Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Για το έργο στο Καστέλι




Όπως ήδη έχουμε γράψει, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ρωτήσαμε τί έργο είναι αυτό που γίνεται στο Καστέλι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πάνου, μας είπε πως πρόκειται για το έργο τσιμεντόστρωσης από  Δεξαμενή έως Ανάληψη. Ο βιολογικός άλλωστε δεν έχει ακόμα αδειοδοτηθεί, αλλά και αν είχε, υπάρχει μια σειρά προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες, σύμφωνα με τη σύμβαση, Δηλαδή προηγείται  ίδρυση-εγκατάσταση γραφείων επικοινωνίας κλπ. καθώς και επίβλεψη από την Αρχαιολογία, η οποία κοστίζει περί τις 500.000 Ευρώ που προστέθηκαν στον προϋπολογισμό του έργου.
 Οι παραπάνω φωτογραφίες, δείχνουν πως αφ'ενός μενοι εργασίες  δε μοιάζουν με εργασίες τσιμεντόστρωσης και αφ' ετέρου  μας δημιουργούν ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και μάλιστα των παιδιών, αφού δεν έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Δεν πολεμάμε το έργο, ούτε το ένα ( τσιμεντόστρωση), ούτε το άλλο ( βιολογικός). Ίσα -ίσα,αγρυπνούμε  και δε θα πάψουμε να αγρυπνούμε,  ώστε να γίνουν τα έργα και τα χρήματα των έργων να πάνε στα έργα, να γίνουν έργαπραγματικά, όχι μόνο στα χαρτιά .

Ο βιολογικός, όπως εμφανίστηκε προεκλογικά, ήταν ένα προεκλογικό πυροτέχνημα- το είπε δημοσίως δυο φορές ο νυν  αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος, μια στο Δημαρχείο και μια στην Καποδιστριακή και ουδείς τον διέψευσε-.Και φυσικά ήταν πυροτέχνημα, διότι προβλήθηκε ως ώριμο και υπογράφηκε η σύμβαση, χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί.

Από τις πρώτες αποφάσεις της Νέας δημοτικής αρχής, ήταν η έγκριση προκαταβολής 700.000 Ευρώ στον εργολάβο για το έργο του βιολογικού και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται από τη σύμβαση. Γι αυτό είναι δικαιολογημένη η ανησυχία μας και η αγρύπνια μας, επειδή φοβόμαστε, μήπως με το πρόσχημα πως δεν πρέπει να  ξανασκαφτούν  οι δρόμοι για το βιολογικό,παραχώσουν δυο σωλήνες κακήν κακώς, ίσα -΄ισα για να δικαιολογήσουν  την "απορρόφηση" των 700.000 Ευρώ της προκαταβολής και τέρμα.
Όσο για το έργο της τσιμεντόστρωσης  Δεξαμενή-Ανάληψη, που είπε ο αντιδήμαρχος πως ξεκινάει, από το 2011 μέχρι και το 2014 (λίγο πριν τις εκλογές), έχουν πληρωθεί 5 λογαριασμοί του έργου αξίας 254.000 Ευρώ . Και ρωτάμε το δήμαρχο και τον τότε αρμόδιο (2011-2014) , αλλά  και τον νυν αντιδήμαρχο: Για ποιο έργο;Τί έργο έγινε και πληρώθηκε με το ποσόν αυτό; Ρωτάμε και ζητήσαμε να κατεβεί ο αρμόδιος υπάλληλος της περιφέρειας  που πιστοποίησε την εκτέλεσή του να μας το δείξει.

Πάνω από όλα αυτά όμως επείγει να ληφθούν άμεσα μέτρα , μην πέσει κανένα παιδάκι και σκοτωθεί στα χαντάκια.

Έπεται συνέχεια...

Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα αν θεωρείτε οτι ξόδεψαν τα χρήματα, υπάρχει και ο εισαγγελέας. Να υπάρχει διαφάνεια στους λογαριασμούς των διοικούντων στο Δήμο αλλά και στα έξοδα. Καλό είναι να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.5 Ιουνίου 2015 στις 12:31 π.μ.

    ανώνυμε φίλε, εμείς λόγια στον αέρα δεν είπαμε ποτέ, ούτε "τζάμπα μάγκες"υπήρξαμε.Για όσα έχουμε πει ως τώρα περί οικονομικών ατασθαλιών του Δήμου, έχουμε καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα και έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ο οποίος δρόμος, όλοι γνωρίζουμε πως θέλει το χρόνο του. Αυτά τα τελευταία για τις 254 .000 του έργου Δεξαμενή Ανάληψη, τα ανακαλύψαμε πρόσφατα. Θα κάνουμε το καθήκον μας , να είσαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή