Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Από σήμερα «ανοίγουν» δύο Προγράμματα Εργασίας του ΟΑΕΔ


Από σήμερα ανοίγουν δύο Προγράμματα Εργασίας του ΟΑΕΔ
Σήμερα, Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, θα «ανοίξουν» οι δύο εφαρμογές στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα Προγράμματα:

Παρωδία Δημοτικού Συμβουλίου.


Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.
Αγαπητοί μας αναγνώστες
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε τελειώνοντας ο χρόνος θα ήταν να σας κάνουμε κοινωνούς της ασχήμιας και της δυσωδίας.
Αυτός είναι κι ο λόγος που τον τελευταίο καιρό δεν είμαστε αναλυτικοί στις περιγραφές των Δημοτικών Συμβουλίων  .
Επειδή όμως αντιμετωπίζουμε καθημερινά την παραπληροφόρηση και τη διαστροφή της αλήθειας , θεωρούμε χρέος μας κάποια πράγματα να τα δημοσιεύουμε .

Κανείς δε φανταζόταν πως το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς θα ήταν επεισοδιακό.
Με την ανοχή του προέδρου που εκ της θέσεώς του μπορούσε να επιβάλλει την τάξη και δεν το έκανε, του δημάρχου που όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ανέχτηκε απολαμβάνοντας τις παρεμβάσεις των ανθρώπων του ακροατηρίου που προφανώς είχαν κληθεί επί σκοπού,καταλύθηκε κάθε έννοια λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όχι πως είναι ασυνήθιστο φαινόμενο   η παρουσία "οπαδών" που όλως τυχαία έρχονται όποτε πρόκειται να συζητηθεί κάποιο θέμα που προβλέπεται να φέρει σε δύσκολη θέση τη συμπολίτευση και λειτουργούν ως "κραυγές"χάριν αντιπερισπασμού, αλλά απόψε είχαν προστεθεί κι άλλοι εκτός από τους "συνήθεις υπόπτους".
Με όσο χιούμορ κι αν προσπαθήσει κάποιος να διασκεδάσει την τραγική πραγματικότητα της προσβολής του θεσμού, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί με καμιά λογική και  καμιά ηθική να γίνουν ανεκτά ακόμα κι από τους πλέον  "χοντρόπετσους" ως προς τη Δημοκρατική ευαισθησία.

Λίγο μετά την αρχή της Συνεδρίασης, ο κ. Μέξης αναφέρθηκε στους εργάτες καθαριότητας και στο ότι δεν τους έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες. Είπε πως είναι γιορτές και δεν επιτρέπεται να μη τους έχουν δοθεί τα χρήματα και πως κάποιος από αυτούς που ασθένησε, δεν είχε χρήματα να πάει στον Πειραιά στο γιατρό.
Αυτό πυροδότησε μια βίαιη αντίδραση σε σημείο που από το ακροατήριο ο κ. Γιάννης Θυμαράς τον εγκάλεσε ρωτώντας τον ποιους εκπροσωπεί και μιλάει. Διαμαρτυρήθηκα , λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνουν από το ακροατήριο και να εγκαλούν τους Δημοτικούς Συμβούλους, φθάνοντας στο σημείο του απόλυτου παραλογισμού να τους ρωτούν ποιους εκπροσωπούν .(Οι δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσωπούν θεσμικά κι επίσημα το λαό που τους εξέλεξε. Αυτοί που πετάγονται και αναλαμβάνουν ρόλο υπέρ-συμβούλου  με την ανοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ποιους εκπροσωπούν; Ή τί εκπροσωπούν;).
 Ακολούθησαν χαρακτηρισμοί "εργατοπατέρας"κλπ . Ο αντιδήμαρχος κ. Τζιάμος, απάντησε παίρνοντας το λόγο, πως και να τους είχαν πληρώσει, πάλι δεν θα είχαν χρήματα. ( Αυτό κι αν είναι επιχείρημα). Είπε βέβαια , πως θα τα πάρουν τα χρήματα , δεν θα τα χάσουν, αλλά ξέρουν πως δεν μπορούν να τα πάρουν αμέσως. Ο δήμαρχος είπε πως είναι πολλά τα χρήματα που παίρνουν  για την εργασία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, και πως δεν μπορεί να παίρνουν τα ίδια που έπαιρναν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έχουν μειωθεί όλων οι μισθοί, και πως δεν δουλεύουν το οκτάωρο που είναι υποχρεωμένοι. Πρόκειται για συμφωνία μεταξύ Δήμου και εργατών από την εποχή Θυμαρά και Κονταξάκη. Ο κ. Μέξης σχολίασε :"Επί Θυμαρά και Κονταξάκη πληρωνόντουσαν, επί των ημερών σας μένουν απλήρωτοι".Τους είπα πως οι εργάτες καθαριότητας δεν έχουν οκτάωρο ως υποχρεωτικό ωράριο , πως αν δεν δουλεύουν όσο πρέπει , την ευθύνη να τους ελέγξουν και να φροντίσουν να εργάζονται την  έχουν αυτοί,(δήμαρχος, αντιδήμαρχος) και πως αν θεωρούν πως είναι πολλά τα χρήματα ,ας  τα επαναδιαπραγματευτούν ,αλλά δεν μπορούν εκ των υστέρων να κρίνουν για δεδουλευμένα πως είναι πολύ το ποσόν των 50 Ευρώ την ημέρα για κάθε αργία ή Σαββατοκύριακο.
Επειδή το ένα θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου  περιλάμβανε τροποποίηση προϋπολογισμού  και αποδοχή των ποσών για την αποκατάσταση των συνεπειών της θεομηνίας στο οδικό δίκτυο και τα ρέματα , είχαν έλθει αυτοί που εργάστηκαν στις εργασίες αποκατάστασης .
Στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή που κάναμε την Παρασκευή, διατυπώσαμε την άποψη πως η απευθείας ανάθεση που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στο πρόγραμμα διαύγεια,με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, την οποία  τους έχει κάνει ο Δήμαρχος  για ποσόν συνολικά 113.320 Ευρώ, δεν έπρεπε να έχει συνταχθεί με ημερομηνία πριν από την αποδοχή των ποσών που χρησιμοποιήθηκαν και πριν από την εγγραφή τους στον οικείο κωδικό, επειδή τη μέρα αυτή που φαίνεται πως έγινε δεν υπήρχε και μάλιστα εξηγήσαμε πως το  λέμε με γνώμονα  να μην υπάρξει πρόβλημα  από την Επίτροπο προς την έγκριση της δαπάνης , με αποτέλεσμα να μη  μπορούν να πληρωθούν οι άνθρωποι. Παράλληλα σχολιάσαμε και τα ποσά τα οποία μας φαίνονται υπερβολικά, και ζητήσαμε αν υπάρχει  κατάλογος με τις ημερομηνίες που εργάστηκε ο καθένας, τα δρομολόγια, τις χρεώσεις κλπ. Δεν υπάρχει τέτοιος κατάλογος. Μάλιστα διαπιστώσαμε πως όχι μόνο της αντιπολίτευσης οι σύμβουλοι αλλά και κάποιοι από τη συμπολίτευση βρήκαν υπερβολικά  τα ποσά.
Ο κύριος Γιάννης Θυμαράς παρενέβαινε διαρκώς  , και σε κάποια στιγμή   είπε: "Δε σας είδαμε στη θεομηνία , μόνο την κάμερα είχατε". Αυτή η κατηγορία που εσκεμμένα αναπαράγεται, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ο δε δήμαρχος, όταν του είπα πως από τις 7 το ξημέρωμα ήμουν στους δρόμους, και τον ρώτησα  τί ήθελε να κάνω, να πάρω φτυάρι; Είπε:Ναι , γιατί να μην πάρεις, εγώ πώς πήρα;
Δεν ξέρω αν πήρε φτυάρι, εκείνο που ξέρω είναι πως δεν πήρε κανείς τους  ένα τετράδιο να σημειώνει  ποιοι εργάστηκαν , πόσες μέρες, πόσες ώρες, πόσα δρομολόγια.
Του είπα επίσης, πως δεν έκανε το στοιχειώδες, να μας συγκεντρώσει να κάνει ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση. (Εν μέσω κρίσης, δώσαμε τόπο στην οργή και δεν εκφράσαμε το παραμικρό σχόλιο για όλα αυτά και για άλλα πολλά, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν αποσιωπούνται επ' άπειρον). Η απάντησή του ήταν : Μόνοι μας τα κάναμε μια χαρά, δεν χρειαζότανε.(ουδέν σχόλιον).
Ο κ.Πέτρος  Τσάνας , δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας,ζήτησε το λόγο και σε πολύ χαμηλό τόνο είπε μερικά πράγματα διευκρινιστικά. Ανέφερε μάλιστα πως ένας εργάτης στο ανοιχτό φορτηγάκι τις αργίες  δεν φτάνει. Είναι αύριο παραμονή πρωτοχρονιάς, είπε, κι αν πάτε στους κάδους είναι μέχρι πάνω. Ο ένας εργάτης δε μπορεί να τουμπάρει τον κάδο και αδειάζει σακούλες, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή δουλειά, να έχουν πιάσει σκουλίκια μέσα οι κάδοι.
Εν τω μεταξύ οι παρεμβάσεις από το ακροατήριο ήταν συνεχείς, απρεπείς  και ανεμπόδιστες.
Σε κάποια στιγμή οι αδελφοί Θυμαρά ( Χρυσόστομος και Γιώργος ) παρενέβησαν και άρχισαν να αναφέρουν το δικό τους θέμα μα την πληρωμή των βράχων της παραλίας ,που έγινε μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, και κατηγορούσαν τον προηγούμενο Δήμαρχο που τους ανάγκασε να καταφύγουν στα δικαστήρια για να πληρωθούν. Ο κ. Μέξης, τους εξήγησε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος δημοσιονομικά να πληρωθούν παρά μόνον αν κατέφευγαν στο δικαστήριο και στη συνέχεια αυτό κατέληγε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η αντίδρασή του Γιώργου Θυμαρά  ήταν βίαιη, σηκώθηκε και πλησίασε το τραπέζι της Συνεδρίασης και μεταξύ των άλλων που είπε , αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο κ. Μέξης και είπε: " Ο Θεός βλέπει και τιμωρεί, μια το μάτι, μια η καρδιά".
Το φοβερό δεν είναι ότι ο άνθρωπος αυτός είπε αυτό που είπε,( και δεν είναι ψιλά γράμματα να πούμε πως διέπραξε "΄ὕβριν"με την αρχαιοελληνική έννοια  και πως οι ασθένειες δεν είναι τιμωρίες του Θεού κατά  τη χριστιανική πίστη) , αλλά ότι πρόεδρος, δήμαρχος, αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι κάθονταν και τον άκουγαν απαθώς. Στο κάτω -κάτω ο καθένας, ανάλογα με τα μυαλά που κουβαλάει, μπορεί να βγάλει προς τα έξω ό,τιδήποτε. Το θέμα δεν είναι τί κάνει  αυτός,ο όποιος ιδιώτης, το θέμα είναι είναι ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, πώς λειτουργεί, αν λειτουργεί, πώς προστατεύονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αν προστατεύονται, ώστε να ασκήσουν το θεσμικό τους ρόλο.Και τίθεται και θέμα συνενοχής με την ένοχη σιωπή και ανοχή των υπολοίπων. Τους ενοχλούσε η ανάρτηση των ηχητικών από τα Δημοτικά Συμβούλια που κάναμε και διαμαρτυρήθηκαν και απείλησαν. Δε φοβηθήκαμε, αλλά σεβαστήκαμε το ότι δεν ανέχονται να ακούν τη φωνή τους  και να ακούγονται δημόσια .Στα αιτήματά μας να λάβουμε τα εξτρέ των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου,απαντούσαν πως περιέχουν προσωπικά δεδομένα.
Αυτοί που απαθώς παρακολουθούν στο Τραπέζι των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου να χρησιμοποιούνται και να κοινοποιούνται με τον πιο χυδαίο τρόπο τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Δημοτικού Συμβούλου, αυτά που σχετίζονται με την υγεία του. Στο σημείο αυτό διαμαρτυρήθηκα έντονα και αποχώρησα.(η κ. Τομπαζιάδη είχε ήδη αποχωρήσει).
Η ένταση συνεχίστηκε. Σε κάποιο σημείο ο κ. Μέξης είπε στο Δήμαρχο "τι λες βρε νούμερο;", αυτός είπε : "Πάρτε την αστυνομία αμέσως" ο κ. Μέξης του απάντησε "Πάρε τον εισαγγελέα", αυτός είπε "όχι τον εισαγγελέα, το διοικητή" ο κ. Μέξης του απάντησε "Δεν είναι η πρώτη φορά που θα το κάνεις, πάρε". Μετά από αυτό αποχώρησε και η μείζων μειοψηφία.

 Μάθαμε πως έγινε μια προσπάθεια  από το δήμαρχο και τον πρόεδρο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα  λέγοντας πως "η αντιπολίτευση ενοχλήθηκε επειδή βρήκαμε τα λεφτά".
Αυτό μόνον αφελείς μπορεί να πείσει. Εμείς τους είχαμε υποδείξει και τους πιέζαμε να αποδεσμεύσουν τις 36.000 που υπήρχαν στον κωδικό πριν δοθούν οι άλλες 35.000 από το  Υπουργείο Εσωτερικών  και οι 50.000 από τον κ. Σπύρο Νιάρχο, για να πληρώσουν τον κόσμο.

Δημοσιεύουμε από τη διαύγεια την απευθείας ανάθεση του Δημάρχου με τα ποσά.

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                            ΑΔΑ: ΒΛΓ0Ω18-Κ6ΦIV
ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Σπέτσες
Ταχ. Κώδικας: 18050
ΤΗΛ: (22983) 20010
ΦΑΞ: (22980) 73366
e-mail: dspetson@hol.gr
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



ΣΠΕΤΣΕΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 376
Α / 2013

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας με τίτλο ’’Αποκατάσταση ζημιών
λόγω θεομηνίας’’».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).
2) Τις διατάξεις των άρθρων 86 παρ. 2 & 158 παρ. 4β και 7 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).
3) Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας την
13-11-2013 και 14-11-2013.
4) Το με αριθ. πρωτ. 5339/14-11-2013 έγγραφό μας προς τον Περιφερειάρχη Αττικής περί
αιτήματος κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης τοπικής ανάγκης λόγω έντονης βροχόπτωσης.
5) Το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, την 13ην
-11-2013 και 14
ην
-11-
2013, είχε ως αποτέλεσμα:
α) να γεμίσουν με άχρηστα υλικά, όπως δένδρα, πέτρες, κ.λ.π., αρκετά ρέματα, ποτάμια, δρόμοι,
β) να πλημμυρίσουν και να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετές οικίες, καταστήματα κ.λ.π.
γ) δρόμοι να έχουν καλυφθεί από τόνους λάσπης και να έχουν γεμίσει με διάφορα αντικείμενα.
6) Όλα αυτά είχαν ως επακόλουθο το κλείσιμο σχεδόν όλων των δρόμων του Δήμου μας καθότι
ήταν απροσπέλαστοι, την πιθανότητα νέας πλημμύρας καθώς τα ρέματα, εξαιτίας των άχρηστων
αντικειμένων, ήταν γεμάτα με άχρηστα υλικά.
7) Το γεγονός ότι έπρεπε να γίνει άμεσα ο πλήρης καθαρισμός των δρόμων και η αποκατάσταση
των ρεμάτων στην προτέρα κατάστασή τους.
8) Το γεγονός ότι ο Δήμος μας δεν διαθέτει οχήματα, μηχανήματα και ιδιόκτητες υδροφόρες, για
τον καθαρισμό δρόμων, ρεμάτων κ.λ.π.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1. Εγκρίνουμε και Αναθέτουμε, λόγω του κατεπείγοντος, απευθείας την παροχή υπηρεσίας με
τίτλο ’’Αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας’’, ως εξής:
α) την αποκατάσταση των ρεμάτων, ποταμιών και δρόμων από τα άχρηστα υλικά, στους
παρακάτω:
I. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΦΙΛ. ΒΩΚΟ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 038893755, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά,
Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 4.000,00€ συν ΦΠΑ 920,00€ (συνολική δαπάνη 4.920,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
II. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛ. ΒΩΚΟ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 040619675, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά, Τ.Κ.
18050), έναντι αμοιβής 4.000,00€ συν ΦΠΑ 920,00€ (συνολική δαπάνη 4.920,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
III. ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΤΣΑΝΑ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 040619675, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά,
Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 20.0325,20€ συν ΦΠΑ 4.674,80€ (συνολική δαπάνη 25.000,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
. ΚΟΚΟΡΗ ΙΩΑΝΝΗ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Δ/νση: Σπέτσες, Α.Φ.Μ.: ________________,
Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά, Τ.Κ. 18050) έναντι αμοιβής 2.154,47€ συν ΦΠΑ 495,53€ (συνολική δαπάνη
2.650,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
V. ΑΦΟΙ ΘΥΜΑΡΑ Α.Ε., που εδρεύει στις Σπέτσες (Δ/νση: Σπέτσες, Α.Φ.Μ.: 800291255, Δ.Ο.Υ.
Α’ Πειραιά, Τ.Κ. 18050) έναντι αμοιβής 34.146.34€ συν ΦΠΑ 7.853,66€ (συνολική δαπάνη
42.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
VI. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Τ. ΠΑΝΟΥ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Δ/νση: Σπέτσες, Α.Φ.Μ.: 028949249, ΔΟΥ:
Πειραιά, Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 24.390,24€ συν ΦΠΑ 5.609,76€ (συνολική δαπάνη
30.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
β) την απομάκρυνση της λάσπης από τους δρόμους, οικίες, καταστήματα κ.λ.π. με ιδιόκτητες
υδροφόρες, στους παρακάτω:
I. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΩΤ. ΠΑΝΑΓΟ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 038893755, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά,
Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 3.170,73€ συν ΦΠΑ 23% 729,27€ (συνολική δαπάνη 3.900,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
2. Η πληρωμή των αναδόχων θα γίνει μετά το πέρας των εργασιών, με χρηματικό ένταλμα
πληρωμής που θα συνοδεύεται από τα νόμιμα δικαιολογητικά.








Εσωτερική Διανομή:
Ταμειακή Υπηρεσία
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΛΥΡΑΚ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει αύριο  την 30ην του μηνός Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών με θέματα ημερήσιας διάταξης:

"1.    Περί τροποποίησης προϋπολογισμού χρήσεως 2013 για την αντιμετώπιση των ζημιών από την θεομηνία της 13ης Νοεμβρίου 2013.

2.    Ολοκλήρωση του συνόλου των ιδιωτικών συνδέσεων μέχρι την ολοκλήρωση του έργου (Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων Δ. Σπετσών) προϋπολογισμού 18.389.142,46 ευρώ με Φ.Π.Α .  "

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και Νήσων κ. Κατσικάρη, λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου.

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 «Προμήθεια και εγκατάσταση δύο μονάδων αφαλάτωσης στο Δήμο Αγκιστρίου,
 συνολικής ελάχιστης παραγωγής πόσιμου νερού 1.200 m3 ημερησίως»

                                                
Μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες εγκατάστασης δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης στο Δήμο Αγκιστρίου. Το έργο προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», και συγκεκριμένα από τον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής - Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)».
Το πολυσήμαντο αυτό έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, ελάχιστης συνολικής δυνατότητας παραγωγής πόσιμου νερού 1.200 m3 την ημέρα.
Οι μονάδες θα λειτουργούν με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης και σκοπός του έργου είναι να παρέχει άφθονο και εξαιρετικής ποιότητας πόσιμο νερό στους κάτοικους και στους επισκέπτες του Αγκιστρίου, χωρίς αυτό να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και άλλους εξωγενείς παράγοντες.
Στο έργο ενσωματώνεται η τελευταία λέξη στις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και οι δύο μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού κάνουν χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας που περιλαμβάνει σύστημα ανάκτησης ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλό κόστος, εξοικονομώντας περίπου 1 ευρώ ανά m3 σε σχέση με τη μεταφορά με υδροφόρα πλοία μέσω της οποίας υδροδοτείται το νησί σήμερα. Επίσης, εγκαθίσταται μία πλήρης σειρά οργάνων μέτρησης, αυτοματισμού και ελέγχου των παραμέτρων του παραγόμενου νερού, ώστε με απόλυτο τρόπο αυτό να ελέγχεται συνεχώς και να παρέχεται στους καταναλωτές εγγυημένα νερό άριστης ποιότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την εγκατάσταση των μονάδων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας θέσαμε με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό ως βασικό στόχο να λύσουμε το πρόβλημα του νερού στα Νησιά του Αργοσαρωνικού, ένα πρόβλημα  που επί δεκαετίες ήταν σε πρώτο πλάνο, χωρίς λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό κάναμε και κάνουμε καθαρές κινήσεις ώστε να έχουν τα νησιά μας επάρκεια και ποιότητα νερού και να ανατραπεί η υφιστάμενη κατάσταση που κρατάει σε ομηρία τους πολίτες και κοστίζει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μέσω της επιδότησης της μεταφοράς νερού με σημαντικά ποσά.
Η χρηματοδότηση και η εγκατάσταση των δύο μονάδων αφαλάτωσης σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγκιστρίου Γιάννη Αθανασίου λύνει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης στο νησί. Συνεχίζουμε καθημερινά τη δουλειά μας λύνοντας προβλήματα των νησιών και στηρίζοντας έτσι στην πράξη την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές οικονομίες με σεβασμό στο περιβάλλον».

















Τριπλό Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα

Τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπετσών θα γίνουν σήμερα.

  • Η πρώτη  στις 18.00 μ.μ με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  και του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης του Δήμου για το 2014 .
  • Η δεύτερη στις 19.00 μμ  με θέμα την έγκριση της απογραφής Περιουσίας-Ισολογισμού έναρξης 01.01.2011.
  • Η τρίτη στις  20.00 με θέμα την " έγκριση παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων στην εταιρεία "ΛΑΜΔΑGREEN I.K.E" για υλοποίηση προγράμματος βιώσιμης μετακίνησης στις Σπέτσες" και την εξέταση αιτήματος της κυρίας Γκότση Κυριακούλας.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

τα χρήματα της Πολιτικής προστασίας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. πως για τη θεομηνία (αποκατάσταση  του οδικού δικτύου, καθαρισμός ρεμάτων κλπ) δόθηκαν από τη  Περιφέρεια 35.000 Ευρώ.Ο κ. Μέξης του είπε πως υπάρχουν  στον κωδικό της πολιτικής προστασίας 36.520,που είναι ένα υπόλοιπο από το 2009 από ποσόν 150.000 Ευρώ, τα οποία μπορεί να εκταμιεύσει ο Δήμος για να πληρώσει τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών ( μηχανήματα, οχήματα κλπ). Μαζί με τις 35.000 Ευρώ της Περιφέρειας , τα χρήματα αυτά  φτάνουν ώστε να πληρωθεί αν όχι όλη η δαπάνη, το μεγαλύτερο μέρος της.
Το ποσόν αυτό των 36.520  , φαίνεται από την ανάλυση του χρηματικού υπολοίπου εκτάκτων ειδικευμένων έτους 2013  στις 31/8/2013 που μας δόθηκε με τα θέματα  του Δημοτικού Συμβουλίου αυτής της μέρας. Εκεί αναφέρεται αρχικό ποσόν 150.000Ευρώ  και χρηματικό υπόλοιπο 36.520.Ευρώ.
Ο Δήμαρχος και κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας  ισχυρίζονταν πως δεν υπάρχουν στον κωδικό  για την πολιτική προστασία χρήματα, ο κ. Μέξης επέμενε και δημιουργήθηκε μια ένταση. ενώ το θέμα είναι σαφές.

Αύριο το μνημόσυνο του Σωτηρίου Αναργύρου

Όπως κάθε χρόνο, η Εκτελεστική Επιτροπή του ιδρύματος της Α.Κ.Σ.Σ. διοργανώνει μνημόσυνο των ιδρυτών του ιδρύματος. Το μνημόσυνο θα γίνει αύριο Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Ναό του Αγίου Αντωνίου αμέσως  μετά τη Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών την 12ην του μηνός Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17 .00 επί των κάτωθι θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1.    Έγκριση παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων στην εταιρεία «ΛΑΜΔΑGREEN Ι.Κ.Ε» για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος βιώσιμης μετακίνησης στις Σπέτσες.
2.    Διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ειδών διαβίωσης για τις άπορες οικογένειες του νησιού μας, στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων 2013.
3.    Έγκριση  Μελέτης  και  έγκριση  υποβολής  πρότασης  με  τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΛΕΓΧΟΥ-ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ TOY ΔΗΜΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ » στα πλαίσια της με αρ. πρωτ. 111588/Π151 (Κωδικός πρόσκλησης 2.17) πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2.
4.    Έγκριση  Μελέτης  και  έγκριση  υποβολής  πρότασης  με  τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΤΑΦΗΣ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ TOY ΔΗΜΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ » στα πλαίσια της με αρ. πρωτ. 112396/Π153 (Κωδικός πρόσκλησης 4.12) πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4.


Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας για θερμαινόμενους χώρους φιλοξενίας στα νησιά.

        Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και  την      παραθέτουμε. Προφανώς έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση με το δήμαρχο για την επιλογή των χώρων.  Εμάς μας γεννήθηκε η απορία: Είναι δυνατόν ο  Δημοτικός παιδικός σταθμός σε ώρες λειτουργίας του, να λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας;                                     



     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


             Θερμαινόμενοι χώροι Φιλοξενίας στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων


Για την περίοδο χαμηλών θερμοκρασιών (κάτω από 4 βαθμούς Κελσίου), σε συνεργασία με τους Δήμους, καθορίστηκαν οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν για την προστασία τους οι πολίτες, στις αναφερόμενες ώρες:


Ύδρα
  • Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όλο το 24ωρο.
  • Πρώην Μαγειρεία Σχολής Α.Ε.Ν. όλο το 24ωρο.
  • Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», όλο το 24ωρο.

Σαλαμίνα
  • Αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη,  08.00-23.00.
  • Αίθουσα Δημ. Συμβουλίου Δημ. Ενότητας Αμπελακίων,  08.00-23.00

Κύθηρα
  • Δήμος Κυθήρων,  08.00-20.00.
  • Λύκειο Κυθήρων, 08.00-20.00.
  • Γυμνάσιο Κυθήρων, 08.00-20.00.
  • Δημοτικό Σχολείο Χώρας, 08.00-20.00.
  • Κυθηραϊκός Σύνδεσμος, 08.00-20.00.
  • Δημοτικό Σχολείο Καρβουνάδων, 08.00-20.00.
  • Δημοτικό Σχολείο Ποταμού, 08.00-20.00.
  • Πολιτιστικό Κέντρο Ποταμού, 08.00-20.00.
  • Νηπιαγωγείο Λιβαδιού, 08.00-20.00.
  • Πολιτιστικό Κέντρο Φρατσίων, 08.00-20.00.

Αγκίστρι
  • Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλοχωρίου, 08.00-20.00.
  • Δημοτικό Ιατρείο Μεγαλοχωρίου, 08.00-20.00.

Πόρος
  • Χατζοπούλειος Βιβλιοθήκη Πόρου, 08.00-20.00

Αίγινα
  • Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 08.00-15.00.
  • Δημοτικά Σχολεία Αίγινας, 08.00-15.00.
  • Γυμνάσια , 08.00-15.00.
  • ΕΠΑΛ Αίγινας, 08.00-15.00.
  • Λύκειο Αίγινας, 08.00-15.00.
  • Δημοτικά Καταστήματα Αίγινας, 00-15.00.
  • Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, 08.00-15.00.
  • Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, 08.00-15.00.
  • Κέντρο Υγείας Αίγινας, 08.00-15.00.

Σπέτσες
  • Δήμος Σπετσών, 07.30-20.00.
  • Καποδιστριακή Πνευματική Στέγη, 08.00-20.00.
  • Αγροτικό Ιατρείο, 07.30-20.00.
  • Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, 07.30-20.00.
  • Αίθουσα «Καίτη Αντωνιάδου», (ΚΕΠ) 07.30-20.00.

Τροιζηνία
  • Αίθουσα Δημ. Συμβουλίου Μεθάνων, 08.00-20.00.
  • Δημοτικό Κατάστημα Τροιζηνίας, 08.00-20.00.
  • Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Γαλατά, 13.30-20.00.
  • Κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων Τροιζηνίας, 08.00-20.00.
  • ΚΕΠ Μεθάνων Λουτρόπολη, 07.30-15.00.
  • Αγροτικό Ιατρείο Μεθάνων Λουτρόπολη, 08.00-20.00.



Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών.

Συνεδριάζει σήμερα την 10ην του μηνός Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00  το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών , σε τακτική Συνεδρίαση, μ εθέματα  ημερήσιας διάταξης:

1.    Έγκριση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σπετσών έτους 2014 (Προϋπολογισμός και στοχοθεσία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σπετσών έτους 2014).
2.    Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Σπετσών (Δ.ΕΠ.Α.Σ) που τελεί υπό εκκαθάριση και συγκεκριμένα, έγκριση Ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2012 (Τρίτης Περιόδου Εκκαθάρισης από 1 Ιανουαρίου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2012) και των πεπραγμένων των εκκαθαριστών.
3.    Διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου έξωθεν ιδιοκτησίας Λοβέρδου Ελευθερίας στο Ο.Τ. 235 περιοχή Αγ. Μάμμα, κατόπιν αιτήσεώς της με ιδίες δαπάνες.
4.    Επαύξηση ισχύος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αρτοποιείου Καλύβα Γεωργίου.
5.    Δεντροφύτευση κοινοχρήστων χώρων :
α) Στην περιοχή Π. Λιμάνι κατόπιν αιτήσεως κ. Αρδίτη Ιλεάνας και
β) Στην περιοχή Π. Λιμάνι κατόπιν αιτήσεως κ. Μέξη Παναγιώτη.
6.    Τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων έξωθεν κατοικίας και εντός κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή Αγ. Μαρίνας κατόπιν αιτήσεως κ. Κουρμπέτη – Παπαθάνου Ελένης με ιδίες δαπάνες.
7.    Τοποθέτηση μεταλλικής στάσης μοτοποδηλάτων εντός κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή Π. Λιμάνι κατόπιν αιτήσεως κ. Καμμένου Νικόλαου & Μιγγίνα Σταύρου με ιδίες δαπάνες.
8.    Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων αόριστης διάρκειας και χορήγηση παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το 2014 στο κατάστημα «Σνακ Μπαρ – Καφετέρια εποχιακής λειτουργίας» με την επωνυμία «ΚΑΙΚΙ» της «Κ. Παυλόπουλος & Σία Ο.Ε.» στην περιοχή Σχολές Σπετσών».
9.    Χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «Mamas» του κ. Συμεών Βορεάκου.
10. Προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης μαζικής εστίασης – πρόχειρου γεύματος (ζεστής & κρύας κουζίνας» του κ. Καστριώτη Δημήτριου στην περιοχή Ανάληψη.
11. Διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση υπηρεσιών για παροχή γευμάτων πυροσβεστών κατά τη θεομηνία της 13ης – 14ης Νοεμβρίου 2013.
12. Διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ειδών διαβίωσης για τις άπορες οικογένειες του νησιού μας, στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων 2013.
13. Διάθεση πίστωσης και απευθείας ανάθεση προμηθειών και υπηρεσιών για εορταστικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων 2013, & Πρωτοχρονιάς – Φώτων 2014.
14. Περί καθορισμού όρων  χρήσης της Καποδιστριακής Στέγης Σπετσών.
15. Αποδοχή ποσού 6.672,67 € για λειτουργικές δαπάνες σχολείων & σχολικό τροχονόμο (Β’ εξάμηνο 2013).
16. Αποδοχή δωρεών 2.000,00 € για δαπάνες εκδηλώσεων «ΑΡΜΑΤΑ 2013».
17. Αποδοχή ποσού 125.000,00 € για υδροδότηση του Δήμου με υδροφόρα πλοία (δ’ δόση).
18. Πηγή χρηματοδότησης της μελέτης διαμόρφωσης και λειτουργίας παιδικών χαρών για εκτέλεση προϋπολογισμού 2014.
19. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών έτους 2013.