Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η υπόθεση της Αρμάτας, και τα ένδικα μέσα.

Καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη και στην πρώτη τετραετία και στην επόμενη, κατά διαστήματα, στα δημοτικά Συμβούλια ,η αντιπολίτευση ζητούσε ενημέρωση για τη δικαστική πορεία της υπόθεσης της Αρμάτας.
Το θέμα μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει άμεσα   ως Σπετσιώτες,  επιπλέον  δε και  ιδιαίτερα καθόσον ο εκλιπών πατέρας ενός  Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής μας, του Θανάση του Θυμαρά, ήταν από τα "πρωτοπαλλήκαρα" των κινητοποιήσεων υπέρ της Αρμάτας.
Ποτέ, μα ποτέ δεν λάβαμε την ενημέρωση που ζητούσαμε  , πάντοτε δε ο δήμαρχος μας καθησύχαζε πως η υπόθεση δεν πρόκειται να χαθεί.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως η υπόθεση "χάθηκε", στη δε γιορτή της Αρμάτας, ο δήμαρχος απαντώντας κατά κάποιον τρόπο στα όσα είπε ο εφημέριος της Ανάληψης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  , είπε πως περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση  για να τη δούμε και πως ο Δήμος με τα αρμόδια όργανά του, στη συνέχεια θα αποφασίσει για την περαιτέρω  πορεία των ενδίκων μέσων.
Προχθές, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής , ήλθε το θέμα της ανάθεσης σε δικηγόρο της άσκησης αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης. Το θέμα ήλθε προ ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχει εισήγηση από το δικηγόρο, ούτε καν η απόφαση του δικαστηρίου. Κληθήκαμε δηλαδή, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να αποφασίσουμε  "στα τυφλά" κι έξω από κάθε νομιμότητα. Ο νόμος(καλλικράτης ,3852)  προβλέπει στο άρθρο 72, παράγραφος 1 και 2 , σ'αυτές τις περιπτώσεις  ότι η Οικονομική Επιτροπή "αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοηθημάτων και των ενδίκων μέσων" και ότι "η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνεπάγεται ακυρότητα της σχετικής απόφασης".
Εμείς, η αντιπολίτευση,( στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου , από την αντιπολίτευση μετέχουμε δύο . Αργυρίου-Κουμπή και Μέξης), διαμαρτυρηθήκαμε για τον τρόπο που ήλθε  αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και δεν το ψηφίσαμε ζητώντας εισήγηση-γνωμοδότηση του δικηγόρου και την ίδια την απόφαση του δικαστηρίου.Τονίσαμε δε και ζητήσαμε να γραφεί στα πρακτικά πως δε διαφωνούμε επί της ουσίας με την άσκηση των μέσων αυτών, αλλά ζητάμε να τηρηθούν τα δέοντα. Όταν έχεις να κάνεις με ένα τέτοιο θέμα, που υπάρχουν αντίδικοι, δεν παίζεις. Δεν παίρνεις μια απόφαση "στο πόδι", με τρόπο που να κινδυνεύεις να στην προσβάλλουν οι αντίδικοι επειδή δεν τήρησες όσα προβλέπονται.Επιτέλους πρέπει οι αρμόδιοι της συμπολίτευσης  να σοβαρευτούν και να μην παίζουν  "εν ου παικτοίς".
Στη συνέχεια , με τη γνωστή τακτική της ανευθυνότητας και της φαυλότητας, διαδίδουν πως εξ αιτίας της αντιπολίτευσης που δεν ψήφισε προχθές, θα χαθεί η υπόθεση.Προσπαθούμε να είμαστε καλόπιστοι και να σκεπτόμαστε πως αυτό δεν έχει βάθος και δεν μαρτυρεί την αναζήτηση κάποιου"άλλοθι".

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.


4 σχόλια:

  1. Θέματα ιδιαίτερης σοβαρότητας, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να τα παραπέμπει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίζει αυτό. Αυτό ζήτησα για το συγκεκριμένο θέμα.Είχα ζητήσει κι από το Δήμαρχο πριν από καιρό να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερωθούν από το δικηγόρο όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κι από κοινού να αποφασίσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοείτε με το "ου παικτοίς;" Το ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τα σοβαρά θέματα; Αυτό είναι αυτονόητο. Φίλος μου έλεγε, ότι κάποια στιγμή οι σημερινοί ιδιοκτήτες, οι "κακοί", ίσως ανοίξουν τα τεφτέρια τους με τα "ρουσφέτια" που τους έχουν ζητήσει οι κατά καιρούς Αρματο-αμύντορες, και τότε θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι. Λέτε να το δούμε και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή23 Οκτωβρίου 2016 στις 12:25 μ.μ.

      να τα ανοίξουν και να γελάσουμε . Όποιος έχει διαπραγματευθεί ή έχει πουλήσει (αν και εφόσον έχει) , τουλάχιστον να γίνει γνωστός.

      Διαγραφή
    2. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή23 Οκτωβρίου 2016 στις 12:27 μ.μ.

      Αν και η περίπτωση, αν αληθεύει, είναι μάλλον για κλάματα .

      Διαγραφή