Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τί σημαίνει πως "Ο Δήμος δεν αποδέχεται απόφαση της Επιτροπής 152 του Ν.3463/2006";;

 Στις 9/5/2013 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών ψηφίστηκαν οι όροι προκήρυξης ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά νερού στις Σπέτσες με υδροφόρα πλωτά μέσα , για το διάστημα από 07-05-2013 έως 20-06-2013.
Ένα ζήτημα που είχε γίνει σημείο αιχμής ήταν το ότι  στην διακήρυξη του διαγωνισμού που έγινε για τη μεταφορά νερού για το 2013 και 2014 προστέθηκε για πρώτη φοράστους όρους και η δυνατότητα αντί για τα πιστοποιητικά καταλληλότητας που οφείλει να προσκομίζει ο πλοιοκτήτης για τις δεξαμενές των υδροφόρων από την αρμόδια Υπηρεσία της αντιπεριφέρειας, εναλλακτικά να μπορεί να προσκομίσει βεβαιώσεις ιδιωτικών διαπιστευμένων εργαστηρίων. Την απόφαση αυτή την είχαμε προσβάλει και είχαμε δικαιωθεί από την επιτροπή 152 του Ν 3463/2006.Τα επιχειρήματα είναι πολλά και ουσιαστικά και υπάρχει εκπεφρασμένη σαφής θέση τόσο των αρμοδίων Υπηρεσιών , όσο και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ωστόσο ο κυρίως διαγωνισμός έγινε με  τη διακήρυξη την αρχική, που δεν διορθώθηκε μετά την απόφαση της 152.
Στην προκήρυξη λοιπόν του διαγωνισμού που έγινε πρόσφατα,  για το μικρό αυτό διάστημα, διορθώθηκε ο όρος, πλην όμως διατυπώθηκε ως εξής:


"Διευκρινίζεται ότι τα πιστοποιητικά βεβαίωσης της καταλληλότητας των δεξαμενών από
ιδιωτικό διαπιστευμένο εργαστήριο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, δεν θα γίνουν
δεκτά αν και ο συγκεκριμένος τρόπος βεβαίωσης της καταλληλότητας των δεξαμενών είναι
απόλυτα νόμιμος και έγκυρος. Τούτο γιατί με προηγούμενη πράξη της Επιτροπής του
άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, την οποία πράξη ο Δήμος δεν αποδέχεται και θεωρεί
εσφαλμένη και την έχει ήδη προσβάλλει ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου,
πλην όμως μέχρι την ακύρωσή της απ’ το δικαστήριο επιθυμεί να συμμορφωθεί προς το
διατακτικό της, έχει εσφαλμένα κριθεί ότι ο συγκεκριμένος όρος περί εναλλακτικής
δυνατότητας βεβαίωσης της καταλληλότητας των δεξαμενών από ιδιωτικά διαπιστευμένα
εργαστήρια δεν είναι έγκυρος."

Δηλαδή: Ναι μεν το πήραν πίσω, αλλά για την τιμή των όπλων, ούτε λίγο ούτε πολύ λένε πως εμμένουν στην άποψή τους, αμφισβητούν την 152 και ήδη έχουν προσβάλλει ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου την απόφαση αυτή.

Ρωτάμε: Ποιος την αμφισβητεί και ποιος αποφάσισε να την προσβάλλει ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου; Γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.
Και μάλιστα δεν δηλώνουν απλά πρόθεση, αλλά δηλώνουν ότι ήδη έχουν προχωρήσει στα ένδικα μέσα. Το παραπάνω απόσπασμα είναι από την επίσημη απόφαση που έχει αναρτηθεί στη διαύγεια.
Κάπως έτσι σκεπτόταν ο Λουδοβίκος όταν έλεγε L'État, c'est moi.


Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται, είναι ποιος διαπίστωσε και απεφάνθη , παρά την αντίθετη θέση των αρμοδίων Υπηρεσιών, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιτροπής του άρθρου 152, ότι ο τρόπος αυτός βεβαίωσης είναι απόλυτα νόμιμος και έγκυρος; Μήπως κάποιοι έχουν"ξεφύγει" τόσο , που έχουν χάσει  όχι μόνο την έννοια της νομιμότητας, αλλά και την αίσθηση της γελοιότητας;


1 σχόλιο:

  1. kapoios prepei na sou valei sthn thesh tous ekei katw kai na mhn ploutizoun kai kerdoskopoun isvaros allon kai to paizoune kai evergetes tou nhsiou kai thn myth panw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή