Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Του Δήμου Σπετσών.

Το Δ.Σ. του Δήμου Σπετσών, θα συνεδριάσει σήμερα, την 22η του μηνός Μαρτίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1.    Διάθεση πίστωσης για έξοδα εκδηλώσεων Δήμου Σπετσών για τον εορτασμό των επετείων 25ης Μαρτίου και 3ης Απριλίου.
2.    Διάθεση  πίστωσης για προμήθεια τροφίμων για τους άπορους δημότες του νησιού στα πλαίσια των Εορτών του Πάσχα 2017.
3.    Καταβολή χρηματικών βοηθημάτων για την κατάθεση ιατρικών εισηγητικών φακέλων έξι ατόμων στα ΚΕΠΑ.
4.    Έγκριση μετακίνησης Αντιδημάρχου για την κατάθεση ιατρικών εισηγητικών φακέλων έξι ατόμων στα ΚΕΠΑ.
5.    Καταβολή χρηματικού βοηθήματος σε δημότη Σπετσών για έξοδα νοσηλείας.
6.    Καταβολή χρηματικού βοηθήματος σε δημότη Σπετσών για έξοδα νοσηλείας.
7.    Επιχορήγηση Δήμου Σπετσών στον «Α.Ο. Μπουμπουλίνα», για τη διεξαγωγή τριήμερου αθλητικού τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου από 20/04/17 έως 23/04/17.
8.    Αποδοχή ποσού 998,68 € για πρόγραμμα ανακύκλωσης.
9.    Περί του υπ’ αρ. 10449/8-2-17 αιτήματος της ΦΙΛΠΑ.
10. Χορήγηση ή μη παράτασης χρήσης μουσικής στην κ. Petukhova Svitlana του Leonida, για την επιχείρηση που λειτουργεί στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνας Σπετσών.
11. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς αυτοτελείς πόρους στο Δήμο Σπετσών  έτους 2017.
12. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ ανταποδοτικού χαρακτήρα (άρθρο 48 του ν.4325/2015) στο Δήμο Σπετσών έτους 2017.
13. Περί τροποποίησης ή μη της παρ. 4 του από 24/03/2010 συμφωνητικού μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και των κ.κ. Μπαρδάκου Αντώνιου και Νικολαίδη Ευάγγελου κατόπιν αιτήσεών τους.
14. Διαγραφή οφειλών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης και επαναβεβαίωση σε νέους κατόπιν αιτήσεων καταναλωτών ύδατος Δήμου Σπετσών.
15. Περί ορισμού μέλους Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σπετσών.


Κι όμως: Δεν είναι μετεωρίτης.



Το παραπάνω κομμάτι από τον πρόβολο κάτω από τη σκεπή του Δημοτικού Σχολείου ξεκόλλησε  προχθές  και ο γονιός-πολίτης που το αντιλήφθηκε , ενημέρωσε τους υπευθύνους.
Και η μεν ζημιά αποκαταστάθηκε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Αλλού είναι .
Το έργο της επισκευής του Δημοτικού Σχολείου, παραλήφθηκε πρόσφατα , πριν λίγους μήνες. Η επιτροπή παραλαβής του αποτελείται από τεχνικούς  και Υπαλλήλους της Περιφέρειας και από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Σπετσών.Ο δικός μας εκπρόσωπος, (της  αντιπολίτευσης), ο κ. Γιώργος Κριτσιδήμας, αρνήθηκε να υπογράψει την ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του έργου, και επεσήμανε έργα που δεν έχουν γίνει καν, ποσοτικές προσαυξήσεις σκανδαλώδεις σε όλες σχεδόν τις εργασίες κ. α. πράγμα που επισημάναμε κι εμείς στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ωστόσο το έργο παραλήφθηκε ( δηλαδή εγκρίθηκε η πληρωμή του εργολάβου), αφού βεβαιώθηκε η καλή εκτέλεση των εργασιών που αντιστοιχούσαν στο ποσόν του προϋπολογισμού.
Τί έγινε; Υπήρχε ένα ποσόν και "τεντώσανε"τις εργασίες για να καλυφθεί ολόκληρο και να το δικαιολογήσουν .Εδώ, σ'αυτό το σημείο, να εξηγήσουμε πως οι Σπετσιώτες εργολάβοι που δούλεψαν στην επισκευή δεν είναι οι ανάδοχοι του έργου και δεν ευθύνονται γι αυτά. Αυτοί είχαν πάρει ο καθένας ένα συγκεκριμένο κομμάτι του έργου που το εκτέλεσαν, χωρίς περαιτέρω ευθύνη για τις άλλες εργασίες που δεν έγιναν αλλά  πιστοποιήθηκαν και πληρώθηκαν στον ανάδοχο.
Το αποτέλεσμα το δείχνουν οι εικόνες. Το κομμάτι που αποκολλήθηκε  φαίνεται πως δεν έχει σίδερα, γιατί από την παλαιότητα έχουνε λιώσει.Αν αυτή η κοτρώνα είχε πέσει σε κάποιο κεφάλι παιδιού, δάσκαλου, διερχόμενου πολίτη, τί θα απαντούσαν οι "ειδικοί" και οι συνάδελφοί μας της συμπολίτευσης, που με ελαφρά καρδία υπέγραψαν την καλή εκτέλεση και παρέλαβαν το έργο;
Όταν έχεις να κάνεις με ασφάλεια παιδιών και μεγάλων και με ανθρώπινες ζωές δεν παίζεις.
Εμείς πάντως το καθήκον μας το κάναμε. Είναι απορίας άξιο πάντως, το  γεγονός της παθητικής αποδοχής των πάντων και από τους πολίτες. Αυτή η ένοχη ανοχή που αποθρασύνει τους αρμοδίους και βουλιάζει τους ίδιους τους πολίτες.
Και επί του προκειμένου, για να μη  μακρυγορούμε :Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει έλεγχος, ώστε να προληφθεί το κακό.

Και κάτι ακόμα:Το αποκολληθέν τμήμα του προβόλου το έχουμε φυλάξει.