Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ποιος χορηγός, ποιος;;

Το παρακάτω έγγραφο γεννά εύλογες απορίες και επιδέχεται πολλών σχολίων πολύπλευρα.
Εμείς θ' αρκεστούμε σ'ένα ερώτημα προς τον αντιδήμαρχο: Ποιος είναι χορηγός, με ποια χορηγία που δεν πήραμε χαμπάρι;Πότε την αποδεχθήκαμε;
Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή






Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Σπετσών

Βγήκε πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπετσών για "την 29η του μηνός Ιουνίου του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων  ημερήσιας διάταξης:


1.    Αποδοχή ποσού από δαπάνες πυροπροστασίας 2016.
2.    Διάθεση πίστωσης 1.500,00 € για ηχητική κάλυψη και μεταφορικά έξοδα στα πλαίσια της διοργάνωσης των αγώνων «Spetses Classic Yacht Race 2016».
3.    Έγκριση 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπετσών έτους 2016.
4.    Άδεια τομών – εκσκαφών και κατάληψης οδοστρώματος για το έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων Δήμου Σπετσών.
5.    Λήψη απόφασης για πρόσληψη προσωπικού στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Σπετσών (αρ. 7 του Ν. 4368/2016).
6.    Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «Παντοπωλείο  - Κάβα εμφιαλωμένων ποτών – Πώληση τυποποιημένων παγωτών, αναψυκτικών, ποτών κ.λ.π» στην κ. Μάλλιαρη Κλυταιμήστρα.
7.    Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης επιχείρησης  αναψυχής – μαζικής εστίασης παρασκευής και διάθεσης πρόχειρου γεύματος, στην «ΜΕΔΟΥΣΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕ» με νομ. εκπρόσωπο τον κ. Σύρμα Εμμανουήλ.
8.    Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για το χειρισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου, απαιτούμενου εξειδικευμένης γνώσης (άρθρο 72-π1ιε Ν.3852/2010) κατόπιν της 18/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής."


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

...και τί δεν ειπώθηκε

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, περιμέναμε  να  συζητηθεί το θέμα που θέσαμε για τον αντιδήμαρχο, να τοποθετηθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να δοθούν οι εξηγήσεις που ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος είχαν πει πως θα έδιναν "στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο". Τίποτα από αυτά δεν έγινε, ο δε αντιδήμαρχος απάντησε "όταν θέλω εγώ, όταν αποφασίσω εγώ, όταν θα είμαι έτοιμος εγώ θα απαντήσω".
Εμείς, όπως αναφέραμε στην επιστολή, το καθήκον μας το πράξαμε. Η συμπολίτευση έχει την ευθύνη αποκλειστικά πλέον.

Με αφορμή συζήτηση για το σχολείο που θα λειτουργήσει το καλοκαίρι στην Αναργύρειο και θα προωθεί την ιδέα της αειφόρου ανάπτυξης και θα επικεντρωθεί στη σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος και των απορριμμάτων κλπ, είπα πως ελπίζω στο διάστημα αυτό οι μαθητές να μη δουν να καίμε σκουπίδια στη χωματερή. Ο δήμαρχος είπε πως δεν καίνε σκουπίδια αλλά κλαδιά διότι τί να τα κάνει; Του απάντησα πως λύσεις υπάρχουν και του ανέφερα ενδεικτικά μηχάνημα που τα συνθλίβει και τα μετατρέπει σε  υλικό για καύση προς  θέρμανση, που μπορεί να αποδώσει στο Δήμο και κέρδος.

Το θέμα είναι πως ο κόσμος  τους ψήφισε για να βρουν λύση στα διάφορα προβλήματα , όπως αυτό της διαχείρισης των αδρανών και των κλαδεμάτων κι όχι να θεωρούν μονόδρομο τη συνέχιση απαράδεκτων και επικίνδυνων επιλογών που βάζουν και σε δικαστικές περιπέτειες και έξοδα το Δήμο, αφού ο Δήμος καλύπτει τα δικαστικά έξοδα για τις μηνύσεις που κάνουν οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας εις βάρος των εκάστοτε αντιδημάρχων

Τους είπα στη συνέχεια , πως η τακτική αυτή να καίνε ενώ η χωματερή έχει αποκατασταθεί,πέρα από το ότι  βλάπτει κι ενοχλεί το σύνολο για  τις όποιες επιπτώσεις και συγκεκριμένους συμπολίτες μας  κι ανέφερα το παράδειγμα συμπολίτη μας που πρόσφατα ίδρυσε μια επιχείρηση  κι έχει τα άλογά του, προσπαθώντας να ορθοποδήσει επαγγελματικά κι η τακτική αυτή τον ενοχλεί και τον καταστρέφει κι έχει επανειλημμένα διαμαρτυθεί.. Ο δήμαρχος είπε πως"έτσι  μας βρήκε και  το ήξερε όταν ήλθε εκεί πως έτσι γίνεται. Να μην ερχότανε.". ( Φοβερό επιχείρημα).
Ο δε αντιδήμαρχος εξαπέλυσε μια επίθεση προσωπική εναντίον μου λέγοντας μάλιστα πως "τις φωτογραφίες τις τραβάει ο ...-ο συμπολίτης μας που έχει την επιχείρηση με τα άλογα-και τις φωτιές βάζει ο ίδιος με υπόδειξή σου".
Δε σκέφτηκε καν πως μόλις πριν ο δήμαρχος είχε παραδεχθεί πως  καίνε και πως ο ίδιος, λίγες μέρες πριν, ενώπιον συμπολιτών μας ,του Δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Μέξη  είπε στον αστυνομικό πως θα κάνει ελεγχόμενη καύση μια φορά το μήνα με την άδεια και παρουσία  της πυροσβεστικής.
Ας μας πει, ποια άδεια πήρε  και πότε ; Και κλαδιά καίνε και σκουπίδια που δε χωράει το απορριμματοφόρο  για τη μεταφορά καίνε κάτω από τα κλαδιά και με εντολή του αντιδημάρχου γίνεται αυτό από εργάτη της καθαριότητας.

Μεταξύ αλαζονείας και απειλών, είπε "εγώ είμαι ο πιο νόμιμος και ο πιο εντάξει από όλους ".
Μας προκαλεί να του θυμίσουμε πως δεν είναι καθόλου νόμιμος κι εντάξει. Τον ρωτάμε να μας απαντήσει , με ποια απόφαση, με ποια σύμβαση, με ποια ασφάλεια από τον παρελθόντα Αύγουστο και για ένα επτάμηνο, συγγενής του οδηγούσε το απορριμματοφόρο που έκανε τη μεταφορά στη Φυλή ;;Και πώς τον πλήρωσε; Ακόμα και στην περίπτωση  "δωρητών"και "χορηγών" ,οι δωρεές πρέπει να περνούν μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες αποδοχής κλπ. Μαύρο χρήμα δε μπορεί να κυκλοφορεί στο Δήμο. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση εργαζομένων  με τέτοιο τρόπο στον τομέα της καθαριότητας. Για κάποιες έκτακτες περιπτώσεις θα μπορούσε κανείς   να δείξει ανοχή. Υπάρχουν όμως όρια και κυρίως όποιος επιλέγει αυτές τις τακτικές οφείλει να μιλάει σεμνά ,ή ακόμα καλύτερα, να σιωπά εντελώς.

Δεν είναι όμως τα παραπάνω οι μοναδικοί λόγοι για τους οποίους δεν είναι εντάξει και νόμιμος.
Με τον εργολάβο του έργου της τσιμεντόστρωσης από Δεξαμενή έως Ανάληψη έχει υπογραφεί η 1η συμπληρωματική σύμβαση  με την οποία υποχρεούται ο εργολάβος έναντι 134.000 Ευρώ να αποκαταστήσει τις ελλείψεις  και τις συνδέσεις στο δίκτυο ύδρευσης που υπήρχαν από παλιές εργολαβίες σε αντικατάσταση κάποιων αμιαντοσωλήνων. Μέρος του έργου αυτού γίνεται τώρα, πλην όμως το κάνουν οι υπάλληλοι του Δήμου κι όχι εργάτες του αναδόχου με την ανοχή και την επίβλεψη του Δημάρχου και του αντιδημάρχου.Αυτό προς όφελος ποιού; Με ποιο δικαίωμα  τους υπαλλήλους που τους πληρώνει ο φορολογούμενος σπετσιώτης για να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του (βλάβες στο δίκτυο κλπ), τους απασχολούν σ'ένα έργο που είναι υποχρεωμένος ο εργολάβος να κάνει;;
Πέραν αυτού, πολλές φορές έχουμε θίξει το θέμα της επικινδυνότητας του δρόμου με τα έργα του βιολογικού και της έλλειψης μέτρων προστασίας. Ρωτάμε: Πώς θα επιβάλλει στον εργολάβο και τον ανάδοχο  ο αντιδήμαρχος την τήρηση των υποχρεώσεών του, όταν  ο ίδιος ο  αντιδήμαρχος είναι υπάλληλός τους ως εργαζόμενος στο έργο;
 Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπετσών

Αύριο, την 7η του μηνός Ιουνίου του έτους 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00 , θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών  με θέματα  ημερήσιας διάταξης:


1.    3η Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Δήμου Σπετσών έτους 2016.
2.    Έκθεση 1ου  τριμήνου του προϋπολογισμού του Δήμου Σπετσών έτους 2016.
3.    1η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών έτους 2016.
4.    Παράταση προθεσμίας του έργου: «Αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση οδού από περιοχή Δεξαμενή έως Ανάληψη Ν. Σπετσών».
5.    Έγκριση του 4ου ΑΠΕ του έργου: «Αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση οδού από περιοχή Δεξαμενή έως Ανάληψη Ν. Σπετσών».
6.    Καταβολή χρηματικού βοηθήματος 1.500,00 € σε δημότη μας.
7.    Παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου στο Σύλλογο Γυναικών για την διοργάνωση έκθεσης βιβλίου 2016.
8.    Διαγραφή εν μέρει οφειλής της κ. Βλαμίδη Μαρίας.
9.    Ανανέωση ή μη της άδειας μουσικών οργάνων και χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικών οργάνων στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του κ. Μπουλαμάτση Χρήστου.
10. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για το χειρισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου, απαιτούμενου εξειδικευμένης γνώσης (άρθρο 72-π1ιε Ν.3852/2010) κατόπιν της 18/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
11. Επιχορήγηση Πολιτιστικού Συλλόγου Σπετσών για την διοργάνωση συναυλίας.
12.  Α)Περί συμμετοχής του Δήμου Σπετσών στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.
Β)Περί συμμετοχής σε Δίκτυο του άρθρου 101 του Ν. 3852/2010, ως τροποποιήθηκε και ισχύει, με τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ» με διακριτικό τίτλο «Ο.Τ.Δ. ΔΗΜΩΝ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ»