Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η αναφορά του αντιδημάρχου Π. Πάνου προς το δήμαρχο Σπετσών


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, την 31 Ιανουαρίου 2017, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Πάνου έδωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγνώσει αναφορά του προς το δήμαρχο Σπετσών κ. Π. Λυράκη, την οποία κατόπιν και πρωτοκόλλησε. 
Στην αναφορά του αυτή επισημαίνει διάφορα κακώς κείμενα για τα οποία θεωρεί υπευθύνους τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι , όπως γράφει, έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, και καλεί το Δήμαρχο , ως διοικητικό τους προϊστάμενο να πράξει το καθήκον του και να ξεκινήσει την πειθαρχική διαδικασία  που προβλέπεται από τα άρθρα 126 και 113 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Διαφορετικά, λέει , για την προστασία των συμφερόντων των Σπετσιωτών και του Δήμου, αλλά και του προσωπικού του κύρους και της αξιοπρέπειάς του,είναι υποχρεωμένος να αναφερθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και και τις προϊστάμενες αρχές.
Οι διαπιστώσεις αυτές του αντιδημάρχου, μας δικαιώνουν για όσα εδώ και χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης έχουμε επισημάνει , ιδιαίτερα δε όσα άπτονται της οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας του Δήμου, την έλλειψη φορολογικής ενημερότητας του Δήμου, επειδή από το 2011 έως το 2014 δεν έχει υποβάλλει ο Δήμος φορολογικές δηλώσεις και τη ζημία που έχει υποστεί από αυτήν , καθώς και αυτά που αφορούν στα χρηματικά διαθέσιμα, στο κλείσιμο του ταμείου του Δήμου στην ώρα του κλπ.
Στις 6/2/2017 ο δήμαρχος κ. Π. Λυράκης έστειλε στους υπαλλήλους του Δήμου ένα έγγραφο και συνημμένη την αναφορά του αντιδημάρχου και τους ζητά εντός 5 ημερών να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους.
Προς το παρόν αρκούμαστε στην παράθεση των εγγράφων, χωρίς περισσότερα σχόλια.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου