Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.




Την Παρασκευή το πρωΐ στις 9,30 θα συνεδριάσει στο Δημαρχείο η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Σπετσών με θέματα την εκλογή αντιπροέδρου, την αποδοχή δωρεών για την Αρμάτα και την τροποποίηση του προϋπολογισμού.










Κάτι σημαντικό για τον Τουρισμό της περιοχής:Το πολεμικό αεροδρόμιο της Τρίπολης δίνεται και για πολιτική χρήση.


 Η παρακάτω είδηση μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά για την τουριστική ανάπτυξη τόσο  της Πελοποννήσου όσο και  των νησιών του Αργοσαρωνικού.Μακάρι να γίνει  μέσα στις χρονικό πλαίσιο που  τέθηκε και να μην αποτελεί πολιτικό πυροτέχνημα
 .
"Κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραχωρείται για κοινή χρήση στην Πολεμική και στην Πολιτική Αεροπορία, υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει και ως πολιτικό από τον επόμενο χρόνο.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου


Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο κι εξέλεξε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της οικονομικής Επιτροπής.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος  και ο γραμματέας (εφόσον δεν υπάρχει δεύτερη παράταξη μειοψηφίας) εκλέγονται μεταξύ των Συμβούλων της πλειοψηφίας, ενώ ο αντιπρόεδρος  μεταξύ των Συμβούλων της μειοψηφίας
Έτσι εκλέχτηκαν :
Πρόεδρος ο κ. Γιώργος Λυράκης
Αντιπρόεδρος η κ. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή
Γραμματέας:η κ. Παρασκευή Στόφυλα.


Ακολούθως για την Οικονομική Επιτροπή , πρόεδρος ορίστηκε από το δήμαρχο ο αντιδήμαρχος κ. Π. Πάνου.
Η παράταξη της πλειοψηφίας πρότεινε  κι εκλέχτηκαν ως μέλη τους :Παν. Γιαννακούλια, Μεταξία Ευσταθίου, Αγγέλα Παπαγεωργίου και Σπυρ. Φαρδέλλο.

Η παράταξη της μειοψηφίας πρότεινε  κι εκλέχτηκαν ως μέλη τους :
Καλομοίρα  Αργυρίου-Κουμπή και Νικόλαο Μέξη.



Ο ορισμός των δύο αντιδημάρχων


Ο Δήμαρχος  Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης όρισε τους δύο Αντιδημάρχους  ( απόφαση 401/2014   ΑΔΑ:7ΧΑ6Ω18-ΝΨΦ).
Σύμφωνα με όσα ισχύουν ,σε Δήμους σαν το δικό μας μπορεί ο Δήμαρχος να όρίσει μέχρι δύο αντιδημάρχους , εκ των οποίων μόνον ο ένας είναι έμμισθος.
Ο κ. Παναγιώτης Πάνου ορίστηκε Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία , με αντικείμενο  την ευθύνη των οικονομικών του Δήμου αλλά και τον τομέα καθαριότητας και την ύδρευση, το κυκλοφοριακό, τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων κλπ.
Η κα Μεταξία Ευσταθίου ορίστηκε ως εμμισθη αντιδήμαρχος με   αρμοδιότητα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και διαφάνεια και  την κοινωνική μέριμνα.
Η Θητεία τους ορίζεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.