Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκληση της Ένωσης Σπετσιωτών στον εορτασμό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στον Πειραιά.

Προς τα μέλη της Ένωσης Σπετσιωτών, τους συμπατριώτες και τους φίλους του νησιού μας
                ΘΕΜΑ: Εορτασμός Ι. Μνήμης των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων
Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, η ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΩΝ θα τιμήσει την Ιερή Μνήμη των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, Ιωάννου, Νικολάου & Σταματίου, οι οποίοι, τον Φεβρουάριο του 1822 στη Χίο, υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο, όταν αρνήθηκαν να προδώσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη.

Η Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία θα τελεστεί στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς, ώρα 9,00.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Ναού & η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσής μας.

Ο Πρόεδρος & τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εορτή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σπετσιωτών
Ο Πρόεδρος Κώστας Ν. Κουλαλόγλου, η Γεν. Γραμματέας Θεώνη Θ. Μαθιού-Ορφανού

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Οι Τραπεζικοί Λογαριασμοί του Δήμου.

κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Δαμδημόπουλος, είπε πως από το 2012 είχε υποβάλλει στο Δήμαρχο ερώτημα σχετικά με το πόσους τραπεζικούς Λογαριασμούς έχει ο Δήμος Σπετσών. Ο Δήμαρχος εγγράφως του είχε απαντήσει πως έχε ι" έναν για τη μισθοδοσία των Υπαλλήλων  και έναν κανονικό".
Χθες λοιπόν ο κ. Δαμδημόπουλος, ανέφερε τους αριθμούς άλλων 5 Τραπεζικών Λογαριασμών  και ρώτησε να του πει ο Δήμαρχος, αν αυτοί οι Λογαριασμοί είναι του Δήμου Σπετσών.
Ο Δήμαρχος απάντησε πως θα ρωτήσει την ταμειακή Υπηρεσία και θα του απαντήσει.
Μάλιστα κάποιος  εξωθεσμμικός  υποστηρικτής, παρεξηγήθηκε από την ερώτηση και παρενέβη γιατί θεώρησε πως η ερώτηση αυτή θέτει σε αμφισβήτηση την απάντηση που είχε δώσει ο δήμαρχος τότε.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο

Αύριο  την 22ην του μηνός Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 19.30 θα συνεδριάσει σε τακτική Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σπετσών με θέμα:

1.    Περί κοινοχρησίας του χώρου που περιβάλλεται από τα Ο.Τ. : 362-363-364-365-366-370.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Γιατί δεν γίνεται ο ισολογισμός του 2011;

Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

Ενώ τελειώνει η τετραετία της Δημοτικής Αρχής, δεν έχει γίνει ισολογισμός για κανένα από τα έτη , από το 2011.
 Η δικαιολογία πως έπρεπε να ολοκληρωνόταν  πρώτα η απογραφή και μετά να γινόταν ο ισολογισμός του 2011 ,τελείωσε  μετά την ολοκλήρωση της απογραφής πριν λίγους μήνες.
Το θέμα είναι πως δεν μπορεί να γίνει ο ισολογισμός του 2011,(και των επόμενων ετών στη συνέχεια)  διότι  έχουν εκταμιευτεί παράνομα από το λογαριασμό του Δήμου  τεράστια ποσά.

Αυτό το έχουμε επισημάνει και το λέμε υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου.

Δυστυχώς όμως καμία ευθιξία από την πλευρά του δημάρχου και της συμπολίτευσης δεν έχουμε δει.
Το 2010 ο νυν δήμαρχος και τότε αντιδήμαρχος, παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου επικαλούμενος ευθιξία για  μια ξύλινη εξέδρα που στήθηκε στο παλιό λιμάνι. Τώρα ως δήμαρχος , καμία ευθιξία δεν έχει;


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Τα εντάλματα κι ο δρόμος που είχε τη δική του ιστορία.

της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε δημοσιεύσει  άρθρα σχετικά ,τόσο με τα χρήματα του δρόμου Δεξαμενη -Ανάληψη, για τα οποία  έχουμε αποδείξει με απλή αριθμητική  ότι από το τέλος του 2011 δεν υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου,("Τί γίνανε οι 584.103 Ευρώ;"                                          http://tora-i-pοte.blogspot.gr/2013/09/584103.html ) , όσο και με το ίδιο το έργο το οποίο ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε χρηματοδότηση και ανάδοχο ("Νέα παράταση του έργου Δεξαμενή-Ανάληψη".
http://tora-i-pote.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7556.html )

Απάντηση καμία δεν έχουμε πάρει στα όσα έχουμε πει.
Στο τελευταία Συνεδρίαση της 15ης  Ιανουαρίου, ο κ. Μέξης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως  με έγγραφη αίτησή του προς το Δήμαρχο Σπετσών , που έχει πρωτοκολληθεί στις 07.11.2013, με αριθμό 5116, ζητά αντίγραφα χρηματικών ενταλμάτων και των  αντίστοιχων επιταγών  αξίας 563.226,36 Ευρώ  και δεν του έχουν δοθεί, παρότι έχουν περάσει δυο μήνες.Στην αίτησή του αναφέρει συγκεκριμένα ποιων χρηματικών ενταλμάτων ζητά αντίγραφα, δηλαδή αναφέρει τον αριθμό του κάθε εντάλματος  την ημερομηνία του , το ποσόν που αντιστοιχεί σ'αυτό,τον δικαιούχο και την προέλευση του ποσού, δηλαδή αν είναι από έκτακτα ειδικευμένα( επιχορηγήσεις) ή από από τακτικά έσοδα.Πρόκειται συνολικά για 9 χρηματικά εντάλματα, 5 από έκτακτα ειδικευμένα και 4 από τακτικά..Εξήγησε δε, ότι τα θέλει προκειμένου να αποδείξει πως τα χρηματικά εντάλματα αυτά που τα εμφανίζουν  ως εξοφλημένα, είναι ανεξόφλητα, πρόκειται δηλαδή  για μια εικονική  πληρωμή του ποσού αυτού που  εμφανίζουν πως  έγινε το 2012,  προκειμένου να καλύψουν  το έλλειμμα που θα φαινόταν στο χρηματικό υπόλοιπο , αυτό που έχουμε αναφέρει για το 2011 και αντιστοιχεί στα χρήματα του δρόμου Δεξαμενή-Ανάληψη και κάτι παραπάνω. Όπως είπε, "καλύψατε το έλλειμμα στο χρηματικό υπόλοιπο εικονικά με τα χρήματα του μεταφορέα του νερού".

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα θέμα που συζητήθηκε  ήταν η διακοπή του έργου Δεξαμενή-Ανάληψη, με το σκεπτικό ότι αφού θα σκαφτεί ο δρόμος για το αποχετευτικό,να μην γίνει ο δρόμος και  ξανασκαφτεί. Εμείς διαφωνήσαμε με τον όρο "διακοπή"και προτείναμε να ξαναδώσουμε αναβολή στον ανάδοχο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με δυνατότητα  εκ νέου παράτασής της αν χρειαστεί. Είπαμε πως δεν είναι δυνατόν να πάρουμε μια τέτοια απόφαση για το έργο αυτό, τη στιγμή που υπάρχουν αναπάντητα από τη μεριά του δημάρχου ζητήματα σχετικά με τα χρήματα του έργου.
Τα χρήματα του έργου είναι " έκτακτα ειδικευμένα" δηλαδή  έχουν δοθεί για το συγκεκριμένο έργο και όσο  το έργο αυτό δεν γίνεται δεν μπορούν  να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό.

Το πρώτο που οφείλει να κάνει είναι ισολογισμό του 2011 και στη συνέχεια του 2012 και του 2013, όπως επιβάλλει ο Νόμος.
Για τέτοια σοβαρά ζητήματα απαιτούνται απαντήσεις συγκεκριμένες, όχι αοριστολογίες του τύπου "όλα είναι δημοσιονομικά εντάξει'ή "η αντιπολίτευση  μας κατηγορεί άδικα".
Τα αιτήματα της αντιπολίτευσης είναι σαφή και συγκεκριμένα για συγκεκριμένα στοιχεία και οι "καταγγελίες"ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σαφείς και  συγκεκριμένες .Πιο σαφείς και πιο συγκεκριμένες δεν γίνεται.
Και κάτι άλλο:
Σε λίγους μήνες τελειώνει η θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Είναι δυνατόν να μην έχει κάνει ισολογισμό ούτε του πρώτου χρόνου της ;

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πανηγυρίζει η ενορία του Αγίου Αντωνίου


Απόψε τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός , χοροστατούντος  του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Εφραίμ  στον ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου. Αύριο θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το βιντεάκι είναι από  τη λιτή.

 http://youtu.be/DcCsxKXqC_M

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα 15 του μηνός Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 18.00 θα γίνει τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.  "  Οικονομικός απολογισμός Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σπετσών από 16/11/2011 έως 31/12/2012.
2.    Οικονομικός απολογισμός Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σπετσών από 16/11/2011 έως 31/12/2012.
3.    Αποδοχή ποσού 1.890,36 € για καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων από 1/9/2013 έως 31/12/2013.
4.    Αποδοχή ποσού 4.480,00 € από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2013 Δήμου Σπετσών.
5.    Προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ζεστής & κρύας κουζίνας) της «Ιορδάνης Ρούσσος & Σία Ο.Ε.» στην περιοχή Αγ. Μάμμας.
6.    Έγκριση υποβολής πρότασης (τεχνικού δελτίου προτεινόμενης πράξης) με τίτλο: «Διαχείρηση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη Δήμου Σπετσών» στο Ε.Π.: «Ψηφιακή σύγκλιση», πρόσκληση 59 – «Ψηφιακές υπηρεσίες Δήμων».
7.    Διακοπή της κατασκευής του έργου «Αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση οδού από Περιοχή Δεξαμενή έως Ανάληψη Δήμου Σπετσών», έως την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης και χορήγηση εύλογης παράτασης προθεσμίας εργασιών.
8.    Έγκριση αδειών εκσκαφής σε οδούς του Δήμου Σπετσών.
9.    Κατασκευή μικρής οδικής γέφυρας για την σύνδεση ιδιοκτησίας κ. Καλαντζάκου με την πόλη των Σπετσών κατόπιν αιτήσεώς του και με ιδίες δαπάνες."


Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Υπό βροχήν ο αγιασμός των υδάτων.


Η βροχή που έπεφτε από το πρωί, δυσκόλεψε τις συνθήκες για την εφαρμογή του προγράμματος του αγιασμού των υδάτων. Παρότι ο κόσμος που κατέβηκε ήταν λιγότερος από άλλες χρονιές, ο κακός καιρός δεν ματαίωσε τον αγιασμό των υδάτων στο"πηγάδι του Σταυρού" και στη συνέχεια στη θάλασσα. Πολλοί ήταν οι νέοι και τα παιδιά που έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό, που τελικά τον έπιασε ο Μιχάλης Βρονταμίτης από την ενορία του Αγίου Ιωάννου. Να είναι καλά όλα τα παιδιά που τόλμησαν να πέσουν στα χειμωνιάτικα νερά και να έχουν όλα την ευλογία του Σταυρού στη ζωή τους.


Το βιντεάκι από τη ρίψη το τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
http://youtu.be/r9OAX3W6PXs