Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 6.

Αύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει τακτικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέματα :
  1. Η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος 2014.
  2. Περί τελών και φόρων έτους 2014.
  3. Περί ανακήρυξης επιτίμων δημοτών Σπετσών και απονομή τιμητικών διακρίσεων κατά την διάρκεια  των εορταστικών εκδηλώσεων "ΑΡΜΑΤΑ  2013".
  4. Περί αποδοχής ποσών διάθεσης πιστώσεων και απευθείας ανάθεσης προμηθειών και υπηρεσιών για τις εορταστικές εκδηλώσεις " ΑΡΜΑΤΑ 2013".
  5. Καθορισμός τμημάτων κοινοχρήστων χώρων που παραχωρούνται για χρήση.
  6. Ανανέωση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων και παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής του καταστήματος "ΜΠΑΡ"του κ. Μπουλαμάτση Χρήστου.
Σχετικά με το 2ο θἐμα  για τα τέλη και τους φόρους δεν έχει δοθεί   καμιά γραπτή εισήγηση  από τη συμπολίτευση ως οφείλει.

Σχετικά με το 3ο θέμα πρόκειται για τα πρόσωπα που έχει ήδη ανακοινωθεί στο πρόγραμμα της ΑΡΜΑΤΑΣ πως θα τιμηθούν.

Μια ακόμα επώνυμη επιστολή για το κυκλοφοριακό στις Σπέτσες

 Άλλη μια επώνυμη επιστολή για δημοσίευση λάβαμε και δημοσιεύουμε. Αναφέρεται στο κυκλοφοριακό χάος κι όχι μόνο.


 "ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ  PARKING.ΚΑΘΕ ΣΤΕΝΟ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ .ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΥΟ ΦΟΡΤΗΓΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΡΙΑΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Η Ο ΔΗΜΟΣ?ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ?ΑΙΔΩΣ.ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΕΧΩ ΕΚΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΡΔΕΛΟ ΑΛΛΑ ΣΤΑ  ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΣΙΩΠΗΣΕ.ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ,ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ? ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Α.Τ ΣΠΕΤΣΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ 12 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ .ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΡ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.
¨ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΓΟΥΝ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΚΩΣΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ.ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΝΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
Ε.ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΣ"

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μια επιστολή για το θέμα της ύδρευσης

Λάβαμε την παρακάτω επώνυμη επιστολή με την παράκληση να την δημοσιεύσουμε. Είναι άκρως επίκαιρη αφού το νησί χθες και σήμερα έχει σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση.

"Θα επιθυμούσα να προσθέσω τη προσωπική μου εμπειρία ως σχόλιο στο  "Γ'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ" με θέμα την ύδρευση του νησιού όπως αναρτήθηκε από το blog στις 3 Αυγούστου 2013.
Ως ιδιοκτήτης σπιτιού στις Σπέτσες, στη περιοχή των Αγ.Πάντων, παραθερίζω στο νησί κάθε Αύγουστο. Ετσι λοιπόν κάθε Αύγουστο βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να μην έχω νερό άλλοτε για κάποιες ώρες ενίοτε και ημέρες.
Εχω καταντήσει γραφική και κάθε φορά επικοινωνώ με τη τεχνική υπηρεσία και συγκεκριμένα τον κ.Βελιώτη ο οποίος προβάλει τις προκαθορισμένες απαντήσεις:
1.Εχει πρόβλημα το δίκτυο
2.Εχει πρόβλημα η υδροφόρα
Εφέτος ο αξιότιμος κ.Βελιώτης προσέθεσε και το απόλυτο: "δεν σας είπα εγώ να αγοράσετε σπίτι στις Σπέτσες"...!!!!
Υποθέτω ότι ο αξιότιμος κ.Βελιώτης θεωρεί ότι οι Σπέτσες είναι παραμεθόριος και συνεπώς είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης, πολύ περισσότερο δε, θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να προνοήσει ως τεχνική υπηρεσία να συντηρήσει, επισκευάσει και τέλος πάντων κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε το περίφημο δίκτυο υδροδότησης να μην έχει προβλήματα ΠΑΝΤΑ κάθε ΑΥΓΟΥΣΤΟ και ΠΑΝΤΑ σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού.
Επίσης από τα λεγόμενα του κ.Βελιώτη, θεωρώ ότι είναι "άξιος" προαγωγός του νησιού του και της οικονομίας του, η οποία βασίζεται κατά πολύ σε αυτούς τους "άμυαλους" που αγόρασαν σπίτι, και από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η ύπαρξη της ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ τεχνικής υπηρεσίας της οποίας προίσταται ανεπιτυχώς.
Από ότι αντιλαμβάνομαι το θέμα της ύδρευσης των Σπετσών είναι μια ΑΜΑΡΤΩΛΗ ιστορία που κρατάει χρόνια.
Αραγε τι θα πρέπει να κάνουμε; Να σταματήσουμε να καταβάλουμε τα καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά για  ύδρευση και δημοτικά τέλη, τα οποία έως τώρα πληρώναμε στο ακέραιο και εγκαίρως, και να προστεθούμε στη γνωστή σε όλους λίστα "μπαταξίδων" του νησιού;
Η να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα σε ευρύτερο πεδίο, μέσω των ΜΜΕ ώστε να γνωρίζουν οι παραθεριστές που έρχονται κυρίως τον Αύγουστο ότι δεν θα ζήσουν συνθήκες "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ", όπως διαφημίζεται σε πρόσφατο έντυπο που διανέμεται δωρεάν στους τουρίστες, αλλά σε συνθήκες τριτοκοσμικές χωρίς πόσιμο νερό και συνθήκες υγειινής,λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα!!!!
Ο Αύγουστος του 2014 θα είναι σύντομα κοντά μας και θα ήμαστε πάλι εδώ να ζήσουμε ακριβώς το ίδιο θέατρο του παραλόγου.
Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα, σύντομα και με συνέπεια!

Με εκτίμηση
Ευγενία Σταματοπούλου

Υ.Γ. Παρακαλώ να αναρτήσετε το σχόλιο μου στο blog σας.Ευχαριστώ"

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση του ιστορικού Αρχείου Σπετσών.



ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, 8 Μ.Μ.
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΠΕΤΣΩΝ



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 1844 & 1848.

( Παρουσίαση της εκλογικής διαδικασίας
καθώς και των προσωπικοτήτων της τότε σπετσιώτικης κοινωνίας που
πρωταγωνιστούν στα πολιτικά δρώμενα της εποχής).


ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ-ΚΟΥΜΠΗ
Θεολόγος- αρχειονόμος,
Προϊσταμένη Ιστορικού Αρχείου Σπετσών.

3ος Ποδηλατικός γύρος Σπετσών


Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η εκδήλωση του Ιστορικού Αρχείου





Η εκδήλωση του Ιστορικού Αρχείου Σπετσών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο  στις 10 Αυγούστου  με ομιλητή τον κ. Άδωνι Κύρου , σημείωσε μεγάλη επιτυχία,  είχε πολύ κοσμο και τα όσα είπε ο ομιλητής ήταν πολύ ενδιαφέροντα.
Ο κ. Κύρου, ασχολούμενος πολλά χρόνια με την αρχαιολογική έρευνα  έχει μια μεγάλη ευχέρεια στην παρουσίαση θεμάτων σαν κι αυτό που αποτελούσε το θέμα της ομιλίας του, τα οποία  ως εκ τούτου κατέχει καλά.
Ξεκίνησε την ομιλία του από την εποχή αυτή  των προϊστορικών χρόνων που το νησί ήταν ενωμένο με την Πελοπόννησο ,κι έφτασε μέχρι τα Βυζαντινά χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ιστορία του σκηνώματος της Αγίας Ευλαλίας  που βρέθηκε  κι έμεινε για κάποιο διάστημα  στη  ευρύτερη περιοχή και στη νήσο Δοκό, που όπως εξήγησε  δεν είναι σωστό να  ονομάζεται " η δοκός"αλλά ὁ δοκός", διότι πήρε το ονομά της από την  οικογένεια Δούκου.














Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Πρόσκληση της Ένωσης Σπετσιωτών για το βράδυ της Πανσελήνου.


ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ)
Η Ένωση Σπετσιωτών προγραμματίζει για το βράδυ της Τετάρτης 21 Αυγούστου, το γύρο των Σπετσών με καΐκι και με συνοδεία το ολόγιομο φεγγάρι.
Στην παραλία των Αγ. Αναργύρων, δίπλα στο κύμα, θα χαρούμε την πανσέληνο με τραγούδι, κιθάρα και μπάνιο.
Φέρτε μαζί σας μουσικά όργανα, ξηρά τροφή και την φρέσκια ιδέα σας, για να γλεντήσουμε σπετσιώτικα, σαν άλλοτε, στην αυγουστιάτικη βραδιά.
Το κρασί είναι προσφορά της Ένωσης. Το κέφι δικό σας!!!
Τιμή συμμετοχής € 10. Τα μικρά παιδιά, δωρεάν.
Αναχώρηση 8,30μ.μ. από το μώλο του Ποσειδωνίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κ. Βούλα Μαθιού-Κορυζή,τηλ. 6942559082.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ

Χρόνια πολλά σε όλους

Με αφορμή το Πάσχα του καλοκαιριού, τη γιορτή της Παναγίας μας, ευχόμαστε σε όλους Χρόνια πολλά, Υγεία , αντοχή και κάθε καλό.
Ιδιαίτερα δε σε όσους γιορτάζουν τα ονομαστήριά τους.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση του Ιστορικού Αρχείου Σπετσών


Υδροπλάνα: Η νέα πρόκληση για τα νησιά.

Ανοίγουν και πάλι φτερά τα υδροπλάνα

Προ των πυλών είναι η έναρξη πτήσεων για τα υδροπλάνα, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ανοίξουν τα φτερά τους στις αρχές του 2014, συνδέοντας...
απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές και προσφέροντας εναλλακτικές τουριστικές διαδρομές.

Ο απολογισμός του έργου της τελευταίας Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Κ.Σ.Σ




Η απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή κ. Γεώργιο  Δάσιο, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή και τον απολογισμό του έργου της.


  Αθήνα 5 Αυγούστου 2013

                                                                                                              

Αξιότιμοι κύριοι,

Δεδομένου ότι επίκειται η σύσταση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, άρα και η λήξη της θητείας μας, θα θέλαμε, ως απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή, να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την καλή μας συνεργασία στο διάστημα της τριετίας 2010-2013.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου Γ΄

Αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε ένα δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο ( ουσιαστικά συνεχίστηκε το πρώτο) με θέμα την αποδοχή μελέτης και την απευθείας ανάθεση  της μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλωτά μέσα  για ένα τρίμηνο ( επειδή ακόμα εκκρεμεί  ο προσυμβατικός έλεγχος της σύμβασης για το διάστημα 2013-2014 που έχει γίνει και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ).
Μέχρι τώρα οι μελέτες σύμφωνα με τις οποίες υπογράφονταν οι συμβάσεις για τη μεταφορά νερού  στους όρους τους περιλάμβαναν τρία πλοία και 2.700m3  την ημέρα.Όμως σ'αυτή τη μελέτη για το τρίμηνο που περιλαμβάνει και τον Αύγουστο  με τις αυξημένες ανάγκες, αντί να περιλαμβάνεται στους όρους η υποχρέωση του μεταφορέα για μεταφορά 2.700 m3 την ημέρα ,όπως γινόταν ως τώρα, περιλάμβανε υποχρέωση  για μεταφορά 1.700 m3. και αντί  για τρία πλοία που ως τώρα περιλάμβανε, περιλαμβάνει δυο πλοία.
Επισημάναμε  τον κίνδυνο που ενέχει αυτή η μείωση σε ποσότητα νερού  και σε πλοία,  και μάλιστα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.
Διατυπώσαμε την άποψη και  ζητήσαμε να καταγραφεί, πως ούτε τα δυο πλοία, ούτε τα 1.700 m3αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού και ότι, αν συμβεί  βλάβη σε κάποιο από τα δύο πλοία, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης ο μεταφορέας υποχρεώνεται σε διάστημα δέκα ημερών να το αντικαταστήσει, πράγμα που σημαίνει πως στο διάστημα αυτό θα μείνει το νησί χωρίς νερό.
Δεν είναι δυνατόν να χαμηλώνει ο Δήμος τον πήχη  για να  προσαρμόσει τις ανάγκες του  σε ό,τι βολεύει το μεταφορέα.
Παρά τις αντιρρήσεις μας όμως στο συγκεκριμένο θέμα,  η μελέτη αυτή  ψηφίστηκε και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχοι  και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας υποστήριξαν πως αρκούν τόσο  η ποσότητα του νερού όσο  και τα πλοία που προβλέπει και  πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
 Δυστυχώς η πραγματικότητα καθώς φαίνεται δικαιώνει τους φόβους μας.
 Η" καραμέλα" του δημάρχου πως η αντιπολίτευση θέλει να μείνει το νησί χωρίς νερό μόνον τους πολύ αφελείς μπορεί να πείσει και δεν δικαιολογεί την κατάσταση .  Εμείς επισημάναμε τον κίνδυνο από τις επιλογές του δημάρχου και της πλειοψηφίας. Ας εξηγήσουν τώρα αυτοί γιατί υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού.
Για το λόγο αυτό και μόνο δεν ψηφίσαμε τη μελέτη.Διότι θεωρούμε πως δεν διασφαλίζει την ομαλή υδροδότηση του νησιού εν μέσω καλοκαιριού. Δύο δημοτικοί  Σύμβουλοι την καταψηφίσαμε , Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή  ,(με απόντες για σοβαρό λόγο τους άλλους δύο δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας) και Νικόλαος Μέξης .

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου 2013 Β΄

Σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ και της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και τα πολλά λάθη, τα οποία σημειωτέον είναι όλα προς τα πάνω και κανένα προς τα κάτω:

Ο Δήμαρχος σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε πως :

Ενημέρωσε τη ΔΕΗ με τις νέες αντικειμενικές αξίες γιατί αλλιώς  θα ήταν παράβαση καθήκοντος και απεμπόληση Δημόσιου χρήματος και πως παίρνει το πολιτικό κόστος για την επιλογή αυτή.
Είπε πως εδώ και χρόνια στις οικοδομικές άδειες που έφταναν στη ΔΕΗ στο τετραγωνάκι που έπρεπε να αναγραφεί η τιμή ζώνης δεν αναγραφόταν τίποτα.  Μας θύμισε πως από το 2011 είχαμε αναφερθεί στο θέμα εμείς.
Του απαντήσαμε και του θυμίσαμε πως :
 Το 2011 όντως εμείς τον είχαμε ρωτήσει τί θα κάνουμε σχετικά με μια εγκύκλιο που έδινε οδηγίες για τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου για ενημέρωση των νέων αντικειμενικών αξιών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή θα προηγείτο ένα στάδιο ελέγχου των τιμών και ενημέρωσης των πολιτών. Τότε είχε απαντήσει πως δεν θα το εφαρμόσουμε , πως οι περισσότεροι Δήμοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες και δεν θα το εφαρμόσουν και πως η εφαρμογή του θα σήμαινε αύξηση των λογαριασμών των δημοτών. Του λέμε  λοιπόν τώρα:Αν το 2011 δεν έπρεπε να εφαρμοστεί, τώρα που ο κόσμος έχει τη θηλιά στο λαιμό όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά και αυτοκτονεί γιατί δεν έχει ψωμί να φάει, είναι η κατάλληλη εποχή να εφαρμοστεί;Και εν πάσει περιπτώσει,αν ήθελε να το εφαρμόσει επειδή φοβόταν την παράβαση καθήκοντος, μπορούσε  πρώτα να είχε φροντίσει να εισπράξει τα ανείσπρακτα από άλλες πηγές, (νερά που χρωστάνε πλούσιοι και άλλα πολλά ), πράγμα που δεν κάνει κι όχι από εκεί.
Δεν λαϊκίζουμε, μιλάμε με πραγματικά νούμερα και γεγονότα.
Παράδειγμα 1ον  :Εδώ και 3 χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση να εισπράττει για κάθε πολιτικό γάμο  που γίνεται στο Δημαρχείο από ξένους, μη δημότες ή κατοίκους Σπετσών το ποσόν των 350   Ευρώ.Ήταν πρόταση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε με τη δική τους ψήφο.Ούτε ευρώ δεν έχει μπει στο ταμείο του Δήμου αυτά τα χρόνια από πολιτικό γάμο.
Παράδειγμα 2ον:Δέκα  άτομα, όπως λέχθηκε και στο δημοτικό Συμβούλιο, χρωστάνε 200.000 Ευρώ από λογαριασμούς νερού κι εκεί δεν εφαρμόζει το καθήκον του και δεν  στέλνει τις οφειλές στη ΔΟΥ.
Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα  που δεν είναι του παρόντος να αναφέρουμε .
Έπειτα δεν έπρεπε, ακόμα κι αν έμπαινε  στη διαδικασία να ενημερώσει τη ΔΕΗ για τις νέες τιμές ζώνης  , να το έκανε  υπερπηδώντας το στάδιο της ενημέρωσης των δημοτών  και του ελέγχου και να υποχρεώνει την υπάλληλο να διεκπεραιώσει μέσα σε ένα μήνα, δουλειά που έπρεπε να γίνει σε διάστημα ετών . Η υπάλληλος δεν φταίει τίποτα, το είπαμε, το εννοούμε και το τονίζουμε. Δεν είναι υπεράνθρωπος να βγάλει σε χρόνο μηδαμινό αυτό τον όγκο της δουλειάς.

Συνοψίζοντας:
  1. Ο Δήμαρχος πήρε το πολιτικό κόστος της απόφασης, αλλά το πραγματικό κόστος θα το πάρουν οι δημότες που θα "ξηλωθούν"κανονικά για να πληρώσουν  .
  2. Πρόκειται για μια απόφαση επιλεκτικής εφαρμογής του καθήκοντος της είσπραξης δημοσίου χρήματος που πλήττει και τους απλούς  δημότες χαμηλού εισοδήματος σε χαλεπούς καιρούς.
  3. Δεν ακολουθήθηκε καν η σωστή διαδικασία που θα προλάβαινε τα λάθη τα οποία είναι πολλά και πάντα είναι προς τα πάνω και εις βάρος των δημοτών, για τα οποία λάθη σίγουρα δεν φταίει η υπάλληλος.

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.