Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ποιοι εκλέγονται


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται είναι οι εξής:
Από τη δική μας παράταξη:
  1. Αργυρίου-Κουμπή Καλομοίρα
  2. Τσάνας Πέτρος
  3. Μέξης Νικόλαος
  4. Θυμαράς Αθανάσιος του Νικολάου
  5. Τομπαζιἀδη Κονδυλία (Λία)
  6. Κριστιδήμας Γεώργιος.

Από την πλειοψηφία:
  1. Λυράκης Γεώργιος
  2. Φαρδέλλος Σπυρίδων
  3. Παπαγεωργίου Αγγελική
  4. Τζιάμος Κων/νος
  5. Χιώτης Δημήτριος
  6. Ευσταθίου Μεταξία\
  7. Πάνου Παναγιώτης 
  8. Στόφυλα Παρασκευή
  9. Τριπολιτσιώτης Παναγιώτης \
  10. Γιαννακούλιας Παναγής 
  11. Θυμαράς Θωμάς 

6 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρέψετε να κάνω καλοπροαίρετα κάποια σχόλια στα αποτελέσματα των εκλογών, μια και είμαι παλιός Σπετσιώτης, ψηφίζω στο νησί και παρακολουθώ εκείνα που συμβαίνουν.
    Το βράδυ των αποτελεσμάτων ενώ περιμέναμε να εμφανιστεί ο Δήμαρχος και να κάνει τη καθιερωμένη ανακοίνωση της νίκης του, είδαμε να εμφανίζεται ο κ. Γ. Θυμαράς, και βγάζει αυτός λόγο, απευθυνόμενος στην χαμένη των εκλογών, με σχεδόν απειλητικά λόγια προτείνοντάς της μάλιστα να φύγει από το νησί (δικό του είναι;;) αν δεν της αρέσει. Μετά πήρε το λόγο και ο Δήμαρχος λέγοντας και αυτός παραπλήσια. Τις δυο μέρες που ακολούθησαν, σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του Δήμαρχου και συγγενείς και φίλοι αναλώθηκαν σε προσβλητικές ανακοινώσεις στο διαδίκτυο εις βάρος της κ. Αργυρίου. Που είναι η μεγαλοψυχία των νικητών;; Μέχρι και οι Τούρκοι όταν μπήκαν στην Πόλη γιόρτασαν τη νίκη τους επί μέρες, αλλά κάλεσαν και τους ηγέτες των Ελλήνων και τους φέρθηκαν με σεβασμό δίνοντάς τους τα γνωστά προνόμια. Μεγαλόψυχος ο Μωάμεθ, μικρόψυχος ο κ. Θυμαράς και οι γύρω του. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει ο κ. Θυμαράς και στις προηγούμενες εκλογές, πηγαίνοντας μετά τα αποτελέσματα στο εκλογικό κέντρο της κ. Αργυρίου θέλοντας να βγάλει κι τότε λόγο, αλλά η κ. Αργυρίου δεν του το επέτρεψε και πολύ καλά έκανε τότε. Ο κ. Λυράκης φαίνεται δεν μπορεί να του αντισταθεί. Προσωπικά βγάζω το συμπέρασμα ότι ο νικητής των εκλογών είναι αυτός κατά κύριο λόγο. Η δική μου εξήγηση είναι απλή. Γνωρίζει, ότι μετά τη δική του δωδεκαετία και το ενδιάμεσο διάστημα Κονταξάκη και Λυράκη, ο κόσμος δεν θα τον ξαναψήφιζε αν έβαζε ο ίδιος. Όπου ξανάβαλαν σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν ξαναβγήκαν. Οπότε, κατά τη γνώμη μου, ακολουθεί την μέθοδο της πλάγιας οδού να βρίσκεται στα πράγματα. Τέλος πάντων αυτό θα φανεί και μακάρι να διαψευσθώ, γιατί όταν ο λαός ψηφίζει έναν Δήμαρχο, θέλει να βλέπει αυτόν δήμαρχο και όχι άλλον.
    Εντύπωση μετά κάνει η μη εκλογή του κ. Πάτραλη. Ανεξήγητη για μένα. Δεν τον ήθελαν;; Μα ήταν ο μόνος ψύχραιμος καταρτισμένος και ευέλικτος σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα δούμε ποιος θα τον αντικαταστήσει στη θέση αυτή και θα καταλάβουμε.
    Η εκλογή του κ. Γιαννακούλια στην προ τελευταία θέση δείχνει κατά τη γνώμη μου μια ωριμότητα των ψηφοφόρων. Κάποτε και οι μικροί Δήμοι πρέπει να απαλλαγούν από πρόσωπα, ναι μεν έντιμα και σοβαρά, που όμως δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα άλλο πλην των ψήφων που έχουν πίσω τους. Η μη εκλογή επίσης του κ. Τομπαζιάδη ήταν για μένα αναμενόμενη. Και εδώ λειτούργησε κατά τη γνώμη μου η ωριμότητα των ψηφοφόρων.
    Αλλά να πω και κάτι παρηγορητικό για την αποτυχούσα κ. Αργυρίου. Το "Τώρα ή Ποτέ", σε συνεργασία με τους συμβούλους του κ. Κονταξάκη κράτησαν μια πολύ καλή αντιπολίτευση και εξέλεξαν τώρα 6 συμβούλους νέους κατά το μισό σε ηλικία. Δεν κατάφεραν να πάρουν την εκλογή. Το γιατί ας το ψάξουν να το βρουν. Πάντως οι σοβαροί παράγοντες της αποτυχίας τους πιστεύω ότι θα φανούν (όσο περίεργο και αν ακούγεται) τα δυο πρώτα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λυράκης ήθελε απλά να ξαναείναι δήμαρχος. Δεν τον νιάζει αν κάνει κουμάντο άλλος.Πάλεψε για το υψηλό ποσοστό και το πέτυχε για να το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα στις δύσκολες γι αυτόν δικαστικές εξελίξεις που τον περιμένουν. Συμφωνώ πως η απώλεια Πάτραλη ήταν μεγάλη διοτι κανένας απο τους εκλεγμένους δεν εχει τα προσόντα του.Κυρίως την εξυπνάδα του.Κάτι ονόματα που ακούστηκαν για τη θεση προεδρου είναι αποτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΛΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΣΝ ΔΕ ΔΟΥΜΕ. ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΛΗ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΑΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΆ.. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΈΒΛΕΠΑ ΑΠΟ ΝΩΡΊΣ ΤΟ ΠΡΩΊ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ.. ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ.

      Διαγραφή
    2. Ε και;ο ένας εκλέχτηκε με πολλούς σταυρούς κι ο άλλος πάτωσε. Τι έκανε;Έλεγχε τους κάδους; αχαχαχαχαχα. Εδώ γελάνε.

      Διαγραφή
  3. Πολύ φτωχότερο το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς τον Πάνο Πάτραλη.
    Μόνη παρηγοριά η απουσία της Ζώταλη.
    Απορία γεννά η υψηλή θέση του Φαρδέλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταίει ο νόμος της βαρύτητας.Σου λύθηκε η απορία;

      Διαγραφή