Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

η κατάσταση στους δρόμους παραμονές Πάσχα.







Μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο του Πάσχα , την εποχή που όλο το Χειμώνα περιμένουν οι επαγγελματίες του νησιού για να δουλέψουν και η κατάσταση στους δρόμους των Σπετσών είναι απαράδεκτη.
Στην περιοχή από την Ευαγγελίστρια μέχρι την οικία Καλαματιανού που έγινε κάποια μερική αποκατάσταση του οδοστρώματος, μετά και από δικές μας πιέσεις,αφού " μάλλιασε η γλώσσα μας" ,η κατάσταση είναι αυτή που δείχνουν οι φωτογραφίες: Δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος έχουν μείνει μπάζια, σημεία που έχουν σκαφτεί για τις ιδιωτικές συνδέσεις έχουν παραμείνει έτσι χωρίς να αποκατασταθούν κλπ.
Όλο το νησί έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο,με κοινόχρηστους χώρους και πλατείες κατειλημμένους από μηχανήματα του εργολάβου ,αδρανή υλικά και σωλήνες, παρότι  αναφέρεται στη σύμβαση πως ο εργολάβος δε θα χρησιμοποιεί για εναπόθεση των υλικών και όλων αυτών τους χώρους αυτούς. Ειδικά η παραλία της Αναργυρείου  έχει μεταβληθεί σε εργοτάξιο παραγωγής σκυροδέματος.
Με υπογραφή δημάρχου- αντιδημάρχου μπήκαν οχήματα τετραξονικά  του εργολάβου και η τριαξονική βαρέλα του μπετόν.
Όλη αυτή η ακαταστασία στο νησί συμβαίνει για 3η  χρονιά, Κι όλο αυτό δε γίνεται απλά γιατί είναι σε εξέλιξη το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού, οπότε τί να κάνουμε, αλλά γιατί ο μεν εργολάβος δεν τηρεί τους όρους της σύμβασης και της άδειας τομής που έχει λάβει από το Δήμο, που προβλέπουν αποκατάσταση του σκαφθέντος  οδοστρώματος ανά 100 μέτρα και σε διάστημα δέκα ημερών, και γιατί οι αρμόδιοι του Δήμου, ( Δήμαρχος, αντιδήμαρχος) δεν επιβάλλουν στον εργολάβο την τήρηση των όρων, όπως οφείλουν και θα μπορούσαν να κάνουν. Στο χέρι τους είναι, αφού από αυτούς εξαρτάται η πληρωμή του . Κάθε εντολή πληρωμής, περιέχει και πιστοποίηση καλής εκτέλεσης εργασιών αντίστοιχα.
Ο δήμαρχος  κι ο αντιδήμαρχος οφείλουν , αντί να φωτογραφίζονται με γαλότσες και φτυάρια, να επιβάλλουν στον εργολάβο να τηρεί τους όρους κι όχι να υπηρετούν τα συμφέροντά του.Άλλα πράγματα οφείλουν να κάνουν , που δεν τα κάνουν.

Έστω και τώρα και στο παρά πέντε του Πάσχα, ας επιληφθούν της κατάστασης να τακτοποιηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι κι οι δρόμοι, όπως πρέπει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου