Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η συνέχεια στο θέμα των Επιτροπών του Δήμου για τα έργα και τις προμήθειες

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο θέμα της σύστασης των Επιτροπών για την παραλαβή των έργων και προμηθειών του Δήμου Σπετσών (http://www.tora-i-pote.blogspot.gr/2013/04/blog-post_24.html) ,στις  οποίες προβλέπεται από το Νόμο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν να προκύπτουν από κλήρωση μεταξύ  όλων των παρατάξεων, παρά ταύτα στο Δήμο Σπετσών η πλειοψηφία αγνόησε την επίκληση του σχετικού Νόμου που κάναμε και προχώρησε σε ορισμό των μελών μεταξύ χωρίς κλήρωση, από Συμβούλους της πλειοψηφίας.
Καταθέσαμε  λοιπόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας προσφυγήκαι δικαιωθήκαμε.
Ζητήσαμε στη συνέχεια να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν το Νόμο . Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος μας απάντησε πως ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου τους πρότεινε  να επαναφέρουν τις περσινές επιτροπές( που επίσης είχαν προκύψει χωρίς κλήρωση και αποτελούνταν από Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας που η πλειοψηφία είχε  ορίσει), με το σκεπτικό ότι ο Δήμος θα καταθέσει προσφυγή , ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 152, κατά  της απόφασης του Γ. Γραμματέα που μας δικαίωσε.
Όμως  :
Προσφυγή δεν κατατέθηκε μέχρι τώρα, η δέ προθεσμία για κάτι τέτοιο παρήλθε.

Άλλωστε:
Σύμφωνα με το Νόμο  αρμόδια να αποφασίζει για προσφυγές και ένδικα μέσα είναι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

Τί να σχολιάσει κανείς; Την αυθαιρεσία και την καταπάτηση κάθε έννοιας  νομιμότητας, ή την εμμονή  στο να μη μπει κάποιος στα άδυτα της διαχείρισης των έργων και των προμηθειών; Είναι η ίδια εμμονή που δείχνουν με την  άρνησή τους  να δώσουν την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου.

 




1 σχόλιο:

  1. απορώ , δεν υπάρχει κάποιος σ αυτό το , κράτος να τραβήξει κανένα αφτί;Μαλλον πρόκειται για τη δικτατορία της πλειοψηφίας σε επιπεδο δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή