Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι επιτροπές του Δήμου για τα έργα και τις προμήθειες .

 Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή

Στις αρχές του έτους , στο δημοτικό Συμβούλιο, συγκροτήθηκαν οι διάφορες Επιτροπές του Δήμου Σπετσών για τη διενέργεια διαγωνισμών, παραλαβή έργων και προμηθειών κλπ.
Σύμφωνα με το Νόμο, σε όσες από αυτές  ορίζεται να συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και δεν ορίζεται συγκεκριμένα κάποιος εκ της θέσεώς του, αυτοί προκύπτουν από κλήρωση μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων. Όμως στο δήμο μας και παρά τις διαμαρτυρίες μας δεν εφαρμόστηκε αυτό και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν στις επιτροπές αυτές, ορίστηκαν από την πλειοψηφία μεταξύ των μελών της. Μάλιστα δεχθήκαμε και ειρωνικά σχόλια για τη διαμαρτυρία μας από τον αντιδήμαρχο που είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι σιγά μη δεχόταν να συμμετέχει  κι η αντιπολίτευση στις επιτροπές αυτές.
Κατά της απόφασης αυτής , και οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος, προσφύγαμε , όπως μας δίνει το δικαίωμα ο Νόμος ενώπιον του Γ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και δικαιωθήκαμε με απόφαση που  εκδόθηκε στις 12.04.2013.
Ζητήσαμε κατόπιν τούτου προφορικά  από τον Πρόεδρο να θέσει στο επόμενο Δ.Σ. την επανασύσταση των επιτροπών και μας απάντησε πως ο Νομικός τους Σύμβουλος τους συμβούλευσε διαφορετικά.
Καταθέσαμε  λοιπόν  έγγραφο, με το οποίο τους καλούμε να συμμορφωθούν στην απόφαση του Γ. Γραμματέα  και τους δηλώνουμε πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θεωρούμε σύννομες τις ενέργειες των Επιτροπών αυτών.
Αλήθεια, γιατί αρνούνται τόσο επίμονα, ενώ ο Νόμος επιβάλλει το αντίθετο, τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις επιτροπές αυτές; Τόσο σημαντικό είναι γι αυτούς, το να μην ελέγχει η αντιπολίτευση τις προμήθειες και τα έργα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου