Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ενημέρωση

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή, έθεσε κάποια ερωτήματα και ζήτησε ενημέρωση για κάποια σημαντικά ζητήματα

  • Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ήταν το δημοσιονομικό του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα της αντιπολίτευσης για το αν και κατά πόσον  έχουν αποδοθεί οι φόροι που έχουν εισπραχθεί από το Δήμο στο διάστημα της πενταετίας, παραμένει αναπάντητο, παρότι έχει παρέλθει προ πολλού ο προβλεπόμενος από το Νόμο χρόνος, μέσα στον οποίο όφειλαν οι αρμόδιοι ( Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, αρμόδιοι υπάλληλοι) να απαντήσουν . Για πρώτη φορά, το ερώτημα το έθεσε ο ανεξάρτητος τότε δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δαμδημόπουλος πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση. Τον τελευταίο χρόνο το έχει θέσει εγγράφως  επανειλημμένα η αντιπολίτευση , χωρίς και πάλι να λάβει απάντηση.Υπολογίζουμε πως το ποσόν που έχει παρακρατήσει -εισπράξει,ο Δήμος  για διάφορους φόρους και που  στη συνεχεια όφειλε να αποδώσει, στο διάστημα της πενταετίας, είναι περίπου 1.000.000.Ευρώ.
  • Στη συνέχεια ρώτησε , τί έργο είναι αυτό που έχει ξεκινήσει στο Καστέλι, εκεί που γίνεται η εκσκαφή. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος-για το έργο και την εκσκαφή-, κ. Πάνου, απάντησε πως είναι το έργο της τσιμεντόστρωσης  από Δεξαμενή έως Ανάληψη. Η αντιπολίτευση είπε πως το έργο πρέπει να γίνει, αλλά , όπως έχει αποδείξει, τα χρήματα του έργου δεν υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου  ήδη από το 2011 και ούτε ποτέ μπήκαν ξανά, οπότε τίθεται το ερώτημα, πώς θα πληρωθεί αυτό το έργο, με δεδομένο το "άνοιγμα" των 703.140 Ευρώ .
  • Ο αντιδήμαρχος κ Πάνου είπε πως πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι στο Καστέλι, γιατί εμποδίζουν το έργο και πως πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες ώστε να έχουν μια δεξαμενή τουλάχιστον ενός κυβικού ανά σπίτ, γιατί οι διακοπές νερού θα είναι συχνές. Ο κ. Πέτρος Τσάνας, σύμβουλος της αντιπολίτευσης, είπε πως σε ένα τουριστικό νησί , είναι απαράδεκτο να ξεκινάει το έργο στην τουριστική σεζόν και πως κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στον τουρισμό και πως ο κόσμος πεινάει και περιμένει πώς και πώς να δουλέψει το καλοκαίρι. Η επισήμανση αυτή είναι πολύ λογική, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για το έργο του βιολογικού, να πει κανείς πως δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο, αλλά για ένα έργο ( η τσιμεντόστρωση Δεξαμενής-Ανάληψης)  που το παρέλαβε ώριμο εδώ και πέντε χρόνια η δημοτική Αρχή και δεν το ξεκίνησε όλο αυτό το διάστημα.
  • Έπειτα ζήτησε ενημέρωση για το κόστος του ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, πλατειών κλπ, ερώτημα που επίσης είχε θέσει η αντιπολίτευση εδω και μήνες και απάντηση δεν έχει λάβει, καθώς και για  το ποιοι λογαριασμοί ΔΕΗ  που είναι στο όνομα του Δήμου Σπετσών, δεν αντιστοιχούν σε ανάγκες του Δήμου...................Ο αντιδήμαρχος απάντησε πως δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα, έχει βρει κάποια ρολόγια ΔΕΗ που δεν είναι για το Δήμο ( το είπε "διαρροές") , 7 μέχρι τώρα  περίπου,αλλά δεν είναι όλα .

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Tακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών

Θα συνεδριάσει την 18η του μηνός   Μαΐου του έτους 2015, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 19.00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών ,με θέματα ημερήσιας διάταξης:" 

1.    Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση τσιμεντόστρωσης οδού από περιοχή Δεξαμενής έως Ανάληψη Ν. Σπετσών».
2.    Διαμόρφωση και αντιπλημμυρική προστασία σε κοινόχρηστο χώρο, έξωθεν Ο.Τ. 12 περιοχή Κουνουπίτσας, κατόπιν αιτήσεως ιδιώτη με ιδίες δαπάνες.
3.    Διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου μεταξύ Ο.Τ. 450 & 451, περιοχή Π. Λιμάνι Μπάλτιζα κατόπιν αιτήσεως ιδιώτη με ιδίες δαπάνες.
4.    Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών κατόπιν της υπ’ αρ. 20/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
5.    Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών.
6.    Συγκρότηση Επιτροπής Σφράγισης Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Δήμου Σπετσών για το έτος 2015.
7.    Επιχορήγηση του Μουσικού Συλλόγου Σπετσών για την πραγματοποίηση μουσικού φεστιβάλ στις 23/05/2015.
8.    Διάθεση πίστωσης για έξοδα τουριστικής προβολής της νήσου Σπετσών έτους 2015.
9.    Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα «Καφετέρια- Μπαρ», της Αργ. Μπεζάτη, στην περιοχή Π. Λιμάνι Σπετσών.
10. Ανανέωση ή μη της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και χορήγηση ή μη της άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα «Μπαρ» του κ. Μπουλαμάτση  Χρ. που βρίσκεται στην περιοχή Π. Λιμάνι Σπετσών.
11. Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα «Αναψυκτήριο χωρίς παρασκευαστήριο», του κ. Βασ. Βελούδη περιοχή Π. Λιμάνι Σπετσών.
12. Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα «Καφετέρια – Σνακ Μπαρ», της «Λιτσόπουλος Γ. – Παπαιωσήφ Δ. Ο.Ε» περιοχή Κουνουπίτσα Σπετσών.
13. Χορήγηση ή μη άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το 2015 στο κατάστημα «Καφετέρια- Μπαρ», της «ΓΑΒ. ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» στην περιοχή Π. Λιμάνι Σπετσών.
14. Ανανέωση ή μη της άδειας μουσικών οργάνων και χορήγηση ή μη της άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στην «Επιχείρησης μαζικής εστίασης , παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος» της κας Ευαγγ. Κάραλη που βρίσκεται στην περιοχή Π. Λιμάνι Σπετσών.   
15. Χορήγηση ή μη άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων για το κατάστημα ΑΦΟΙ Ι. Σύρμα Ο.Ε.
16. Χορήγηση ή μη  προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον κ. Γεώργιο-Αλέξανδρο Κυπριανό του Μαργαρίτη, στην περιοχή Δώδεκα Μαγαζιά Σπετσών.
17. Καθορισμός τμημάτων κοινόχρηστων χώρων Δήμου Σπετσών που παραχωρούνται για χρήση.
18. Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης και καθορισμός τμήματος για τους έχοντες το δικαίωμα της χρήσης άνευ δημοπρασίας (όμοροι)."