Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η κατάσταση στους δρόμους των Σπετσών

















Πολλές φορές έχουμε ξεκαθαρίσει  πως  είμαστε υπέρ του έργου της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης  και εγκαταστάσεων καθαρισμού ακαθάρτων λυμάτων του Δήμου Σπετσών, πράγμα που επαναλαμβάνουμε και τώρα.
Το ότι  θέλουμε να γίνει το έργο σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει  δε σημαίνει πως αυτό θα γίνει χωρίς να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από το Νόμο καθώς  οι προβλεπόμενες από τις συμβάσεις δεσμεύσεις του εργολάβου, που είναι υποχρεωμένος να αποκαθιστά  μέσα σε διάστημα 10 ημερών το δρόμο, όπως φαίνεται κι από τις άδειες  που παραθέτουμε.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το έργο εντός του οικισμού είναι απελπιστική.
Στην περιοχή από Δεξαμενή έως Ανάληψη,όπου εκτελούνται εργασίες του έργου αυτού, οι δρόμοι είναι σκαμμένοι εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, ενώ και στην περιοχή από Ποσειδώνιο μέχρι Λιγονέρι, που πρόσφατα ξεκίνησε το έργο, επικρατεί η ίδια κατάσταση:
Δρόμοι διαλυμένοι, χώματα και υλικά εκτός της τομής,  ριγμένα δεξιά κι αριστερά του δρόμου και στις πλατείες , χαλίκια στις στροφές και τομές βουλιαγμένες που γίνονται επικίνδυνες παγίδες για πεζούς κι οχήματα, μηχανήματα παρατημένα και πολλά άλλα.
Οι άδειες τομής προβλέπουν σταδιακή αποκατάσταση  των δρόμων και συνέχεια του έργου , όχι να γίνει όλο το νησί άνω κάτω. Αν τηρούνταν οι προϋποθέσεις της άδειας τομής , θα υπήρχε ένα νοικοκύρεμα, ένας προγραμματισμός των εργασιών  και μια σταδιακή αποκατάσταση. .  Όλοι δείχνουν κατανόηση σε μια αναστάτωση που προκαλεί το οποιοδήποτε έργο, εφόσον δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Εδώ όμως δεν πρόκειται για τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για αυθαίρετη  εκτέλεση πέρα από τους όρους, όχι προς όφελος των δημοτών , αλλά προς όφελος  κι ευκολία του εργολάβου και των υπεργολάβων.
Οδηγούμαστε σε μια νέα τουριστική σεζόν, σιγά-σιγά οι επαγγελματίες , σε καιρούς δύσκολους  ετοιμάζουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους. Η κατάσταση που έχει  διαμορφωθεί στο νησί ,όπως  φαίνεται στις φωτογραφίες με τους διαλυμένους δρόμους,  είναι απελπιστική.
Καλούμε   τους υπεύθυνους  του Δήμου να πράξουν το καθήκον τους και να προστατεύσουν  τα συμφέροντα των δημοτών.
Αν δεν το κάνουν, η αντιπολίτευση  θα πράξει το καθήκον της.
Σε κάποιο σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτησή μας για τα απορριμματοφόρα του Δήμου, κάποιος αναγνώστης μας σχολίασε πως οι δημότες έχουν σοβαρότερα προβλήματα.
Όντως έχουν σοβαρότερα προβλήματα, όπως αυτά  των δρόμων που εδώ και καιρό είναι παγίδες κι ανοιχτές  πληγές σχεδόν σε όλο το νησί.
Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε μιλούν από μόνες τους.

Οι άδειες τομής που παραθέτουμε επίσης, που φέρουν την υπογραφή του Δημάρχου, έχουν υπογραμμισμένα τα επίμαχα σημεία στα οποία φαίνονται οι υποχρεώσεις του εργολάβου.

2 σχόλια:

  1. Από ποιον περιμενετε κυρία Μοιρούλα να μιλήσει;Ο δήμαρχος είναι παρών απών. ο αντιδήμαρχος κοιτάει μη χάσει το μεροκάματο που δουλεύει στο έργο η αντιδήμαρχος το μισθό.κι έχει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη φοβόσαστε την κατευθυνόμενη αντίδραση.Υπάρχει κομματικός στρατός που είναι εξαρτημένος από τα χρέη προς το Δήμο, όχι 5 και 10 Ευρώ.κι εσείς άμα χρωστάγατε 20 και 30 χιλιάρικα θα τους γλείφατε και θα γαυγίζατε σε όποιον έλεγε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή