Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ενημέρωση

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή, έθεσε κάποια ερωτήματα και ζήτησε ενημέρωση για κάποια σημαντικά ζητήματα

  • Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ήταν το δημοσιονομικό του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, το ερώτημα της αντιπολίτευσης για το αν και κατά πόσον  έχουν αποδοθεί οι φόροι που έχουν εισπραχθεί από το Δήμο στο διάστημα της πενταετίας, παραμένει αναπάντητο, παρότι έχει παρέλθει προ πολλού ο προβλεπόμενος από το Νόμο χρόνος, μέσα στον οποίο όφειλαν οι αρμόδιοι ( Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, αρμόδιοι υπάλληλοι) να απαντήσουν . Για πρώτη φορά, το ερώτημα το έθεσε ο ανεξάρτητος τότε δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δαμδημόπουλος πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση. Τον τελευταίο χρόνο το έχει θέσει εγγράφως  επανειλημμένα η αντιπολίτευση , χωρίς και πάλι να λάβει απάντηση.Υπολογίζουμε πως το ποσόν που έχει παρακρατήσει -εισπράξει,ο Δήμος  για διάφορους φόρους και που  στη συνεχεια όφειλε να αποδώσει, στο διάστημα της πενταετίας, είναι περίπου 1.000.000.Ευρώ.
  • Στη συνέχεια ρώτησε , τί έργο είναι αυτό που έχει ξεκινήσει στο Καστέλι, εκεί που γίνεται η εκσκαφή. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος-για το έργο και την εκσκαφή-, κ. Πάνου, απάντησε πως είναι το έργο της τσιμεντόστρωσης  από Δεξαμενή έως Ανάληψη. Η αντιπολίτευση είπε πως το έργο πρέπει να γίνει, αλλά , όπως έχει αποδείξει, τα χρήματα του έργου δεν υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου  ήδη από το 2011 και ούτε ποτέ μπήκαν ξανά, οπότε τίθεται το ερώτημα, πώς θα πληρωθεί αυτό το έργο, με δεδομένο το "άνοιγμα" των 703.140 Ευρώ .
  • Ο αντιδήμαρχος κ Πάνου είπε πως πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι στο Καστέλι, γιατί εμποδίζουν το έργο και πως πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες ώστε να έχουν μια δεξαμενή τουλάχιστον ενός κυβικού ανά σπίτ, γιατί οι διακοπές νερού θα είναι συχνές. Ο κ. Πέτρος Τσάνας, σύμβουλος της αντιπολίτευσης, είπε πως σε ένα τουριστικό νησί , είναι απαράδεκτο να ξεκινάει το έργο στην τουριστική σεζόν και πως κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στον τουρισμό και πως ο κόσμος πεινάει και περιμένει πώς και πώς να δουλέψει το καλοκαίρι. Η επισήμανση αυτή είναι πολύ λογική, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για το έργο του βιολογικού, να πει κανείς πως δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο, αλλά για ένα έργο ( η τσιμεντόστρωση Δεξαμενής-Ανάληψης)  που το παρέλαβε ώριμο εδώ και πέντε χρόνια η δημοτική Αρχή και δεν το ξεκίνησε όλο αυτό το διάστημα.
  • Έπειτα ζήτησε ενημέρωση για το κόστος του ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, πλατειών κλπ, ερώτημα που επίσης είχε θέσει η αντιπολίτευση εδω και μήνες και απάντηση δεν έχει λάβει, καθώς και για  το ποιοι λογαριασμοί ΔΕΗ  που είναι στο όνομα του Δήμου Σπετσών, δεν αντιστοιχούν σε ανάγκες του Δήμου...................Ο αντιδήμαρχος απάντησε πως δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα, έχει βρει κάποια ρολόγια ΔΕΗ που δεν είναι για το Δήμο ( το είπε "διαρροές") , 7 μέχρι τώρα  περίπου,αλλά δεν είναι όλα .

1 σχόλιο:

  1. παιδιά, δουλευόμαστε μεταξύ μας, η δεν κατάλαβα κάτι;Πόσον καιρό θέλει ο αντιδήμαρχος για να διαπιστώσει ποια απο τα ρολογια ΔΕΗ που πληρώνει ο Δήμος είναι για ιδιώτες και τέτοια;Και καλά, αυτός είπε πως δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα. Εσείς τί είπατε;Θεωρείτε λογικό το χρόνο που χρειάζεται;Πόσο χρόνο χρειάζεται πια;και κάτι ακόμα. Εμείς οι δημότες, θα μάθουμε ποτέ τί ακριβώς συμβαίνει;Σε ποιους πλήρωνε ο Δήμος το ρεύμα; Να κάνω μια πρόβλεψη;Τίποτα δε θα σας πει ποτέ ο αντιδήμαρχος. Δε θα τον αφήσουν να πει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή