Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα  Συνεδριάσει σε τακτική Δημόσια  Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών την 22η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2017, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 18.00 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1.    Χορήγηση ή μη προέγκρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος», στην «Ι. Τοσουνίδης & Σία Ε.Ε.» στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι».
2.    Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στον κ. Ισαάκ  Τοσουνίδη.
3.    Διάθεση πίστωσης για έξοδα αναλώσιμων υλικών ιατρικού κλιμακίου στα πλαίσια της ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες στις 3 & 4 Μαρτίου 2017.
4.    Διάθεση πίστωσης για συνδρομή Δήμου Σπετσών στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών έτους 2017.
5.    Διάθεση πίστωσης για έξοδα αποκριάτικων εκδηλώσεων έτους 2017.
6.    Περί εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου για το έτος 2017 στο Δήμο Σπετσών.
7.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών κατόπιν της υπ’ αρ. 7/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
8.    Οριοθέτηση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή Πλατείας Ρολογιού Σπετσών κατόπιν εκπόνησης και κατάθεσης τοπογραφικού διαγράμματος.
9.    Έγκριση οικονομικού απολογισμού ετών 2013, 2014 & 2015 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σπετσών.
10. Λήψη απόφασης περί της έγκρισης ανάθεσης υπηρεσιών Δήμου Σπετσών έτους 2017.

11. Περί λήψης απόφασης καθορισμού κατώτατου χρηματικού ποσού οφειλής για διακοπή παροχών ύδρευσης.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Επικράτησε λογική!

Τελικά επικράτησε λογική! Οι εικόνες είναι σημερινές. Ξαναπαίρνουν  τα μπάζα με τα κομμάτια του δρόμου από τη θάλασσα , τα φορτώνουν και τα απομακρύνουν.







Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μπάζια στη θάλασσα.


Η εύκολη λύση και πολύ προσοδοφόρα για τον εργολάβο, αφού δε χρειάζεται να πραγματοποιήσει τις μεταφορές που έχουν προβλεφθεί  και μάλιστα σε ψηλές τιμές,για την αποκομιδή  όχι μόνο του χώματος, αλλά και του μπετόν που σπάει από τους δρόμους, είναι αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες: Η ρίψη τους στη θάλασσα και μάλιστα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του νησιού, σε κοινή θέα παντός υπευθύνου .
Το θράσος επερίσσευσε  και μαζί επερίσσευσε και η ένοχη σιωπή των αρμοδίων.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ένα σχόλιο σχετικό με την αναφορά του αντιδημάρχου.

Στην αναφορά του αντιδημάρχου τα θέματα που αφορούν οικονομικές ατασθαλίες του Δήμου, εμείς η αντιπολίτευση τα είχαμε επισημάνει από τη θέση μας πολύ νωρίς. Πριν από τις εκλογές, ο Δήμαρχος έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην επικεφαλής της παράταξής μας, επειδή είχε αναρτήσει εδώ σχετικό κείμενο που μιλούσε αναλυτικά για τις ατασθαλίες αυτές.
Τώρα έρχεται ο αντιδήμαρχος με την αναφορά του και επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε.
Αν ο δήμαρχος θεωρεί πως είναι ψευδή κι αυτά που λέει ο αντιδήμαρχος, γιατί δεν του κάνει κι αυτού μήνυση;
Αν πάλι θεωρεί πως είναι αληθή, δεν οφείλει μια δημόσια συγγνώμη, όχι μόνο σε μας για τη μήνυση, αλλά και για το κλίμα που διαμόρφωσε εις βάρος μας, παρουσιάζοντάς μας ως συκοφάντες;;
Και κατά συνέπεια και από το λαό των Σπετσών που εξαπατήθηκε  και ουσιαστικά οδηγήθηκε στο εκλογικό αυτό αποτέλεσμα;;

Νικόλαος  Ι. Μέξης 

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η αναφορά του αντιδημάρχου Π. Πάνου προς το δήμαρχο Σπετσών


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, την 31 Ιανουαρίου 2017, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Πάνου έδωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγνώσει αναφορά του προς το δήμαρχο Σπετσών κ. Π. Λυράκη, την οποία κατόπιν και πρωτοκόλλησε. 
Στην αναφορά του αυτή επισημαίνει διάφορα κακώς κείμενα για τα οποία θεωρεί υπευθύνους τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι , όπως γράφει, έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, και καλεί το Δήμαρχο , ως διοικητικό τους προϊστάμενο να πράξει το καθήκον του και να ξεκινήσει την πειθαρχική διαδικασία  που προβλέπεται από τα άρθρα 126 και 113 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Διαφορετικά, λέει , για την προστασία των συμφερόντων των Σπετσιωτών και του Δήμου, αλλά και του προσωπικού του κύρους και της αξιοπρέπειάς του,είναι υποχρεωμένος να αναφερθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και και τις προϊστάμενες αρχές.
Οι διαπιστώσεις αυτές του αντιδημάρχου, μας δικαιώνουν για όσα εδώ και χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης έχουμε επισημάνει , ιδιαίτερα δε όσα άπτονται της οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας του Δήμου, την έλλειψη φορολογικής ενημερότητας του Δήμου, επειδή από το 2011 έως το 2014 δεν έχει υποβάλλει ο Δήμος φορολογικές δηλώσεις και τη ζημία που έχει υποστεί από αυτήν , καθώς και αυτά που αφορούν στα χρηματικά διαθέσιμα, στο κλείσιμο του ταμείου του Δήμου στην ώρα του κλπ.
Στις 6/2/2017 ο δήμαρχος κ. Π. Λυράκης έστειλε στους υπαλλήλους του Δήμου ένα έγγραφο και συνημμένη την αναφορά του αντιδημάρχου και τους ζητά εντός 5 ημερών να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους.
Προς το παρόν αρκούμαστε στην παράθεση των εγγράφων, χωρίς περισσότερα σχόλια.