Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπετσών

Θα συνεδριάσει τακτικά το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών,αύριο,την 25η του μηνός  Οκτωβρίου του έτους 2016, ημέρα  Τρίτη και ώρα 18.30 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του κάτωθι θέματος ημερήσιας διάταξης:


1.    Διάθεση πίστωσης 3.000,00 € για δαπάνες εκδηλώσεων 28η Οκτωβρίου 2016.
2.    Αναπροσαρμογή ή μη των συντελεστών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Σπετσών για το έτος 2017.
3.    Αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή ΤΑΠ του Δήμου Σπετσών για το έτος 2017.
4.    Αναπροσαρμογή η μη του τέλους ύδρευσης του Δήμου Σπετσών για το έτος 2017.
5.    Επιβολή τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης εστιατορίων και συναφών καταστημάτων, Δήμου Σπετσών για το έτος 2017.
6.    Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων Δήμου Σπετσών για το έτος 2017.
7.    Οριστική αφαίρεση ή μη της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ΚΥΕ της «Summer Breeze E.E.» με νομ. Εκπρ. τον κ. Τριανταφύλλου Κων/νο Ερμή.
8.    Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης ΚΥΕ – Επιχείρηση αναψυχής & επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος» στην «Παυλόπουλος & Σία Ο.Ε.».
9.    Αποδοχή παραίτησης της Δημοτικού Συμβούλου κ. Ευσταθίου Μεταξίας από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Σπετσών, αντικατάστασή της από αναπληρωματικό μέλος και εκλογή νέου αναπληρωματικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής.
10. Έγκριση της απόφασης υπ’ αρ. 3/2016 απόφασης της Δημοτικής επιτροπής παιδείας του Δήμου Σπετσών για απόδοση στις σχολικές επιτροπές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπετσών της Γ’ κατανομής έτους 2016, ποσού 8.127,79 €, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
11. Περί διαγραφής ή μη οφειλής που αφορά λογαριασμούς ύδρευσης των υπ’ αρ. 9406145 και 63514 υδρομετρητών.
12. Αποδοχή της επικαιροποιημένης μελέτης «Ιδιωτικές συνδέσεις αποχέτευσης Δήμου Σπετσών (τμήμα Ανάληψη – Δεξαμενή), λόγω αλλαγής νομοθεσίας.
13. Αποδοχή και έγκριση του Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ««Ανακαίνιση και συντήρηση του 1ου δημοτικού σχολείου Σπετσών».



Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η υπόθεση της Αρμάτας, και τα ένδικα μέσα.

Καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη και στην πρώτη τετραετία και στην επόμενη, κατά διαστήματα, στα δημοτικά Συμβούλια ,η αντιπολίτευση ζητούσε ενημέρωση για τη δικαστική πορεία της υπόθεσης της Αρμάτας.
Το θέμα μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει άμεσα   ως Σπετσιώτες,  επιπλέον  δε και  ιδιαίτερα καθόσον ο εκλιπών πατέρας ενός  Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής μας, του Θανάση του Θυμαρά, ήταν από τα "πρωτοπαλλήκαρα" των κινητοποιήσεων υπέρ της Αρμάτας.
Ποτέ, μα ποτέ δεν λάβαμε την ενημέρωση που ζητούσαμε  , πάντοτε δε ο δήμαρχος μας καθησύχαζε πως η υπόθεση δεν πρόκειται να χαθεί.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως η υπόθεση "χάθηκε", στη δε γιορτή της Αρμάτας, ο δήμαρχος απαντώντας κατά κάποιον τρόπο στα όσα είπε ο εφημέριος της Ανάληψης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  , είπε πως περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση  για να τη δούμε και πως ο Δήμος με τα αρμόδια όργανά του, στη συνέχεια θα αποφασίσει για την περαιτέρω  πορεία των ενδίκων μέσων.
Προχθές, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής , ήλθε το θέμα της ανάθεσης σε δικηγόρο της άσκησης αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης. Το θέμα ήλθε προ ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχει εισήγηση από το δικηγόρο, ούτε καν η απόφαση του δικαστηρίου. Κληθήκαμε δηλαδή, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να αποφασίσουμε  "στα τυφλά" κι έξω από κάθε νομιμότητα. Ο νόμος(καλλικράτης ,3852)  προβλέπει στο άρθρο 72, παράγραφος 1 και 2 , σ'αυτές τις περιπτώσεις  ότι η Οικονομική Επιτροπή "αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων" και ότι "η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνεπάγεται ακυρότητα της σχετικής απόφασης".
Εμείς, η αντιπολίτευση,( στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου , από την αντιπολίτευση μετέχουμε δύο . Αργυρίου-Κουμπή και Μέξης), διαμαρτυρηθήκαμε για τον τρόπο που ήλθε  αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και δεν το ψηφίσαμε ζητώντας εισήγηση-γνωμοδότηση του δικηγόρου και την ίδια την απόφαση του δικαστηρίου.Τονίσαμε δε και ζητήσαμε να γραφεί στα πρακτικά πως δε διαφωνούμε επί της ουσίας με την άσκηση των μέσων αυτών, αλλά ζητάμε να τηρηθούν τα δέοντα. Όταν έχεις να κάνεις με ένα τέτοιο θέμα, που υπάρχουν αντίδικοι, δεν παίζεις. Δεν παίρνεις μια απόφαση "στο πόδι", με τρόπο που να κινδυνεύεις να στην προσβάλλουν οι αντίδικοι επειδή δεν τήρησες όσα προβλέπονται.Επιτέλους πρέπει οι αρμόδιοι της συμπολίτευσης  να σοβαρευτούν και να μην παίζουν  "εν ου παικτοίς".
Στη συνέχεια , με τη γνωστή τακτική της ανευθυνότητας και της φαυλότητας, διαδίδουν πως εξ αιτίας της αντιπολίτευσης που δεν ψήφισε προχθές, θα χαθεί η υπόθεση.Προσπαθούμε να είμαστε καλόπιστοι και να σκεπτόμαστε πως αυτό δεν έχει βάθος και δεν μαρτυρεί την αναζήτηση κάποιου"άλλοθι".

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δρόμοι-παγίδες.





Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας για την απαράδεκτη κατάσταση στους δρόμους που σκάφτηκαν για το αποχετευτικό έργο, η κατάσταση παραμένει ίδια. Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται, η ταλαιπωρία του κόσμου δεν έχει τέλος. Έχουμε ξαναπεί πως τα μεγάλα έργα είναι λογικό να δημιουργούν κάποια αναστάτωση, αλλά εδώ δεν πρόκειται περί αυτού, αφού η κατάσταση "έχει ξεφύγει" τελείως. Δρόμοι σκαμμένοι εδώ και πάρα πολύ καιρό, με την πρώτη βροχή έγινα παγίδες επικίνδυνες για πεζούς και οχήματα.Αυτή η κατάσταση δεν έχει καμιά λογική και δεν προβλέπεται σε καμιά σύμβαση.