Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δρομολογείται η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες .

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών, ένα από τα θέματα ήταν και η διάθεση πίστωσης ποσού 4.600 Ευρώ, αφού πρώτα άνοιξε νέος κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου για ' σύνταξη τευχών δημοπράτησης  για ανάθεση σε τρίτο των εργασιών καθαριότητας"

Ουσιαστικά πρόκειται για δρομολόγηση των διαδικασιών της ανάθεσης σε ιδιώτες της καθαριότητας του Δήμου.

Θεωρούμε πως ειδικά για ένα τέτοιο ζήτημα, τουλάχιστον θα έπρεπε πρώτα να είχε ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο , για το εάν και κατά πόσον είναι αποδεκτή αυτή η επιλογή, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η προστασία της εργασίας των εργαζομένων αποτελεί επιτακτική ανἀγκη.

Χωρίς όμως να εξασφαλιστεί η πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου  μπαίνουν οι βάσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη της αντιπολίτευσης (Κουμπή, Μέξης) εκφράσαμε τη διαφωνία μας με τον τρόπο που επιχειρείται αυτό και την ανησυχία μας για  τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Την ανησυχία αυτή την εξέφρασαν και μέλη της συμπολίτευσης, που όμως τελικά  ψήφισαν "ναι"στο άνοιγμα του νέου κωδικού κλπ .

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η κυρία Λιάκου, με την ιδιότητα, όπως απάντησε σε σχετική ερώτησή μας, της Οικονομολόγου στην οποία ο Δήμαρχος έχει κάνει μια απευθείας ανάθεση ως συμβούλου για τη στοχοθεσία του 2014,(εμείς συζητούσαμε τον προϋπολογισμό του 2015), η οποία είπε πως το ζήτημα το έχει συζητήσει με το Δήμαρχο και υπάρχει ένα σχέδιο ανάθεσης μέρους της καθαριότητας σε τρίτους.

Ο πρόεδρος της Οικον. Επιτροπής κ Πάνου είπε πως η μεταφορά των σκουπιδιών στη Φυλή απαιτείται να δοθεί σε ιδιώτες. ο αντιπρόεδρος  κ. Μέξης, του απάντησε πως ο Δήμος έχει προσωπικό, πως η μεταφορά έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει και πρέπει να γίνει και πως το θέμα δεν είναι τόσο απλό όπως το παρουσιάζει, αφού έχουμε υπογράψει συμβάσεις με τον αναπτυξιακό Σύνδεσμο  Τροιζηνίας , ό οποίος μας έχει προμηθευσει και απορριμματοφόρα  με σκοπό την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων   σε χωματερή στην Αττική.

Εμείς και προεκλογικά υποστηρίζαμε πως είναι μονόδρομος η μεταφορά των σκουπιδιών, ενώ ο Δήμαρχος έπαιζε πολιτικά παιχνίδια με συμμαχίες που στηρίχτηκαν στην υπόσχεση για αγορά οικοπέδου για δημιουργία ΧΥΤΥ (ουσιαστικά μιας νέας χωματερής), Και μάλιστα αυτό γινόταν τη στιγμή που ήξερε πως  είναι ανέφικτο, διότι δε μελέτη για το οικόπεδο είχε απορριφθεί πριν από τις εκλογές.

2 σχόλια:

  1. Κυρία καλομοίρα, πόσες φορές έχει συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο από την
    ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφερον αρθρο...που αποσκοπει ολο αυτο????ποιος βγαινει κερδισμενος???τα τριτα ατομα απο που θα πληρωθουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή