Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η επιστολή μας για το θέμα του αντιδημάρχου.

Χθες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε στον πρόεδρο του Δ. Σ. επιστολή η οποία απευθύνεται προς το Δήμαρχο, με το αίτημα να αναγνωσθεί,  και καλεί να μέλη του Δ.Σ. να τοποθετηθούν.
Ο πρόεδρος τη διάβασε  και μας είπε πως στο επόμενο Δ.Σ. θα γίνει η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος.
Παραθέτουμε την επιστολή μας :

"Κύριε Δήμαρχε
Σας ζητούμε να ανακαλέσετε από τα καθήκοντά του τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Πάνου, επειδή   τα ασκεί πλημμελώς.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε  τις παρακάτω περιπτώσεις  στις οποίες είναι εμφανής  η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του ως υπευθύνου αντιδημάρχου για τα οικονομικά και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπετσών, και η εξ αυτής ζημία του Δήμου:
  • Καθυστέρησαν οι τριμηνιαίες εκθέσεις για την καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού  του 3ου τριμήνου του 2015, πράγμα σημαντικό για την άντληση οικονομικών στοιχείων για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού.Δεν κατατέθηκε ο προϋπολογισμς του 2016 μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.
·         Άργησαν να γίνουν οι ανατροπές των ανειλημμένων υποχρεώσεων του 2015, χάθηκαν οι προθεσμίες όχι μόνο για την απόφασή τους , αλλά κυρίως για την ανάρτησή τους στη διαύγεια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει  δημοσιονομική εγκριση νομιμότητας  και να μη μπορούν να πληρωθούν οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του 2015  προς ελέυθερους επαγγελματίες και προμηθευτές..
·         Δε βεβαιώθηκαν έσοδα του Δήμου , κυρίως από ύδρευση, με αποτέλεσμα  να μην έχει εισπράξει ο Δήμος ποσά που μπορούσε να εισπράξει.
  • Δεν εισπράχθηκαν έσοδα του Δήμου από οφειλές  παρελθόντων ετών(μισθώματα Αγίας Παρασκευής, παλιό Λιμεναρχείο).
  • ·         Δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα  η η αναμόρφωση του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα δυσλειτουργία στις πληρωμές και τα έσοδα. Και κυρίως εξ αιτίας αυτής της αργοπορίας έχει καθυστερήσει το έργο της τσιμεντόστρωσης από Δεξαμενή έως Ανάληψη, επειδή στην αναμόρφωση  περιμένουμε να συμπεριληφθεί η δαπάνη για τις ιδιωτικές συνδέσεις , ώστε να προχωρήσει ο πρόχειρος διαγωνισμός.

Θεωρούμε μείζον  θέμα, που αφορά τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, όσο και στην «έξωθεν καλή μαρτυρία» των παραγόντων της Τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου μας, το θέμα της εργασίας του αντιδημάρχου κ. Π. Πάνου στο έργο .. με τα μηχανήματά του.
Γινόμαστε καθημερινά, αποδέκτες παραπόνων οργισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι  περίμεναν την έναρξη του έργου για να εργαστούν και να πάρουν μια ανάσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, όπως εσείς προεκλογικά τους είχατε υποσχεθεί και αντ’ αυτού βλέπουν πως σχεδόν ο μόνος που εργάζεται στο έργο ως επαγγελματίας είναι ο αντιδήμαρχος.
Δε γνωρίζουμε  με ποια σύμβαση εργάζεται, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, διότι το μείζον είναι ότι μαρτυρείται από όλους , οι οποίοι και μας προσκομίζουν φωτογραφικό υλικό, ότι απασχολείται με τα  σκαπτικά μηχανήματά του καθημερινά, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, προκαλώντας την κοινή γνώμη.
Πέρα όμως από τις δικαιολογημένες  αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας, κι εμείς ως θεσμικά όργανα του Δήμου Σπετσών παρατηρούμε πως ο εν λόγω αντιδήμαρχος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του και παραβιάζει τα προβλεπόμενα από το Νόμο ασυμβίβαστα.
Διότι δε μπορεί , ως εκ της θέσεώς του, να είναι διατάκτης  πληρωμής ενταλμάτων προς την εταιρεία (ανάδοχος)της οποίας είναι εργαζόμενος, (ουσιαστικά).
Εκτός αυτού όμως, η πολύωρη καθημερινή του εργασία στο έργο δεν του επιτρέπει , διότι δεν του αφήνει χρόνο, την άσκηση των καθηκόντων του αντιδημάρχου, με αποτέλεσμα  όλα όσα εκθέσαμε ανωτέρω.
Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να προτιμήσετε το συμφέρον του Δήμου.
Επίσης καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να πράξει τα δέοντα  σχετικά με τα  ασυμβίβαστα της εργασίας του κ. Πάνου με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου.
Δείξαμε ανοχή για τον κύριο Πάνου ως προς τα ασυμβίβαστα που είχε για να συμμετάσχει στις εκλογές ενώ είχε συναλλαγή μεγάλου ποσού με το Δήμου  από τη θεομηνία,  δεν διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ για το έργο της μεταφοράς των μαθητών από το γιο του αντιδημάρχου, αλλά τώρα αυτό ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής μας.
Θεωρούμε ιδιαίτερη προκλητική την απάντησή του «εγώ θα δουλεύω και ο μόνος αρμόδιος να  με εμποδίσει είναι ο Δήμαρχος. Εγώ θα δουλεύω ……..».
Καλούμε και τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να τοποθετηθούν επί του θέματος και δηλώνουμε με την παρούσα μας πως εμείς το καθήκον μας το πράξαμε και η ευθύνη πλέον βαρύνει αποκλειστικά αυτούς.
Ζητούμε δε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Λυράκη, να τεθεί θέμα Δημοτικού Συμβουλίου, να αναγνωσθεί η παρούσα κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να τοποθετηθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι .
Για την παράταξη της μειοψηφίας
Η επικεφαλής
Καλομοίρα Αργυρίου –Κουμπή"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου