο με τον σύγγαμβρό του Αριστοτέλη Ωνάση τροφοδότησε τις στήλες των εφημερίδων όλου του κόσμου και διαμόρφωσε μέρος του προσωπικού του μύθου.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ποιοι ανήκουν στην κατηγορία των "Ἑυάλωτων"καταναλωτών και δικαιούνται μειωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Πηγή:blog.x.e.gr
Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος που χρήζουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με τις πληρωμές των λογαριασμών και τις διακοπές ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.
Αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών υποβάλλονται ηλεκτρονικά, απευθείας ή μέσω των προμηθευτών, στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ

Σχετικά με τη μάστιγα των κουνουπιών

         
Στο Δημοτικό  Συμβούλιο του Μαΐου, είχαμε θέσει το θέμα του προβλήματος των κουνουπιών και του κινδύνου για τις επιπτώσεις του στη Δημόσια Υγεία και τον Τουρισμό.
Επειδή δεν έγινε τίποτα, επανήλθαμε με έγγραφό μας στις 20.06.2013. με το οποίο προτείνουμε συγκεκριμένη λύση ως προς τη δαπάνη.
Εν τω μεταξύ από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης των κουνουπιών .

Παραθέτουμε το έγγραφο που καταθέσαμε στο Δήμο καθώς και το Δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη: