Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Το μνημόσυνο του Σωτηρίου Αναργύρου

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε στον Ι . Ναό του Αγίου Αντωνίου, το μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτου Σωτηρίου Αναργύρου  καθώς και του Μαρίνου Κοργιαλένιου, στο οποίο παρευρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος , ο πρόεδρος και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σχολής και πλήθος κόσμου, πολλοί εκ των οποίων  είχαν στο παρελθόν εργαστεί στη Σχολή.
Ο π. Ανδρέας μιλώντας μετά είπε πως  η Αναργύρειος Σχολή ήταν στην εποχή της ενα σχολείο πολύ άρτια οργανωμένο,που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα όχι μόνο από τα Ευρωπαϊκά σχολεία, αλλά και από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια της εποχής.Τα εργαστήρια  της Φυσικής, Χημείας, Ορυκτολογίας, το αστεροσκοπείο  και οι λοιπές υποδομές, προκαλούσαν το θαυμασμό των επισκεπτών της.
Στη συνέχεια στο κοιμητήριο των αγίων Πάντων, διαβάστηκε  επιμνημόσυνη δέηση, με παρουσία  εκπροσώπων της νέας δημοτικής Αρχής και μερικών ακόμα και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατέθεσε δάφνινο στέφανο στον τάφο του Σωτηρίου Αναργύρου.

Ο καφές προσφέρθηκε στο ξενοδοχείο "Πωσειδώνιο", όπου ο πρόεδρος της Επιτροπής και ο Υφυπουργός παρουσίασαν τα σχέδιά τους για την Αναργύρειο. Θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα όσα είπαν,  σε επόμενη ανάρτησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου