Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ντροπή!

 Κατά  συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ( των προ ημερησίας  και των κανονικών)πήραμε το λόγο και θέσαμε το ζήτημα που προέκυψε με την προμήθεια του νερού.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ.Αθανάσιος  Θυμαράς , με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής παραλαβής προμηθειών κι εργασιών,είχε αρνηθεί  να υπογράψει την παραλαβή προμήθειας του νερού, διότι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τη σύμβαση  με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου της πηγής που ισχύουν , δεν πρόκειται για προμήθεια νερού όπως έγραφε το πρακτικό   αλλά για παροχή Υπηρεσίας.
Με απλά λόγια ,με τα νέα δεδομένα πλέον δεν αγοράζουμε νερό, αλλά πληρώνουμε  την υπηρεσία της άντλησης κλπ.διότι σύμφωνα με τη σύμβαση η χρήση της πηγής μας ανήκει.
Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε μικρότερο κόστος , που τελικά θα έφτανε στον καταναλωτή, αφού η παροχή εργασίας δεν πληρώνεται ανεξέλεγκτα κι είναι λιγότερα τα ποσά που τελικά προκύπτουν.
Ο κ. Θυμαράς έπραξε το καθήκον του , δέχτηκε όμως πιέσεις και ψυχολογική βία προκειμένου να υπογράψει προμήθεια με τα ανάλογα ποσά.
Τους είπαμε λοιπόν, αντί να εκβιάζουν συνειδήσεις και καταστάσεις να φροντίσουν να πράξουν τα σωστά  ώστε και ο ιδιοκτήτης να πληρωθεί και να είναι σύννομες οι ενέργειες.
Στο άκουσμα αυτών, στήθηκε ένα σκηνικό προσπάθειας φίμωσης της αντιπολίτευσης, πέρα από κάθε έννοια δημοκρατίας .
Οι λεπτομέρειες είναι όντως ανατριχιαστικές.
Από αίσθημα αυτοσεβασμού και ευθύνης αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και ζητώντας να καταγραφεί στα πρακτικά η διαμαρτυρία μας.
 Τελικά η ντροπή έχει χαθεί.
Αυτοί που είναι ανύπαρκτοι, που ελαφρά τη καρδία άνοιξαν πληγές  που δεν  μπορούν να κλείσουν, χωρίς σχεδιασμό κι αίσθημα ευθύνης, τολμούν να φιμώνουν κάθε φωνή που τολμά να πει τα αυτονόητα.  Κάθε φωνή που τολμά να τους καλέσει να πράξουν το καθήκον τους.
Δημοτικός  Σύμβουλος που αναπτύσσει δοσοληψίες  επαγγελματικές με το Δήμο,( Λιμενικό ταμείο κλπ) επετέθη φραστικά σε συναδέλφους του της αντιπολίτευσης ενώ ταυτόχρονα  προσπαθούσε   να καλύψει με τη φωνή τους κάθε άλλη φωνή.
Άλλος επαναλάμβανε στον κ. Θυμαρά: "Δε θα μιλήσεις γιατί δε θα σ'αφήσω εγώ να μιλήσεις".και πολλά άλλα.....

Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από αγανακτισμένους συμπολίτες μας για την κατάσταση. "Μα κάντε κάτι, δεν πάει άλλο", μας λένε. Κι αναφέρονται στο κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, τους ρυθμούς και τον τρόπο που γίνεται το έργο της αποχέτευσης  και στην όλη την κατάσταση.

Δεν είναι δυνατόν να μην τα ακούνε κι αυτοί που πρέπει να τ'ακούσουν , οι υπεύθυνοι της κατάστασης. Δεν είναι δυνατόν αυτοί να μην εισπράττουν την αγανάκτηση του κόσμου.
Εμείς πράττουμε το καθήκον μας, είμαστε παρόντες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για το συμφέρον των δημοτών.

Σε κανένα μας δεν αρέσει να γίνεται κακός με κανέναν, κάτι τέτοιο θα ήταν διαστροφικό άλλωστε. Όμως ο θεσμικός μας ρόλος μας επιβάλλει να προασπίζουμε το κοινό συμφέρον.
Όταν κάποιες ενέργειες μειώνουν το κόστος της ύδρευσης, ή της καθαριότητας για το δημότη, δε δικαιούται κανείς να πράττει διαφορετικά.
Και μια που είπαμε για καθαριότητα, τα ανακυκλώσιμα , σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει κάνει ο Δήμος με τον ιδιώτη στον οποίο έχει αναθέσει την ανακύκλωση, οφείλει να τα αποκομίζει ο ιδιώτης με δικά του μέσα κι έξοδα κι όχι να επιβαρύνει το Δήμο.
Αντί γι αυτό όμως  τα συγκεντρώνει ο Δήμος με τ'απορριμματοφόρα του και με τους υπαλλήλους του, ενώ δεν του περισσεύουν για κάτι τέτοιο. Δεν είναι μόνο  ότι κοστίζουν στο Δήμο και τους δημότες ενώ δεν πρέπει, αλλά με το να απασχολούνται τα απορριμματοφόρα με τη συλλογή των απορριμμάτων της ανακύκλωσης συγκεντρώνονται σκουπίδια  και μένουν περισσότερο χρόνο  και μάλιστα εν μέσω θέρους.







4 σχόλια:

  1. Υπάρχουν σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι που παίρνουν έργα του Δήμου;Γιατί δεν τους κατονομάζετε;
    Αυτό κάτι μου θυμίζει από παλιά. Όταν ο κ. ...... (το όνομα "λογοκρίθηκε"από τη διαχείριση του blog) κλαίγοντας ζητούσε από τον δήμαρχο Κονταξάκη να του δώσει το έργο του ΚΑΠΗ και το πεζούλι του παραλιακού δρόμου από το Λιμεναρχείο μέχρι του Κλήμη και αφου το πήρε μετά δεν ήξερε τί ελεγε γι αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν ο μόνος που εκλιπαρούσε κλαίγοντας τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κονταξάκης τους λυπότανε και τους έδινε δουλειές... αυτοί όμως δεν θέλουν λύπηση..τον δαγκώσανε μόλις μπόρεσαν...το αντίθετο κάνουν τώρα που είναι στην εξουσία. Αύριο που δεν θα είναι, θα είναι ευγενέστατοι και δημοκρατικοί. Έτσι παιδιά είναι το σύστημα της εξουσίας... πάνω απ όλα το φαγοπότι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαρά στο κουράγιο σου Μοιρούλα.Στη θέση σου θα τους είχα δώσει δέκα φάσκελα να πάνε στα κομάτια κι αυτοί κι εκείνοι που τους ψηφίσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή