Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών.

Την 27η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2014, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18.00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.  Απευθείας ανάθεση και διάθεση πίστωσης για τουριστική προβολή του νησιού μας.
2.  Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης και καθορισμός τιμήματος για τους έχοντες το δικαίωμα της χρήσης άνευ δημοπρασίας.
3.  Παραχώρηση χρήσεως κοινοχρήστων χώρων.
4.  Τροποποίηση αδειών καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων κατόπιν παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για τοποθέτηση μοτοποδηλάτων.
5.  Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Παλιό Λιμάνι κατόπιν αιτήσεως του κ. Αλέξανδρου Λέτσα, με ίδιες δαπάνες.
6.  Προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος στην κ. Ευαγγελία Καραλή, στην περιοχή Παλιό Λιμάνι.
7.  Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και χορήγηση παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για  το 2014 στο κατάστημα «Καφετέρια – Μπαρ», της «Λιτσόπουλος Γ. – Παπαιωσήφ. Δ. Ο.Ε.» στην περιοχή Κουνουπίτσα Σπετσών.
8.  Χορήγηση παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για  το 2014 στην Επιχείρηση μαζικής εστίασης , παρασκευής και διάθεσης πρόχειρου γεύματος και επιχείρηση αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών, της «Faster E.Π.Ε», στην περιοχή Παλιό Λιμάνι Σπετσών.

9.    Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος  (περιποίησης ποδιών/χεριών) στην κα Δημητριάδου Μάρω, εκπρ. για τις εργασίες του υποκαταστήματος στην Ελλάδα της HEXXI LTD.

10. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος  (κομμωτήριο) στην κα NJOFTIME CAUSHAJ στον Αγ. Μάμμα Σπετσών.

11. Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για την επιχείρηση αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών του κ. Κιώφου Μιχαήλ.

12. Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το κατάστημα Σνακ Μπαρ – Εστιατόριο της Αφοί Ι. ΣΥΡΜΑ Ο.Ε.

13. Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το κατάστημα Σνακ Μπαρ του κ. Σπ. Μιχαλάκη, στην περιοχή Κουνουπίτσα.

14. Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το κατάστημα Καφετέρια - Σνακ Μπαρ της κας Αργ. Μπεζάτη, στο Π. Λιμάνι Σπετσών.

15. Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το κατάστημα Αναψυκτήριο του κ. Βασ. Βελούδη, στο Π. Λιμάνι Σπετσών.
16. Οικονομικός απολογισμός Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σπετσών από 16/11/2011 έως 31/12/2012.
17. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών έτους 2014.
18. Αποδοχές ποσών.
19. Απευθείας ανάθεση και διάθεση πίστωσης για εορταστικές εκδηλώσεις Αποκριάς 2014.


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εμπορικός Σύλλογος:Η παρέμβασή του για το παρεμπόριο και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας .



Την Παρασκευή το απόγευμα το Προεδρείο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Σπετσών, συναντήθηκαν με  το Δημοτικό Συμβούλιο  και  συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το παρεμπόριο.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Ιάσων  Ορλάνδος, είπε πως ο Εμπορικός κόσμος του νησιού μαστίζεται από την Οικονομική κρίση και από το παρεμπόριο. Οι έμποροι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες  και  έχουν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των παρεμπόρων  που έρχονται από απέναντι.
Ο Εμπορικός Σύλλογος , είπε, είναι παρών και βοηθά όποτε του ζητηθεί από το Δήμο, και ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.
Έθεσε επίσης και το θέμα των λαϊκών αγορών, για τις οποίες , είπε, δεν ζητά να καταργηθούν , αλλά να λειτουργούν με τις προβλεπόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις, δηλαδή να μπαίνουν στο νησί και να πωλούν μόνον οι παραγωγοί που έχουν άδεια πώλησης των προϊόντων τους και ζήτησε να περιοριστεί η λειτουργία τους στη μία μέρα την εβδομάδα, διότι οι μέρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών, καθορίζονται με πληθυσμιακά κριτήρια και δεν είναι δυνατόν στις Σπέτσες να λειτουργεί  3 φορές την εβδομάδα, όταν σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό λειτουργεί 1 φορά .
 Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούν αυτά τα μέτρα περιορισμού του παρεμπορίου να αστυνομευτούν. παρών ήταν και ο διοικητής του Α.Τ. και εκπρόσωπος του λιμενάρχη Σπετσών.

Την Κυριακή το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος έκοψε την πίτα του στο Ποσειδώνιο  και τίμησε με τη "χρυσή μέλισσα", το ετήσιο βραβείο καλού επιχειρηματία τον κ. Μανώλη Βορδώνη, για το Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο  και τις δραστηριότητες που διοργάνωσε ( Ρεγκάτα, Spetses mini Marathon κλπ)με μεγάλη επιτυχία και αντίκτυπο στην προβολή του νησιού και την προσέλκυση επισκεπτών  .

Ο ίδιος ο κ. Βορδώνης μίλησε και τόνισε πως οι διοργανώσεις αυτών των  εκδηλώσεων
λειτούργησαν προς την κατεύθυνση  της καλλιέργειας του ομαδικού πνεύματος και της αναβίωσης της παράδοσής μας.


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες  μου

Σπετσιώτισσες και Σπετσιώτες

Στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές,  διεκδίκησα για πρώτη φορά την ψήφο σας, ως υποψήφια δήμαρχος, με ειλικρινή επιθυμία να συμβάλλω στην πρόοδο και στο καλό του τόπου μου στον οποίο ζω και τον οποίο αγαπώ.
Η ανταπόκρισή σας ήταν πολύ ενθαρρυντική  και η  ψήφος σας με τοποθέτησε στη θέση της αντιπολίτευσης,  από όπου αγωνίστηκα   με αξιοπρέπεια ,προασπίζοντας το συμφέρον  του Δήμου μας και των Δημοτών μας.
Με πλήρη συναίσθηση  πως η εποχή μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής  στη μετριότητα, την ολιγωρία και την κακοδιαχείριση,  επειδή  κάθε χαμένη ευκαιρία,    καθορίζει το μέλλον  των παιδιών μας και των νέων ανθρώπων, και με γνώση των προβλημάτων του τόπου,
Με διάθεση να αγωνιστώ με όλη μου τη δύναμη  για τον τόπο μας και έχοντας δίπλα μου  συνεργάτες, τόσο    νέους ανθρώπους  που ήταν συνοδοιπόροι μου από την αρχή, όσο  και εμπειρότερους  , ανθρώπους  άξιους, με τους οποίους  συνεργάστηκα  στην πορεία , και με τους οποίους είναι δοκιμασμένη η δυνατότητα συνεργασίας μας για το καλό του τόπου,
Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου  για τη θέση της Δημάρχου για τις προσεχείς  Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και ζητώ τη στήριξή σας και την πλαισίωσή μας.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ-ΚΟΥΜΠΗ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Εξαιρούνται οι αλλοδαποί από τις δημοτικές εκλογές.

Πηγή: tsantiri.gr
         axortagos.gr
          mellon.gr

Kαταργούνται οι διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» που αφορούν τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορά και τους πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής.
Σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών, η κατάργηση των διατάξεων των άρθρων 14-21 του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) επέρχεται προς συμμόρφωση σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που τις έκρινε αντισυνταγματικές.
Σύμφωνα με την απόφαση 460/2013 του ΣτΕ, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι συνδέεται μόνο με τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, και επομένως δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, παρά εφόσον υπάρξει συνταγματική
- See more at: http://www.tribune.gr/greece/news/article/3938/exerounte-allodapi-apo-tis-dimotikes-ekloges.html#sthash.bgjmy3t1.dpuf

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Από τον εορτασμό των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στις Σπέτσες.

Με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εφραίμ και προσκεκλημένων  ιερέων από άλλες περιοχές. Λιτανεία δεν έγινε "λόγω καιρού", παρότι δεν έβρεχε. Ο Εμπορικός  Σύλλογος Σπετσών πανηγύρισε και τίμησε τους αγίους με άρτους και με κεράσματα γλυκών και ποτού στο τέλος της Θείας λειτουργίας.






Από τον εορτασμό των τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων από την Ένωση Σπετσιωτών.

Η Ένωση των απανταχού Σπετσιωτών, γιόρτασε πανηγυρικά και τίμησε τη μνήμη των 3 Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον  Πειραιά, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, καθώς φαίνεται από τις φωτογραφίες.
Ευχόμαστε  στα μέλη και τους  φίλους της Ένωσης να είναι πάντα καλά και να γιορτάζουν τους προστάτες αγίους μας.



Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κι άλλος Τραπεζικός Λογαριασμός του Δήμου

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απών ο Δήμαρχος κι έτσι δεν  δόθηκε η απάντηση στο ερωτημα που είχε θέσει ο κ. Δαμδημόπουλος για τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Δήμου ο οποίος εν τω μεταξύ  εμφάνισε χθες ,  κι έναν ακόμα Τραπεζικό Λογαριασμό, εκτός από τους άλλους, για τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις.
Ο κ. Πάτραλης , πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε σε σχετική αναφορά στο θέμα και στο ότι οι λογαριασμοί αυτοί  ανοίχτηκαν παράνομα, χωρίς σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ότι ανάμεσα στους λογαριασμούς αυτούς που έχουν ανοιχτεί , υπάρχουν και δύο λογαριασμοί που έχουν ανοιχτεί από τους υπολόγους των ενταλμάτων προπληρωμής και σύμφωνα με ένα βασιλικό διάταγμα του 1959 οι υπόλογοι για τα εντάλματα προπληρωμής δεν μπορούν να έχουν στην τσέπη τους τα εντάλματα προπληρωμής και είναι υποχρεωμένοι να τα καταθέσουν σε βιβλιάριο που έχει και το όνομά τους. Αυτή η απάντηση του προέδρου ζητήσαμε να καταγραφεί στα πρακτικά , περαιτέρω σχόλια περιττεύουν .

"Ισόβια σε ζευγάρι για το «θρίλερ των Σπετσών»


Στο www.tovima.gr δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο:

Καταδίκη για ανθρωποκτονία ναυτικού παρότι δεν έχει αποκαλυφθεί η σορός του
Ισόβια σε ζευγάρι για το «θρίλερ των Σπετσών».
Μια νέα υπόθεση καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να έχει βρεθεί η σορός του θύματος αναδεικνύεται στα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Υστερα από τις υποθέσεις του Αλεξ στη Βέροια, του επιχειρηματία Θανάση Κοροπιώτη και άλλες, το Κακουργιοδικείο του Πειραιά καταδίκασε σε ισόβια έναν 56χρονο ιδιώτη και την 41χρονη

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

Στις 18.00μ.μ.σήμερα, θα Συνεδριάσει το Δ.Σ. Του Δήμου Σπετσών , με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.  Αναμόρφωση προυπολογισμού Δήμου Σπετσών έτους 2014 .
2-11. Ορισμός μελών διαφόρων Επιτροπών.
12-16. Συγκρότηση διαφόρων Επιτροπών.

17.    Επιχορήγηση Δήμου Σπετσών στον «Α.Ο. Μπουμπουλίνα», για τη διεξαγωγή τριήμερου αθλητικού τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου – μπάσκετ από 14/2/14 έως 16/2/14.
18.    Περί ανάκλησης ή μη της άδειας λειτουργίας της «επιχείρησης αναψυχής και προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών» του κ. Κιώφου Μιχαήλ, στην περιοχή Δώδεκα Μαγαζιά Σπετσών.
19.    Περί ανάκλησης ή μη της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Σνακ Μπαρ – Οβεληστήριο» του κ. Σιλβέστρου Κ. στην περιοχή Παλιό Λιμάνι Σπετσών.
20.    Περί ανάκλησης ή μη της άδειας λειτουργίας της «επιχείρησης αναψυχής – μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος» της «Γ. Τομπαζιάδης – Δ. Καλοσκάμης & Σία Ο.Ε.» στην περιοχή Παλιό Λιμάνι Σπετσών.
21.    Περί ανάκλησης ή μη της άδειας λειτουργίας του καραστήματος «Εστιατόριο» της «Μεσογειακά Αστικά Ακίνητα Ε.Π.Ε.», στην περιοχή Παλιό Λιμάνι Σπετσών.
22.    Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων ενός έτους και χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το έτος 2014 στο κατάστημα «Εστιατόριο – Οβεληστήριο» με την επωνυμία «Cocatoo» της «Αφοί Δ. Τσαμπά Ο.Ε.» στην πετριοχή Ντάπια.
23.    Ανανέωση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων αόριστης διάρκειας και χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το έτος 2014 στο κατάστημα « Καφετέρια – Μπαρ» του κ. Γκίκα Κων/νου, στην περιοχή Αγ. Μάμμας.
24.    Κατασκευή μικρής οδικής γέφυρας για την σύνδεση ιδιοκτησίας κ. Καλαντζάκου με την πόλη των Σπετσών κατόπιν αιτήσεώς του και με ιδίες δαπάνες.
25.    Τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων έξωθεν κατοικίας και εντός κοινοχρήστου χώρου στην περιοχή Αγ. Μαρίνας κατόπιν αιτήσεως κ. Κουρμπέτη – Παπαθάνου Ελένης με ιδίες δαπάνες.
26.  Καθορισμός παράτασης προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση οδού από Περιοχή Δεξαμενή έως Ανάληψη Δήμου Σπετσών».
27. Εγκατάσταση αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού στη νησίδα Φαλκονέρα.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τα έργα αποκατάστασης της θεομηνίας.

Έχουμε ήδη δημοσιεύσει πόσο κόστισε η αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία. Μιλάμε για ζημιές σε δρόμους, πλατείες , γεφύρια κλπ.
Λοιπόν συνοψίζουμε: Για την πληρωμή των έργων αποκατάστασης που έγιναν με απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου ξοδεύτηκαν, 35.000 με τις οποίες μας επιχορήγησε το Υπουργείο Εσωτερικών,συν 36.000  που αποδεσμεύτηκαν από τον κωδικό της Πολιτικής προστασίας, ποσόν που είχε απομείνει από προηγούμενη επιχορήγηση από την εποχή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, συν 50.000 που δόθηκαν από τον κ. Σπύρο Νιάρχο,Σύνολον 121.000 Ευρώ. Τόσα χρεώθηκε  ο καθαρισμός και η αποκατάσταση δρόμων πλατειών ρεμάτων από τη θεομηνία.  Χώρια η αποκατάσταση του γεφυριού του Μαθιού, το κόστος της οποίας ανέλαβε ο κ. Ανδρέας Μαρτίνος.

Όλα αυτά , όπως ήδη είχαμε γράψει, χωρίς να έχει κρατήσει ο Δήμος "λογαριασμό", δηλαδή αναλυτικές καταστάσεις για το πόσα μεροκάματα, πόσα δρομολόγια, πόσες μέρες, ποιοι και πότε. Όλο αυτό το έργο καλύφθηκε λοιπόν. Δεν δικαιολογείται άλλωστε με τόσα χρήματα να μην καλύφθηκε .

Την Πέμπτη  μετά τις 10.00 π.μ. μας επιδόθηκε πρόσκληση έκτακτης σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής για το μεσημέρι της ίδιας μέρας  με θέμα :
Ορισμό Επιτροπής καταγραφής ζημιών από ανωτέρα βία  για τα κάτωθι έργα:
 Α. "Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης Περιφερειακού δρόμου Ν. Σπετσών και άρση επικινδυνότητας σε βλαβέντα από θεομηνίες  τμήματα οδού".
Β. "Αποκατάσταση τσιμεντόστρωσης οδού από Δεξαμενής έως Ανάληψη".
Γ. "Ανάπλαση Ιχθυαγοράς , πλατείας Λιμεναρχείου και πέριξ δρομίσκων του ιστορικού κέντρου του παραδοσιακού οικισμού της Ν. Σπετσών".

Βλέποντας τα "χαρτιά"που συνοδεύουν τα θέματα, διαπιστώσαμε πως πρόκειται για το εξής :

Ο εργολάβος  Μ.Λαζάρου και οι Συνεργάτες του Ε.Ε. με αίτησή τους προς την Περιφέρεια, ζητούν να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν από τη θεομηνία στα έργα τους :


Α , "Αποκατάσταση τσιμεντόστρωσης  οδού από δεξαμενή έως Ανάληψη Ν. Σπετσών", με το ποσόν των 26.852,13 Ευρώ.
Β."Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης περιφερειακού δρόμου Ν. Σπετσών και άρση επικινδυνότητας  σε βλαβέντα από θεομηνίες τμήματα αυτού" μετο ποσόν των  56.734,98 Ευρώ.
Γ."Ανάπλαση Ιχθυαγοράς Πλατείας Λιμεναρχείου και πέριξ δρομίσκων του Ιστορικού κέντρου του παραδοσιακού οικισμου της Νήσου Σπετσών" με το ποσόν των 17.035,50 Ευρώ.

Συνολικό ποσόν αποζημίωσης 100.000 Ευρώ.
Κι αυτά για έργα που επί της ουσίας δεν είναι σε εξέλιξη.
Ο δρόμος Δεξαμενή-Ανάληψη, μόλις στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να διακοπεί. Δεν έχει καν ξεκινήσει. Ποια βλάβη υπέστη ο εργολάβος σ'αυτό;
Στον  Περιφερειακό δρόμο , για ένα βράχο που έπεσε κι ένα γύρο που έκανε ένα  φορτωτάκι , απαιτεί  56.734,98 Ευρώ.( που ήδη είναι  αποκαταστημένες από το Δήμο και πληρωμένες  από άλλους πόρους οι ζημιές αυτές).
Το έργο της Ανάπλασης της Ιχθυαγοράς κλπ. ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί, έχει πληρωθεί στον κατασκευαστή, και εκτός αυτού οι βλάβες  αποκαταστάθηκαν και πληρώθηκαν ήδη και αυτές από άλλους πόρους που προαναφέραμε παραπάνω.
. Δηλαδή για το έργο που ήδη έχει γίνει και έχει καλυφθεί η δαπάνη του από άλλους πόρους, τώρα καλούμαστε να εγκρίνουμε επιτροπή για να καταγράψει ,να αποκαταστήσει
και να πληρώσει τις ζημιές, τις αποκαταστημένες και πληρωμένες.

 Ρωτάμε: τα χρήματα αυτά, οι 100.000 Ευρώ, πού θα πάνε και γιατί;
Γιατί η Περιφέρεια δεν τα δίνει στο Δήμο Σπετσών να επιδοτήσει την Πολιτική προστασία , να μπουν δηλαδή ως έκτακτα ειδικευμένα στο ταμείο του Δήμου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ( θεομηνίες κλπ;)
Ή  , γιατί με τα χρήματα αυτά δεν αποζημιώνει του πληγέντες, επιχειρηματίες και πολίτες, από τη θεομηνία;

Πώς εισηγήθηκε και ψηφίστηκε από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που πλειοψήφισαν, κάτι τόσο προκλητικό, ειδικά στις μέρες μας ;

Σε μια Ελλάδα που καταρρέει επειδή με κόλπα το δημόσιο χρήμα επί σειρά ετών δεν πήγαινε στα έργα για τα οποία προοριζόταν ,αλλά σε τσέπες, σε μια εποχή που πρέπει να αξιοποιούμε για το κοινό συμφέρον όχι μόνο το Ευρώ αλλά και το λεπτό, εμείς δεν συναινούμε σε τέτοιες μεθοδεύσεις .
Τα μέλη της αντιπολίτευσης  στην Οικονομική Επιτροπή, ( Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή, αντιπρόεδρος και Νικόλαος Μέξης, μέλος) αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε την Επιτροπή αυτή και να συναινέσουμε  με την ψήφο μας σε μια "πληρωμή" ενός πληρωμένου και εκτελεσθέντος ήδη έργου.

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.