Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Η νέα εκλογή προεδρείου του Δημοτικου Συμβουλίου

 Της Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή.
Στις 6 Ιανουαρίου έγινε η εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εκλογική διαδικασία έγινε χωρίς τοποθετήσεις, "χωρίς λόγια". Οι παρατάξεις δηλαδή, δεν αιτιολόγησαν τις προτάσεις τους. Πρόεδρος προτάθηκε από την πλειοψηφία ο μέχρι  τώρα πρόεδρος κ. Πάνος Πάτραλης που εκλέχθηκε οριακά με 9 ψήφους, αντιπρόεδρος από τη μείζονα μειοψηφία ο έως τώρα αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μέξης που εκλέχθηκε με 12 ψήφους  και γραμματέας από την ελάσσονα μειοψηφία η κ. Λία Τομπαζιάδη με 13 ψήφους. Ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο πρόεδρος κ. Πάτραλης ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν κι όσους δεν τον ψήφισαν κι είπε πως καλή είναι η αντιπαράθεση , αρκεί να μην είναι στείρα. Δεν ξέρω αν μιλούσε γενικά κι αόριστα, ή αν μιλούσε με αφορμή τις 7 αρνητικές ψήφους στο πρόσωπό του τις οποίες πιθανά εξέλαβε ως αντιπαράθεση. Όπως και να έχει , η όποια αντιπαράθεση μαζί του δεν ήταν χωρίς λόγο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι Δημοτικοί Σύμβουλοι διαπιστώνουν πως δεν τους κοινοποιούνται επιστολές δημοτών που απευθύνονται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για διάφορα θέματα κι έτσι δεν ενημερώνονται ,που  ενώ προεδρεύει είναι και εισηγητής θεμάτων και ταυτόχρονα απαντά και αντικρούει τους ομιλητές έχοντας ως πρόεδρος το λόγο, και άλλα πολλά και σοβαρά...
Για την Οικονομική Επιτροπή, ο Δήμαρχος όρισε ως πρόεδρο αντ' αυτού τον αντιδήμαρχο κ. Τζιάμο.
Τα υπόλοιπα μέλη της μεν πλειοψηφίας είναι  ο κ.Σπύρος  Φαρδέλλος, ο κ.Ευάγγ. Μπούφης ο κ. Παναής Γιαννακούλιας και ο κ. Γιώργος Λυράκης, ενώ από την αντιπολίτευση δεν έγινε καμία αλλαγή και εκλέχθηκαν ο κ.Νικόλαος Μέξης και η κ.  Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή.Η πλειοψηφία μόνον έκανε αλλαγές τόσο στη θέση του προέδρου όσο και των μελών.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ένας μόνον αντιδήμαρχος πλέον θα είναι έμμισθος. Χθες ανακοινώθηκε πως ο έμμισθος αντιδήμαρχος θα είναι ο κ.. Τζιάμος , ενώ ο κ. Φαρδέλλος διατηρεί μεν τις αρμοδιότητες που είχε ως τώρα, αλλά ως άμισθος αντιδήμαρχος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου