Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Δήμος αναρμόδιος να προστατεύσει τους δημοτικούς χώρους από την αυθαιρεσία;;





Ιδιοκτήτης κατοικίας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου έχει υποβάλλει δυο φορές αίτηση για διαμόρφωση του δημοτικού χώρου έξω από το σπίτι του και το Δημοτικό Συμβούλιο του απέρριψε τις αιτήσεις.΄Όταν είχε συζητηθεί το θέμα, είχε διατυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντίθεση στο αίτημα αυτό, με το σκεπτικό ότι δε μπορεί κάποιος , επειδή έτσι τον βολεύει να αποκόπτει με τοποθέτηση σκαλιών  τη διέλευση στα αυτοκίνητα του Δήμου, της πυροσβεστικής, τα ασθενοφόρα κλπ και φυσικά δε μπορεί να κάνει αυλή του τον κοινόχρηστο χώρο. Ωστόσο ο χώρος , μια ολόκληρη πλατεία, έχει δενδροφυτευτεί κατά το δοκούν κι ουσιαστικά έχει διαμορφωθεί σε αυλή του σπιτιού. Μόνο τα σκαλιά που ΄περιείχαν οι απορριφθείσες αιτήσεις δεν έχουν κατασκευαστεί..Το θέμα όμως δε σταμάτησε εδώ.Κάποιος σπετσιώτης , δημότης και μόνιμος κάτοικος, παρκάρισε το αυτοκίνητό του στην πλατεία αυτή και πηγαίνοντας να το πάρει, διαπίστωσε πως το αυτοκίνητο είχε παγιθευτεί, διότι η διέλευση είχε κλείσει από ένα τεράστιο βράχο που κάποιος τοποθέτησε κι έκλεισε το μισό δρόμο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, δήλωσε πως ο Δήμος είναι αναρμόδιος να επέμβει.
Αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν;Αν δεν είναι ο Δήμος αρμόδιος να προστατεύσει τους Δημοτικούς χώρους, ποιος είναι;
Το επιχείρημα ότι ο καθένας πρέπει να παρκάρει το αυτοκίνητό του  σε ιδιωτικό χώρο, δεν αφαιρεί τις ευθύνες για το συμβάν. Εν πάσει περιπτώσει, ας εφαρμοστεί το μέτρο για όλους. Δε μπορεί σ'εναν τόπο να ισχύουν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά.Αν θέλει ο Δήμος να επικαλείται αυτή την απόφαση που απαγορεύει το παρκάρισμα σε κοινόχρηστους χώρους, ας μαζέψει ΟΛΑ τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια από τους δρόμους . Είναι θέμα ισονομίας. Και φυσικά δεν δικαιούται κανείς να παίρνει μέτρα, κλείνοντας δρόμους και βάζοντας βράχους.
Το περιστατικό αυτό, δυστυχώς, είναι πολύ χαρακτηριστικό, αλλά δεν είναι μοναδικό. 

2 σχόλια:

  1. Αφού ο Δήμος είναι αναρμόδιος, σημαίνει ότι μπορεί ο ιδιώτης να ενεργήσει κατά την κρίση του. Ας πληρώσει λοιπόν έναν κάτοχο μπουλντόζας να πάρει τον βράχο και να βγάλει το αυτοκίνητό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε και μετά να ξαναβάλει τον βράχο πάλι στη θέση του??

      Διαγραφή