Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σπετσών-Ισολογισμός 2012

Σήμερα στις 15,30 θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών  με θέματα ημερήσιας διάταξης

  1. Σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του απολογισμού, του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Σπετσών του 2012
  2. κατάρτιση όρων διαγωνισμού για την προμήθεια πόσιμου νερού για το 2015-2016.
  3. Ανάθεση νομικής εκπροσώπησης αιρετών.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών

Αύριο Τρίτη ώρα 13.00 θα συνεδριάσει σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα :
"Τροποποίηση της με αρ.181/2014 απόφασης του Δ.Σ.  για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Σπετσών."

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους

Από τις  29 Οκτωβρίου τέθηκει εκ νέου σε ισχύ το άρθρο 24 του Ν. 4304/2014 (ΦΕΚ 234 /23/10/2014), ο οποίος επαναφέρει σε ισχύ το άρθρο 51 του Ν. 4257/2014, που αφορά στις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Οι αιτήσεις των οφειλετών για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Νοεμβρίου 2014. Βάσει του συγκεκριμένου άρθρου παρατείνεται έως τις 30/10/2014 η ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οι οφειλές, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4257.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Συνεδριάζει την Τρίτη 11 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη  11 Νοεμβρίου ;vra 18.00 το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπετσών με θέματα ημερήσιας διάταξης :\
  1. παραλαβή της μελέτης "μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή "Αγριόπετρες.
  2. έγκριση διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν ιδιοκτησίας Πέτρου Κωνσταντινιδη. Οικοδ. τετράγωνο 359, κατόπιν αιτήσεώς του και με δαπάνες του.
  3. Αντικατάσταση μελών στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης ....για το έργο"Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και  εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων Δήμου Σπετσών.
  4. έγκριση του 3ου ΑΠΕ του έργου "Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης περιφερειακού δρόμου σε βλαβέντα  τμήματα αυτού".
  5. έγκριση της υπ'αριθ. 82/2014 μελέτης με θέμα "προμήθεια πόσιμου νερού στη νήσο Σπετσών για το έτος 2015-2016".
  6. Προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία και χρήση του γηπέδου της Α.Κ.Σ.Σ. στις Σπέτσες.
  7. τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Σπετσών , έτους 2014,κατόπιν των υπ'αριθ. 65/2014, 66/2014 και 70/2014 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου σπετσών.
  8. περί απόφασης για τη χρήση του δημοτικού οικοπέδου στην περιοχή Κοκκινάρια , Ο.Τ.301.
  9. Περί του αιτήματος των κ.κ. Ορλώφ Αντωνίου  και Μπεζάτη Αργυρώς , σχετικά με την ανακύκλωση στο Δήμο Σπετσών.

Δρομολογείται η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες .

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών, ένα από τα θέματα ήταν και η διάθεση πίστωσης ποσού 4.600 Ευρώ, αφού πρώτα άνοιξε νέος κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου για ' σύνταξη τευχών δημοπράτησης  για ανάθεση σε τρίτο των εργασιών καθαριότητας"

Ουσιαστικά πρόκειται για δρομολόγηση των διαδικασιών της ανάθεσης σε ιδιώτες της καθαριότητας του Δήμου.

Θεωρούμε πως ειδικά για ένα τέτοιο ζήτημα, τουλάχιστον θα έπρεπε πρώτα να είχε ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο , για το εάν και κατά πόσον είναι αποδεκτή αυτή η επιλογή, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η προστασία της εργασίας των εργαζομένων αποτελεί επιτακτική ανἀγκη.

Χωρίς όμως να εξασφαλιστεί η πολιτική βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου  μπαίνουν οι βάσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη της αντιπολίτευσης (Κουμπή, Μέξης) εκφράσαμε τη διαφωνία μας με τον τρόπο που επιχειρείται αυτό και την ανησυχία μας για  τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Την ανησυχία αυτή την εξέφρασαν και μέλη της συμπολίτευσης, που όμως τελικά  ψήφισαν "ναι"στο άνοιγμα του νέου κωδικού κλπ .

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η κυρία Λιάκου, με την ιδιότητα, όπως απάντησε σε σχετική ερώτησή μας, της Οικονομολόγου στην οποία ο Δήμαρχος έχει κάνει μια απευθείας ανάθεση ως συμβούλου για τη στοχοθεσία του 2014,(εμείς συζητούσαμε τον προϋπολογισμό του 2015), η οποία είπε πως το ζήτημα το έχει συζητήσει με το Δήμαρχο και υπάρχει ένα σχέδιο ανάθεσης μέρους της καθαριότητας σε τρίτους.

Ο πρόεδρος της Οικον. Επιτροπής κ Πάνου είπε πως η μεταφορά των σκουπιδιών στη Φυλή απαιτείται να δοθεί σε ιδιώτες. ο αντιπρόεδρος  κ. Μέξης, του απάντησε πως ο Δήμος έχει προσωπικό, πως η μεταφορά έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει και πρέπει να γίνει και πως το θέμα δεν είναι τόσο απλό όπως το παρουσιάζει, αφού έχουμε υπογράψει συμβάσεις με τον αναπτυξιακό Σύνδεσμο  Τροιζηνίας , ό οποίος μας έχει προμηθευσει και απορριμματοφόρα  με σκοπό την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων   σε χωματερή στην Αττική.

Εμείς και προεκλογικά υποστηρίζαμε πως είναι μονόδρομος η μεταφορά των σκουπιδιών, ενώ ο Δήμαρχος έπαιζε πολιτικά παιχνίδια με συμμαχίες που στηρίχτηκαν στην υπόσχεση για αγορά οικοπέδου για δημιουργία ΧΥΤΥ (ουσιαστικά μιας νέας χωματερής), Και μάλιστα αυτό γινόταν τη στιγμή που ήξερε πως  είναι ανέφικτο, διότι δε μελέτη για το οικόπεδο είχε απορριφθεί πριν από τις εκλογές.