Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η αποκατάσταση

Η εικόνα του νησιού στους δρόμους αποκαθίσταται σιγά σιγά , ενώ μέχρι τώρα δουλεύουν  συνεργεία  αποκατάστασης στα οποία συμμετέχουν και  εθελοντές .
Το θέμα το μεγάλο είναι τί θα γίνει με τον κόσμο που έχασε την περιουσία του, με τους καταστηματάρχες που υπέστησαν καταστροφή, με τους  ανθρώπους που πλημμύρισαν τα σπίτια τους και γέμισαν λάσπη, με αυτούς που έχασαν τα οχήματά τους ( ξεπερνούν  τον αριθμό των 100 τα χαμένα μηχανάκια.. Από αυτά άλλα δεν βρέθηκαν καθόλου και πιθανώς πήγαν στη θάλασσα, ενώ άλλα βρέθηκαν κατεστραμμένα. Κάποιοι εντόπισαν τα μηχανάκια τους από φωτογραφίες  στο διαδίκτυο,σε περιοχές  πολύ μακριά . Μια άμαξα βρέθηκε σχεδόν στη θάλασσα.)
Άμεσο αίτημά μας είναι να υλοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης ,ώστε να λειτουργήσει η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων .
Οι επισκέψεις στη σελίδα που δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες από την καταστροφή αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 6.500. Η δημοσίευσή τους δεν έχει σκοπό μόνο την ενημέρωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων φορέων των εκτός του νησιού μας, ώστε ν΄ανταποκριθούν  στα αιτήματα του Δήμου Σπετσών για βοήθεια.

1 σχόλιο:

  1. δε λέω πως είναι εύκολο με τη μια να γίνουν όλα όπως πριν, αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί τα συνεργεία του Δήμου δε δίνουν πρωταιρεότητα να ξεμπαζώσουν τα ρέματα; Αν ξαναβρέξει δυνατά απόψε θα γίνει πάλι κακό.Δεν είναι ανάγκη τώρα να καίνε κλαράκια και ξυλαράκια στις παραλίες όταν τα ρέματα είναι μέχρι απάνω στο βότσαλο και το μπάζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή