Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Eνημέρωση για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο


Στην αρχή του δημοτικού Συμβουλίου, ζητήσαμε ενημέρωση από το Δήμαρχο για την πορεία των  έργων του βιολογικού καθαρισμού -αποχετευτικού και της αποκατάστασης της χωματερής. 
Για μεν τη χωματερή είπε πως "οι δουλειές ξανάρχισαν, ξεμπλοκάρισαν"" , ότι μέχρι το 2012 ο Δήμος Σπετσών ήταν κύριος του έργου, αλλά από το 2012, εν μια νυκτί το πήρε ο Ενιαίος...Σύνδεσμος απορριμμάτων Αττικής.. Εμείς δεν έχουμε καμιά μελέτη, υπάρχει επιβλέπων του ΕΔΣΝΑ . Το έργο είχε μπλοκάρει γιατί χτύπαγαν τα βράχια και η ΑΚΣΣ είχε πει "τί γίνεται εδώ ;"Όμως  ξεμπλοκάρισε."
Για το έργο του βιολογικού είπε πως κανονικά έπρεπε να είχε αρχίσει.
Οι απαντήσεις δε μας κάλυψαν. Δεχόμαστε από πολίτες ερωτήσεις που αφορούν το εξής:Στην περιοχή της χωματερής εργάζονται κάποια συνεργεία Σπετσιώτικα.Όσοι εργάζονται εκεί, σε ποιο έργο εργάζονται, με ποιο καθεστώς και  για λογαριασμό ποιου;
Όσον αφορά δε το έργο του βιολογικού-αποχέτευσης, ο προϋπολογισμός του 2015 ( το σχέδιο που ήδη ψηφίστηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο
) έχει για το έτος αυτό προϋπολογίσει 1 Ευρώ,με ό,τι αυτό σημαίνει.

Στις 16 Σεπτεμβρίου είχαμε καταθέσει αίτηση στο Δήμο Σπετσών για χορήγηση αντιγράφου από το βιβλίο τρεχουμένων λογαριασμώνπληρωμών.
Ο δήμαρχος με έγγραφη απάντησή του μας είπε πως μπορούμε να τα δούμε χωρίς να πάρουμε αντίγραφα, διότι είναι πολλές οι σελίδες, ο Δήμος δεν έχει χαρτί και μελάνι, δε μπορεί να απασχοληθεί προσωπικό για να τις βγάλει  και πως στο παρελθόν είχαμε πάρει πληθώρα εγγράφων ἱδίου περιεχομένου" που αποτέλεσαν συνημμένα σε επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του Δήμου, του Δημάρχου και δημοτικών υπαλλήλων και καταλήγει "Σε κάθε περιπτωση εφόσον επιθυμείτε να υποβάλλετε σε βάρος μας μήνυση, μπορείτε να το πράξετε και τα οικεία έγγραφα ζητούνται πάντοτε από τον αρμόδιο εισαγγελέα

Του απαντήσαμε, πως εμείς μόνον επώνυμες αναφορές κάναμε, βάζοντας πάντα την υπογραφή μας, όσο για τα συνημμένα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία της αναφοράς μας.

Όσο για το ότι μπορούμε να δούμε τα βιβλία, χωρίς να πάρουμε αντίγραφα, αυτή είναι παλιά τακτική του με την οποία επιχειρεί να μας εμπαίξει. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν κι όταν πήγαμε να τα δούμε ουδέποτε μας τα έδειξε. Έτσι ακριβώς έγινε και τώρα. Μετά την αποστολή του εγγράφου τις επόμενες μέρες ζητήσαμε να δούμε αυτά που ζητήσαμε και δε μας τα έδειξαν.

Στο παρακάτω ηχητικό, είναι οι δικές μας ερωτήσεις και  ο σχολιασμός από εμάς του εγγράφου του Δημάρχου.


http://youtu.be/tWpkoO-4IEI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου