Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Οικονομική Επιτροπή.

Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με κύριο θέμα το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, που θα αποτελέσει και το κύριο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της προσεχούς Πέμπτης.
Εμείς μειοψηφήσαμε και καταψηφίσαμε το σχέδιο, επειδή δεν έχει προηγουμένως αποφασιστεί  από  το Δημοτικό Συμβούλιο τί θα γίνει με τα διάφορα τέλη. Κατά τη γνώμη μας πρέπει πρώτα  να τεθεί το θέμα της πολιτικής ως προς τα τέλη του Δήμου ( ύδρευσης, καθαριότητας κλπ) και κατοπιν να συνταχθεί ο προϋπολογισμός. Στο σχέδιο αυτό που τέθηκε  για να ψηφιστεί ,έχουν υπολογιστεί  τα τέλη με τα περσινά ποσοστά. Το λογικό βέβαια είναι , με δεδομένη την απώλεια του εισοδήματος των δημοτών από την  οικονομική κρίση, ο Δήμος να μειώσει τα τέλη, όσο γινεται περισσότερο, συναισθανόμενος τη δεινή θέση στην οποία ευρίσκονται απλοί δημότες  και επιχειρηματίες.Και εν πάσει περιπτώσει, οποιαδήποτε επιλογή, πρέπει να αποφασίζεται πριν από την κατάρτιση του προϋπολογισμού.
Ο Δήμαρχος μας απάντησε, πως δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι συνθήκες ὠστε να μπορεί να παρει αποφάσεις  όσον αφορά τα τέλη, και αν αναγκαστούμε να ακολουθήσουμε τη λύση της μεταφοράς των σκουπιδιών, ή η δημοπρασία του νερού διαμορφώσει μεγαλύτερο κόστος , θα αναγκαστούμε να κάνουμε αύξηση των τελών.Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως δε μπορεί να σταθεί προϋπολογισμός χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αυτό το βασικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου