Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

28 η Οκτωβρίου στις Σπέτσες. Η παρέλαση

Τα νιάτα των Σπετσών, από τα μικρά αγγελούδια του νηπιαγωγείου, μέχρι τα μεγάλα παιδιά του Λυκείου, τίμησαν την εθνική μας επέτειο με καταθέσεις στεφάνων ,συμμετοχή στη δοξολογία κι επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και με την καθιερωμένη παρέλαση .
Όπως κάθε φορά, πρωί-πρωί παιάνισαν τη μέρα, γυρίζοντας όλο το νησί από άκρη σε άκρη, κάνοντας  μια στάση για να γευτούν τους λουκουμάδες που τους ετοιμάζει εδώ και χρόνια η κυρία  Ελένη Βαλσαμίδου .Πολύ μεστός ο πανηγυρικός λόγος του φιλολόγου καθηγητή του Λυκείου μας κ. Βασίλη Μπακίρα.
Και του χρόνου.






Συνελήφθη ο ληστής

Πριν λίγες μέρες άγνωστοι "ἀνοιξαν"το μαγαζί του κ. Μαθιού στο κέντρο της πόλης και πήραν χρήματα και τσιγάρα.Η μία κάμερα την οποία οι ληστές δεν κατάφεραν να σπάσουν κατέγραψε τους ληστές με την κουκούλα.Το ρολόι στο χέρι του ενός  ληστή ήταν εκείνο που έγινε αφορμή να τον αναγνωρίσουν και να να τον συλλάβουν.
Πρόκειται για έναν νεαρό μαροκινό.Στη βαλίτσα του βρέθηκαν τα τσιγάρα.


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη.

Σήμερα στις 16.45 θα συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα :


  • Τη "διατύπωση απόψεων", όπως λέει η πρόσκληση, "επί της προτεινόμενης λύσης του προκαταρκτικού προσδιορισμού περιβαλλοντικών απαιτήσεων της μελέτης "Προστασίας και επισκευής κρηπιδωμάτων και μόλων λιμένα Σπετσών" ( πρόκειται για μελέτη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που είχε απορριφθεί από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο).
  • Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού για το 2013.
  • Τροποποίηση των αποφάσεων για ορισμό διαφόρων Επιτροπών παραλαβής έργων και εργασιών , μισθώσεων, διαγωνισμών κλπ του Δήμου. Πρόκειται για τις Επιτροπές που είχαν οριστεί παράνομα χωρίς κλήρωση μεταξύ όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει ο νόμος. Είχε προσφύγει  η αντιπολίτευση ενώπιον του Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης και είχε δικαιωθεί, αλλά ο Δήμος δεν εφάρμοσε και πάλι την  απόφαση και προσέφυγε ο δήμαρχος  κατά της απόφασης του Γ. Γραμματέα ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 152. Όμως και η Επιτροπή αυτή  δικαίωσε την αντιπολίτευση  και επέβαλλε στο Δήμο την εκ νέου σύσταση των Επιτροπών με  διενέργεια κλήρωσης  μεταξύ όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Και η αντιπολίτευση στηρίζει το Spetseς mini marathon και τους εθελοντές.

Η αντιπολίτευση του Δήμου Σπετσών, στήριξε και στηρίζει το θεσμό του Spetseς mini marathon .
Αυτή είναι η αλήθεια.
Η "συμπολίτευση"όμως ,προχωράει σε φτηνές μεθοδεύσεις και φαίνεται εκ των πραγμάτων πως προσπαθεί να περάσει προς τα έξω ότι η αντιπολίτευση είναι απούσα  .
Σήμερα διαπιστώσαμε μια ακόμα φτηνή μεθόδευση  με το σκοπό αυτό. Διαπιστώσαμε
πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τελετή βράβευσης των εθελοντών στην Καποδιστριακή, για την οποία καμιά ενημέρωση δεν είχαμε. Μια ανακοίνωση αναρτημένη που καταλήγει στη φράση  "εκ του Δήμου" που ειδοποιεί τους εθελοντές που προφανώς είχαν  προσκληθεί, πως αντί για το Δημαρχείο, η "τελετή" θα γίνει στην Καποδιστριακή, ήταν αυτή που μας πληροφόρησε πως κάτι γίνεται τώρα..
Μπράβο στους εθελοντές, τους αξίζει τιμή και βράβευση και αν μας ρωτούσε κάποιος δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση γι αυτό.
Ο Δήμος όμως δεν είναι τσιφλίκι κάποιων. Δεν δικαιούται κανείς να καπηλεύεται την αγνή προσφορά των εθελοντών  και να ασκεί φτηνή πολιτική.
Ντροπή!  Δεν είναι η πρώτη φορά. Το καλοκαίρι είχε στηθεί ολόκληρη δεξίωση για το Συνέδριο διεθνούς δικαίου και  πάλι τυχαία  πληροφορηθήκαμε   οι δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης το γεγονός.
 Οι εθελοντές είναι Σπετσιώτες από κάθε δημοτική παράταξη που έσπευσαν να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν . Δεν πήγαν ούτε με πολιτικές ταμπέλες, ούτε ως "οπαδοί" συγκεκριμένης   παράταξης, όπως έκαναν άλλωστε και οι αθλητές που συμμετείχαν.
Η αντιπολίτευση έχει τονίσει πως στηρίζει το θεσμό, έχει ψηφίσει τις πιστώσεις που διατέθηκαν από το Δήμο για τη  διοργάνωση και όποτε αναφέρθηκε στο γεγονός  μοναδικό κριτήριό της ήταν και είναι  όλη η διοργάνωση να είναι  εις όφελος των Σπετσών ,του Δήμου και των δημοτών.


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ένας πολύ ενδιαφέρων διαγωνισμός για πτυχιούχους νέους.

·         Την 3η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τρίτη, θα αρχίσει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών δέκα (10) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 35ο, να έχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) και, προκειμένου για άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νομίμως απαλλαγεί από αυτές.

Τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν, ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, τα εξεταστέα μαθήματα κ.λπ. ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 17/1999 (ΦΕΚ Α΄10) καθώς και στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή (αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με σχετική εξουσιοδότηση) ή η αποστολή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για το διαγωνισμό των Ακολούθων» στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα -γραφείο 208, ώρες 11:00-13:00 καθημερινά, τηλ.: 210-3681139, 3681138) αίτησης συμμετοχής -υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μαζί με πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή ταυτότητας και λοιπά δικαιολογητικά, από την επομένη της δημοσιεύσεως της προκήρυξης στο Φ.Ε.Κ. μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013. Η εμπρόθεσμη ταχυδρομική αποστολή αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αντίγραφο της Προκήρυξης και το έντυπο της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 3 (ισόγειο-στοά Δαβάκη), τηλ.: 210-3682045, 3682046.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ -ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΙΑΝΟΥ

Αίθουσα τέχνης  "Ακρόπρωρο"

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7.00 Μ.Μ.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

·      Αργεντίνη Ματούλα
·      Αργεντίνη Μεταξία
·      Βρονταμίτη Μαργαρίτα
·      Γεωργακάκης Νίκος
·      Θυμαράς Θωμάς
·      Καλαπανίδα Κατερίνα
·      Καλογιάννη Αναστασία
·      Κωσταντούρος Κωνσταντίνος
·      Μαραγούσια Βασιλική
·      Μπούφη Δέσποινα
·      Νισυροπούλου Αργυρώ
·      Νισυροπούλου Ευδοκία
·      Σταναθιώτη Ειρήνη
·      Σταναθιώτη Νάγια

Διδασκαλία: Δέσποινα Παπαδημητρίου-Γαλέτα
Καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών
Στο Ελληνικό Ωδείο Β. Προαστίων.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΕΣ:
·      Βλάχου Γ. Σταυρούλα
·      Μουδάκη Π. Γιώτα

Μια ευκαιρία για την υγεία .

 Αύριο και μεθαύριο,18 και 19 Οκτωβρίου,η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών-η Γ΄μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου- θα πραγματοποιήσει στο χώρο του πολυδύναμου ιατρείου Σπετσών πρόγραμμα  με θέμα "πρόληψη παθήσεων της γυναίκας".
( καρκίνος του τραχήλου-εμβολιασμός, παθήσεις του μαστού,οστεοπόρωση-εμμηνόπαυση, αντισύλληψη).  Για πληροφορίες και ραντεβού  μπορούν οι ενδιαφερόμενες να απευθυνθούν στο Σύλλογο γυναικών.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12.00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου  με θέματα :
  • Διαθέσεις πιστώσεων προϋπολογισμού 2013
  • Αιτιολογική έκθεση Οικον. Επιτροπής  σε συνέχεια της γνώμης  του Παρατηρίου.
  • Ανάθεση νομικής εκπροσώπησης παντός υπευθύνου του Δήμου Σπετσών  για παράνομη εναπόθεση απορριμάτων.
 Το απόγευμα της Δευτέρας , ώρα 18.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με θέματα:
  • Τροποποίηση προϋπολογισμού 
  • Έγκριση στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου , έτους 2013.
  • Διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών για δαπάνες εκδηλώσεων  " Spetses mini  Marathon 2013" .
  • Διάθεση πιστώσεων και απευθείας ανάθεση  προμηθειών και υπηρεσιών για δαπάνες εκδηλώσεων  "Αρμάτα 2013".
  • Ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΑΕΔ για τη λειτουργία του γραφείου "Ανταποκριτή ΟΑΕΔ". 

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΠΕΤΣΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε  την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 μ.μ
στην αίθουσα της Καποδιστριακής Στέγης
στην παρουσίαση  του αρχείου και του βιβλίου "Η περιπέτεια"
του Σαράντου Τσουλουχόπουλου.

Ομιλητές:
  • ·         Γιώργος Μυτιληναίος, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών.
  • ·         Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή, προϊστ. Ιστορικού Αρχείου Σπετσών.
  • ·         Βασίλης Μπακίρας, καθηγητής Λυκείου Σπετσών.
  • ·         Άδωνις Κύρου, δημοσιογράφος, ερευνητής.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

μαθήματα κεντήματος στο Λαογραφικό εργαστήρι.

Το Λαογραφικό Εργαστήρι Σπετσών οργανώνει
 μαθήματα κεντήματος στο χώρο του.
Τα μαθήματα αφορούν σε βελονιές όπως ανεβατό,
 αζούρ, ριζοβελονιά, σταυροβελονιά,
 τις οποίες θα διδάξει η Σοφία Λαμέρα.
Όσες θα ήθελαν να μάθουν τα παραπάνω είδη
 κεντήματος, ας έρθουν στην συνάντηση που θα γίνει
 την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 16:00
στη στέγη του συλλόγου.

Για πληροφορίες καλέστε 6942 815126

Σεμινάριο kickboxing με την πρωταθλήτρια κόσμου Μαρία Πανταζή.

Την παρασκευή 11 Οκτωβρίου και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο κ. Νεκτάριος Πάνου διοργανώνει δύο αντίστοιχα σεμινάρια kickboxing ,με προσκεκλημένη στον τοπικό αθλητικό Σύλλογο, την πρωταθλήτρια κόσμου στο άθλημα Μαρία Πανταζή.
Σχετικά αναφέρει η σελίδα:

http://www.fightbook.gr/index.php/component/k2/item/2994-stis-spetses-gia-seminaria-i-maria-pantazi-kalesmeni-tou-nektariou-panou


Το πρόγραμμα του Spetses mini marathon

Μεθαύριο Παρασκευή  αρχίζουν οι αγώνες του Spetses mini marathon που πραγματοποιείται με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά. Διοργανώτρια είναι η εταιρεία Lab της κυρίας Μαρίνας Κουταρέλλη, φορέας πρωτοβουλίας το Ποσειδώνιον Grand hotel   και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Το πρόγραμμα  έχει ως εξής.


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013
16.00: Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας
17:00: Τελετή Έναρξης – Αναργυρειος & Κοργιαλένεειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Κ.Σ)
Τελετή Απονομής για τον Παιδικό Κολυμβητικό Αγώνα

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013
11.00: Ξενάγηση στην Α.Κ.Κ.Σ (*)
11.30: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών (2.500μ. & 5.000μ.)
13.30: Σπετσιώτικα Κεράσματα (*)
17.00: Παιδικός Αγώνας 1.000μ. (6-12 ετών, σε 3 ηλικιακές κατηγορίες: 6-8, 9-10, 11-12)
19.00: Τελετή Απονομής για τους Παιδικούς & Κολυμβητικούς Αγώνες
20.30: MELISSA Pasta Night (*)
(*) ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
09.30: Αγώνας Δρόμου 25χλμ.
10.00: Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
13.30: Τελετή Απονομής για τους Αγώνες Δρόμου (25χλμ. & 5χλμ.)
 Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην πλατεία Ποσειδωνίου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013:  17.00 –  19.00
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013: 09.00 – 20.30
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013: 08.30 – 22.00
Κυριακή 13 οκτωβρίου 2013: Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Περισσότερα στη σελίδα:http://spetsesmarathon.com/

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

 Αυριο, την 9ην του μηνός Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.        Επιστροφή χρημάτων από ΕΚΔΔΑ από προγράμματα εισαγωγικής εκπαίδευσης υπαλλήλων.
2.        Αποδοχή δωρεών, διάθεση πιστώσεων και απευθείας ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών για δαπάνες εκδηλέσεων «Αρμάτα 2013».
3.        Διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών για δαπάνες εκδηλώσεων «Spetses mini Marathon 2013».
4.        Αποδοχή ποσού 4.480,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2013 (9η δόση).
5.        Αποδοχή ποσού 125.000,00 € για υδροδότηση του Δήμου με υδροφόρα πλοία (γ’ δόση).
6.        Ανάκληση ή μη της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Κέντρο Διασκέδασης» της «ΜΕΔΟΥΣΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ Ε.Π.Ε.» με εκπρ. τον κ. Σύρμα Εμμ.
7.        Γνωμοδότηση προς τον Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον καθορισμό ανώτατου αριθμού αδειών για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου.
8.        Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΤΕΙ στο Δήμο Σπετσών για διάστημα 6 μηνών.
9.        Επανεξέταση αιτήματος ΔΕΔΔΕΗ για έγκριση σκαπτικών εργασιών προκειμένου να  τοποθετηθούν υπογεία  καλώδια για  την επαύξηση ισχύος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο αρτοποιείο του κ. Καλύβα Γεώργιου.
10.     ‘Εγκριση της υπ’ αρ. 93/2013 θεωρημένης μελέτης με τίτλο «Προμήθεια πόσιμου ύδατος στη νήσο Σπετσών για την περίοδο 01-04-2014 έως 31-03-2015».
11.     Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Σπετσών μεταξύ των Ο.Τ. 129 & 130 στην ενορία Αγ. Αντωνίου του Δήμου Σπετσών, κατόπιν αιτήσεως του κ. Φριντζάλα Ηλία.
12.     Έγκριση διαμόρφωσης κοινοχρήστου χώρου, έξωθεν Ο.Τ. 232 στην περιοχή Αγίου Μάμαντος, κατόπιν αιτήσεως κ. Αλεξάνδρας Μπούγου, με ίδιες δαπάνες.




Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Επιχορήγηση στους δήμους για τα προνοιακά επιδόματα


Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, δίνεται επιχορήγηση στους δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ύψους 112.988.331,31 ευρώ για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2013.

Η επιχορήγηση δίνεται από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών».

Από το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνεται εμφατικά, ότι το ποσό προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους.
 πηγή :www.zougla.gr

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μια επιχορήγηση 125.000 Ευρώ από το Μάρτιο χωρίς αποδοχή του ποσού.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Νικ. Μέξης, Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, έθεσε το ερώτημα, γιατί ενώ υπάρχουν στην Τράπεζα της Ελλάδος 125.000 Ευρώ από επιχορηγήσεις για τη μεταφορά νερού, δεν έχει γίνει αποδοχή του ποσού από το Δήμο ως τώρα.
Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κ. Τζιάμος δήλωσε  άγνοια και ρώτησε τον κ. Μέξη πού το ξέρει. Ο κ. Μέξης απάντησε πως τηλεφώνησε στην Περιφέρεια , ρώτησε αν μπήκε  η δόση της επιχορήγησης και το έμαθε.
( Ουσιαστικά ο κ. Μέξης έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει οι "αρμόδιοι" της συμπολίτευσης. Στο δημόσιο τομέα, όταν περιμένει κανείς χρήματα από επιχορηγήσεις, χρηματοδοτήσεις κλπ, ενδιαφέρεται και τηλεφωνεί , ρωτάει και μαθαίνει).
Εκτός αυτού,  είναι περίεργο να μην ξέρει ο αντιδήμαρχος για το ποσόν αυτό της επιχορήγησης (και δεν υπαινίσσομαι πως δεν είπε αλήθεια).Είναι περίεργο, διότι όσοι συναλλάσσονται με την Τράπεζα της Ελλάδος (κυρίως δημόσιες Υπηρεσίες και φορείς), γνωρίζουν καλά πως έστω κι ένα Ευρώ να υπάρχει στον Τραπεζικό Λογαριασμό, η Τράπεζα κάθε μήνα στέλνει με συστημένη επιστολή την κίνηση  του τραπεζικού Λογαριασμού και ενημερώνει. Ο κ. Τζιάμος   υποσχέθηκε πως θα ερευνήσει το θέμα και θα απαντήσει.