Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τί έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2015

Πριν από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, η αντιπολίτευση ( η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή)  υπέβαλε  κάποια ερωτήματα και πήρε απαντήσεις. Παραθέτουμε τα ερωτήματα και τις απαντήσεις. ( Ο Δήμαρχος δεν ήταν παρών στο Δ.Σ. και απάντησαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι).Παραθέτουμε τα ερωτήματα και τις απαντήσεις:

  1. Τί γίνεται με το δρόμο και τα σκαψίματα; Γιατί δεν αποκαθίστανται και γιατί σταμάτησε το έργο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης;                                                                                                 -( απάντησε ο αντιδήμαρχος Πάνου).Το θέμα είναι μόνο και μόνο οικονομικό. Δε μπορεί να πληρώσει τα έργα που ήδη έχουν γίνει στους εργάτες(ο εργολάβος εννοείται) και πάει στο ΑΤΜ και βγάζει πενήντα -πενήντα Ευρώ.Στη Μεταμόρφωση μένουν 2-3 ημερομίσθια και οι σχάρες.Θα το κάνει αυτή την εβδομάδα.Όσο για το έργο στην Ευαγγελίστρια θα στρωθεί με 3α, γιατί πρέπει να αγοράσει σωλήνες και δεν έχει χρήματα και μέχρι να τελειώσει αυτή η υπόθεση με τις Τράπεζες θα ρίξουμε 3α να περάσει ο Αύγουστος και το Σεπτέμβρη ξεκινάει κανονικά .                                                                                                                                         - Παιδιά δεν είναι δικαιολογία αυτή. Το έργο είχε σταματήσει πριν από το capital control.             - Είχε σταματήσει για να δούμε τα υψόμετρα.Τώρα έχει το πρόβλημα αυτό, ότι δε μπορεί να πληρώσει.                                                                                                                                         -    Αν νομίζετε πως είναι δικαιολογία αυτή o.k.                                                                             -     Δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα.
  2. Με τους κάδους των σκουπιδιών υπάρχει θέμα. Παραπονούνται οι πολίτες ότι βρωμάνε.Θέλουν πλύσιμο. Πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα, γιατί είναι καλοκαίρι, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και δεν είναι σωστό αυτό. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, πάρτε τα μέτρα σας και πλύντε τους κάδους.
-Περιμένουμε προσωπικό να έλθει από ώρα σε ώρα  και δεν έχουμε κόσμο να το κάνει. Έχουμε μόνο δύο υπαλλήλους που καθαρίζουν το δρόμο. Όλοι οι άλλοι είναι στα απορριμματοφόρα. Περιμένουμε 5-6 άτομα.
3.Τί γίνεται με τη μεταφορά των σκουπιδιών;Μεταφέρονται;
-Ναι κανονικά.Είχαμε πρόβλημα  με τα λάστιχα . Παραγγείλαμε από το εξωτερικό λάστιχα . Κι έχουμε κι άλλο πρόβλημα με την Κόστα. Δεν περνάει το απορριμματοφόρο Παρασκευή-Σάββατο- Κυριακή από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.Έχουμε κάνει χαρτί στον Εισαγγελέα να επιληφθεί του θέματος.
-Αυτό δε μπορεί να λυθεί σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή του Κρανιδίου;
-Έχουμε συζητήσει άπειρες φορές και δεν έχει βρεθεί λύση ακόμα.
4. Με το θέμα της διαχείρισης των αδρανών υλικών (μπαζιών-κλαδιών κλπ) , τί ενέργειες κάνατε στο διάστημα του μήνα που μεσολάβησε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο;Έγινε κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση της εύρεσης λύσης;
-Όχι , δεν έγινε καμία ενέργεια,απλά κάναμε μια διευθέτηση του χώρου και βάλαμε κάποιους να κάνουν μια διαλογή,βάλαμε τα χορτάρια στην άκρη για να μπορούμε να κάνουμε καύση, ελεγχόμενη καύση μαζί με την πυροσβεστική, μπάζια δεν υπάρχουν γιατί δεν υπάρχουν οικοδομές.
-Μπορεί να μην υπάρχουν οικοδομές, μπάζια υπάρχουν.
5. Σχετικά με τη χωματερή της ανακύκλωσης  τί γίνεται;Έχουμε θέσει κάποιες προϋποθέσεις, έχει αναλάβει κάποιες ευθύνες ο ιδιώτης. Αν πιάσει κάποια φωτιά θα τρέχουμε.
-Τα πακετάρει και τα μεταφέρει σιγά-σιγά στην Αθήνα. Αυτό μέχρι στιγμής  δεν το είδα να τρέχετε. ( Εδώ ακολούθησε ένας διάλογος περί αυτού).
6.Σχετικά με τον εορτασμό της Αρμάτας. Να γίνει μια επιτροπή από όλους μας να δούμε τί θα γίνει Μη βρεθούμε σε τετελεσμένα.
-(αντιδήμαρχος Ευσταθίου) . Έχω σκοπό να σας καλέσω να το συζητήσουμε.
7.Ξαναλέω και τώρα πως δε μας έχετε δώσει τα στοιχεία για την απόδοση των παρακρατούμενων φόρων, και την κίνηση του Τραπεζικού Λογαριασμού, καθώς και τις καταστάσεις εξοφλημένων χρηματικών ενταλμάτων , τα μητρώα δεσμεύσεων κλπ που έχουμε ζητήσει.
- (σιγή)
-Δεν περιμένω απάντηση.
8. Επειδή σήμερα έληξε η προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα ήθελα μια ενημέρωση για το πόσες αιτήσεις για ρυθμίσεις έγιναν κλπ;
-Αύριο λήγει. Σχεδόν τίποτα.Κανείς από τους μεγαλοοφειλέτες δε μπήκε στη ρύθμιση. Μικροποσά. Δεν ξέρω αν στη συγκεκριμένη περίοδο μπορεί να γίνει  να τους στείλουμε ειδοποίηση και να γίνει διακοπή νερού.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Πάνου, ανέγνωσε την τεχνική έκθεση για το έργο  της τσιμεντόστρωσης του δρόμου Δεξαμενή-Ανάληψη του μηχανικού Σ. Βεϊόγλου της Δ/νσης τεχνικών έργων της Περιφέρειας  . Ο κ. Βεϊόγλου είχε έλθει στις Σπέτσες προ καιρού, αφού είχαμε ζητήσει ενημέρωση σχετικά με το θέμα,ο αντιδήμαρχος ο δήμαρχος και σύμβουλοι της πλειοψηφίας  επέμειναν να μη δοθεί σε μας αντίγραφο του φακέλου. Στη συνέχεια με αίτησή μας το ζητήσαμε από τη δ/νση τεχνικών Υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας, η οποία έστειλε έγγραφο στο Δήμο Σπετσών να μας το δώσει, πράγμα που δεν έγινε. Έτσι πήγαμε και πήραμε από εκεί αντίγραφο.
Αφού ολοκλήρωσε την ανάγνωση ο αντιδήμαρχος ζητήσαμε το λόγο για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους επί του θέματος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε λέγοντας "δεν απαντάς, δεν απαντάς. Έγινε ενημέρωση". Εμείς εξηγήσαμε πως θέλουμε κι εμείς να ενημερώσουμε για το τί συμβαίνει, επειδή μελετήσαμε το φάκελλο και θέλουμε να πούμε τί βρήκαμε.Τότε διέκοψε τη Συνεδρίαση για διάλειμμα και όταν ξεκίνησε και πάλι, δηλώσαμε πως αποχωρούμε διαμαρτυρόμενοι για τη φασιστική του να μη δεχτεί ο πρόεδρος τις παρατηρήσεις μας πάνω στην τεχνική έκθεση που διάβασε ο αντιδήμαρχος.
(Σχετικά με το θέμα αυτό του δρόμου θα επανέλθουμε με αναλυτική ενημέρωση εδώ  . Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα λυπηρά ευρήματα. Επιβεβαιώθηκαν όλοι οι φόβοι μας ).
Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου