Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Κι όμως: Δεν είναι μετεωρίτης.



Το παραπάνω κομμάτι από τον πρόβολο κάτω από τη σκεπή του Δημοτικού Σχολείου ξεκόλλησε  προχθές  και ο γονιός-πολίτης που το αντιλήφθηκε , ενημέρωσε τους υπευθύνους.
Και η μεν ζημιά αποκαταστάθηκε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Αλλού είναι .
Το έργο της επισκευής του Δημοτικού Σχολείου, παραλήφθηκε πρόσφατα , πριν λίγους μήνες. Η επιτροπή παραλαβής του αποτελείται από τεχνικούς  και Υπαλλήλους της Περιφέρειας και από Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Σπετσών.Ο δικός μας εκπρόσωπος, (της  αντιπολίτευσης), ο κ. Γιώργος Κριτσιδήμας, αρνήθηκε να υπογράψει την ποσοτική και ποιοτική παραλαβή του έργου, και επεσήμανε έργα που δεν έχουν γίνει καν, ποσοτικές προσαυξήσεις σκανδαλώδεις σε όλες σχεδόν τις εργασίες κ. α. πράγμα που επισημάναμε κι εμείς στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ωστόσο το έργο παραλήφθηκε ( δηλαδή εγκρίθηκε η πληρωμή του εργολάβου), αφού βεβαιώθηκε η καλή εκτέλεση των εργασιών που αντιστοιχούσαν στο ποσόν του προϋπολογισμού.
Τί έγινε; Υπήρχε ένα ποσόν και "τεντώσανε"τις εργασίες για να καλυφθεί ολόκληρο και να το δικαιολογήσουν .Εδώ, σ'αυτό το σημείο, να εξηγήσουμε πως οι Σπετσιώτες εργολάβοι που δούλεψαν στην επισκευή δεν είναι οι ανάδοχοι του έργου και δεν ευθύνονται γι αυτά. Αυτοί είχαν πάρει ο καθένας ένα συγκεκριμένο κομμάτι του έργου που το εκτέλεσαν, χωρίς περαιτέρω ευθύνη για τις άλλες εργασίες που δεν έγιναν αλλά  πιστοποιήθηκαν και πληρώθηκαν στον ανάδοχο.
Το αποτέλεσμα το δείχνουν οι εικόνες. Το κομμάτι που αποκολλήθηκε  φαίνεται πως δεν έχει σίδερα, γιατί από την παλαιότητα έχουνε λιώσει.Αν αυτή η κοτρώνα είχε πέσει σε κάποιο κεφάλι παιδιού, δάσκαλου, διερχόμενου πολίτη, τί θα απαντούσαν οι "ειδικοί" και οι συνάδελφοί μας της συμπολίτευσης, που με ελαφρά καρδία υπέγραψαν την καλή εκτέλεση και παρέλαβαν το έργο;
Όταν έχεις να κάνεις με ασφάλεια παιδιών και μεγάλων και με ανθρώπινες ζωές δεν παίζεις.
Εμείς πάντως το καθήκον μας το κάναμε. Είναι απορίας άξιο πάντως, το  γεγονός της παθητικής αποδοχής των πάντων και από τους πολίτες. Αυτή η ένοχη ανοχή που αποθρασύνει τους αρμοδίους και βουλιάζει τους ίδιους τους πολίτες.
Και επί του προκειμένου, για να μη  μακρυγορούμε :Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει έλεγχος, ώστε να προληφθεί το κακό.

Και κάτι ακόμα:Το αποκολληθέν τμήμα του προβόλου το έχουμε φυλάξει.


2 σχόλια:

  1. Πρωτα από όλα.
    Στο κομμάτι που φωτογραφίζεις φαίνονται καθαρά τα σίδερα που έχουν σαπίσει.
    Φαίνετε η σκουριά που έχουν αφήσει πάνω στο μπετό.
    Αλλά το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι το κομμάτι ξεκόλησε από τη στέγη του δημοτικού σχολείου και προσγηόθηκε στα σκαλιά του αρχείου. Γιατί αυτά τα σκαλιά σίγουρα είναι τα σκαλιά του αρχείου. Μήπως φυσούσε αέρας εκείνη τη μέρα ; Αν αποφασίζεις να στήσεις σκηνικό να το κάνεις έξυπνα. Γιατί μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κουβάλησες ολόκληρο κομάτι μπετόν από το δημοτικό στο αρχείο για να το βγάλεις φωτογραφία.
    Ελπίζω να αντέξεις να το δημοσιεύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.21 Μαρτίου 2017 στις 6:06 π.μ.

    Αν αποφάσιζα να στήσω σκηνικό, όπως λες, να είσαι σίγουρος/η πως θα το έκανα έξυπνα.Είπα πως το έχω φυλάξει το κομμάτι. Δεν είπα πως το φωτογράφισα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.Φυσικά και είναι στα σκαλιά του Αρχείου και φυσικά και μεταφέρθηκε το κομμάτι, όχι από μένα προσωπικά.Επί της ουσίας:Δεν τρέχει τίποτα;Αυτό εννοείς;Εγώ αντέχω και το δημοσιεύω, εσύ δεν αντέχεις να βάλεις την υπογραφή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή