Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η εκλογή αντιπροέδρου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών.

 Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.

Στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , τη Δευτέρα το μεσημέρι ,πρώτο θέμα ήταν η εκλογή αντιπροέδρου. Σύμφωνα με το Νόμο αντιπρόεδρος εκλέγεται μεταξύ των μελών της μειοψηφίας .
Αν δεν συμπληρώσει στην πρώτη ψηφοφορία την πλειοψηφία, ακολουθεί δεύτερη ψηφοφορία κι αν και τότε δεν εκλεγεί, εκλέγεται με την τρίτη ανεξάρτητα από το αν συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία.
Από την αντιπολίτευση στην Οικονομική επιτροπή μετέχουν δυο μέλη. Ο κ. Νικόλαος Μέξης και η κ. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή.
Ξεκινώντας η διαδικασία, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος κ. Κ. Τζιάμος, είπε πως παρότι η παράταξη του έδειξε  καλή διάθεση στην αντιπολίτευση στις εκλογές του προεδρείου, όμως εξ αιτίας των όσων γράφηκαν   προτείνει να μη ψηφιστεί κανένας από την αντιπολίτευση. Εννοεί προφανώς το σχόλιο που έγινε εδώ πως ο πρόεδρος εισέπραξε 7 αρνητικές ψήφους και την αιτιολογία της άποψης πως η όποια αντιπαράθεση μαζί του δεν ήταν χωρίς λόγο. Υπάρχει βέβαια τεράστια διαφορά ανάμεσα στην αιτιολογία της αρνητικής ψήφου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. και την αρνητική ψήφο προς την αντιπρόεδρο της οικονομικής. Το πρώτο είναι πολιτικός λόγος , είναι αιτιολογία επιλογής με βάση τη συμπεριφορά του Συμβούλου στην άσκηση των καθηκόντων του αυτών. Το δεύτερο ας το χαρακτηρίσουν οι αναγνώστες μας.Δεν αμφιβάλλαμε άλλωστε πως κανέναν από την αντιπολίτευση δεν θέλουν στην Οικονομική Επιτροπή. Η αποδοκιμασία τους μας βεβαιώνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο.
Η αντιπολίτευση πρότεινε την κ. Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή, που εκλέχθηκε στην τρίτη ψηφοφορία με τη σχετική πλειοψηφία, με τις δύο ψήφους της αντιπολίτευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου