Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Από αύριο ξεκινάει η εβδομἀδα εορτασμού της "Αρμἀτας."

Στην τελική ευθεία για την εορτασμό της "Αρμάτας" μπαινει  από αύριο το νησί μας με  κορυφαίο γεγονός την αναπαράσταση της Ναυμαχίας που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ.
Μετά την εμπειρία της κακοκαιρίας των δυο τελευταίων χρόνων, το ενδιαφέρον όλων μας είναι στραμμένο στις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. που ευτυχώς προς το παρόν δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία.
Ωστόσο δική μας πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να ληφθεί κάποια μέριμνα με τέντες και για το ενδεχόμενο μιας βροχής. Ο Δήμαρχος μας απάντησε πως υπάρχει κόστος περίπου 6.000 Ευρω για κάτι τέτοιο και εκτός αυτού δεν θα φτάσουν για όλο τον κόσμο. Το θέμα όμως είναι πως με ένα ψιλόβροχο ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί με ομπρέλες, ενώ τα μηχανήματα  κλπ. δεν θα μπορούν να εκτεθούν  και αυτό θα δημιουργήσει το πρόβλημα.Κι έπειτα μέσα στα τόσα έξοδα , δεν είναι πολλά τα 6.000 προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γιορτή. Ας ελπίσουμε όμως πως θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό και θα πάνε όλα καλά. Τα περσινά και προπέρσινα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία.
Το τελευταίο θέμα του τακτικού δημοτικού Συμβουλίου του Αυγούστου αφορούσε στην αποδοχή δωρεών για την Αρμάτα.
Το ποσόν που συγκεντρώθηκε φτάνει μόλις τα 1.300  Ευρώ ( τόσα  αναφέρονταν και προφορικά αναφέρθηκε  εκόμα ένα ποσόν 300 Ευρώ, οπότε το ποσόν φτάνει τα 1.600). Μια προσπάθεια του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου να συγκεντρώσει εισφορές από τα μέλη του για την Αρμάτα, δεν απέδωσε παρά ελάχιστα.
Όμως είχε υπολογιστεί να εισπραχθεί από το Δήμο  το ποσόν των 28.000 Ευρώ από δωρεές.  Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς το αποθεματικό του Δήμου θα παρέμενε στις 47.161 Ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου