Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Εκτακτο βοήθημα 200 ευρώ το μήνα σε άνεργους άνω των 20 ετών -Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

,Το δικαίωμα να εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα έως και 12 μήνες εξασφαλίζουν από 1/1/14 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Σπετσών για το 2014

Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.
Την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ο προϋπολογισμός του 2014. Το καινούριο στη διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού είναι πως έχει μπει πλέον στο "παιχνίδι" και έχει λόγο το "παρατηρητήριο".Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες υποδείξεις του, επισπεύδονται οι  διαδικασίες ψήφισης των προϋπολογισμών των Δήμων και ενώ παλιά ο προϋπολογισμός ψηφιζόταν στις αρχές του έτους, τώρα ολοκληρώνεται το πολύ μέσα στο Νοέμβριο (του προηγούμενου έτους), αφού έχει προηγηθεί η ψήφιση προσχεδίου του, και η αποστολή του και η επιστροφή του με τυχόν παρατηρήσεις από το "Παρατηρητήριο", του οποίου οι υποδείξεις δεν περιορίζονται μόνον στο χρόνο κατάρτισης και ψήφισης των προϋπολογισμών, αλλά δίνουν έμφαση στην πρόβλεψη ισολογισμένων δαπανών και αυστηρά  ισολογισμένων προϋπολογισμών γενικά.
Το γεγονός αυτό της κατάρτισης του προϋπολογισμού τόσο νωρίς, φυσικά και έχει το μείον ότι για  το τρέχον οικονομικό έτος δεν έχουμε ακριβή οικονομικά στοιχεία, εφόσον είναι σε εξέλιξη η εκτέλεση του προϋπολογισμού του. Δικαιολογείται λοιπόν ως ένα σημείο, να υπάρξουν αποκλίσεις από τους υπολογισμούς , οι οποίοι βέβαια θα διορθωθούν στις αρχές του επομένου έτους  που θα έχουμε στη διάθεσή μας τα πραγματικά στοιχεία.
Ωστόσο διανύουμε ήδη τον 11ο μήνα του έτους, οπότε λογικά είναι λίγες οι περιπτώσεις  που δεν είναι υπολογίσιμα τα έσοδα και τα έξοδα για το διάστημα μέχρι το τέλος του 12ου .

Οι δημοτικές παρατάξεις προβλέπεται από το Νόμο να καταθέτουν εγγράφως τις παρατηρήσεις τους κατά τη διαδικασία ψήφισης τους προϋπολογισμού.

Η αντιπολίτευση του Δήμου Σπετσών, διατύπωσε τις  παρατηρήσεις  της που επικεντρώθηκαν κυρίως στο "απολογιστικό" μέρος, που αφορά τα στοιχεία του 2013 ( δεν έχει γίνει ακόμα ισολογισμός ούτε καν του 2011 και του 2012)  και  κατέθεσε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σήμερα ώρα 18.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την έγκριση:

  • Ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης του Δήμου για το έτος 2014
  • Προϋπολογισμού  του Δήμου για το έτος 2014
  • Στοχοθεσίας   του Δήμου για το έτος 201

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Αιτήσεις για αποζημίωση στους πληγέντες

Από αύριο, όσοι επλήγησαν από τη θεομηνία στις Σπέτσες, μπορούν να καταθέσουν στο Δήμο Σπετσών συμπληρωμένη αίτηση αποζημίωσης, τεκμηριώνοντας το αίτημά τους κατά το δυνατόν ( να αναφέρουν τί ζημιά υπέστησαν,τί ύψους, αν έχουν κάποια στοιχεία όπως φωτογραφίες  να τις επισυνάψουν κλπ). Ήδη έχει αναρτήσει ανακοίνωση και ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών για τα μέλη του, αλλά το θέμα αφορά και ιδιώτες που υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η αποκατάσταση

Η εικόνα του νησιού στους δρόμους αποκαθίσταται σιγά σιγά , ενώ μέχρι τώρα δουλεύουν  συνεργεία  αποκατάστασης στα οποία συμμετέχουν και  εθελοντές .
Το θέμα το μεγάλο είναι τί θα γίνει με τον κόσμο που έχασε την περιουσία του, με τους καταστηματάρχες που υπέστησαν καταστροφή, με τους  ανθρώπους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους και γέμισαν λάσπη, με αυτούς που έχασαν τα οχήματά τους ( ξεπερνούν  τον αριθμό των 100 τα χαμένα μηχανάκια.. Από αυτά άλλα δεν βρέθηκαν καθόλου και πιθανώς πήγαν στη θάλασσα, ενώ άλλα βρέθηκαν κατεστραμμένα. Κάποιοι εντόπισαν τα μηχανάκια τους από φωτογραφίες  στο διαδίκτυο,σε περιοχές  πολύ μακριά . Μια άμαξα βρέθηκε σχεδόν στη θάλασσα.)
Άμεσο αίτημά μας είναι να υλοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης ,ώστε να λειτουργήσει η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων .
Οι επισκέψεις στη σελίδα που δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες από την καταστροφή αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 6.500. Η δημοσίευσή τους δεν έχει σκοπό μόνο την ενημέρωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων των εκτός του νησιού μας, ώστε ν΄ανταποκριθούν  στα αιτήματα του Δήμου Σπετσών για βοήθεια.

Δελτίο τύπο από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για τη θεομηνία στις Σπέτσες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Δήμου Σπετσών λόγω της καταστροφικής σημερινής πλημμύρας»

Βιβλική καταστροφή

Η χθεσινή θεομηνία άφησε μια εικόνα  καταστροφής  στο νησί των Σπετσών. Μόλις ξημέρωσε, η εικόνα ήταν απελπιστική. Δέντρα ξεριζωμένα , μάντρες γκρεμισμένες, σπίτια και μαγαζιά πλημμυρισμένα..Έχει διακοπεί σε μεγάλο μέρος του νησιού   και η υδροδότηση επειδή έχουν σπάσει κεντρικοί αγωγοί. Οι εικόνες μιλούν μόνες τους.Από το πρωΐ δουλεύουν συνεργεία του Δήμου  και εθελοντές πυροσβέστες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των ζημιών
Το γεφύρι του Μαθιού 


στην πλαζ του Αγίου Μάμα.




Ψαραγορά 












Η Τράπεζα Πειραιώς













Άγιος Σπυρίδων



Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών

Σήμερα 13 του μηνός Νοεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 θα συνεδριασει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:


1.    Εξωδικαστικός συμβιβασμός με την «Τεχνική Εταιρία του Εργολήπτη Δημοσιών Έργων – Πολιτικού Μηχανικού κ. Στέφανου Μπονάτου» σε δίκη οικονομικού αντικειμένου 104.841,09 € κατόπιν εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.
2.    Αποδοχή ποσού 1.890,36 € για καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων και υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν από 1-5-13 έως 31-8-13.
3.    Αποδοχή ποσού 9.656,06 € για την κάλυψη δαπάνης μεταφοράς μαθητών 2012-2013.
4.    Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών οικονομικού έτους 2013.
5.    Χορήγηση άδειας μουσικής και παράτασης ωραρίου στην «Faster Ε.Π.Ε».
6.    Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2012 του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σπετσών.


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Για το έκτακτο επίδομα

Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης  & Πρόνοιας θα ενισχυθούν οικονομικά οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών  με ποσόν :

600 Ευρώ αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά  τις 3.000

300 Ευρώ  αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά  τις 4.700.

Ο Δήμος μας , όπως οι περισσότεροι Δήμοι των περιοχών των οποίων οι κάτοικοι δικαιούνται επιδόματος, έχει αναλάβει τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών   και των αιτήσεων  των δικαιούχων  τις οποίες θα διαβιβάσει στην αρμόδια δ/νση οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Η υποβολή των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει μέχρι τις 10/12/2013

Τα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν :
Αίτηση του δικαιούχου ( υπάρχει στο Δήμο-ΚΕΠ)
Βεβαίωση του δημάρχου  ότι επι διετία τουλάχιστον ο αιτών κατοικεί εδώ.
αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας.
Υπεύθυνη δήλωση πως από την ίδια οικογένεια δεν εισπράχθηκε η οικονομική ενίσχυση άλλη φορά.