Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Το τηλέφωνο του εκλογικού μας κέντρου.

Ο αριθμός τηλεφώνου του εκλογικού μας κέντρου, που είναι στο Σινέ Μαρίνα , είναι 22980 77159

Με πολιτικό λόγο.

Στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου μιλήσαμε για πολιτικό πολιτισμό.
Πώς τον αντιλαμβανόμαστε;
Κυρίως ως αντιπαράθεση με πολιτικό λόγο και πολιτικά επιχειρήματα, χωρίς χτυπήματα κάτω απ'τη μέση και λασπολογία.Χωρίς εκβιασμούς , εκφοβισμούς και άλλα αθέμιτα μέσα.

Εμείς κρατάμε την ψυχραιμία μας και πιστεύουμε πως  οι πολίτες στις μέρες μας δεν ανέχονται συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Το χθεσινό περιστατικό με την απομάκρυνση της κυρίας Ανθής Παπανικολάου-Στεφάνου από το πολυδύναμο ιατρείο των Σπετσών όπου εθελοντικά και αμισθί   συνέχιζε και μετά τη συνταξιοδότησή της  να προσφέρει τις Υπηρεσίες της στο χώρο που εργαζόταν επί 40 χρόνια,είναι πέρα από κάθε λογική.

Για την προσφορά της αυτή, ο Δήμος είχε τιμήσει , μετά από δική μας πρόταση την κυρία Παπανικολάου με μετάλλιο. Τα μετάλλια , αν δεν συνοδεύονται από ανάλογες συμπεριφορές ,αποτελούν εμπαιγμό.
Η δικαιολογία του Δ/ντή του πολυδύναμου ιατρείου ότι  είναι φίλα κειμένη στην παράταξή μας  και ενδέχεται να λειτουργήσει υπέρ μας.ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Σημειωτέον ότι  η απομάκρυνσή της  έγινε μέχρι τις εκλογές.

Ντροπή!!



Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Το ψηφοδέλτιο της νίκης


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το ψηφοδέλτιό μας για τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 για το Δήμο Σπετσών, που είναι πολυσυλλεκτικό και αντιπροσωπευτικό, από ανθρώπους  της δουλειάς και της επιστήμης, νέους με ενθουσιασμό και μεγαλύτερους με εμπειρία. Είναι το ψηφοδέλτιο της Νίκης.




Υποψήφια Δήμαρχος
Αργυρίου- Κουμπή Καλομοίρα του Ιωάννη

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

1.     Αλεξίου Ανάργυρος του Σακελλαρίου
2.     Αναστασίου Αθανάσιος του Όθωνα
3.     Γαλέτας Ιωάννης του Ηλία
4.     Γαντζάκη Αικατερίνη του Μιχαήλ
5.     Γώδης  Μάγδης- Ιπποκράτης του Βασιλείου
6.     Δαμδημόπουλος  Κωνσταντίνος του Γεωργίου
7.     Δουροπούλου Μαρίκα ( Μαρία) του Σαράντου
8.     Θυμαράς  Αθανάσιος του Νικολάου
9.     Κιώφος Μιχαήλ του Στεργίου
10.  Κλείσας Νεκτάριος του Ευαγγέλου
11.   Κοκόλης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
12.   Κριτσιδήμα  Δήμητρα ( Μιμή) του Χρήστου
13.  Κριτσιδήμας Γεώργιος του Ζαχαρία
14.  Λυσίκατου - Σύγουρου  Σταματίνα- Μαρκέλα του Μιχαήλ
15.  Μέξης Νικόλαος του Ιωάννη
16.  Μπούρα Χριστίνα του Κωνσταντίνου
17.  Μπούφης Αλέξανδρος του Αντωνίου
18. Παυλής  Αντώνιος του Ιορδάνη
19.  Σαφράνογλου Ξενοφών του Ιωάννη
20. Σιδηρά- Δαμδημοπούλου Κωνσταντίνα του Μιχαήλ
21. Σπαρτιάτης Γεώργιος του Αναργύρου
22. Τομπαζιάδη Κονδυλία (Λία) του Βασιλείου
23.Τριανταφύλλου Μαρία- Αικατερίνη ( Μαρικαίτη) του Σωτηρίου
24.Τσάνας Πέτρος του Γεωργίου.


Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Χριστός Ανέστη.


"Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καί γῆ καί τά καταχθόνια".

Μέσα στην Αναστάσιμη φωτοχυσία ,  ευχόμαστε σε όλους υγεία, προκοπή ευτυχία και εκπλήρωση  κάθε καλής προσδοκίας.
Χριστός Ανέστη.

καλή Ανάσταση



Από το πρωί του μεγάλου Σαββάτου  ζούμε το προανάκρουσμα της Αναστάσεως του Κυρίου.
 Μεγάλη γιορτή. Μεγάλη χαρά. Μεγάλο γεγονός, εντός κι εκτός μας, στο οποίο ο άνθρωπος δεν είναι θεατής αλλά πρωταγωνιστής, αφού για χάρη του πραγματοποιήθηκε η ένσαρκος Θεία Οικονομία, της οποίας κομβικό σημείο αποτελεί η Ανάσταση.
Στην ορθόδοξη αγιογραφία, ο Αναστημένος Χριστός δεν αποτελεί θέαμα για τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος συνεγείρεται και συνανίσταται μαζί Του.Εικονίζεται δε να κρατά τον άνθρωπο  από τον καρπό,έλκοντάς  τον προς τα πάνω , δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό την αδυναμία του ανθρώπου να σωθεί αφ'εαυτού.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

καλή Ανάσταση.

Ο μικρός επιτάφιος που στολίζεται τα τελευταία χρόνια στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καστέλι.  Είναι ο παλιός επιτάφιος  του Ναού του Αγίου Ανδρέα. Μ. Παρασκευή 2014.

"Σιγησάτω πᾶσα σάρξ βροτεία" στην αναμονή του σωτηριώδους γεγονότος της Ανάστασης .

Καλή Ανάσταση.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα


Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους σας καλή Μεγάλη Εβδομάδα, με ειρήνη και πνευματική περισυλλογή.
Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής μάχης , αλλά τα κοσμοσωτήρια γεγονότα που μας καλεί η Εκκλησία να ζήσουμε ως παρόντα μέσα στο λειτουργικό χρόνο , είναι σε πρώτο πλάνο.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ




Σας προσκαλούμε 
στα εγκαίνια του Εκλογικού μας κέντρου
(Σινέ Μαρίνα).
Την Παρασκευή 11 Απριλίου ώρα 19.00 μ.μ.


Η υποψήφια Δήμαρχος
Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Επιστολή των κυρίων Πέτρου Τσάνα και Νικολάου Μέξη.

Δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας , ο κύριος Πέτρος Τσάνας ,πρώτος σε σταυρούς προτίμησης κατά τις τελευταίες εκλογές όχι μόνο της παράταξής του, αλλά όλων των συνδυασμών και ο κύριος Νικόλαος Μέξης, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών, μας έστειλαν την παρακάτω επιστολή (-δελτίο τύπου), την οποία και δημοσιεύουμε:

"Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτριον Κατσικάρη και όπως αναφέρεται  στο γραπτό μήνυμα που μας έστειλε, ενημερωθήκαμε ότι χθες 7/04/2014, υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και την εγκατάσταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού για τις Σπέτσες, για "το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των Σπετσών"όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Περιμέναμε βέβαια για το γεγονός αυτό να  μας ενημέρωνε ο Δήμαρχος Σπετσών  Παναγιώτης Λυράκης  , αφού μάλιστα σε συνεντεύξεις του αναφέρει πως έχει καταφέρει να ενώσει τον κόσμο των  Σπετσών,.όμως δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης , οι οποίοι μάλιστα και εκπροσωπούν την πλειοψηφία του Σπετσιώτικου λαού.
Αυτή την ενημέρωση , μας την έκανε ,προς τιμήν του, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης.
Χαιρόμαστε  ιδιαίτερα για τη θετική πορεία του έργου που είναι όνειρο  και καρπός προσπαθειών  πολλών ετών ,όπως  πρέπει να χαίρονται όλοι όσοι ασχολήθηκαν  διαχρονικά με το συγκεκριμένο έργο, ιδιαίτερα δέ  οι πρώην δήμαρχοι κ. Θυμαράς και Κονταξάκης καθώς  και οι πρώην και νυν δημοτικοί Σύμβουλοι.
Θεωρούμε  δίκαιο να επισημάνουμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες του πρώην δημάρχου κ. Κονταξάκη, που με πολλούς κόπους και τρέξιμο κατάφερε να ολοκληρώσει τη μελέτη του έργου , ώστε να είμαστε σήμερα εμείς σε θέση να συζητάμε την υλοποίησή του.
Συγκεκριμένα οι ενέργειες αυτές είναι οι εξής:

  • Στις 16.06.2006 εκδόθηκε η απόφαση του Νομάρχη που εκκρεμούσε από το 1997 για τον καθορισμό αποδέκτη διάθεσης επεξεργασμένων αστικών λυμάτων βιολογικού καθαρισμού Δήμου Σπετσών..
  • Εξσφαλίστηκε η υπόλοιπη δαπάνη για την ολοκλήρωση της μελέτης και μέχρι να ανοίξει μέτρο περιβάλλοντος  για τη δημοσιονομική ένταξη του έργου προχωρήσαμε στην υπόλοιπη διαδικασία και στις εγκριτικές αδειοδοτήσεις, έκδοση  ΦΕΚ για μερική ανάκληση κήρυξης έκτασης ως αναδασωτέας  στη θέση Αγριόπετρες και έκδοση ΦΕΚ περι διοικητικού καθορισμού Αιγιαλού και παραλίας στη θέση Ζάστανο.
  • Στη συνέχεια εγκρίθηκε ομόφωνα  από το Νομαρχιακό Συμβούλιο  (10/05/2010), η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Τέλος η περιβαλλοντική έγκριση -αδειοδότηση του έργου ήλθε στο Δήμο το 10ο του 2010.
Τα παραπάνω αφορούν ενέργειες  της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Κονταξάκη.
Η συμμετοχή της σημερινής Δημοτικής Αρχής του κ. Λυράκη  ειναι η επικαιροποίηση της μελέτης και η δημοσιονομική  ένταξη στο μέτρο ΕΠΕΡΑ ( ΕΣΠΑ).
Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου.
Ως δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούμε τη Δημοτική παράταξη "Ωρα ευθύνης" στο Δήμο Σπετσών,πιστεύοντας πως συμβάλαμε τα μέγιστα  στο να γίνει το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης,  αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας  και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε  τι προσπάθειές μας , ώστε να υλοποιηθεί  το συγκεκριμένο έργο , να υπάρξει σωστή οικονομική διαχείριση και καλή εκτέλεση των εργασιών.

Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, θα είμαστε υποψήφιοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι  με το συνδυασμό "Τώρα ή Ποτέ" με υποψήφια Δήμαρχο την κυρία Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.
Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στους συμπολίτες μας σε όποια θέση κι αν μας επιλέξουν ,τη συνέπειά μας άλλωστε την αποδείξαμε  τα 3,5 αυτά χρόνια της παρουσίας  μας στο Δήμο ως αντιπολίτευση, ενεργώντας πάντα  για το καλό του τόπου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τσάνας Πέτρος

Μέξης Νικόλαος.

δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.

 Χθες υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Σγουρού και του αναδόχου του έργου για την εκτέλεση τουέργου της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης.
Ένα έργο πολλών ετών του οποίου η μελέτη είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και χρηματοδοτήθηκε  με προσωπική φροντίδα του αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη προχωράει προς την υλοποίησή του.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής της Περιφέρειας που μακάρι να ολοκληρωθεί  σύντομα η κατασκευή  του. 
                                                Δευτέρα 7 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκινά το πρώτο έργο επεξεργασίας λυμάτων στις Σπέτσες

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη  και του Δήμαρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη, υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής τη σύμβαση για την κατασκευή του μεγάλου έργου, του δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων των Σπετσών.
Το έργο αυτό, το πρώτο που υλοποιείται σε νησί της Αττικής, έχει σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση 12.700 κατοίκων. Ο προϋπολογισμός  ανέρχεται σε 18.389.142,46 ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΡΑΑ).
 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός παίρνοντας τον λόγο επισήμανε:
«Η κατασκευή του έργου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων Δήμου Σπετσών, αποτελεί κορυφαία εξέλιξη για το μέλλον των Σπετσών και δικαίωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπετσών που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λύσουν ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί δεκαετίες το νησί.
Με το έργο αυτό μπαίνουν οι βάσεις για να οδηγηθούν οι Σπέτσες σε μια νέα εποχή αυτάρκειας, δημιουργίας και ανάπτυξης και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας, ως ένα από τα πιο πολύτιμα μαργαριτάρια του.
Υλοποιούμε έργα ουσίας που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των μικρών μας πατρίδων, με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα, απαντώντας στην πράξη στα δίκαια αιτήματα των Νησιών μας που θέλουν και δικαιούνται καλύτερης τύχης».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ανέφερε τα εξής:
Με το έργο αυτό οι πανέμορφες Σπέτσες οδηγούνται σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης. Τηρήσαμε τον λόγο μας και αποδείξαμε στην πράξη ότι δουλεύουμε για τους πολίτες των νησιών μας και δεν τους δουλεύουμε…»
Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης από την πλευρά του δήλωσε:
« Σήμερα ξεκινάμε ένα μεγάλο έργο πνοής που οι Σπετσιώτες περίμεναν επί δεκαετίες. Ένα έργο βασικής υποδομής για την ανάπτυξη, ένα έργο ουσίας και όχι βιτρίνας. Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή τη μεγάλη εξέλιξη, τη στήριξη και τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα όνειρο ζωής των Σπετσιωτών πραγματικότητα, και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη για την αγαστή συνεργασία».











ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ


Το ξημέρωμα της 3ης Απριλίου 1821 οι Σπετσιώτες κατέβηκαν στην Καγκελαρία και ξήλωσαν τα Τουρκικά εμβλήματα, σε κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού.
Οι Σπέτσες είναι το πρώτο νησί που ξεσηκώθηκε για να στηρίξει την Επανάσταση του 1821, δίνοντας το παράδειγμα στα άλλα ναυτικά νησιά.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.
Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 ώρα 11.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.