Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης κι ο Δήμος Σπετσών.

Μετά το σάλο που είχε γίνει με δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες για την ταμειακή κατάσταση του Δήμου Σπετσών , με την όλη ιστορία της  άρνησης του Δημάρχου να μας δώσει την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου, με την εισαγγελική εντολή που πήραμε γι αυτό και  την οποία τελικά κατάφεραν να ακυρώσουν, η παράταξη της πλειοψηφίας εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο να κληθούν ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να ελέγξουν το Δήμο. Φυσικά και το ψηφίσαμε. Φυσικά και θέλουμε να έλθουν . Ως εδώ καλά.( Αν και στην πράξη δεν είναι τόσο εφικτό, δεδομένου ότι σε άλλους Δήμους με σοβαρά προβλήματα , που απαιτείται  την παρουσία των ελεγκτών και ο έλεγχός τους, μολονότι έχουν κληθεί από καιρό , ακόμα δεν έχουν πάει( π.χ. Δήμος Πόρου).

Μετά από σχεδόν δυο μήνες  από τήν συνεδρίαση, ενδιαφερθήκαμε να δούμε πώς προωθήθηκε αυτή η απόφαση.
Διαπιστώσαμε λοιπόν,πως η απόφαση αυτή ακόμα δεν έχει καν γραφεί  και δημοσιευτεί όπως προβλέπεται από το νόμο.


 Παραθέτουμε όσα αναφέρει σχετικά ο Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου:




Άρθρο 9
Δημοσίευση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
Έλεγχος νομιμότητας

1.    Τρεις (3) ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ευθύνη του αρμόδιου υπαλλήλου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  δημοσιεύεται πίνακας που περιλαμβάνει τα θέματα που συζητήθηκαν, τον αριθμό των αποφάσεων και περίληψη του περιεχομένου τους. Οι δημοσιεύσεις γίνονται με τοιχοκόλληση σε ειδικό πίνακα του δημοτικού καταστήματος, που είναι προορισμένος για αυτόν το σκοπό. Για τις δημοσιεύσεις αυτές συντάσσεται αποδεικτικό ενώπιον δύο μαρτύρων.
2.    Οι ατομικού περιεχομένου πράξεις δημοσιεύονται  υπό μορφή περιλήψεως  και κοινοποιούνται στον ενδιαφερόμενο.
3.     Οι κανονιστικού περιεχομένου αποφάσεις δημοσιεύονται σε  πλήρες κείμενο  στο δημοτικό κατάστημα, σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία, ενώ περίληψή τους δημοσιεύεται σε μία τουλάχιστον έντυπη, ημερήσια ή εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα και καταχωρούνται, με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Δήμου.  Οι αποφάσεις αυτές παραμένουν συνεχώς εκτεθειμένες σε χώρο του δημοτικού καταστήματος  που είναι προσιτός στο κοινό. Η μη δημοσίευση των αποφάσεων κατά τον ανωτέρω τρόπο  τις καθιστά ανυπόστατες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου