Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το βιολογικό;

Από το διαδίκτυο ( www.mellon.gr ) πληροφορηθήκαμε πως ο αντιπεριφερειάρχης με έκθεσή του-καταπέλτη, ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού για το βιολογικό, επειδή ο εργολάβος έκανε έκπτωση μόνον 1% , ενώ σε άλλους δήμους η έκπτωση που έκανε ο ίδιος για αντίστοιχο έργο έφτανε το 30% , και θεωρεί  πως είναι ασύμφορη για το δημόσιο.Βέβαια το άρθρο δεν εξηγεί τί ακριβώς περιέχει ο "καταπέλτης".
Στην επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχε και ο δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται στο άρθρο πως είχε και την πλειοψηφία στην επιτροπή και ο οποίος δέχτηκε το 1%.
Το θέμα είναι πως με τούτα και με κείνα καθυστερεί πολύ το έργο. Ένα έργο που έφτασε ως εδώ  μετά από προσπάθειες ετών.
Έχουμε κι εμείς την απορία, αν όντως ο Δήμαρχος έκανε κάποιες παρατηρήσεις κατά τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό  αν αυτές έχουν καταγραφεί και ποιες είναι.Για τέτοια μεγάλα έργα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε κάποιος  που συμμετέχει στις επιτροπές των διαγωνισμών, να μη κινδυνεύει να θεωρηθεί ούτε επιπόλαιος και ανίκανος, ούτε διαπλεκόμενος.
Συνηθίζει η Δημοτική αρχή μας,ο,τι κακό συμβαίνει , ό,τι γκάφα κάνει να την καταλογίζει σε μας, δηλαδή στην επαγρύπνηση που έχουμε κατά την  άσκηση των καθηκόντων μας. Για να δούμε τώρα, γι'αυτή την  όντως   λυπηρή καθυστέρηση,   ποιος τους φταίει;  Μήπως κρυβόμαστε  εμείς πίσω και από αυτό;
Το θέμα είναι πως οι συνέπειες βαρύνουν το νησί μας.


Καλομοίρα  Αργυρίου-Κουμπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου