Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Παρωδία Δημοτικού Συμβουλίου.


Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.
Αγαπητοί μας αναγνώστες
Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε τελειώνοντας ο χρόνος θα ήταν να σας κάνουμε κοινωνούς της ασχήμιας και της δυσωδίας.
Αυτός είναι κι ο λόγος που τον τελευταίο καιρό δεν είμαστε αναλυτικοί στις περιγραφές των Δημοτικών Συμβουλίων  .
Επειδή όμως αντιμετωπίζουμε καθημερινά την παραπληροφόρηση και τη διαστροφή της αλήθειας , θεωρούμε χρέος μας κάποια πράγματα να τα δημοσιεύουμε .

Κανείς δε φανταζόταν πως το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς θα ήταν επεισοδιακό.
Με την ανοχή του προέδρου που εκ της θέσεώς του μπορούσε να επιβάλλει την τάξη και δεν το έκανε, του δημάρχου που όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ανέχτηκε απολαμβάνοντας τις παρεμβάσεις των ανθρώπων του ακροατηρίου που προφανώς είχαν κληθεί επί σκοπού,καταλύθηκε κάθε έννοια λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όχι πως είναι ασυνήθιστο φαινόμενο   η παρουσία "οπαδών" που όλως τυχαία έρχονται όποτε πρόκειται να συζητηθεί κάποιο θέμα που προβλέπεται να φέρει σε δύσκολη θέση τη συμπολίτευση και λειτουργούν ως "κραυγές"χάριν αντιπερισπασμού, αλλά απόψε είχαν προστεθεί κι άλλοι εκτός από τους "συνήθεις υπόπτους".
Με όσο χιούμορ κι αν προσπαθήσει κάποιος να διασκεδάσει την τραγική πραγματικότητα της προσβολής του θεσμού, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί με καμιά λογική και  καμιά ηθική να γίνουν ανεκτά ακόμα κι από τους πλέον  "χοντρόπετσους" ως προς τη Δημοκρατική ευαισθησία.

Λίγο μετά την αρχή της Συνεδρίασης, ο κ. Μέξης αναφέρθηκε στους εργάτες καθαριότητας και στο ότι δεν τους έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες. Είπε πως είναι γιορτές και δεν επιτρέπεται να μη τους έχουν δοθεί τα χρήματα και πως κάποιος από αυτούς που ασθένησε, δεν είχε χρήματα να πάει στον Πειραιά στο γιατρό.
Αυτό πυροδότησε μια βίαιη αντίδραση σε σημείο που από το ακροατήριο ο κ. Γιάννης Θυμαράς τον εγκάλεσε ρωτώντας τον ποιους εκπροσωπεί και μιλάει. Διαμαρτυρήθηκα , λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνουν από το ακροατήριο και να εγκαλούν τους Δημοτικούς Συμβούλους, φθάνοντας στο σημείο του απόλυτου παραλογισμού να τους ρωτούν ποιους εκπροσωπούν .(Οι δημοτικοί Σύμβουλοι εκπροσωπούν θεσμικά κι επίσημα το λαό που τους εξέλεξε. Αυτοί που πετάγονται και αναλαμβάνουν ρόλο υπέρ-συμβούλου  με την ανοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ποιους εκπροσωπούν; Ή τί εκπροσωπούν;).
 Ακολούθησαν χαρακτηρισμοί "εργατοπατέρας"κλπ . Ο αντιδήμαρχος κ. Τζιάμος, απάντησε παίρνοντας το λόγο, πως και να τους είχαν πληρώσει, πάλι δεν θα είχαν χρήματα. ( Αυτό κι αν είναι επιχείρημα). Είπε βέβαια , πως θα τα πάρουν τα χρήματα , δεν θα τα χάσουν, αλλά ξέρουν πως δεν μπορούν να τα πάρουν αμέσως. Ο δήμαρχος είπε πως είναι πολλά τα χρήματα που παίρνουν  για την εργασία στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, και πως δεν μπορεί να παίρνουν τα ίδια που έπαιρναν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έχουν μειωθεί όλων οι μισθοί, και πως δεν δουλεύουν το οκτάωρο που είναι υποχρεωμένοι. Πρόκειται για συμφωνία μεταξύ Δήμου και εργατών από την εποχή Θυμαρά και Κονταξάκη. Ο κ. Μέξης σχολίασε :"Επί Θυμαρά και Κονταξάκη πληρωνόντουσαν, επί των ημερών σας μένουν απλήρωτοι".Τους είπα πως οι εργάτες καθαριότητας δεν έχουν οκτάωρο ως υποχρεωτικό ωράριο , πως αν δεν δουλεύουν όσο πρέπει , την ευθύνη να τους ελέγξουν και να φροντίσουν να εργάζονται την  έχουν αυτοί,(δήμαρχος, αντιδήμαρχος) και πως αν θεωρούν πως είναι πολλά τα χρήματα ,ας  τα επαναδιαπραγματευτούν ,αλλά δεν μπορούν εκ των υστέρων να κρίνουν για δεδουλευμένα πως είναι πολύ το ποσόν των 50 Ευρώ την ημέρα για κάθε αργία ή Σαββατοκύριακο.
Επειδή το ένα θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου  περιλάμβανε τροποποίηση προϋπολογισμού  και αποδοχή των ποσών για την αποκατάσταση των συνεπειών της θεομηνίας στο οδικό δίκτυο και τα ρέματα , είχαν έλθει αυτοί που εργάστηκαν στις εργασίες αποκατάστασης .
Στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή που κάναμε την Παρασκευή, διατυπώσαμε την άποψη πως η απευθείας ανάθεση που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στο πρόγραμμα διαύγεια,με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, την οποία  τους έχει κάνει ο Δήμαρχος  για ποσόν συνολικά 113.320 Ευρώ, δεν έπρεπε να έχει συνταχθεί με ημερομηνία πριν από την αποδοχή των ποσών που χρησιμοποιήθηκαν και πριν από την εγγραφή τους στον οικείο κωδικό, επειδή τη μέρα αυτή που φαίνεται πως έγινε δεν υπήρχε και μάλιστα εξηγήσαμε πως το  λέμε με γνώμονα  να μην υπάρξει πρόβλημα  από την Επίτροπο προς την έγκριση της δαπάνης , με αποτέλεσμα να μη  μπορούν να πληρωθούν οι άνθρωποι. Παράλληλα σχολιάσαμε και τα ποσά τα οποία μας φαίνονται υπερβολικά, και ζητήσαμε αν υπάρχει  κατάλογος με τις ημερομηνίες που εργάστηκε ο καθένας, τα δρομολόγια, τις χρεώσεις κλπ. Δεν υπάρχει τέτοιος κατάλογος. Μάλιστα διαπιστώσαμε πως όχι μόνο της αντιπολίτευσης οι σύμβουλοι αλλά και κάποιοι από τη συμπολίτευση βρήκαν υπερβολικά  τα ποσά.
Ο κύριος Γιάννης Θυμαράς παρενέβαινε διαρκώς  , και σε κάποια στιγμή   είπε: "Δε σας είδαμε στη θεομηνία , μόνο την κάμερα είχατε". Αυτή η κατηγορία που εσκεμμένα αναπαράγεται, δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ο δε δήμαρχος, όταν του είπα πως από τις 7 το ξημέρωμα ήμουν στους δρόμους, και τον ρώτησα  τί ήθελε να κάνω, να πάρω φτυάρι; Είπε:Ναι , γιατί να μην πάρεις, εγώ πώς πήρα;
Δεν ξέρω αν πήρε φτυάρι, εκείνο που ξέρω είναι πως δεν πήρε κανείς τους  ένα τετράδιο να σημειώνει  ποιοι εργάστηκαν , πόσες μέρες, πόσες ώρες, πόσα δρομολόγια.
Του είπα επίσης, πως δεν έκανε το στοιχειώδες, να μας συγκεντρώσει να κάνει ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση. (Εν μέσω κρίσης, δώσαμε τόπο στην οργή και δεν εκφράσαμε το παραμικρό σχόλιο για όλα αυτά και για άλλα πολλά, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν αποσιωπούνται επ' άπειρον). Η απάντησή του ήταν : Μόνοι μας τα κάναμε μια χαρά, δεν χρειαζότανε.(ουδέν σχόλιον).
Ο κ.Πέτρος  Τσάνας , δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας,ζήτησε το λόγο και σε πολύ χαμηλό τόνο είπε μερικά πράγματα διευκρινιστικά. Ανέφερε μάλιστα πως ένας εργάτης στο ανοιχτό φορτηγάκι τις αργίες  δεν φτάνει. Είναι αύριο παραμονή πρωτοχρονιάς, είπε, κι αν πάτε στους κάδους είναι μέχρι πάνω. Ο ένας εργάτης δε μπορεί να τουμπάρει τον κάδο και αδειάζει σακούλες, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή δουλειά, να έχουν πιάσει σκουλίκια μέσα οι κάδοι.
Εν τω μεταξύ οι παρεμβάσεις από το ακροατήριο ήταν συνεχείς, απρεπείς  και ανεμπόδιστες.
Σε κάποια στιγμή οι αδελφοί Θυμαρά ( Χρυσόστομος και Γιώργος ) παρενέβησαν και άρχισαν να αναφέρουν το δικό τους θέμα μα την πληρωμή των βράχων της παραλίας ,που έγινε μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό, και κατηγορούσαν τον προηγούμενο Δήμαρχο που τους ανάγκασε να καταφύγουν στα δικαστήρια για να πληρωθούν. Ο κ. Μέξης, τους εξήγησε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος δημοσιονομικά να πληρωθούν παρά μόνον αν κατέφευγαν στο δικαστήριο και στη συνέχεια αυτό κατέληγε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η αντίδρασή του Γιώργου Θυμαρά  ήταν βίαιη, σηκώθηκε και πλησίασε το τραπέζι της Συνεδρίασης και μεταξύ των άλλων που είπε , αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο κ. Μέξης και είπε: " Ο Θεός βλέπει και τιμωρεί, μια το μάτι, μια η καρδιά".
Το φοβερό δεν είναι ότι ο άνθρωπος αυτός είπε αυτό που είπε,( και δεν είναι ψιλά γράμματα να πούμε πως διέπραξε "΄ὕβριν"με την αρχαιοελληνική έννοια  και πως οι ασθένειες δεν είναι τιμωρίες του Θεού κατά  τη χριστιανική πίστη) , αλλά ότι πρόεδρος, δήμαρχος, αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι κάθονταν και τον άκουγαν απαθώς. Στο κάτω -κάτω ο καθένας, ανάλογα με τα μυαλά που κουβαλάει, μπορεί να βγάλει προς τα έξω ό,τιδήποτε. Το θέμα δεν είναι τί κάνει  αυτός,ο όποιος ιδιώτης, το θέμα είναι είναι ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, πώς λειτουργεί, αν λειτουργεί, πώς προστατεύονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αν προστατεύονται, ώστε να ασκήσουν το θεσμικό τους ρόλο.Και τίθεται και θέμα συνενοχής με την ένοχη σιωπή και ανοχή των υπολοίπων. Τους ενοχλούσε η ανάρτηση των ηχητικών από τα Δημοτικά Συμβούλια που κάναμε και διαμαρτυρήθηκαν και απείλησαν. Δε φοβηθήκαμε, αλλά σεβαστήκαμε το ότι δεν ανέχονται να ακούν τη φωνή τους  και να ακούγονται δημόσια .Στα αιτήματά μας να λάβουμε τα εξτρέ των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου,απαντούσαν πως περιέχουν προσωπικά δεδομένα.
Αυτοί που απαθώς παρακολουθούν στο Τραπέζι των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου να χρησιμοποιούνται και να κοινοποιούνται με τον πιο χυδαίο τρόπο τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Δημοτικού Συμβούλου, αυτά που σχετίζονται με την υγεία του. Στο σημείο αυτό διαμαρτυρήθηκα έντονα και αποχώρησα.(η κ. Τομπαζιάδη είχε ήδη αποχωρήσει).
Η ένταση συνεχίστηκε. Σε κάποιο σημείο ο κ. Μέξης είπε στο Δήμαρχο "τι λες βρε νούμερο;", αυτός είπε : "Πάρτε την αστυνομία αμέσως" ο κ. Μέξης του απάντησε "Πάρε τον εισαγγελέα", αυτός είπε "όχι τον εισαγγελέα, το διοικητή" ο κ. Μέξης του απάντησε "Δεν είναι η πρώτη φορά που θα το κάνεις, πάρε". Μετά από αυτό αποχώρησε και η μείζων μειοψηφία.

 Μάθαμε πως έγινε μια προσπάθεια  από το δήμαρχο και τον πρόεδρο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα  λέγοντας πως "η αντιπολίτευση ενοχλήθηκε επειδή βρήκαμε τα λεφτά".
Αυτό μόνον αφελείς μπορεί να πείσει. Εμείς τους είχαμε υποδείξει και τους πιέζαμε να αποδεσμεύσουν τις 36.000 που υπήρχαν στον κωδικό πριν δοθούν οι άλλες 35.000 από το  Υπουργείο Εσωτερικών  και οι 50.000 από τον κ. Σπύρο Νιάρχο, για να πληρώσουν τον κόσμο.

Δημοσιεύουμε από τη διαύγεια την απευθείας ανάθεση του Δημάρχου με τα ποσά.

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                            ΑΔΑ: ΒΛΓ0Ω18-Κ6ΦIV
ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Σπέτσες
Ταχ. Κώδικας: 18050
ΤΗΛ: (22983) 20010
ΦΑΞ: (22980) 73366
e-mail: dspetson@hol.gr
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



ΣΠΕΤΣΕΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 376
Α / 2013

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση για την παροχή της εργασίας με τίτλο ’’Αποκατάσταση ζημιών
λόγω θεομηνίας’’».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης).
2) Τις διατάξεις των άρθρων 86 παρ. 2 & 158 παρ. 4β και 7 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).
3) Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας την
13-11-2013 και 14-11-2013.
4) Το με αριθ. πρωτ. 5339/14-11-2013 έγγραφό μας προς τον Περιφερειάρχη Αττικής περί
αιτήματος κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης τοπικής ανάγκης λόγω έντονης βροχόπτωσης.
5) Το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, την 13ην
-11-2013 και 14
ην
-11-
2013, είχε ως αποτέλεσμα:
α) να γεμίσουν με άχρηστα υλικά, όπως δένδρα, πέτρες, κ.λ.π., αρκετά ρέματα, ποτάμια, δρόμοι,
β) να πλημμυρίσουν και να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετές οικίες, καταστήματα κ.λ.π.
γ) δρόμοι να έχουν καλυφθεί από τόνους λάσπης και να έχουν γεμίσει με διάφορα αντικείμενα.
6) Όλα αυτά είχαν ως επακόλουθο το κλείσιμο σχεδόν όλων των δρόμων του Δήμου μας καθότι
ήταν απροσπέλαστοι, την πιθανότητα νέας πλημμύρας καθώς τα ρέματα, εξαιτίας των άχρηστων
αντικειμένων, ήταν γεμάτα με άχρηστα υλικά.
7) Το γεγονός ότι έπρεπε να γίνει άμεσα ο πλήρης καθαρισμός των δρόμων και η αποκατάσταση
των ρεμάτων στην προτέρα κατάστασή τους.
8) Το γεγονός ότι ο Δήμος μας δεν διαθέτει οχήματα, μηχανήματα και ιδιόκτητες υδροφόρες, για
τον καθαρισμό δρόμων, ρεμάτων κ.λ.π.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1. Εγκρίνουμε και Αναθέτουμε, λόγω του κατεπείγοντος, απευθείας την παροχή υπηρεσίας με
τίτλο ’’Αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνίας’’, ως εξής:
α) την αποκατάσταση των ρεμάτων, ποταμιών και δρόμων από τα άχρηστα υλικά, στους
παρακάτω:
I. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΦΙΛ. ΒΩΚΟ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 038893755, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά,
Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 4.000,00€ συν ΦΠΑ 920,00€ (συνολική δαπάνη 4.920,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
II. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛ. ΒΩΚΟ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 040619675, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά, Τ.Κ.
18050), έναντι αμοιβής 4.000,00€ συν ΦΠΑ 920,00€ (συνολική δαπάνη 4.920,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
III. ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΔ. ΤΣΑΝΑ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 040619675, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά,
Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 20.0325,20€ συν ΦΠΑ 4.674,80€ (συνολική δαπάνη 25.000,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
. ΚΟΚΟΡΗ ΙΩΑΝΝΗ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Δ/νση: Σπέτσες, Α.Φ.Μ.: ________________,
Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά, Τ.Κ. 18050) έναντι αμοιβής 2.154,47€ συν ΦΠΑ 495,53€ (συνολική δαπάνη
2.650,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
V. ΑΦΟΙ ΘΥΜΑΡΑ Α.Ε., που εδρεύει στις Σπέτσες (Δ/νση: Σπέτσες, Α.Φ.Μ.: 800291255, Δ.Ο.Υ.
Α’ Πειραιά, Τ.Κ. 18050) έναντι αμοιβής 34.146.34€ συν ΦΠΑ 7.853,66€ (συνολική δαπάνη
42.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
VI. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Τ. ΠΑΝΟΥ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Δ/νση: Σπέτσες, Α.Φ.Μ.: 028949249, ΔΟΥ:
Πειραιά, Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 24.390,24€ συν ΦΠΑ 5.609,76€ (συνολική δαπάνη
30.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
β) την απομάκρυνση της λάσπης από τους δρόμους, οικίες, καταστήματα κ.λ.π. με ιδιόκτητες
υδροφόρες, στους παρακάτω:
I. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΩΤ. ΠΑΝΑΓΟ, που εδρεύει στις Σπέτσες (Α.Φ.Μ.: 038893755, ΔΟΥ: Α’ Πειραιά,
Τ.Κ. 18050), έναντι αμοιβής 3.170,73€ συν ΦΠΑ 23% 729,27€ (συνολική δαπάνη 3.900,00€
συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
2. Η πληρωμή των αναδόχων θα γίνει μετά το πέρας των εργασιών, με χρηματικό ένταλμα
πληρωμής που θα συνοδεύεται από τα νόμιμα δικαιολογητικά.








Εσωτερική Διανομή:
Ταμειακή Υπηρεσία
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΛΥΡΑΚ

8 σχόλια:

  1. 1.
    Δηλαδή αν έχω τρία φορτηγά και κάνω 5 δρομολόγια τη μέρα 3x5=15 δρομολόγια, επί 5 ημέρες περίπου που χρειάστηκε ο καθαρισμός συνολικά 75 δρομολόγια. 42000 δια 75 = 560 ευρώ το δρομολόγιο. Αμμοχάλικο να φέρεις από νταμάρι είναι πιο φθηνό.
    2.
    Αυτός που φέρνει σαν επιχείρημα τις ασθένειες του άλλου ας κοιτάξει να δει την καμπούρα του. Που χρωστάει παντού και που έχει διαλυθεί ολόκληρη η αυτοκρατορία του στους 4 ανέμους. Αδέλφια, συγγενείς, γονείς όλοι βρίσκονται ο ένας δώθε ο άλλος κείθε.
    3.
    Προφητεία :
    Και στις επόμενες εκλογές οι ίδιοι θα βγουν, γιατί είμαστε του ιδίου φυράματος.
    .
    Όμοιος ομοίω αεί πελάζει
    .
    άσε μη δίνεται σημασία στο παραπάνω. Δε θα το καταλάβετε. Το λέω πιο λαϊκά.
    .
    Όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς που πάθαμε τις ζημιές στα σπίτια μας και στις επιχειρήσεις μας και περιμένουμε σαν ανοιξιάτικη βροχούλα κάτι, μια ανάσα, μια αποζημίωση και βλέπουμε σαρανταριές χιλιάδες εδώ κι εκεί,να σκορπίζονται , μπορει κανείς να καταλάβει πώς νιώθουμε για τον εμπαιγμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρατάτε γερά, μη σας φοβίζουν οι κραυγές. Αυτοί που κραυγάζουν υπέρ του Λυράκη, είναι οι ίδιοι που κραύγαζαν υπέρ του Θυμαρά και μετά υπέρ του Κονταξάκη και κατά του Θυμαρά και στη συνέχεια υπέρ του Λυράκη και κατά του Κονταξάκη. Κάποιοι απο αυτούς είναι έτοιμοι να αποκηρύξουν το Λυράκη , ήδη αραιώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα καλα αυτα που γραφετε αλλα εδω δεν μπορω να συμφωνησω.!!.ο κ μεξησ το 2010 ηταν που στηριζε τον κονταξακη ,και ξαφνικα τωρα αλλαξε πλευση και στηριζει το τωρα η ποτε..αναρωτιεμαι τι ειναι τελικα οι πολιτικεσ πεποθησεισ του καθενος...?σωβρακα??. Να προσεχουμε λοιπον τι λεμε..

      Διαγραφή
    2. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή1 Ιανουαρίου 2014 στις 8:57 π.μ.

      Δυο λάθη κάνεις φίλε. Το πρώτο είναι πως δεν στηρίζει το "Τώρα ή Ποτέ", όπως κι εμείς δεν στηρίζουμε την "Ώρα ευθύνης῾. Και οι μεν και οι δε συνεργαζόμαστε ως αντιπολίτευση,στο πλαίσιο της άσκησης του ρόλου μας με ίσους όρους. Κανείς δεν έχει προσχωρήσει στην παράταξη του άλλου, όσο κρατάει αυτή η τετραετία. Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση , όπως είναι φυσικό κι όπως γίνεται πάντα θα ανακατευτεί η τράπουλα.Το δεύτερο λάθος σου είναι πως ξεχνάς ότι στην πολιτική ένα σχήμα δεν παραμένει για πάντα έτσι. Ξεχνάς ότι οι περισσότεροι από τη νυν πλειοψηφία ήταν αντιδήμαρχοι και Δ. Σύμβουλοι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Κονταξάκη. Μη λες λοιπόν κουβέντες ελαφρές που δεν ισχύουν.

      Διαγραφή
  4. Για ένα πράμα σας σινχαίρω όλη την αντιπολίτευση που δεν παρασυρθήκατε στην κατρακύλα να πειτε κι εσείς ανάλογα σε αρώστιες και παθήματα των αντιπάλων σας.Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι συγκεκριμένες "κραυγές"είναι πολύ ακριβοπληρωμένες.Η μεν από τον ίδιο το δήμαρχο σε επίπεδο προσωπικής συναλλαγής ,όχι παράνομης,η δε σε επίπεδο Δημοτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η απευθείας ανάθεση στερείται παντελώς νομιμότητας για πολλούς λόγους.Όχι μονο για το λόγο που η αντιπολίτευση επισήμανε, δηλαδή για το ότι έγινε πριν από την αποδοχή των ποσών και χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα στον οικείο κωδικό, αλλά και διότι υπερβαίνει τραγικά το ποσόν που αναλογεί σ'αυτό που δικαιούται ο δήμαρχος να διαθέτει με απευθείας ανάθεση και το κυριοτερο, διότι πρόκειται για προφανή κατάτμηση έργου. Τόσες παρανομίες σε μια πράξη με τη δικαιολογία της έκτακτης ανάγκης και του κατεπειγοντος θα έπρεπε τουλάχιστον να καλύπτονταν με τη συναίνεση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που δεν φαίνεται στο δημοσίευμα είναι αν η ανάθεση αυτή έχει περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή